od Hayasan » 14.12.2013 17:40:22
Quellor, Základna zlodějů:
Ten neuvěřitelně klidný chlap je buď velký optimista, nebo má něco v záloze.
Opět jsem se snažila být připravená na nějaký ten útěk, pokus o vzpouru, nebo já nevím, co by ještě mohlo nastat. To chlapisko by znervózňovalo každého Jediho. Myrk se zdál být definitivně odrazen a ostatní zřejmě neměli náladu na nějaké problémy.
Sarwenovo pobavení jsem příliš neřešila. Vždyť se s ním dalo dokonce i počítat.
To, že je prakticky večer, jsem si uvědomila až v momentě, kdy jsem se dostala z těch chodeb ven. Ten čas letěl neuvěřitelně rychle. Určitě se netáhl tak, jak poslední rok v Chrámu. Když člověk nic nedělá a jen se poflakuje, tak hodina nemá jen 60 minut, ale spíš 120.
Příliš jsem neuvažovala nad množstvím trosek, ani nad původním účelem toho hangáru. Tedy, moh to být nějaký obchod, ale to nebylo vůbec důležité. Já se jen rozhlídla, abych získala jakous takous orientaci v terénu. Snažila jsem se na to dívat očima našich zajatců. Kdybych já byla v tom štrůdlu uvázaná s rukama za zády, co bych se pokusila využít? Tedy, ne že by to vypadalo na nějaký pokus o cokoliv, ale nejsem velký znalec psychologie zajatých lidí, abych dokázala odhadnout, co přesně jim může probíhat v jejich hlavách. I když určitou představu jsem měla. Byla podložena jejich pocity.
V momentě, kdy bylo jasné, že dál už asi nepůjdeme, jsem se také pokoušela hlídat. Jen meč jsem deaktivovala. Bylo zbytečné ho mít zapnutý. A samotný Sarwen dokáže odradit víc, než kdybych já měla v ruce těch mečů třeba deset. Nemluvili jsme, co taky před těmi zajatci říkat. Jen já si uvědomila, že pravděpodobně vděčím právě tomuto chlapovi, co mi lezl většinu dne jen na nervy, za život. Pořád jsem ani nedokázala dohadnout, co může být zač. Na můj vkus bylo kolem něj příliš mnoho tajemství a záhad. Ráda bych v tom měla jasno, ale pokoušet se ho přemlouvat a prosit by bylo jaksi zbytečné.
Když k nám dorazili ti chlapi, tak mi spadl obrovský kámen ze srdce, pocítila jsem velkou úlevu a také únavu, kterou jsem až dosud příliš nevnímala. Za dnešní den jsem musela vstřebat víc vjemů, než za poslední měsíc dohromady. Bylo to náročené jak emočně, tak fyzicky. Jen jsem kývla na pozdrav.
Chlap s propíchnutým břichem zatím neumřel, takže jsem ho asi nezranila nijak vážně. To bylo jednoznačně dobré znamení. Ale pořád se mi nelíbilo, jak jsme se k němu se Sarwenem zachovali a též mne mrzelo, že jsem ho vůbec takto zranila. Ale i díky tomu, že vypadal celkem v pohodě, tedy byl v takové pohodě, v jaké může být člověk po zásahu světelným mečem, tak se mi celkem ulevilo. Navíc, kdyby byl opravdu zraněný nějak vážně, tak by jít prostě nemohl.
Možná to celé skutečně jen filmoval...Že by jen trik, který jsem neodhalila? To jsem skutečně tak naivní?
Sarwen se postaral o všechno, včetně instrukcí. Jen byly takové... dvojsmyslné. Kdybych měla náladu na žertování, tak se zeptám, jestli mám být vzita taky do vazby. Ale žertovat by bylo nanejvýš nemístné.
Poté, co jsem obržela instrukci ohledně toho, že bych měla Sarwena následovat k jednomu z těch landspídrů, jsem tak učinila. Nějak se vzpouzet by asi bylo zbytečné. Navíc i já s ním chtěla ještě mluvit. A pokud možno o samotě. Na další rozkazy jsem jen kývla hlavou. Paže mne skutečně bolela, jen jsem na ni prostě nemohla myslet a zabývat se jí. Též jsem si po tom svém veleslavném vystoupení nepřipadala jako nějaký bojovník. Vždyť mnohem mladší padawan by to zvládl lépe. Na to, jak by to zvládl mistr jsem raději ani nemyslela. Bylo mi jasné, že pro útočný tým bych byla spíše zátěží než posilou. Takže z tohoto hlediska nebylo skutečně o čem mluvit. A cpát se tam jen proto, abych si pohladila vlastní ego a něco si dokazovala? Navíc na Sarwena agrument „já jsem Jedi“, neplatí.
Dobrá, bude to tak nejlepší. Jen Sarwene, počkejte... já... Když Myrk střílel a trefil mne, celkem mne to rozhodilo... já, nevím jak by to dopadlo, kdybyste nezasáhl. Chtěla jsem vám poděkovat. Pravděpodobně jste mi zachránil život,
cena mého života pro mne byla opravdu velmi vysoká. Ještě jsem se necítila dost stará na to, abych chlěla splynout se Sílou.
Nějaké detaily ohledně využití landspídrů v obnově mne nijak nezajímaly. Jediné, co jsem, co se obnovy týče, poslední dobou řešila, tak to byl ten hnusný chlap, pod kterého jsem spadala při práci na elektrárně. Takže jsem spíše ze slušnosti opět přikývla.
Jen nezapomeňte na toho svázaného chlapa v té zbrojnici. Smrt hladem a žízní si určitě nezaslouží, ať už provedl cokoliv. A Sarwene, ať vás provází Síla,
rozloučila jsem se tradičním pozdravem Jediů, přidala dokonce i malou úklonu. Ta slušnost byla minimální a přes veškeré negativní rysy Sarwenovy osobnosti se mu nedá upřít velká zásluha na tom, že i díky němu zde stojím na vlastních nohou. Obvykle si podobné gesta sice odpouštím, ale teď jsem cítila, že si něco podobného zaslouží. Navíc mne to nestálo víc, než trochu energie.
Chvíli jsem ještě sledovala, jak poklusem míří pryč. Opravdu vypadali jako profesionálové.
U Sitha... skoroto vypadá, jako by to celé na mne jen nachystali a toto byl skutečný cíl mé mise. Ale to by mistr neudělal, pokud by k tomu tedy neměl nějaký vážný důvod.
O všechno bylo nakonec postaráno dostatečně a nevypadalo to, že by ti chlapi potřebovali ode mne nějak pomoct. Což bylo jedině plus, protože na mne za ten celý den ta únava opravdu dolíhala. Krokem jsem se tedy vydala za tím jedním mužem, co na mne čekal v tom landspídru.
Trochu jsem se na něj pokusila pousmát.
Dobrý podvečer,
pozdravila jsem ho.
Vypadá to, že pojedeme spolu,
nechtěla jsem se vedle něj usadit úplně beze slova, i když na nějaký rozhovor jsem příliš náladu neměla. Ani jsem si toho chlápka moc neprohlížela, nehodnotila a nebodovala. Dokonce jsem ani neuvažovala o konečném skóre pro Sarwena. Přehled jsem ztratila už dávno, navíc mne zaměstnávaly myšlenky trochu jiné.
Dosedla jsem tedy vedle něj. Ani v duchu jsem nenaříkala nad stavem svého oblečení, které je úplně na vyhození. Tílko roztažené, košile zničená tím výstřelem, kalhoty odřené a boty se sice nosit daly, ale velkou parádu s nimi také nedělám. U nich funkčnost jdnoznačně převládá nad estetickou stránkou.
Na mistra jsem se strašně těšila. Normálně se na něj sice těším taky, jenže normálně ho vidim minimálně třikrát denně, ale spíš častě, protože kromě společných jídel a tréninků se občas mihl i v elektrárně. A to i přes to, že mne čeká přiznávání ke všemu, co Siliin ani ve svých nejdivočejších snech ohledně Myrka určitě netušil, dnešní pokažený den (nějak se to se mnou táhlo od té chvíle, co jsem jej uviděla) a možná ještě stížnost na mou údajnou vzpurnost a neposlušnost. Sarwen sice nevypadal, že by žalovat vyloženě plánoval, jenže kdo se v něm má za jeden den vyznat?
Co se týče toho jeho hodnocení mého výkonu, tak to mne příliš nepovzbudilo. Působit takto nezkušeně jsem skutečně mohla jen já.
Nijak extrémní pozor jsem však nedávala. Připadalo mi, že ti chlapi jsou více než schopní. Spíš jsem se jen snažila o ničem nepřemýšlet, protože to bych se ztratila v těch svých neúspěších a to jsem nechtěla. Jen jsem se pokoušela po tom náročném dni trochu odpočívat.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx