Paluba lodi Lucky, hyperprostor:
Při pohledu na Jareda masírujícího si bolavé rameno se neubráním úsměvu. Na mysli mi vyvstanou štiplavé poznámky. Nakonec se však rozhodnu nechat si je pro sebe a mladíka více netrápit. Na jednu volnou sedačku položím blaster a bundu. Poté se posadím na Nureho místo.
Snad jsme si veškerou smůlu vybrali na Dantooinu.
Odpovím s mírně nadzvednutými koutky úst. Koreho snahy o odvedení pozornosti jsem si nemohla nevšimnout.
Jak to vypadá, ženy nejsou na Lucky častými pasažérkami.
Pomyslím si, zatímco pohledem kloužu po kontrolkách a displejích. Obraz Onderonu na mě působil mnohem divočejším dojmem než modro-hnědý Dantooine. Pokud existuje nějaká vyšší moc či bytost, která stvořila vesmír, tak na téhle planetě se vyřádila dosytosti. Onderon hrál mnoha barvami. Od písčitě žluté, přes odstíny hnědé, zelené a modré. Jakoby se onen stvořitel nemohl rozhodnout, jak bude tento svět nakonec vypadat. Ve slabé chvilce navíc umístil Dxun, jeden ze čtyř měsíců, do těsné blízkosti planety. Netrpělivě zkontroluji čas, který nás dělí od vystoupení z hyperprostoru. Zvědavost ve mě narůstá. Otočím se ke svému společníkovi, abych se vzápětí setkala s jeho nepřítomným pohledem.
Jarede? Hej! Satina volá Jareda, jsi tam někde?
Zamračím se a začnu mladíkovi mávat a luskat prsty před obličejem. Během této činnosti uvažuji nad tím, kam Koreho mysl zabloudila. K našemu cíli? Pokoušel se pomocí Síly odhalit hrozící nebezpečí? Jsou toho Jediové schopní? Nebo se prostě jednoduše zamyslel? Odpověď nezískám. Jakmile přijde můj společník opět k sobě, můj nechápavý výraz a nevyslovenou otázkou vepsanou ve tváři, ponechá bez povšimnutí. Ještě pár standardizovaných sekund ho pozoruji než mě vyruší škubnutí značící vystoupení z hyperprostoru.
Kopilot? Dobře, ale je to má premiéra, tak ne že zas přestaneš vnímat. To by pro nás pak mohlo špatně skončit.
Neodpustím si narážku na Koreho předchozí stav.