od Hayasan » 25.6.2014 08:23:28
Křižník třídy Onith, Společenská místnost
Řízení motorky v mém stavu byla taková adrenalinová jízda. Párkrát mne přepadl mikrospánek, takže malý provoz byl opravdu obrovským štěstím. A svým reflexům Jediho jsem zase vděčila tomu, že jsem hrozící srážku stihla vždycky zažehnat.
Vidět naši loď po noci plné dobrodružství, které jsem v nejbližší době moc opakovat nechtěla, bylo opravdu úžasné. Vlastně jsem ani netušila, že by se mi někdy ta kocábka mohla tak strašně líbit, když mne odvezla z Chrámu na několik měsíců, kdo ví do jakých zapadákovů. Jen svítání jsem moc neobdivovala, protože jsem se už viděla v posteli.
Poručíkovi jsem motorku s lehkým srdcem nechala. Čepici jsem si nesundala, protože pod dní byly skutečně příšerné vlasy, ale na tváří jsem vykouzlila úsměv, kterým jsem poručíka obdařila, poněvadž jsem do něj byla zamilovaná. Tedy do doby, než objevím někoho hezčího, takže to byla spíš jenom mírná zakoukanost, ale já to takhle nerozlišovala. Jen jsem si nezapomněla vytáhnout své barové věci.
Za mistrem jsem nešla rovnou. Stavila jsem se ještě u sebe v pokoji, kde jsem nechala čepku, vestu, rukavice, baťoh a další potřeby, které jsem měla u sebe. Teprve poté jsem tak nějak kulhavě pokračovala do společenské místnosti, kde jsem jasně cítila mistrovu přítomnost. To sezení na motorce mi moc dobře neudělalo a svaly se pořádně rozležely.
Po vstupu do společenské místnosti jsem se opět trochu usmála. Mistra jsem samozřejmě viděla strašně ráda, ostatně, jako vždycky. A na rozdíl od setkání s poručíkem jsem se vůbec nestyděla za své příšerné vlasy.
Mistr na rozdíl ode mne buď spal, nebo nějakým způsobem použil Sílu, neboť příliš unavený nebyl. Já osobně jsem se klonila k té druhé možnosti, neboť jsem pochybovala, že by mistr v pohodě usnul, když se jeho padawanovi mohlo, kdo ví, co stát. Jistě si o mne dělal starosti. A mě se tato péče strašlivě líbila a užívala jsem si jí.
Ke stolu jsem se skoro sesunula, neboť mne vážně bolelo celé tělo a byla jsem opravdu hodně unavená. Když mistr vstal a začal něco kutit, dokonce jsem ani nenatahovala zvědavě hlavu, byť že obvykle ráda vím o všem, co se kolem mne šustne.
Když přede mnou skončil jakýsi podivný nápoj, tak i přes svou únavu a všechno okolo jsem ho sledovala trochu nedůvěřivě. Mistr totiž snad ani nemá chuťové buňky a podle něj je poživatelná snad i kůra stromů, takže kdo ví, jak tohle mohlo chutnat.
Díky,
z nápoje jsem velmi opatrně trochu usrkla, neboť mi bylo jasné, že mistr chce, abych to vypila.
No, vlastně, všechno bylo v pohodě, dokud mne neobjevil jeden droid. Asi měl termo, nebo jsem něco zanedbala… ve výsledku jsem musela začít utíkat. Vlastně mne tak nahnali přímo k našemu zboží, jenže jsem se zdržela při jeho hledání a následné identifikaci, takže i když jsem získala nějaký náskok, tak mne objevili podruhé a dokonce mne později i přímo osvětlili. Před tím jsem ještě hodila dýmovnici, abych zakryla svůj ústup, když bylo jasný, že mne brzo objeví. Ale bylo to dost z blízka, takže asi mou podobu vážně mají, i když jistě to nevím,
ten nápoj nebyl až zas tak špatný, to jsem musela uznat, takže jsem znovu upila. Mistr chtěl krátké hlášení, já sama jsem se k němu klonila také a na detailní rozbor celé akce bude skutečně čas, až se pořádně vyspím, takže jsem své chyby nerozebírala. Ne, že bych je chtěla zamlčet, jen teď nebyly podstatné.
Našla jsem takový tunel, kterým jsem i utekla, ale tam mne pro změnu začala lovit jakási smečka dost velkých šelem. Jenže jsem je nechtěla zabíjet, byla jsem už hodně unavená a nechtěla jsem ani riskovat nějaký souboj s nimi, takže jsem hodila dělobuch, abych je zahnala. Předpokládala jsem, že to udělá pořádnou ránu, ale nepočítala jsem s tím, že se to v tom tunelu bude až zas tak rozléhat. No prostě, nevím na jak dlouho, ale určitou dobu jsem nic neslyšela,
nakonec jsem mistra seznámila i s tím, že jsem si alespoň na určitou dobu poškodila sluch. Byla jsem příliš unavená na to, abych vymyslela nějaký opis událostí, který by nebyl lží, a zároveň by se z něj dalo vyvodit, že se nic nestalo. Pravda byla daleko jednodušší, navíc, co kdyby náhodou tam nějaké poškození skutečně bylo a já díky hloupému zatajování měla mít nějaké trvalejší potíže, tak to by bylo dost blbé.
Pak jsem akorát probourala stěnu nějakého hotelu a konečně jsem byla venku. Tam mi kamera zachytila akorát záda a recepční spal. Sice se při mém odchodu probudil, ale nic neviděl,
já s vypravováním skončila a podívala jsem se na mistra, abych se dozvěděla, zda to takto stačí. Bylo to opravdu hodně stručné, ale já teď chtěla jen svou postel a po ničem jiném jsem netoužila. Pokud by mistr chtěl nějaké detaily, tak se může zeptat
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx