Kladní a záporní hrdinové Nové republiky

Seznam osobností galaxie ze všech možných období.

Moderátor: Archiváři

Odpovědět
Kapitan.Solo

Kladní a záporní hrdinové Nové republiky

Příspěvek od Kapitan.Solo »

Han Solo

Han Solo vyrůstal na Corelliánských ulicích a neznal ani své příjmení. To se dozvěděl díky člověku zvanému Garris Shrike, který byl zločinec, jenž nutil děti z ulice krást. Ve svých 19 letech se rozhodnul, že z jeho „mateřské“ lodi nazvané Traders Luck unikne. To se však Garrisovi nelíbilo a aby se mu útěk skutečně podařil, musela Hanova dlouholetá přítelkyně Dewllana zemřít. Han utekl na fanatickou planetu Ylesii, kde se uplatňoval jako pilot lodi s kořením, zamiloval se však do krásné Brii Tharen ovládané tamnějšími fanatiky. Podařilo se jim společnými silami utéct na Coruscant, kde nějakou dobu pobývali. Nevyrovnanost Brii však způsobila, že jej zanedlouho opustila, aby mohla hledat sebe sama a také umožnila Hanovi, aby studoval na Caridské akademii. Jeho kariéra však skončila, když neuposlechl rozkaz, který byl směřovaný vůči wookiemu. Byl vyhozen a musel hledat nové uplatnění na Nar Shadaa. Mnohokrát potkal Briu. Když v turnaji sabaccu vyhrál Millennium Falcon, spojil se se svou bývalou láskou. Když mu opět zlomila srdce, bylo to již definitivní, Bria se totiž obětovala pro získání plánů Death Star. Han se pohyboval v pochybných kruzích, musel se zbavit nákladu koření pašovaného pro Jabbu Hutta, čímž se mu zadlužil.
EP. IV.
EP V.
EP VI:
Po Endoru musel ještě bojoval o svou nynější lásku Leiu Organu s člověkem jménem princ Isolder. Musel Leiu unést, aby ji přinutil ke svatbě. Když se vzali, Leia zanedlouho porodila dvojčata – Jacena a Jainu. Posledním synem, kterého měli byl Anakin pojmenovaný po svém praotci. Museli čelit spoustě nástrahám a pokusům o únos svých dětí, citlivých k Síle. Během invaze Vongů přišel Han o svého nejlepšího přítele Chewbaccu, který byl zabit, když na planetu spadl měsíc Sernpidalu. Poté se rozhodl Han zúčtovat s Vongy po svém – s blasterem u boku a Falconem pod sebou.
Naposledy upravil(a) Kapitan.Solo dne 22.6.2007 13:01:02, celkem upraveno 2 x.

Kapitan.Solo

Příspěvek od Kapitan.Solo »

Borsk Fey´lya

Bothan pocházející ze systému Kothlis. V mládí byla jednou z největších jeho trápení skutečnost, že nepochází ze samotné Bothawui, ale z druhořadé planety. Jelikož u sebe nenacházel žádné nadání k pilotování, či sportům, rozhodl se, že se uplatní v politické kariéře. Koupil si kus půdy na Bothawui, aby nabyl společenského postavení. Když špioni z Bothawui dodali informace o druhé hvězdě smrti, získal si vážené místo ve vládě. I když tyto informace vedly spíše do pasti. Rok před invazí Vongů se stal prezidentem Nové Republiky. Při jejich invazi však tragicky na Coruscantu zemřel.

Obrázek
Naposledy upravil(a) Kapitan.Solo dne 21.6.2007 09:20:31, celkem upraveno 1 x.

Kapitan.Solo

Příspěvek od Kapitan.Solo »

Kueller

Původně to byl mladík citlivý k Síle známý pod jménem Dolph, jenž pocházel ze vzdálené planety Almania. Za časů Thrawna trpěla Almania pod nelítostným diktátem Je´harů. Když byl v Akademii jedi méně než jeden rok, dozvěděl se špatné zprávy z domova. Když se na svou planetu vrátil, zjistil, že Je´harové zabili jeho rodiče a jejich těla nechali nabodnout na kůly před branami vládního paláce.
Dolphův výcvik byl krátký a nedostatečný, padl do hlubin dark side. Oblékl si hendanynskou masku smrti a stal se Keuellerem – mstícím démonem rozhodnutým zachránit Almanii.
Dal dohromady slušnou armádu a jeho válka s Je´hary si vyžádala miliony životů.
Po čase kontaktoval dalšího Skywalkerova učedníka – Brakisse, kterého dosadil do funkce provozovatele továren na výrobu droidů na Telti. Ten do každého droida umístil detonátor. Třináct let po Andoru zahájil výpad proti Nové republice. Jeho droidi explodovali na Pydru a na půdě senátní komory. Luke sledoval stopu, poznal, že za vším stojí Kueller. Následně jím byl zajat a přikázal Organě Solo, aby předala moc nad vládou Nové Republiky do jeho rukou. Leia rezignovala na svou funkci a s malou flotilou Wedge Antillese letěla na Almanii. Skywalker mezitím Kuellerovy věznice unikl, když ho pak Kueller dostihl, strhl se souboj. Skywalker vyhrál, avšak Kueller se chystal odpálit všechny zaminované droidy. R2 však signál zachytil a deaktivoval. V téže chvíli na něj vystřelila Leia. Byl zabit, dřív, než mohl cokoliv podniknout.

Obrázek
Naposledy upravil(a) Kapitan.Solo dne 21.6.2007 09:19:41, celkem upraveno 1 x.

Kapitan.Solo

Příspěvek od Kapitan.Solo »

Kyle Katarn

Na Danutě zneškodnil základnu plnou imperiálních vojáků. Dostal se do těsného konfliktu s Dark Trooperem fáze 3 a vyhrál. Sám také porazil sedm temných rytířů Jedi.
Narodil se na sullustanském měsíci zvaném Sulon. Byl farmář, v 18 letech kadet imperiální akademie na Caridě. Nevěděl však, že jeho otec pracuje proti místní imperiální správě. Morgan Katarn (otec) nalezl na Ruusanu údolí rytířů Jedi, jenž bylo tisíce let neobydlené. Záhy na to byl však zabit temným Jedim jménem Jerec. Kyle mezitím zničil povstalecký asteroid, ušetřil však dívku – Jan Ors. Od ní se později dozvěděl, že jeho otce zabilo Impérium a on se přidal Alianci. Pomáhal získat plány 1. Death Star. Vysvobodil z vězení C
rixe Madina. Utkal se s Bobou Fettem. Rok po Endoru se dozvěděl, kdo zabil jeho otce. Během souboje se přiklonil příliš blízko Dark Side, nakonec se však odložil svou nenávist, Jereca však i přesto zabil. O několik let ho jeho kroky zavedly do zapomenutého sithského světa – Dromund Kaasu., kde podlehl temné straně. Zpět ho přivedla Mara Jade. Bránil se studiu na Akademii, nakonec však nabídku přijal a s postupem času vyučoval techniky souboje. Při invazi Vongů viděl spoustu svých žáků umírat v systémech Obroa-Skai a Ithoru.

Obrázek
Naposledy upravil(a) Kapitan.Solo dne 21.6.2007 09:21:34, celkem upraveno 1 x.

Kapitan.Solo

Příspěvek od Kapitan.Solo »

Kyp Durron


Je to snad jedna z nejrozporuplnějších osobností nejen Nové Republiky, ale také řádu Jedi. Tohoto mladíka objevil Han Solo, když byl uvězněn v Kesselských dolech. Společně se jim podařilo vymyslet plán a uniknout. V té době si Han všimnul, že mladík má vyjímečné schopnosti. Stal se jedním z prvních studentů Akademie Jedi na Yavinu IV. Nakonec se však kvůli své bolesti nad dávnou ztrátou rodičů a touze po nalezení bratra, obrátil na temnou stranu a snaži, se přesvědčit sebe sama, že filozifii Exara Kuna využije ve prospěch dobra. Ukradl Drtič sluncí a když se dozvěděl na Caridské akademii, že jeho bratr Zeth je již dávno mrtví, odpálil smrtící torpédo. Výbuch supernovy už nemohlo zastavit ani to, když mu ukázali jeho bratra živého a zdravého. Hanovi se podařilo jej opět najít a vymanit se z moci Kuna. Kyp nebyl za svůj čin potrestán, málem však zahynul ve Chřtánu. Z pocitu viny se nikdy pořádně nevymanil, avšak stal se rytířem Jedi na Akademii a učitelem mnoha žáků. Bojoval proti admirálu Dalle, vytvořil eskadru „Tucet a dva mstitelé“, která však byla při invazi Vongů zničena. Po pádu Coruscantu pomohl najít Kyp cestu zpět k temné straně Jaině Solo. Ačkoliv vždy odmítal pasivní roli rytířů Jedi, jeho výsledky jsou fascinující.

Obrázek
Naposledy upravil(a) Kapitan.Solo dne 21.6.2007 09:22:22, celkem upraveno 1 x.

Kapitan.Solo

Příspěvek od Kapitan.Solo »

Tallon Karrde

Tento pašerácký boss si vždy snažil udržet svou neutralitu mezi Aliancí a Impériem. Né vždy se mu to však dařilo a on spíše tíhnul k dobru. Později se stal hrdinou! Kartce začal svou kariéru v organizaci Jorje Ca´rdase. Při skoku na slepo, který vykonal kapitán lodi, na níž se Tallon nacházel, objevil dávno ztracenou flotilu Katana. Čtyři a půl roku po Endoru, kdy se Ca´rdas již dávno uchýlil do exilu po domluvě mistra Yody, byl zachráněn Marou Jade. Během války s Thrawnem narazil na poničený X-Wing Luka Skywalkera. Mara k němu cítila zášť, a proto uvažoval o možnosti Skywalkerova vydání. Nakonec mu však pomohl uniknout. Luke mu jeho službu oplatil, když jej zachránil z cely na Chimaeře. Karrde se dlouho zajímal o zmizení Ca´rdase a financoval spoustu zdrojů, jenž se podílela na hledání tohoto starce. Patnáct let po Endoru se mu to podařilo a pokusil se získat kopii Caamaského dokumentu. Ačkoliv jej nedostal, podařilo se mu zjistit o podvodu Flima vydávajícího se za Velkoadmirála Thrawna. Po skončení krize Ruka Thrawnova se podílel na svatbě Mara a Luke. Našel si novou pobočnici Shadu D´ukal. Největší zkouškou jeho organizace byla invaze Vongů.

Obrázek

Kapitan.Solo

Příspěvek od Kapitan.Solo »

Velkoadmirál Thrawn

Syndik osmé vládnoucí rodiny, celým názvem Mitth'raw'nuruodo byl výborný stratég a psycholog, jenž své nepřátele porážel na základě studia jejich umění.
Už jako velitel chisské průzkumné flotily se vykazoval neobyčejnými schopnostmi stategie, avšak kvůli jeho příliš důsledným činům - zejména porušovaním neutrality Chissů ve věci útoků kočovných Vagaariů, byl neustále pod dohledem. Zásadní zlom nastal ve chvíli, kdy se zajal skupinku třech lidských bytostí - dvou mužů a ženy. Quento - pašerák, který vůdči Thrawnovi cítil odpor si od něj držel odstup, což se však nedalo říci o Jorji Ca'rdasovi, ktrerý jej naučil hovořit basicem. Když se později v Chisském prostoru objevil projekt Mezigalaktické výpravy, Thrawn se jej na podmět Kinmana Dorriany vedeného Palpatinem rozhodl zničit. Byl vyhoštěn z chisského prostoru do Neznámých oblastí, kde jej po čase nalezla průzkumná jednotka vyslaná Císařem. I přes Císařův odpor vůdči ne-lidem si brzy díky svým činům získal Císaře na svou stranu....
Zbytek je ve vývoji, (teď si moc nejsem jistý, jak to bylo dál)

Buri

Příspěvek od Buri »

Mara Jade Skywalker

Mara Jade, známá jako Císařova ruka, byla velmi zručným zabijákem s mnoha možnostmi uplatnění, navíc díky císařovu výckvyku s ním mohla být ve spojení pomocí Síly. Během této doby se naučila zacházet s mnoha zbraněmi, jak na dálku, tak i v kontakních soubojích, tj. i světelným mečem.

Jedna z jejích posledních misí byla zajmout nebo zabít Luka Skywalkera. O to se pokusila v Jabbově paláci, kde ale selhala, jelikož její schopnosti na Jabbu nepůsobily, a tudíž se nemohla zůčastnit popravy.

Těsně před svou smrtí Císař dal Maře rozkaz zabít Luka a zjevoval se jí ve vizích. Mara se proto vzdala své schopnosti používat Sílu a dala se do Služeb Talona Karrdea. Přibližně 5 let po bitvě o Endor se jí ale Síla začala samovolně vracet. Záhy potom se Karrdeovi podařilo zajmout Skywalkera.

Obrázek

Postupně doplňuji
Naposledy upravil(a) Buri dne 29.8.2007 07:49:32, celkem upraveno 2 x.

Kapitan.Solo

Příspěvek od Kapitan.Solo »

Garm Bel Iblis

Jeden zakladatelů vzpoury proti říši, Garm Bel Iblis se časem stal odpadlíkem vyrážejícím na svou pěst proti Imperiálnímu útlaku. Jakožto korelianský senátor Staré republiky, Iblis sledoval s rostoucím ohromením, jednání a vzrůst moci senátora Palpatina. Ačkoli byl stejně charismatický a populární jako Palpatine, Iblisovy pokusy o zničení po moci lačného senátor vedly ke ztrátě jeho vlivu.
Když se Palpatine otevřeně prohlásil za císaře Iblis byl jedním z prvních oběti Nového pořádku. Korelián, jeho manželka a děti byly obklíčeni na planetě Anchoron a zatčeni. Císařští vojáci přinutili Garma sledovat popravu jeho rodiny. Garmovi se však nějakým způsobem podařilo uniknout a spojil se s senátory Bailem Organou z Alderaanu a Mon Mothmou z Chandrily, těch senátorů, o kterých věděl, že jsou také proti Impériu. Iblisem navržené setkání mezi nimi, přineslo Korellianskou smlouvu o sjednocení odporu proti Císaři. Vznikla rebelská Aliance.
Zatímco Iblis byl briliantní vojenský stratég a taktik, Mon Mothma byla spíše výborný a podněcující řečník. Ona použila své vlohy k porozumění potřeby mnoha druhů a skupin pracovat společně a jednotně proti útlaku vyvýjeném Impériem. Bail Organa akceptoval, že se většina moci a pozornosti přesunuje na Mothmu, ale Iblis nebyl spokojen s tím, že je zatlačován do pozadí, což vedlo ke konfliktům mezi ním a Mothmou.
Když byl Alderaan zničen a Bail Organa zabit, stal se Iblis jediným vůdcem Rebelie s dostatkem sílz postavit se Mothmě. Jejich vztahy se prudce zhoršily když Iblis obvinil Chandrilanku ze snahy o uchvácení trůnu a ustavení se Císařovnou. Když mu Mothma přikázala útok na Císařskou posádku na planetě Milvayne, v systému Gyrica, Iblis odmítl tento její rozkaz provést protože by příliš mnoho jeho lidí bylo pobito pro její touhu po moci. Mothma mu tehdy oznámila, že Aliance už jeho služby nepotřebuje a že je tedy nebude postrádat. Iblis se tedy od Aliance odtrhl - a vzal s sebou mnoho lidí - a založil vlastní partyzánskou jednotku. Zřídil skrytou pohyblivou základnu známou jako hnízdo Peregrinovo, z které naplánoval strategii jeho soukromé armády pro srážky s Impériem. Měl mnoho úspěchů, ale žádný takový jako za časů svého spojenectví s Mothmou.
Důstojníky dělala Iblisovi dvojice žen: Sena Leikvoid Midnyl byla prvním důstojníkem a neoficiálním velvyslancem jeho sil, a pilotka jménem Irenez byla šéfem bezpečnosti a špionáže. Sena bývala vedoucím Iblisovy kanceláře na Korellii, pracovala vedle něj v senátu. Byla s ním, když zakládal Alianci a odešla s ním po jeho rezepřích s Mothmou. Irenéz byla také dávným Iblisovým přítelem. Její výcvik v Staro-republikové vojenské akademii na Korelii - podporovaný Iblisem - ji dobře připravil pro její kariéru žoldák a vojáka. Dohromady, tito tři korelliani naplánovali mnoho mnoho útoků proti Impériu. Jejich největším úspěchem byl útok na Ubiqtoratské císařské zpravodajské středisko na Tangerene vedoucí k jeho zkáze. Měsíc po Tangrenské akci se Iblis setkal s Bothanem jménem Borsk Fey’lya, který byl členem Rady Aliance. Fey’lya chtěl posílit svůj vliv v Alianci a věděl o Iblisově nechuťi k Mothmě a snaze ji odstranit, a tak uložil peníze na Iblisovy účty a pomohl chránit Peregrinovo hnízdo před Impériem.
Jméno "Peregrine" použité jak pro lod, tak pro základnu, vzal Iblis ze staré Korellianské legendy o muži prokletém putovat navždy po světě jako duch. Casem se takovým duchem začal stávat i bývalý senátor. Za starých časů býval Iblis vtipkující a sarkastický, od vraždy jeho rodiny a odchodu z Rebelie se Iblis stával odtažitým a mrzutým, i přes Seninu snahu udržet morálku velitele co nejvýše.
Iblis stále věřil že Mon Mothma jednoho dne přemění Novou republiku na diktaturu, s ní jako Císařovnou, a byl připravený udeřit pokud se to stane. Ale jak plynul čas od pádu říše, zjištoval že Mothma ve skutečnosti po moci netouží. Poté po setkání s Hanem Solem se Iblis opět přidal k Alianci při pokusu o zajištění flotily "Katana". Nakonec se opět stal jedním z generálů vojsk Nové republiky.

Obrázek
Naposledy upravil(a) Kapitan.Solo dne 21.6.2007 14:20:30, celkem upraveno 1 x.

Kapitan.Solo

Příspěvek od Kapitan.Solo »

Lobot

Lobot se mohl stát chvástavým pirátem a králem otrokářů. Dnes si však již na výstřely svých pirátských blasterových pistolí nepamatuje. Jeho život do doby, než byl vybaven kyborganickým mozkovým implantátem, je pro něj jen vzdálenou vzpomínkou ve snu.
Lobotův otec ohrožoval milióny lidí ve Vnějším pásu, kde provozoval obchod s otroky. Jeho syn se vydal cestou, na níž by mohl dosáhnout ještě horší pověsti. V době klonových válek však zabili Lobotova otce konkurenční piráti a patnáctiletého Lobota uvrhli do vězení. Po dvou letech vězení uprchl Lobot do Oblačného Města na Bespinu a stal se zde zlodějem. Když padl do rukou zákona, baronka administrátorka Ellisa Shallence mu místo trestu nabídla patnáctiletou službu počítačového dohlížitele ve městě. Technici z Oblačného Města oholili Lobotovi hlavu, vyvrtali mu díry do lebky a připjali mu kyborganickou čelenku Biotech AJ-6.
Toto zařízení ho udržovalo v neustálém kontaktu s hlavním počítačem města a také zvýšilo jeho inteligenci, sílu a reakční dobu. Narušilo však jeho emoční a řečová centra. Na konci svého patnáctiletého období se Lobot rozhodl, že zůstane na Bespinu jakožto trvalý správce počítačů v Oblačném Městě. Jako hlavní poradce sloužil mnoha baronům, ničemný baron administrátor Raynor však byl nejhorší z nich. Lobot proto založil mezi dělníky ve městě sbírku, která vynesla pět miliónů kreditů. Peníze pak předal hazardnímu hráči Lando Calrissianovi, aby je mohl vsadit v partičce sabaccu. Pak provedl malý elektronický podvůdek a Calrissian vyhrál vlastnictví Oblačného Města a nastoupil zde jako nový baron administrátor.
Lobot a Calrissian se stali přáteli a společně se snažili osvobodit princeznu Leiu Organu a Chewbaccu, když město obsadili Vaderovi vojáci. Calrissian uprchl, LObot však zůstal až do té doby, něž město padlo pod správu imperiálního kapitána Treecea. Ugnaughtší dělníci, rozzlobení Treeceovou krutostí, nakladli všude po městě bomby a vyřadili z činnosti Lobotovu kyborganickou čelenku, aby ho imperiální vojáci nemohli použít k zneškodnění náloží. Calrissian a Luke Skywalker se vrátili a město zachránili. Kontrolu nad komplexem převzal oprávnený Lobot, netrvalo však dlouho a Impérium město dobylo zpět.
Po bitvě o Endor se Carlissian vrítil, aby vypudil imperiální síly z města. Pomáhala mu při tom skupinka vojáků, které přezdíval ,,Landovi commandos". Lobot se svými zkušenostmi se pak stal de facto administrátorem města.
Dvanáct let po Endoru podnítila Calrissianova návštěva Lobota k tomu, aby odlétl z Oblačného města a začal hledat dobrodružství v celé galaxii. Pomohl rozřešit záhadu tulácké lodi z Teljkonu, vypravil se na Bastion hledat Caamaský dokument a spolupracoval s Calrissianem při zakládní důlní stanice GemDiver nad Yavinem. Když do galxie vtrhli Yuuzhan Vongové, vrítil se spravovat Oblačné Město, které leží daleko mimo útočný koridor vetřelců.

Obrázek

Kapitan.Solo

Příspěvek od Kapitan.Solo »

Císař Palpatine (Darth Sidious)

Vznešený císař Palpatine - jedna z mála opravdu velkých osobností, které kdy měla galaxie čest poznat a zároveň nejúspěšnější Pán ze Sith všech, neboť pouze on dokázal rozvrátit směšnou, Jedii prolezlou, Galaktickou Republiku a na jejích troskách vybudovat největší a nejmocnější říši všech dob. Císař Palpatine se stal duchovním otcem a vůdcem svého Galaktického Impéria, přesto anebo právě proto je jeho život zahalen stínem, pod který mohlo nahlédnout jen nemálo vyvolených. Ani dnes, kdy z Impéria zbyly trosky, neexistuje nikdo, kdo by měl tolik odvahy, aby ukázal světu pravou jeho tvář. Stala se z něj legenda, kult, který dodnes vzývá každý, kterému je otázka Impéria drahá a každý, který alespoň z vypravování ví o starých časech.

Na scéně se budoucí císař objevil jakožto podřadný politik z bezvýznamné planety Naboo. Obratnou politikou se mu podařilo udržet v roli senátora po dvacet let. Během této doby rostl jeho vliv prakticky ve všech významných organizacích galaxie, velmi pomalu a opatrně si tak připravoval podmínky pro budoucí převzetí moci.

Vše započalo návrhem republikového kancléře Valoruma o zdanění obchodních cest ve vzdálených zónách. Toto opatření, ke kterému senátor Palpatine kancléře ve skutečnosti dotlačil, narazilo na předvídatelný odpor mocné Obchodní federace. Během summitu mezi oběma stranami sporu na Eriadu byla vyvražděna naprostá většina vůdců Obchodní federace, kromě zbabělého a chamtivého místokrále Nute Gunraye a jeho neimodiánských spolupracovníků. Mezitím se senátoru Palpatinovi podařilo zdiskreditovat voleného krále Naboo Verunu. Na jeho místo nastoupila mladá a nezkušená Amidala. A soukolí se dalo do pohybu.

Za šest měsíců Obchodní federace napadla a obsadila planetu Naboo. V průběhu této krize se ale podařilo královně Amidale uprchnout na Coruscant, tam na radu senátora Palpatina vyvolala hlasování o nedůvěře kancléři Valorumovi. To vyústilo ve zvolení Palpatina kancléřem, neboť senátorovi hrály do sabaccu i sympatie s jeho planetou. Obchodní federace byla sice přinucena se stáhnout, nicméně její zdánlivý neúspěch se stal základem pro pozdější události.

Zhruba po osmi letech Palpatinova vedení vyeskaloval střet mezi Starou Republikou a Hnutím separatistů, které se sestávalo mimo jiné právě z Obchodní federace. Vůdce Konfederace separatistů - charismatický hrabě Dooku - vyhlásil nezávislost na republice. V reakci na to se začalo debatovat o možnosti vojenského zajištění celistvosti Republiky. Tyto snahy byly naplněny poté, co byla objevena tajná armáda bojových konfederačních droidů, kteří byli určeni pro boj s Republikou. Ve stejnou dobu byla objevena armáda bojových klonů. Ta byla svěřena pod osobní velení kancléře Palpatina iniciativou několika senátorů. Z Palpatina se tak stal dočasný diktátor, který měl republiku provést bezútěšnými Klonovými válkami.

Až příliš pozdě pro Republiku a Jedie vyšlo najevo, že Klonové války byly jedním velkým divadlem. Kancléř Palpatine alias Temný pán ze Sith Darth Sidious měl plně pod kontrolou obě válčící strany, aniž by kterákoli z nich tušila něco o jeho pravé identitě. Byl to právě on, kdo stál za Obchodní federací v době nabooanské krize. On sám se stal mistrem zbloudilého mistra Jedi - hraběte Dooku. Dooku, neboli Darth Tyranus, se stal Palpatinovou figurkou, kterou později nahradil vyvoleným rytířem řádu Jedi - Anakinem Skywalkerem. Toho důmyslně svedl na temnou stranu síly příslibem moci a věčného života pro něj i jeho zakázanou lásku Padmé Amidalu.

Z Anakina Skywalkera se stal Darth Vader - věrný služebník císaře Palpatina a strůjce zániku řádu Jedi. To byl počátek císařova Impéria.

Palpatine vládl Impériu z Císařského paláce v Imperial City po mnoho let, založil si však také záložní svět ve světech Jádra galaxie. Na Byssu vysával Sílu ze zajatců, díky tomu obelstil smrt stářím. Také se zde věnoval svým četným služebníkům Temné strany Síly. Později se mu při mučení knihovníka řádu Jedi Ashka Body podařilo získat tajemství, která v kombinaci s učením jeho bývalého mistra Darth Plagueise Moudrého vyvrcholilo v jeden z největších Palpatinových úspěchů. Podařilo se mu přenášet své vědomí do stále nových naklonovaných těl, a tak obejít poškození způsobená Temnou stranou a zároveň se stát nesmrtelným. A to ještě lépe než Jediové, kteří mohou po smrti přežívat pouze jako nehmotní duchové.

Na vrcholu své kariéry se císař Palpatine rozhodl rozpustit senát a vládu lidí nahradit ultimativním nástrojem zkázy - Hvězdou smrti. Bohužel úspěchy směšné bandy povstalců poněkud zkřížily jeho plány. Obě dvě hvězdy smrti vzaly za své. Přičemž na palubě Druhé Hvězdy smrti skonal i samotný císař, když se pokoušel nahradit čím dál tím slabšího a neloajálnějšího Vadera jeho synem, neúspěšně. Věrolomný služebník jej zradil. Nebohého starce svrhl do propasti.

Nebyl to však Jeho konec. Probudil se na Byssu v klonovaném těle a ve vhodný okamžik započal znovudobývání Impéria. Dokonce se Mu podařilo z Luka Skywalkera udělat svého nového učedníka. Skywalker totiž přes svůj pošetilý záměr zničit Temnou stranu zevnitř nebyl schopen vzdát se Temné strany Síly. Pouze se mu podařilo sabotovat některé z Palpatinových válečných strojů - Plenitele světů. Nakonec však byl znovuzrozený císař opět poražen, spojenými silami sourozenců Skywalkerových.

Císař samozřejmě neměl žádné problémy se znovuosídlením svého nového klonovaného těla na Byssu. Ale ani s pomocí nové superzbraně - Galaxy Gun - již nemohl zvítězit. Byl zrazen, neboť někteří jeho služebníci poškodily jeho klony, ty se staly fyzicky i psychicky slabými. Palpatine se tedy pokusil vstoupit do těla potomka Skywalkerova rodu, do těla Anakina Sola. Bohužel byl zastřelen bývalým pašerákem a hrdinou Povstání Hanem Solem. Jeho unikající vědomí spoutal znovunalezený Jedi Empatojayos Brand. Císař Palpatine se tak už nikdy nemůže vrátit. Už nikdy nespatří slávu ani smrt svého Impéria. Je již definitivně mrtvý. Jeho odkaz však setrvává, vzpomínky na něj v srdcích lidí, kteří ho milovali i v srdcích nepřátel nikdy nevymizí. Každý, kdo byť jen trochu poodhalil část císařova života, musí obdivovat genialitu, se kterou vedl svoje dílo. Byl mistrem v používání Temné strany Síly k předpovídání budoucnosti. To mu dávalo obrovskou převahu nad protivníky. Bohužel nedokázal zcela odhalit osudovou proměnu svého služebníka v rozhodující chvíli. Pozdějšími vůdci pozůstatků Impéria byl kritizován za zcela bezúčelné vyhazování peněz na gigantické projekty typu Hvězda smrti. Neoprávněně. Tato díla byla dalším důkazem jeho strategické geniality, škoda, že selhala na nekompetenci císařových služebníků.

Tato základna Impéria stále považuje císaře Palpatina za jediného vládce. Každý vůdce následující jeho odkazu musí brát na vědomí, že je jen zástupcem císařovi vůle, byť již není mezi námi.

Kapitan.Solo

Příspěvek od Kapitan.Solo »

Princ Xizor

Princ Xizor se narodil více než sto let před bitvou o Yavin. Byl to Falleen (humanoidní plazí druh), dokonce velmi významný Falleen. Jakožto syn vládnoucího rodu měl zajištěn pokojný a pohodlný život na své domovské planetě, měl však mnohem větší ambice, které ho nakonec dovedly na pozici třetího nejvýznamnějšího muže Impéria a nejmocnějšího nečlověka vůbec.

Princ Xizor vybudoval firmu Xizor Transport Systems a pod její záštitou začal uchvacovat moc. Shodou okolností se mu naskytla obrovská příležitost, když jeden z bývalých služebníků císaře, Darth Maul, vyhladil v předvečer bitvy o Naboo vedení mocné kriminální organizace Černé slunce. Xizorův vliv v organizaci začal stoupat, také si získal náklonnost císaře, když zařídil zneškodnění jednoho nepohodlného moffa.

S osobními úspěchy se ale dostavila i osobní tragédie. Deset let před bitvou o Hoth došlo k neočekávané nehodě, když z laboratoří na Falleenu, které sloužily pro výrobu biologických zbraní, unikl smrtelně nebezpečný materiál. Lord Vader, patron projektu, vyřešil nastalý problém vybombardováním přilehlé aglomerace z orbity. Naneštěstí ale při této nezbytné záchranné akci zahynulo i několik členů Xizorovy rodiny - jmenovitě rodiče, bratr a dvě sestry společně se třemi strýci. Samotný princ v té době pobýval mimo planetu, přežil jen on a jeho neteř Savan. Od té doby se datuje nesmiřitelná, ale skrytá nenávist prince Xizora k lordu Vaderovi. Samotný Temný Pán o ní až do konce neměl ani tušení, neboť princ záhy po incidentu nechal vymazat veškeré citlivé údaje, které by ho spojovaly s nehodou.

Sedm let před bitvou o Yavin byl již Xizor nekorunovaným vládcem Černého slunce. Ze svého rozlehlého sídla na Coruscantu, sousedícího s palácem Darth Vadera, i ze soukromého satelitu Falleenova pěst, jež obíhal na nižší orbitě planety, tak začal plést síť intrik. K jeho nesporným úspěchům lze zařadit proniknutí do struktury Huttů. S využitím antagonismu mezi klany Besadii a Desilijic polapil vůdce klanu Desilijic, Durgu Hutta, a udělal z něj svého dalšího Viga - zástupce v Černém slunci. Zároveň se mu podařilo udržet si korektní vztahy s Jabbou z konkurenčního klanu.

Výčet dalších úspěchů je obsáhlý. Podařilo se mu na čas získat kuatské rodinné loděnice na úkor Kuata z Kuatu, zničil Cech námezdních lovců, nahradil pavoukovitého prostředníka obchodů námezdních lovců Kud'ara Mub'ata jeho synem Výsledovkou, který mu již byl příznivěji nakloněn.

Během událostí, které následovaly po bitvě o Hoth, princ Xizor byl přítomen rozhovoru císaře a lorda Vadera, který právě pronásledoval "syna Skywalkera". Pochopil, že osoba o které hovoří, je syn lorda Vadera a že se jej Vader pokusí svést na Temnou stranu. Mohl se konečně pomstít, zabít Luka Skywalkera, překazit Vaderovo plány a zamezit tak rozmnožení počtu osob, které by mohly stát nad ním v císařské hierarchii.

Bohužel začal Xizor v rámci svých komplikovaných (a nutno uznat i geniálních) plánů poněkud zneužívat své postavení a marnit snažení císaře a Darth Vadera. Když se potřeboval zbavit konkurenční společnosti Ororo Transportation v sektoru Bajic, dezinformoval lorda Vadera o tom, že v systému Vergesso se srocuje povstalecká flotila. Ve skutečnosti tato flotila patřila Ororo, Vader odletěl, aby zaimponoval císaři Palpatinovi. Xizor se tak zbavil obchodního rivala a mocenského odklidil, aby měl volné pole pro lov Luka Skywalkera.

Ďábelská vypočítavost Xizorovy povahy se uplatnila ve vyvrcholení jeho zrady. Navrhl císaři, aby nechal Povstalce ukořistit plány Druhé Hvězdy smrti. Díky tomu tahu nemohl prohrát. Pokud by Povstalci padli do pasti (což bylo velmi pravděpodobné), tak by v Palpatinových očích prudce stoupl na ceně. I v případě téměř nemožné prohry Impéria by byl oslavován jakožto osoba, která i přes jisté ztráty na straně Bothanů umožnila povstalecké vítězství.

Do princova paláce v Imperial City přišla povstalecká "hvězda" Leia Organa, netuše, že za pokusy o likvidaci Skywalkera stojí Xizor osobně. Princ se jí pokusil svést, ona však odolala. Z jejího vězení ji osvobodilo povstalecké komando, které překonalo sofistikované zabezpečovací systémy. Při útěku Povstalci dokonce zničili samotný palác tepelným detonátorem, který umístili do odpadní šachty. Princ Xizor uprchl se svou soukromou lodí Virago na Falleenovo pěst a poštval na prchající Millenium Falcon všechny své síly. Ty však vpadly do cesty vracejícímu se lordu Vaderovi v Executoru. Xizor dokonce ohlásil Skywalkerovu přítomnost do nezašifrovaného komlinku. Temný Pán ze Sith dal princovi ultimátum: odvolat pokus o zabití mladého Skywalkera a vzdát se, nebo přijmout trest za křížení plánu lordu Vaderovi. Xizor lorda Vadera ignoroval a ten tedy rozstřílel Executorem satelit i s ním.

Princ byl v reáliích Impéria vskutku neobvyklým zjevem. Je téměř neuvěřitelné, jak se tento nečlověk vypracoval na společenském žebříku. Vděčil tomu hlavně díky své pragmatické povaze. Dokázala hrát úlohu spořádaného člověka, vlastníka přepravní společnosti, a přitom to byl vůdce obrovského kriminálního syndikátu. Měl velmi pozoruhodnou fyziognomii, u níž byl velmi patrný plazí původ. Když byl rozčílen, jeho normálně zelená pokožka se zbarvila do oranžovo-šarlatového odstínu. Také mohl vydržet nadprůměrně dlouhou dobu pod vodní hladinou.

Celý svůj život žil v přepychu. Vzhledem byl podobný spíše třicetiletému člověku, než někomu, komu je více než sto let. Byl velmi svalnatý, používal speciální cvičební techniku, která individuálně posilovala každý jeho sval. Vynikal v bojových uměních, cvičil na své vlastní střelnici. V soukromí dával přednost relaxaci při opečovávání šest set let staré bonsaje. V jeho osobním vlastnictví byl i velmi pokročilý android Guri - dokonalá napodobenina ženy. Další specifikou Falleena bylo vylučování velmi silných feromonů, které ho činily prakticky neodolatelným pro humanoidky.

Princ Xizor byl osoba, která parazitovala na Impériu. Přestože byl velmi blízký císaři, je jasné, že to bylo ze zištných důvodů. Jeho ambice byly i příčinou jeho pádu. Z jeho vlastní říše zločinu zbyly jen trosky.

Kapitan.Solo

Příspěvek od Kapitan.Solo »

Velkomoff Wilhuff Tarkin

Velkomoff Tarkin se stal mučedníkem v řadách Impéria. Byl to příkladný člověk, který zasvětil svůj život obětavé službě Novému Řádu a sám jej obohatil o promyšlenou strategii vlády zvanou "Tarkinova doktrína". I když se po jeho smrti objevilo několik podezřelých skutečností, nic mu již nemůže sebrat místo v pantheonu imperiálních hrdinů.

Wilhuff Tarkin se narodil v proslulé rodině na významném republikovém světě Eriadu a bylo mu poskytnuto výborné vzdělání. Vzal si ženu z bohaté rodiny Motti, jež mu byla dobrou manželkou a která mu poskytla potřebné zázemí pro rozvoj jeho kariéry.

Po skončení vojenského výcviku se mladý Tarkin dal do služeb bezpečnostních sil, které působily ve Vnějším pásu. Tehdy se také seznámil s Raithem Sienarem, pozdějším géniem vojenského inženýrství. Následně zaujal čelní místo ve vojenské hierarchii Eriadu, stal se poručíkem-guvernérem sektoru Seswenna. Roku 33 př.b.Y. hostil ve svém sídle Nejvyššího kancléře Valoruma, který se tehdy na Eriadu účastnil zlomového obchodního summitu, během něhož bylo zavražděno nepohodlné vedení Obchodní federace.

Od tohoto incidentu také začala tichá spolupráce Tarkina a senátora Palpatina. Tarkinovi se podařilo zmírnit dopad vyšetřování atentátu na Eriadu, který byl proveden právě na popud budoucího císaře. Wilhuff Tarkin správně rozpoznal, že budoucnost galaxie patří jedině lidem a že pořádek v Republice může být udržen jen za použití síly. Později již kancléř Palpatine učinil z Tarkina plnomocného guvernéra sektoru Seswenna a obnovil jeho pověření v Republikové bezpečnostní síle regionů Vnějšího pásu.

Tři roky po bitvě o Naboo se Tarkin spojil se starým přítelem Raithem Sienarem a předestřel mu myšlenku útoku na svět Zonama Sekot, na kterém se vyráběly legendární živé lodě. Bohužel jejich úsilí bylo zmařeno, z velké části i díky zásahu Anakina Skywalkera, v podobě Darth Vadera pozdějšího Tarkinova blízkého partnera.

S nástupem Galaktického Impéria již Wilhuffu Tarkinovi nic nebránilo v prudkém služebním vzestupu. Navrhl císaři původní myšlenku Raitha Sienara na vybudování mobilního bojového planetoidu velikosti měsíce, tento nápad v kombinaci s konfederačními plány se stal základem budoucí Hvězdy smrti. Tarkin byl pověřen invazí na Kashyyyk a okupací Dacu. Svoji neobvyklou akceschopnost a rozhodnost projevil při řešení bouří na Ghormanu, jež vyvolala chamtivost zdejších obyvatel, kteří odmítali platit nezbytné imperiální daně. Wilhuff Tarkin přistál se svým výběrčím křižníkem přímo na zběsilý dav a jasně všem ukázal, jak řeší Impérium hromadnou neposlušnost. Tento odvážný čin z něj udělal moffa a zároveň znamenal počátek formování Tarkinovy doktríny - "vládnout skrze strach ze síly než silou samotnou". Vliv Tarkinovy doktríny se dokonce uplatnil i v císařově díle Slabost podřadných.

Pět let před smrtí potkala moffa osobní tragédie, když byl jeho bratr Gideon zabit při erhynraddské vzpouře. Moff Tarkin opět projevil svou šlechetnou povahu - přijal osiřelou Gideonovu dceru Rivoche za vlastní. Aniž by se to kdy dozvěděl, byl jí přes svou dobrotu zrazen, neboť Rivoche se stala nejlépe utajenou špiónkou Aliance.

Moff Tarkin stál za velkou částí vojenského technického pokroku Impéria. Měl neobvyklý smysl pro získávání nových talentovaných mozků pro vývoj. Na planetě Ryloth čirou náhodou narazil na twi'lekského vědce Tol Sivrona, na planetě Omwat zahájil extrémní projekt pro výchovu supervědců, když adepty stimuloval hrozbou vyhlazení jejich domovských měst v případě neúspěchu. Nakonec však z programu vyšla jediná kandidátka - doktorka Qwi Xux.

Mezitím byl Wilhuff Tarkin jmenován rádcem Ars Dangorem prvním velkomoffem a vládcem celého vnějšího nadsektoru, ačkoli to bylo samozřejmě na popud samotného císaře, který velmi oceňoval Tarkinovy výsledky a kterému se zalíbila jeho administrativní reforma, která dávala velkomoffům větší prostředky k potlačení odporu.

Do svého týmu vědců najal velkomoff další význačné konstruktéry Bevela Lemeliska a Uaka Letha. Oni a Qwi Xux stáli prakticky za všemi kdy stvořenými superzbraněmi. Velkomoff Tarkin poté nechal ve shluku černých děr vybudovat základnu Chřtán, která sloužila jako laboratoř. Tu nechal chránit čtyřmi ISD pod velením admirála Daaly, své tajné milenky. Daalu objevil ve výcvikovém středisku impéria na Caridě, kde mu učarovala svými skvělými výsledky i nevšední krásou. Tento vztah mezi vyzrálým mužem a nadějnou důstojnicí byl překvapivě opravdový a trval až do doby, kdy již velkomoff byl dávno po smrti, neboť Daala byla v Chřtánu naprosto izolována od zbytku galaxie a nic netušila o Tarkinově skonu.

Nyní již měl velkomoff všechny prostředky pro dokončení Hvězdy smrti. Stavba trvala velmi dlouho. Když byla stanice konečně uvedena do provozu, došlo k nešťastnému odcizení jejích plánů. Jako výraz pomsty zničil velkomoff planetu Alderaan. Ani odcizení plánů však Tarkina příliš neznepokojovalo a po útěku princezny Leii z vězení doufal, že to bude on, komu se podaří konečně zadusit Povstání. Nakonec však nešťastně zahynul na můstku Hvězdy smrti v okamžiku jejího výbuchu. Nedbal totiž na varování šéfa Basta, ani nenechal proti povstaleckým stíhačům nasadit přesilu staničních TIE fighterů. Tolik věřil svému dílu.

V oficiální zprávě stálo, že velkomoff zemřel při nehodě v loděnicích Tallaanu. Na jeho místo byl dosazen budoucí diktátor Ardus Kaine. Tři roky po jeho smrti byl na jeho památku pojmenován experimentální model superlaseru Tarkin. Po velkomoffovi zbyla vdova, která svému manželovi nechala vystavět obrovskou sochu, a také několik pochybností. Předně byl podezírán císařem, že chtěl s admirálem Mottim použít Hvězdy smrti k vydírání svého pána. To je snad důvod, proč císař po neúspěšném pokusu o atentát na svou osobu pověřil lorda Vadera dohledem na palubě stanice a Maru Jade infiltrováním jeho rezidence. Pravda je však ukrytá pod příkrovem minulosti. Takhle zůstává jméno velkomoffa Wilhuffa Tarkina čisté a neposkvrněné.

Kapitan.Solo

Příspěvek od Kapitan.Solo »

Boba Fett

Vojáci a agenti Impéria byli smrtící a početní, jejich služba oddaná. Přesto však několik osobností Impéria, hlavně však Darth Vader, pochopilo, že pro vybrané delikátní úkoly je vhodné použít i neobvyklých prostředků, i těch, které lze nalézt mimo oficiální sféru Impéria. Ostatní mocnáři říše to Vaderovi často zazlívali, avšak pro něj byly důležité výsledky. A ty námezdního lovce jménem Boba Fett předcházely.

Byl to klon. Genetická kopie svého otce, námezdního lovce Jango Fetta, jemuž v žilách kolovala nezdolná krev Mandaloriánů. Boba vznikl na začátku budování Republikové armády, asi deset let před počátkem Klonových válek, neboť se jeho otec stal genetickou předlohou klonových jednotek. Dětství prožil ve společnosti své otcovské předlohy, s níž se účastnil nejen výcviku vojáků, ale i loveckých výprav. Kromě toho se ovšem vzdělával přímo z knih knihovny města Tipoca na Kaminu.

Začátek Klonových válek znamenal pro Bobu životní tragédii. Během první bitvy o Geonosis přišel o otce, když jej světelným mečem sťal mistr Windu. Ve chvíli, kdy po prvním střetu Separatistů a Republiky ze země sbíral otcovu mandaloriánskou přilbu, byl jeho budoucí osud zpečetěn.

Život ani ne náctiletého Boby byl v těch časech velmi svízelný. Stal se obětí snah lovkyně Aurry Sing, která se pokusila ukořistit kredity z Jangova bankovního konta i loď Slave I. Načas jej zajal zrádný zaměstnavatel jeho otce, hrabě Dooku. Také se mladý Boba uchýlil do ochrany Jabby Hutta, jenž dlužil jeho otci laskavost. Boba Fett v jeho službách málem zahynul, když se střetl s generálem Grievousem. Přežil. A brzy se blíže seznámil s budoucím Temným Pánem, Anakinem Skywalkerem, neboť jím byl zachráněn před přisluhovačkou lorda Tyrana, Asajj Ventress. Boba se díky Skywalkerovi dostal až k samotnému kancléři Palpatinovi, když se pokoušel pomstít otcovu smrt - zabít Mace Windu. Kancléř však boj zastavil, aby měl s Bobou posléze soukromý rozhovor, ve kterém se zmínil o tom, že mají nejspíše společného nepřítele a že ví o dvojí identitě hraběte Dooku. Ti dva se rozešli a o svém setkání Boba pomlčel.

Když skončily Klonové války a vzniklo Impérium, Boba Fett již byl dle měřítek Mandaloriánů plnoletým. Ve své na zeleno přebarvené zbroji nastoupil na dráhu nejlepšího lovce galaxie. Načas Boba Fett pracoval pro Imperiálního velkoinkvizitora Maloruma, když se spojil s dalším lovcem, D'harhanem, aby sbíral informace o posledních dnech Padmé Amidaly. Při pátrání po zapadlých světech, jako byly Naboo, Polis Massa či Bellassa, se opět střetl s přežívajícím Obi-Wan Kenobim. V té době pojal za manželku kiffarskou lovkyni Sintas Vel a zplodil s ní dceru jménem Ailyn. Avšak Fettova práce byla neslučitelná s trvalým vztahem, tudíž svoji rodinu brzy opustil.

Fett pracoval velmi často pro Impérium. Lord Vader jej například pověřil vysledováním povstaleckého špióna, známého pod krycím jménem Mole, na ledové planetě Ota. Dvanáct let před bitvou o Yavin vedl Fett 501. legii při výsadku na rodném Kaminu. Klonovači zde totiž z uchovaných genetických vzorků tajně vypěstovali odbojnou armádu klonů. Fett však díky znalosti prostředí vedl nejlepší jednotku Impéria k vítězství.

Pak ovšem na Maryxu Minor došlo ke konfliktu Boby Fetta a Darth Vadera. Ti dva svedli tuhý souboj o vlastnictví skříňky s hlavou legendární věštkyně. Skončil nerozhodně. Oba tak nakonec odešli s větším respektem ke svému protivníkovi. Fett později na planetě Dragulli pomohl lordu Vaderovi v boji s přesilou námezdních lovců.

Mezi mnoha četnými Fettovy úspěchy je nutné vyzdvihnout rozbití Cechu námezdních lovců. Naopak se však ani Fettovi nezdařilo zabránit nepřekonatelnému Kylu Katarnovi ve zničení projektu Dark Trooper. Svoji reputaci v očích Impéria si ale vylepšil, když jako jediný z elitní skupiny lovců, které Darth Vader pozval na palubu Executoru po bitvě o Hoth, dokázal vystihnout úskok Povstalců v Millenium Falcon. Sledoval loď Hana Sola až do Oblačného města, kde kontaktoval lorda Vadera. Odměnou za jeho excelentní práci pro říši se mu stalo kromě kreditů i ponechání kořisti - Sola zamrzlého v karbonitu.

Poté ale nadlouho zmizel z galaktické scény. Vícenásobná konzumace pouštním Sarlaccem ho přinutila se načas stáhnout. Přesto dál v tajnosti pracoval. Pád Impéria nijak nezastavil postup jeho kariéry. Dokonce se navrátil k Mandaloriánům a jakožto jejich vůdce později bojoval po boku Vongů. V rozhodující okamžik ovšem změnil svůj postoj a přidal se na stranu galaxie, aby v čele Mandaloriánů osvobozoval planety od vongské okupace.

V 71 letech postihla Fetta překvapivá nesnáz: od svého lékaře na Kaminu se dozvěděl, že navzdory svému relativně nízkému věku umírá. Boba Fett se rozhodl dosáhnout všech svých cílů, před tím než mu dojde čas a snad i zastavit degenerativní proces.

Boba Fett se stal během svého života legendou, takřka mýtickou postavou. Mohl za to snad jeho neobvyklý zrod, krev Mandaloriána, lovecké úspěchy a v neposlední řadě jeho vzhled. Téměř bez výjimky vystupoval pouze v mandaloriánském brnění, které zdědil po svém otci a které si až neuvěřitelně upravil. Aby se odlišil od svého otce, změnil nejen barvu - z brnění se stala takřka pochodující zbrojnice, osazená vždy tou nejlepší technikou. Jetpack, plamenomet, raketomet a EE-3 se na tomto muži stali postrachem všech lovených v galaxii. Neméně pověstná jsou i Fettova plavidla, především Slave I, který pilotoval ještě za otcova života. Po otci zdědil kromě podoby i tvrdý hlas, ačkoli jej často nepoužíval.

Fett dodržoval po celý život velmi pragmatický morální kodex, ovlivněný dědictvím Mandalora. Neexistoval pro něj žádná nadřazená moc, i když Impérium v jistém slova smyslu podporoval, neboť pro něj bylo právoplatnou vládou, kterou Povstalci ohrožovali. K druhému muži Galaktického Impéria - lordu Vaderovi, měl vzhledem k několika společným setkáním velmi profesionální vztah, založený na vzájemné úctě. Vader oceňoval Fettovy schopnosti, zatímco Fett kromě toho uznával Vaderovu zásluhu na záhubě vrahů jeho otce - Jediů i Separatistů.

Odpovědět

Zpět na „Osobnosti galaxie“