Boba Fett series

Knihy, které již vyšly v češtině

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
East.Wood
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Příspěvky: 1622
Registrován: 01.10.2009 15:13:20
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Boba Fett series

Příspěvek od East.Wood »

Boba Fett

Jedná se o sérii kratších příběhů, pojednávající o osudech nejslavnějšího nájemného lovce všech dob - mandaloriana Boby Fetta.
Série se skládá celkem ze šesti románů.

Začíná v době druhé filmové epizody. Malý Boba po boku otce Janga Fetta žije nestálý život plný útěků a ukrývání se, což je sice typické pro námezdního lovce, ale už ne tak pro malého chlapce. Ale Boba chce jít ve stopách svého otce a po jeho boku vyrůstá na Kaminu, kde zdejší obyvatelé vyrábějí klony, jejichž předlohou je právě Jango.
Příběh se poté přesouvá na Geonosis, kde je Jango zabit mistrem Jedi Macem Winduem a zdrcrený Boba přísahá pomstu...
Tohle všechno znají diváci z filmové epizody II.

Osudy malého Boby Fetta ale pokračují.
Osiřelý hoch nalezne odkaz svého otce v podobě nahrané zprávy. Je to vše, co mu Jango chtěl sdělit a naučit jej v případě jeho smrti. Boba podle těchto pokynů má vyhledat lorda Tyranuse, který se o něj postará.
Na Raxus Prime, kde má hrabě Dooku svou tajnou základnu, se Boba dostává v zajetí nájemné lovkyně Aurry Sing, která tak plní Dookův příkaz. Malý Boba zjišťuje tajemství o identitě hraběte, který je zároveň Tyranusem, který najal jeho otce k vytvoření klonované armády pro Republiku.
Dooku však nehodlá plnit Jangovo přání a malého Boby se chce zbavit. Hoch ale vycítí nebezpečí a prchá z planety v průběhu bitvy Separatistů s klony. Zachrání jej Jediové, přičemž on jim přísahal pomstu.

Další období svého dětství stráví Boba na velké republikové transportní lodi, převážející sirotky z planet, kde klonovaná armáda zvítězila nad CIS, do nových domovů. Boba se sbližuje se stejně starým chlapcem, ale nechce se dobrovolně nechat umístit k nové rodině a prchá na planetu Bespin. Tam jej však vystopuje Aurra Sing, která mu ukradla loď po jeho otci, Slave I.

Dalším působištěm malého Fetta se stává planeta Aargau, která je v područí Intergalaktického Bankovního Klanu. Tam se musí Boba dostat k penězům svého otce, který je zde uložil. V patách má ovšem opět Aurru Sing, která jej chce okrást a s penězmi uprchnout na jeho lodi. Boba jí však unikne, je ale zrazen místními podvodníky a příjde o většinu hotovosti z Jangova účtu.

Kroky Boby Fetta vedou podle přání jeho otce na Tatooine, kde má získat zkušenosti od proslulého gangstera Jabby Hutta. Ještě předtím se ale setkává v přístavu Mos Espa s dětmi - sirotky, které tu žijí v chudobě a kradou pro svého "pána". Z toho se posléze vyklube neimoidianský padouch, který je hledaným právě Jabbou a ovládá děti ve svůj prospěch.
Boba se dostává do křížku s dalším námezdním lovcem Durgem, který nenávidí Mandaloriany. Durge loví Bobu, zatímco tomu se za pomocí přátel daří porazit Neimoidiana. Stává se tak uznávaným a oblíbeným lovce Jabby Hutta.

První misí mimo planetu Tatooine se pro Bobu Fetta stává zároveň málem smrtelnou. Úkol zní: Zneškodnit jednoho z vůdců Separatistů Wata Tambora přímo v jeho pevnosti na planetě Xagobah!
Boba, teď již mladík v plné síle, se vydává na nebezpečnou akci a dostává se na neznámou a podivnou planetu Xagobah, kde se seznámí s místním domorodcem. Obyvatelé planety žijí ve válce s CIS a tak Boba získává cenného spojence pro svůj úkol.
Nyní ale musí proniknout do pevnosti Mazariyan a najít svůj cíl. Problémem je, že zrovna v té samé době se nachází uvnitř citadely také generál droidí armády Griveous.
Boba je téměř zabit, pomáhá mu ale paralyzující jed z místní rostliny a je tak považován za mrtvého, ačkoliv stále žije. To ho nakonec zachrání.

Wat Tambor ale mezitím uniká, když na Mazariyan útočí armáda klonů.
Boba se při úniku z planety opět setkává s Jedii, známými z Bespinu. Má však jinou starost - dostihnout a zabít Tambora. Separatistický vůdce však utíká za pomocí ochrany Asajj Ventress, která kryje jeho únik do vesmítu ve své stihačce. Na scéně se objevuje rytíř Jedi Anakin Skywalker a společně odvrátí útok Ventress. Poté se Skywalker s Bobou setkávají a Jedi nabídne mladému Fettovi doprovod na Coruscant, kde se chce Boba setkat s nejvyšším kancléřem. Jako důvod uvede Anakinovi prozrazení velkého tajemství, které může zvrátit průběh celé války.

Po přijetí od guvernéra Tarkina se mladý Boba dostává až do předsálí Palpatinovi pracovny. Tam čeká na audienci také Mace Windu. Boba okamžitě vycítí možnost konečné odplaty a vrhne se na vraha svého otce. Souboj je však krátký, Mace Bobu skoro přemůže, avšak na scénu vstupuje sám Palpatine a ukončí bitku. Poté mu Boba prozrazuje nečekanou pravdu o Dookuovi. Kancléř jej překvapuje tím, že zná tuto skutečnost a jao odměnu poskytuje Bobovi nemalou částku peněz.
Tím pro mladého Bobu Fetta začíná jeho kariéra velkého nájemného lovce...
"V hloubi duše jsem rebel. Kdykoli mi někdo řekne, že trend je takový a takový, hned se vydávám opačným směrem."

Clint Eastwood

Odpovědět

Zpět na „Recenze knih“