1. Mise pro Hayasan(Hayasan Geri)

Tady je místo pro uzavřené mise

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: 1. Mise pro Hayasan(Hayasan Geri)

Příspěvek od Jordi Linx »

Quellor, Trasa konvoje:
Diskuze s mistrem nebyla tematicky možná jedna z těch nejpříjemnějších, ale celkový dopad měl výrazně pozitivnější vliv, než by sis možná mohla původně myslet. Trpělivě jsi tedy naslouchala a vnímala každé jeho slovo. Neopomněla jsi však na slova svého prvního mistra a podvědomě je obojí srovnávala. Přesto jsi nakonec získala lepší pocit, nicméně tě stále trápilo několik věcí. Pozitivem však bylo, že ses rozhodla o několik z nich podělit se svým novým mistrem.
Nehodlám zpochybňovat filozofii mistra T'arjana, vlastně tím jenom dokazuje, jak odlišní od sebe navzájem jsme. Chci jen poukázat na to, že v hlavním principu se s ním shoduji. Smrt a zabití není dobré východisko a když je to možné, tak se snažit jí předejít. Nicméně se stávají situace, kdy tomu nelze jinak - uvedu příklad. Nad orbitou planety je loď, která postupně ostřeluje povrch pod sebou a má dvouset člennou posádkou. Ve vesnici tam žije sto lidí a pokud se během minuty něco nestane, tak jistě zemřou. Máš možnost vystřelit ze zbraní své lodi, ale jasné, že zásah nepřátelskou loď prakticky najisto zničí. Co je v dané situaci správným řešením?
reagoval mistr na tvou připomínku a rozhodl se uvést příklad, aby lépe demonstroval složitost věci. Navíc k tomu dodal i konkrétní čísla.
Jinak rozumím tomu, proč jsi se rozhodla držet Zallu zpátky, i když při správném použití posil by šlo vše vyřešit jednoduše. Samozřejmě, že zde vzniká riziko, ale když se ti lidi dobrovolně nabídnou, tak s pomocí více můžeš protivníka rozptýlit a získat více možností, jak jej vyřadit bez výraznějších zákroků. Výhodou by určitě byla nějaká těžká proti tanková zbraň, ale vraťme se k předpokladu, kdy jsi tu byla sama,
poznamenal mistr k tvému odhodlání řešit celou situaci sama a mohla jsi sledovat, jak se rozhlížel po prostoru.
Možná bych se pokusil je nejprve rozptýlit a odlákat tak, abych se dostal k tanku, než bych se musel dostat k nim. I když ten dravec shora představoval značný problém a mohl by za jistých okolností prozradit pozici. Každopádně po vyřazení tanku, bych se z této strany nemusel již mnohého obávat a s jednotlivými jedinci se vypořádat osobně. Ale to je pouze spekulace v případě, že by se povedlo je rozptýlit, odvrátit jejich pozornost a podobně. Navíc minulost tím nezměníme, pouze se z toho můžeme poučit,
pokusil se ti mistr předložit svou variantu postupu, ale nebyl si v tom moc jistý a neviděl velkou variaci řešení. Nakonec se podíval směrem k troskám.
Vždy jim můžeš popřát klidné spočinutí a splynutí se Sílou. Můžeš je náležitě pohřbít, jak si zaslouží každý jedinec a nebo také informovat jejich pozůstalé. To bývá často ta nejhorší část, ale několikrát se stalo, že to přineslo jistou úlevu. Pokud víš, že dodržovali nějaké tradice, tak můžeš uctít mrtvého dle těchto tradic a někdy stačí i slza. Způsobů je nespočetně, ale důležité je, že ho chceš uctít z vlastní vůle a ne jenom proto, aby ti to pomohlo zahnat blbý pocit. Možná to byli nepřátele, ale stejně tak to byly živé bytosti,
uzavřel svou část diskuze mistr Siliin a rozhodl se přistoupit blíže k troskám čekajíc, až se k němu připojíš. Nakonec se tedy přeci jen rozhodl začít vyprošťování již s tebou. Nejspíš to mohlo znamenat, že už z tebe necítil takovou míru zoufalství, kterou bys nemusela vydržet při pohledu na mrtvé.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Hayasan
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 844
Registrován: 25.1.2013 22:01:44
Czech Republic

Re: 1. Mise pro Hayasan(Hayasan Geri)

Příspěvek od Hayasan »

Quellor, Trasa konvoje:
Mistrova slova se mi zdála být hodná hlubšího zamyšlení. Zvlášť ta část s tím odstřelováním planety. Nicméně na to jsem zde neměla ani prostor a ani čas. To, že se to podobá jakémukoliv jinému poučovacímu rozhovoru, jsem ani nevnímala. Ale za to mohl určitě postoj mého mistra. Taková ta vashoidní pozice by mu body určitě ubrala.
Tak ono hlavně záleží na důvodu, proč ty lidi ve vesnici odstřelovali. Třeba skuteční vrazi mohli být vesničané… a tohle třeba ani nemusela být pomsta, útok, odveta…. Ale třeba jenom obrana. Ještě štěstí, že v takové situaci nejsem. Absolutně bych nevěděla, co mám dělat. A možná bych udělal to nejhorší, co bych mohla. Teda nic.
Na otázku jsem nakonec neodpověděla, jednak proto, že jsem na ni ani odpověď neznala a druhak proto, že byla zřejmě jen řečnická a mistr na ni odpověď možná ani nečekal, protože řešení se mu zdálo jasné. Mě teda ne, ale jistě by to byla debata na delší dobu a to jsem nechtěla taky. Takže jsem jen byla zticha.
A to by zajistilo méně mrtvých, mistře? Navíc by po vás stříleli a jak byste se bránil tolika lidem a tanku? Měli motorky, takže i po rozptýlení by zde byli hodně rychle. A potom, když by po vás chtěli střílet, tak by stačilo, aby byli jen na hranici dostřelu, a máte problém, ne? A hlavně, jak byste je rozptýlil? Já jednu protitankovou střelu měla, ale jak jsem měla vědět, jak je ten tank opancéřovaný? A potom jsem nevěděla, jakou má ta střela průraznost. Navíc bychom měli jen jeden pokus. A ve filmu jsem viděla to, že i když ten tank trefili, tak se nic nestalo, protože ten pancíř byl prostě příliš silný. Sice to byl jen film, ale i tak se to dalo aplikovat i na tuto situaci, ne? V momentě vystřelení bychom přesně prozradili svou pozici, takže pokud by ta střela byla neúčinná, byl by tu jen větší problém…
Ne že by se mi mistrů plán nezdál dobrý, ale měla jsem k němu pár připomínek a tentokrát jsem nemlčela. To rozptylování se mi zdálo opravdu velmi problematické.
Na další mistrova slova jsem reagovala taky. Vždyť… já jim nechtěla projevit úctu jenom proto, abych si ulevila. Líp mi bylo jen díky mistrovi.
Informovat pozůstalé? Jak bych reagovala já, kdyby mne někdo přišel informovat, že mi zabil mistra? Zabila bych ho taky… ne nezabila. Napřed by musel trpět. Hodně trpět.
Ale mistře… myslíte si snad, že to chci udělat jen proto, že mi je ještě zle z jejich smrti? Já je chci vytáhnout, právě proto že to byly lidské bytosti. S mými pocity to nemá co dělat. Kdybych mohla, tak bych je nějak oživila. Potom bych se cítila líp. Teď jsou prostě mrtví, ať tam zůstanou ležet, nebo ne. A ať to byli sebevětší zloději, smrt si nezasloužili. Ale když jsem je už zabila, tak jak jste řekl, zaslouží si alespoň trochu úcty, na kterou mají právo.
Mé pocity se tak nějak ustálily. Pořád mi bylo zle. Ale ne natolik, aby mne to třeba nutilo zvracet. Byla jsem opravdu ráda, že jsem nakonec mistra z města vytáhla a že je tu se mnou. Byli to mí první mrtví a já nevím, co bych dělala, kdyby tu nebyl.
Když jsme domluvili a mistr naznačil, že chce v práci pokračovat, automaticky jsem se k němu připojila. Dokonce jsem i přestala skrývat své pocity, nebo se o to alespoň pokoušet.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: 1. Mise pro Hayasan(Hayasan Geri)

Příspěvek od Jordi Linx »

Quellor, Trasa konvoje:
Na mistrův příklad ses k jeho mírnému zklamání rozhodla nakonec nereagovat, byť reakci očekával a celé to vedl nějakým konkrétním směrem. Nezbylo mu však nakonec než to přejít a věnovat se dalším bodům vašeho rozhovoru.
Mnohem více ses totiž věnovala náčrtu toho, jak by mohl reagovat v tvé případné situace, s čímž jsi nebyla výrazně spokojena a rozhodně jsi to dala mnohými poznámkami také najevo. Tedy, ne že bys byla nijak vyloženě neuctivá, přesto by se některým tyto poznámky mohly zdát rýpavé.
Hayasan, nemůžu ti přesně říct, jak bych reagoval, protože jsem v dané situaci nebyl a takhle zpětně vím třeba víc věcí, než bych si mohl všimnout. Mohu ti pouze říct možné postupy, které mi za podobných situací přijdou vhodné. Jednu věc je situaci rozebírat donekonečna a druhou skutečně zažít a reagovat během ní,
zkrotil nejprve příval tvých otázek jasnou reakcí a doprovodil ji i zdviženou rukou. Bylo jasné, že se nechtěl pouštět do nějakých výrazných spekulací, které by nemusely přinést užitek, ale mohly dokonce v jisté míře i uškodit, čehož si mistr Siliin byl dobře vědom.
Nicméně při možnému boji s početnějším nepřítelem je vhodné vždy nejprve minimalizovat největší hrozbu a zkusit ho rozdělit. K tomu existuje mnoho způsobů - odlákání pozornosti šramotem nebo hlukem. Pomocí Síly můžeš několik jedincům se slabší myslí nasadit myšlenku, že se tamhle něco pohnulo a že tam může být nepřítel. Nebo se ukázat a rychle oběhnout pozici - to nepřátele často rozdělí do více skupin. Pokud máš možnost je poté neutralizovat postupně, o to lépe, ale už tohle samotné rozdělení ti dává více prostoru. Menšímu počtu protivníků se dá jednodušeji odrážet střelba a rychleji si s nimi poradit. Je také důležité co nejrychleji odstranit největší hrozbu, v tomto případě tank. Do jisté míry by stačilo jeho znehybnění a neutralizace blasterových věží, potom by ses mohla pohybovat v jeho zádech a tank samotný by byl vyřazen z pohybu. Možností je vždy spoustu, jenom zkušenosti, aktuální vnímání a vědomí a také povědomí o aktuální síle a schopnostech v daném momentě ti mohou nejlépe pomoci vyprofilovat tu nejvhodnější. Mnoho je navíc společného s různými vojenskými taktikami, byť zde se již do jisté míry dostáváme na kluzkou plochu,
pustil do stručnějšího výkladu mistr a držel se obecnější roviny, stejně jako se ti pokoušel vysvětlit, proč se nechtěl pouštět do podrobnějšího rozboru. Zatím jste začali s vyprošťováním a zanedlouho jsi mohla spatřit prvního mrtvého. Byl to přímý zásah do hlavy a smrt byla v jeho případě rychlé. Ještě nyní posmrtně svíral blaster, jakoby se chtěl pomstít.
I proto jsi možná zvolila nejlepší možnost, které jsi byla v danou chvíli schopna. Nebudeme zastírat, že máš stále deficit proti ostatním padawanům tvého věku a tudíž ti nezbylo než použít podobně razantní řešení, abys nebyla příliš ohrožena. A pokud jsi pochopila, že jsem tě chtěl osočit z toho, že chceš vyjádřit svou úctu pouze proto, aby ses cítila lépe, tak se nenech mýlit. Pohyboval jsem se v obecné rovině - klíčové je, jak to vnímáš ty, protože v podstatě zde jde o tvé emoce, jež zde mohou být nebezpečné a o tvé pocity. Jedi by měl být hlavně upřímný sám k sobě, díky čemuž je poté silnější a může i lépe pomoci ostatním,
pokračoval dál diskuzi, zatímco jste vyproštěného položili mimo sutiny a mistr jej zakryl plachtou, která původně sloužila jako část maskování pro tank. Několik ladných seků světelným mečem však odvedlo rychle svou práci a plachta mohla sloužit vznešenějšímu účelu. Bylo na čase pokračovat s vyprošťováním druhého mrtvého.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Hayasan
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 844
Registrován: 25.1.2013 22:01:44
Czech Republic

Re: 1. Mise pro Hayasan(Hayasan Geri)

Příspěvek od Hayasan »

Quellor, Trasa konvoje:
Mistrovo zklamání jsem zaznamenala. Je to jedna z věcí, které mi neuniknou, i když náš vzájemný vztah mistr-padawan, se teprve vyvíjí. Jen jsem se o trochu víc zamračila. Nicméně necítila jsem se hůř. Já byla spíš ráda, že mne nenutil odpovědět, protože jsem opravdu netušila, co bych řekla a má odpověď by nakonec mohla být horší než toto mlčení.
Zdvižená ruka byla pro mne jasným signálem, že mám mlčet. To jsem se naučila hned druhý den. Nezbývalo mi nic jiného než poslechnout.
Zatímco mistr mluvil, začali jsme s vyprošťováním. Snažila jsem se alespoň pozorně poslouchat, protože jsem se chtěla hlavně propříště poučit. Ale náš rozhovor se už přenesl do takové té roviny alá Vash, což mi nebylo zrovna po chuti, nicméně mluvil mistr Siliin, a protože mistr Siliin je nejlepší na světě, ani mne nenapadlo to, abych začala trpět selektivní hluchotou, jako v mnoha případech s jinými mistry před tím.
Ale... to by přece neznamenalo méně mrtvých…
Své námitky jsem nakonec nahlas nevyslovila.
Možná by to vypadalo líp na pohled, ale někdo by umřel stejně… mě nejde o to, jak to udělat, abych vypadala jako větší hrdina… kdyby to někomu pomohlo, klidně budu zbabělec… ale…
V tomto případě jsem se s mistrem neshodla. Nedostala jsem se totiž do takové té roviny, kdy bych bez přemýšlení přebírala každý jeho názor. Nicméně dál jsem se v tom nerýpala hlavně proto, že se objevil první mrtvý. Trochu pevněji jsem sevřela zuby a ujala se práce, která se ode mne očekávala. Nechtěla jsem se ho dotýkat, ale přišlo mi to vůči němu uctivější, než kdybych použila pouze Sílu, kterou jsem v prvním okamžiku ani použít nechtěla. Nicméně mrtvé tělo bylo tak strašně těžké, že bych ho neutáhla, ani kdybych ho chytla za nohu a vláčela po zemi. Takže jsem si musela pomoci i Sílou, což mi nakonec přišlo lepší, než kdybych ho po smrti ještě omlátila. Kdyby se mi to teda povedlo.
On je tak nějak… teplý…
Uvědomila jsem si překvapeně.
Vypadá, spíš jako kdyby byl zraněný a potřeboval ošetřit.
Sotva jsem mrtvého uložila na místo, které se mi zdálo být co možná nejrovnější a prosté jakéhokoliv většího nepořádku, dokonce jsem i použila Sílu, abych se ujistila, že je doopravdy mrtvý.
Překvapivě mi nebylo hůř než před tím. Cítila jsem se pořád stejně. Bylo mi blbě, ale ne natolik, abych nemohla plnit své povinnosti.
Jakmile jsem se dotkla padlého, mistrova slova mi začala úplně unikat, neboť jsem větší pozornost věnovala té mrtvole. Jediné, co jsem zaznamenala, byla věta o tom, že na padawany svého věku nestačím. To je další věc, kterou zachytím vždycky hlavně proto, že mi ji neustále připomíná.
Na mrtvého bych se dívala snad pořád, kdyby ho mistr nezakryl. Připadal mi totiž spíš živý než mrtvý. A ani po kontrole pomocí Síly jsem tomu nechtěla pořádně uvěřit.
Mistře, jste si jistý, že je opravdu… mrtvý?
Ozvala jsem se úplně mimo kontext jeho proslovu, z něhož mi stejně alespoň půlka unikla.
Vypadá živě. Jako zraněný.
Dokud mistr neodpověděl, tak jsem nepřestala zírat na to místo, kde má oběť ležela. Teprve poté jsem se obrátila, abych pomohla vyprostit toho druhého. Tedy pokud mistr chtěl pokračovat dál.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: 1. Mise pro Hayasan(Hayasan Geri)

Příspěvek od Jordi Linx »

Quellor, Místo přepadu:
Skoro by se dalo říci, že délka mistrových proslov úměrně zvyšuje tvoji tendenci nevnímat úplně vše, ať to mohl myslet sebelépe a mohlo se v tom skrývat sebevětší moudro. Fakt, že ti jeho názor navíc neseděl byla další věc, která se mohla promítnout do toho, že ti pozornost sklouzávala stále více jiným směrem.
Šokem pro tebe však bylo, když jsi měla pocit, že první mrtvý mrtvým vlastně ani nebyl. Nehledě na to, že ti nepřišel natolik studený, jak bys od mrtvoly očekávala. Podívala jsi se nejistě na svého mistra a poté zpět na mrtvolu. Mistr Siliin zvážněl, naznačil ti, abys ustoupila a poklesl k mrtvému, aby se jal řádné kontroly mrtvého po jakýchkoliv známkách života. Netrvalo mu to však dlouho než vstal a znovu postavu zakryl kusem plachty.
Hayasan, jsi si jistá, že jsi opravdu v pořádku. Ten muž je mrtvý už od počátku, kdy na něj spadla ta stěna. Výrazně netrpěl a rozhodně nevykazuje žádné známky života a to ani v Síle,
potvrdil mistr Siliin svůj úsudek a čekal, jak budeš reagovat na jeho slova. Upřímná starost o tvé zdraví byla jednoznačná, stejně jako ti neutekla sonda v Síle, s níž se mistr pokusil zkontrolovat tvůj stav. Nepůsobilo to nijak útočně, jenom jsi pochytila, jak si tě jakoby v Síle prohlížel.
Rozumím, že není jednoduché se vypořádávat se svým prvním zabitím a sám si jasně vybavuji to své první. Bylo mi tehdy třináct a absolvoval jsem svou první misi se svým mistrem mimo Coruscant. Diplomatická doprovodná mise, nic náročného, ideální pro přítomnost padawana a možnost zaučení do diplomacie a ukázání okolního světa. Jenže, jak se dá očekávat - situace se zvrtla. Ve zkratce - dostal jsem do střetu s jedním zabijákem, který chladnokrevně zabil dvě stráže a byl jsem poslední, kdo mu stál v cestě od zabití důležité osoby. Byl jsem ještě hodně nezkušený a povedlo se mě odhodit cestou a chystal se vystřelit. Meč jsem mu hodil přímo do zad a tím ho na místě zabil. S odstupem jsem si vytýkal, proč jsem mu nevyškubnul zbraň pomocí Síly, nepodrazil nohy, neodhodil ho nebo něco jiného ... ale v tu chvíli jsem prostě jiného řešení nebyl schopen,
rozhodl se nakonec mistr Siliin vytasit svou historku o tom, jak se dostal k tomu, když někoho zabil. Pokud jsi byla schopná pokračovat dále, tak jste brzy vyprostili dalšího mrtvého, který ležel v notně pokroucené pozici a měl výrazně volný krk. O příčinách jeho smrti se nedalo pochybovat.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Hayasan
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 844
Registrován: 25.1.2013 22:01:44
Czech Republic

Re: 1. Mise pro Hayasan(Hayasan Geri)

Příspěvek od Hayasan »

Quellor, Místo přepadu:
Ustoupila jsem a pozorovala mistra. Po jeho slovech jsem přikývla.
Jo, jsem v pohodě. Teda… není mi hůř než před tím, takže jo, je mi fajn.
Opět jsem pocítila, že se o mne mistr stará. Vážně to pro mne bylo ještě hodně nezvyklé. Ty dva roky byly prostě dlouhá doba a na něco podobného jsem si odvykla. A pořád mne to trochu překvapoval ten fakt, že mu za to vůbec stojím. Vždyť před tím jsem blízkost jiného mistra či rytíře ucítila až v momentě, kdy jsem nestačila uhnout a schytala pohlavek.
Nicméně sotva jsem zjistila, že se snaží použít Sílu k tomu, aby si mne prohlédl, opět jsem se stáhla a pokusila se maskovat své emoce. Jeho snaha byla příliš očividná a i přes chvilkovou uvolněnost, či jak to nazvat, jsem nechtěla být tak strašně čitelná. S tím, že bych mistrovi nedůvěřovala, to nemělo co dělat. Věřila jsem mu jako nikomu na světě, jen mi prostě nebylo příjemné, aby věděl i to, co jsem mu třeba neřekla. Nebyla jsem na to ještě připravená.
Jen vypadal trochu zvláštně.
Dodala jsem ještě na vysvětlenou. Vážně mi nebylo hůř než před tím, nicméně na druhou stranu ve mne ta mrtvola nebudila žádnou zvědavost, vzrušení, nebo tak něco. Trochu jsem se smířila s jeho smrtí, neoznačovala jsem se za vraha. Ale pořád mi bylo líto, že zemřel. A trochu blbě mi bylo taky.
Dál jsem poslouchala mistra, tentokrát jsem si vyslechla jeho historku celou.
Třináct? Mě je šestnáct… celý měsíc je mi šestnáct. Sílo… proč si mne mistr vůbec bral? Měl mne poslat rovnou na Coruscant… takto se rytířem stejně nikdy nestanu... Ve všem jsem pozadu, s mečem mi to nešlo nikdy, i když jsem trénovala každý den… spojení se Sílou mám sice nadprůměrné, nebo mi to alespoň mistři kdysi tvrdili… ale jak je to teď, to fakt nevím… nedokážu bez výčitek zabít… ty sbory by pro mne asi byly nejlepším řešením. Co jsem to za Jedie? Navíc… vsadím se, že jsem považována za naprosto neperspektivního padawana. Už chápu, proč mne nikdo nechtěl… každý si zakládá na své pověsti a co by získal tím, kdyby si mne vybral? Ostudu? A Rada… ten sbor sebestředných nafoukaných pitomců… Ať jde Vash, Tokare a celý ten jejich spolek do háje.
Hm, zareagovala jsem. Teď mi bylo hůř. A nemělo to co dočinění s těmi mrtvými. Spíš jsem se střetla s krutou realitou a mohla se nějakým způsobem pořádně sama srovnat s někým jiným. Bez předsudků a posměchu. O to víc jsem se snažila uzavřít se před mistrem.
Nebyl důvod, proč bych nemohla pokračovat v práci, stejně jako nebyl důvod, proč bych se měla hroutit. Sotva se tedy objevil druhý mrtvý, okamžitě jsem přestala myslet na sebe a zaměřila jsem svou pozornost na něj. I jeho smrti mi bylo líto. Ale jak řekl mistr, nyní ho můžu pouze uctít vhodným chováním. Opět jsem si teda pomohla Sílou a položila ho nedaleko toho prvního. Dokonce jsem se i pokusila o to, abych toto tělo nějakým způsobem narovnala a nebylo tak pokroucené. Nicméně pokud už nastala taková ta ztuhlost, tak jsem rozhodně kosti nelámala a nechala ho tak.
Doufám, že nyní odpočíváš v pokoji. Na Quelloru jsi ho moc nezažil.
Mlčela jsem. Nechtěla jsem v tomto rozhovoru dál pokračovat. Rozhodně jsem nestála o to, abych se na sebe mohla znovu podívat a objektivně zhodnotit své schopnosti. Pomocí Síly jsem nekontrolovala počet mrtvých a ani teď jsem to neudělala. Jen jsem se tázavě podívala na mistra, abych věděla, zda je třeba pokračovat v práci.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: 1. Mise pro Hayasan(Hayasan Geri)

Příspěvek od Jordi Linx »

Quellor, Místo přepadu:
Rozhovor se stočil takovým směrem, kdy jsi byla donucena položit si velice nepříjemnou otázku. ale hlavně sis na i sama odpověděla a to stylem, který tě navedl k tomu, abys ustala v jakékoliv další snaze o hovor. Od práce jsi však ustupovat nehodlala a tak jsi jenom připravila pro mistra menší hádanku, cože se to asi honí tvou hlavou. Nicméně se na nic nahlas nezeptal a dokonce ti pomohl s uvolněním mrtvého. Jednu ztuhlou končetinou povolil dvěma správnými hmaty, aniž by ji nutně musel lámat. Připojil k tomu poznámku, že v daných bodech bylo možné uvolnit svaly. Opět tedy prokázal, že jeho největší předností je léčitelství a vše s tím spojené.
Poslední mrtvý, jak ti sdělil mistr záhy, vypadal ze všech tří nejhůře. U boku měl znatelnou krvavou ránu, lebku v několika místech otlačenou a jednu ruku jasně zlomenou. Nikterak příjemný nebyl ani jeho výraz ve tváři. Mistr byl nicméně tentokrát po ruce a pomáhal ti s mrtvolou, aniž bys musela sahat k Síle. Byl připraven nést ji v nejzazším případě sám, pokud bys to z nějakého důvodu neustála. Mrtvému tělu navíc mistr řádně uvázal zlomenou ruku, byť to již postrádalo hlubší smysl.
Příliš volného času jste však neměli, protože jsi mohla z dálky zaslechnout přijíždějící konvoj, zatímco mistr zkontroloval vaše zajetce a to počínaje zraněnými. Většina z nich se rozhodla rezignovat a nepokoušet dvojici Jediů více, než již zakusilo. Porážka to byla pro ně více než drtivá.
Zalla dorazila v čele konvoje a nedalo se pochybovat o tom, že se jí ulevilo, když vás oba uviděla v pořádku. Teprve poté se podívala na velký tank a na sucho polkla, jak si začala představovat, že by je tohle přepadlo.
Kde k tomu asi přišli?
nadhodila, zatímco dorazil zbytek konvoje.
To zjistím od zajatců, nerad bych zjistil, že jich tu mají více. Každopádně ještě než vás poženu dál za splněním vašeho úkolu, tak je potřeba udělat jednu věc,
poznamenal mistr a trochu od vás obou poodstoupil, aby se podíval nahoru. Netrvalo to dlouho a mohla jsi zaznamenat jakési pulzy Síly, než se konečně objevil dravec, jenž ti přivodil tolik děsivých vizí. Poslušně se přiblížil a přistál na ruce, kterou mistr natáhl před sebe. Dravec to byl rozhodně úctyhodný a nepochybovala jsi o tom, že malé dítě by dovedl docela jednoduše zabít. Nyní se však jen zvědavě rozhlížel okolo sebe.
Tenhle druh je hodně vzácný, ale ani to nebrání jeho majitelům, aby mu dávaly tyhle obojky,
poznamenal mistr a sundal dravci z nohy nevábně vyhlížející kovový kruh. Mohla jsi se domnívat, že se jednalo o nějaké dálkové zařízení nebo něco v tom smyslu.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Hayasan
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 844
Registrován: 25.1.2013 22:01:44
Czech Republic

Re: 1. Mise pro Hayasan(Hayasan Geri)

Příspěvek od Hayasan »

Quellor, Místo přepadu:
Díky, jednoslovně jsem zareagovala na mistrovu pomoc. Když mrtvý vypadal narovnaněji, konečně jsem měla pocit, že o něj bylo postaráno tak, jak si jako padlý protivník zaslouží a jak je to pro tuto chvíli jen možné.
Dál jsem si dávala pozor, aby ze mne mistr nemohl vycítit žádné emoce. Mé myšlenky i pocity byly pro mne stále velmi intimní věcí. To, že jsem se mistrovi občas otevřela, byl právě projev absolutní důvěry. Neměla jsem, ostatně jako před tím, žádný logický důvod pro to, abych se před ním nějak uzavírala, ale stejně jsem to dělala.
Mrtvý, který byl vyproštěn následovně, vypadal sice nejhůř, ale střeva z něj nevisela a trochu krve snesu. Teda, když to není má vlastní krev. Nesnáším jen dvě věci. Pohled na svou krev a nádrž s bactou a do toho druhého mne nedostanou ani násilím. Byla jsem tam. Jednou jako malý youngling. Podruhé leda tak přes mou mrtvolu.
Snažila jsem se, co to šlo. Byl opravdu těžký. Nicméně mistr mi pomohl. Vlastně, nesl to skoro sám, protože já se svou muší váhou dospělého chlapa neutáhnu ani náhodou. Tedy, pokud nešáhnu k Síle.
Na tvář jsem se příliš nedívala. Jeden pohled stačil a bylo mi jasné, že tento měl smrt nejhorší.
Teď ti už bude dobře. Splynul jsi se Sílou. Odpusť. Nechtěla jsem, abys umřel. Kéž bych to mohla nějak napravit, abys alespoň netrpěl.
Sotva byla i poslední mrtvola uložena, rozhodla jsem se raději nepřekážet a nechala jsem mistra, aby si sám všechno hezky zkontroloval. Usadila jsem se na nějaký beton, či co to bylo, podepřela si bradu rukama, zírala někam do prázdna a přemýšlela.
Tolik mrtvých… taková ztráta… kdybych byla správný Jedi, tak mne to přece tolik nesebere. Ale mistr přece říkal, že je dobře, že to vnímám se špatným pocitem… ale já se tu málem zhroutila… co by bylo, kdyby nepřijel? Do těchto akcí se prostě nehodím. Nebo, je to vůbec normální takto reagovat? Třeba jo… nakonec, uvidíme. Když mistr řekne, že mám pokračovat v misi, tak to asi je normální a budu teda vědět, že asi k ničemu úplně nejsem. Pokud se mne pokusí poslat do města… ale ti mrtví… opravdu doufám, že jejich smrt byla nezbytná. třeba to bylo asi jenom proto, že to byli mí první mrtví... stejně je to zvláštní... první mrtví... kolik jich ještě bude? V každém případě se budu snažit, abyto číslo bylo co nejmenší.
Když přijela Zalla, nenamáhala jsem se vstát. Sice jsme spolu pár hodin celkem slušně vycházely, dokonce jsem z ní cítila i jakousi úlevu, že jsem já i mistr v pohodě… ale stejně, jsem na ni jen kývla. Jakmile Zalla položila tu svou otázku, už jsem otevírala pusu a chtěla trošku ironicky poznamenat, že to v hračkářství asi nekoupili, ale mistr mne předešel, takže jsem jen mlčela.
Mistr nás požene dál... takže to asi byla normální reakce... takže... sice jsem to tu pěkně pokazila, ale stejně... mistr i mne požene dál...
Vážně jsem byla ráda, že smím pokračovat.
Sotva mistr začal vysílat ty své pulzy, trochu jsem se ošila, vstala jsem. Nevěděla jsem pořádně, co si o tom mám myslet. Nicméně mlčela jsem.
Určitě mi to vysvětlí, nebo mi chce něco ukázat. Jinak by to přece nedělal.
Po příletu dravce jsem byla překvapená. Strašně se mi líbil. Byl tak ohromný… ten zobák, drápy, oči… zbarvení peří… obdivovala jsem na něm úplně každou linku. Pomalu jsem se začala přibližovat k mistrovi. Dokonce jsem natahovala i ruku, abych se ho mohla dotknout, ale než jsem to stačila udělat, stáhla jsem ji, neboť jsem si nebyla jistá reakcí toho zvířete.
Smím?
Pohlédla jsem na mistra.
Hovada.
Okomentovala jsem ten kovový kruh.
Nikdy jsem nedokázala pochopit, proč se hlavně lidi vyžívají v takovém týrání. Vždyť místo toho zvířete by bylo daleko jednodušší použít nějaké mechanické sledovací zařízení. Když dokázali sehnat i tank, tak pochybuju o tom, že by to bylo nad jejich možnosti. Ten kruh bych nasadila tomu hajzlovi, který mu ho dal. Aby si to mohl vyzkoušet na vlastní kůži.
Obvykle hrubě nemluvím. To, že jsem trápila své spolužáky, mi nikdo nevadilo. Na těch slabších mám na svědomí hezkou řádku modřin. Ale týrání zvířat z duše nenávidím.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: 1. Mise pro Hayasan(Hayasan Geri)

Příspěvek od Jordi Linx »

Quellor, Místo přepadu:
Vyprošťováním a ukládáním mrtvých sis vytrpěla více, než by bylo běžné nebo, než by sis do té doby byla schopna představit. Promítlo se to nakonec i do tvé reakce, když dorazila Zalla s konvojem. To, že se příliš nezarážela nad mrtvými jsi tolik nevnímala, jako ses soustředila spíše na sebe.
Co tě výrazněji probudilo, bylo až lákání dravce, i když přesnější by bylo říci, že se jednalo o přivolávání pomocí Síly. Celý ten proces, stejně jako dravec samotní tě notně zaujali a to dokonce natolik, že tvá dočasná letargie byla ta tam. Dokonce tě to táhlo k tomu, aby sis na dravce sáhla, ale sama ses stáhla a i mistrův výraz následně prozrazoval, že by to asi nebyl nejlepší nápad.
Je mi líto Hayasan, ale nemyslím si, že v současné chvíli by to bylo nejmoudřejší. I běžná zvířata dovedou notně vycítit rozpoložení inteligentní bytosti. Představ si však, jak citliví dovedou být tvorové vnímaví v Síle jako je tento jedinec. Nicméně se nemusíš obávat, vezmu ho s sebou a až se vrátíte, tak se snad chvilka najde. Domnívám se, že by tě mohl notně zajímat,
potvrdil mistr své jednání i slovně, kdy nechtěl, abys zkoušela s dravcem navázat nějaký přímý kontakt. Přesto jej však nezakázal úplně, jen doporučil jeho odložení do doby, kdy budeš schopna větší rovnováhy.
Možná se to nemusí zdát, když byl jeho "páníčkem" takový padouch, ale u osob vnímavých na Sílu to je schopen zaregistrovat mnohem jasněji. V Chrámu je i skupina mistrů a Jediů, kteří se živočichy citlivými na Sílu a jejich chováním zabývají,
pokusil se ti přiblížit důvod, proč nechtěl, abyste se dostali do bližšího kontaktu v současné situaci. Nemohla jsi tedy vědět, co všechno byl schopen tvůj mistr vycítit, ale bylo nesporné, že minimálně rozpoznal tvé základní rozpoložení.
Nechám tu dva lidi s vámi mistře Siliine a porazíme dál, bude to stačit?
vmísila se s jistou dávkou opatrnosti do rozhovoru Zalla. Mistr však jenom souhlasně přikývnul, že proti tomuto plánu nic nemá.
To je rozumné, ve třech si poradíme. A vy pokračujte dál, zdrželi jste se už dost a lidé v cíli na zásoby již čekají,
potvrdil mistr své gesto a zároveň vás tak vybídl k tomu, aby jste pokračovali dál ve své cestě za doručením zásob.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Hayasan
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 844
Registrován: 25.1.2013 22:01:44
Czech Republic

Re: 1. Mise pro Hayasan(Hayasan Geri)

Příspěvek od Hayasan »

Quellor, Místo přepadu:
Z mistrova odmítnutí jsem byla trochu zklamaná, ale nedovolila jsem si neposlechnut a šáhnout na něj. Takže jsem jen přikývla na znamení, že rozumím.
Škoda… ta linie zobáku... a ty nádherné oči… vypadají skoro jako korálky…
Alespoň z dálky jsem to zvíře sledovala a pořád se na něj nemohla dost dobře vynadívat. Kromě koček se mi líbí každé zvíře. A toto vypadá tak vznešeně…
Já vím, mistře. Chodila jsem je s ostatními padawany kdysi studovat v rámci jednoho z kurzů… ale asi před třemi lety jsem dostala doživotní zákaz se k nim jen přiblížit, takže od té doby mám smůlu, no. Nikdo mi nevěřil, že to byla nehoda. A tenkrát jsem fakt nelhala. Zvířeti bych záměrně neublížila.
Tentokrát jsem i odpověděla více než pár slovy, nebo obyčejným gestem. Ale poté mne zpět do reality vrátila Zalla.
No jasně, musím dokončit misi. To je teď nejdůležitější a teprve potom se budu moct zabývat i ostatními věcmi. Jsem Jedi, takže napřed povinnosti…
Jen s nechutí jsem se odvrátila od Siliinova nového mazlíčka.
Mistře? Budete ještě ode mne něco potřebovat? Jestli ne, tak bych se asi měla domluvit se Zallou a jít …
Napřed jsem se otočila k Siliinovi a nechala ho, ať mi odpoví. Pokud to bylo z jeho strany opravdu všechno, začala jsem se věnovat Zalle.
Zallo, jsi v pořádku?
Ze všeho nejdřív mne zajímal její stav. Teda, ne že by mi na ní nějak extrémně záleželo, ale měla jsem pocit, že by to ode mne bylo vůči ní alespoň pěkné gesto. Já jsem v pohodě sice úplně nebyla, ale zase na druhou stranu, nebránilo mi to v plnění mých povinností. Jen mne to možná trochu rozptylovalo. Vždyť jsem před chvílí zabila tři lidi… a nespočet dalších zranila. Nicméně to jsem Zalle neříkala.
Počkala jsem, dokud Zalla neodpověděla a pokud její odpověď zněla kladně, pokračovala jsem.
Takže asi zůstaneme věrné našemu plánu, co? Já bych byla i pro. Jako, je sice vysoce nepravděpodobné, že by se měly uskutečnit dva přepady v jeden den… ale zase na druhou stranu, nechtěla bych je podcenit. Třeba tu operuje víc než jedna skupina a třeba je láká zrovna tento konvoj… nebo mohli mít nějaký důmyslnější plán a místo jednoho zničujícího útoku své síly rozdělili… Jako je tu asi hodně těch nejrůznějších třeba a možná… a asi bude lepší nic neponechat náhodě.
Ačkoliv jsem se musela soustředit na svou práci, což u mne obvykle zažene všechno ostatní, tak teď tomu tak nebylo. Bylo mi pořád stejně. Tedy trochu blbě.
Navíc mi před tím unikli ti dva na té motorce a tady jsem je neviděla… i to mi teď dělá trochu starosti. Doufám, že se někde nepřeskupili. Klidně mne mohli z dálky pozorovat. Sice to nepovažuju za pravděpodobné, ale stát se to mohlo. Nehledě na to, že tady tihle mi nepřišli nějak extrémně připravení… teď když se na to dívám zpětně, tak to spíš vypadalo, jako by je nikdo ani nevaroval. Měli přece vědět, že je zde minimálně jeden Jedi. To tedy za předpokladu, že ti tři skutečně patřili k této skupině. Jako je možný, že to byli jenom srabi a chtěli si krýt vlastní záda, ale…
raději jsem zkoušela předstírat, že tu mistr není. Vlastně, jeho směrem jsem se ani nepodívala. O tomto přece vědět nemusel… teprve teď jsem si uvědomila, že to byla strašná strategická chyba.
To se nemělo stát… měla jsem být připravenější… měla jsem jednat jako Jedi… mistrovi by se to nepřihodilo…
… na to, aby tyhle varovali, měli dost času. Já byla pěšky, navíc jsem se zabývala jejich kolegou… i kdyby jim to měli jen zakřičet, tak by to stihli. Kdybych já čekala nějakýho nepřítele, tak rozhodně nebudu v jednom chumlu. Lepší by bylo, kdyby se přece rozdělili a sledovali víc než kolik… dvě světový strany? Přes tu zeď toho prostě moc neviděli a ještě jim zacláněl tank. Ale to jsou jen dohady, no. Ale asi byli jen vážně pitomí... vždyť měli i dravce a věděli, že se blížím. Asi to už fakt přeháním. Nejlepší bude, když prostě půjdu a uvidíme, co tam na nás ještě čeká za překvapení.
Do tváří se mi trochu vrátila barva. Dělalo mi to trochu starosti. Na Zallu jsem se dívala způsobem, jako by mne její názor opravdu zajímal. Což byla i pravda. Ať je jaká chce, je schopnější než kde který Jedi. No a mistr…
Doufám, že si o dnešním dnu nebude chtít večer pořádně promluvit.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: 1. Mise pro Hayasan(Hayasan Geri)

Příspěvek od Jordi Linx »

Quellor, Místo přepadu:
Na tvůj příběh z minulosti, v němž jsi vylíčila ne zrovna povedenou příhodu s jinými živými tvory, se mistr jenom pousmál a poznamenal, že tohle je něco výrazně odlišného a potíž je v něčem poněkud odlišném. Jinak však žádné další připomínky už neměl a nechal na tobě a Zalle, abyste si poradily s dokončením cesty konvoje, zatímco on začal organizovat přepravu zadržených, zraněných i mrtvých zpět na "základnu". I tak se totiž dala označovat nemocnice, v níž jste byli ubytováni.
Dravce mezitím opět pustil do vzduchu, aby létal, nyní však bez otravného obojku, který mu rozhodně nemusel být nikterak příjemný. Nyní však značně bezstarostně plachtil vzduchem a užíval si svou nově nabitou svobodu.
Určitě nepolevíme v ostražitosti, i když tohle by měla být jejich hlavní útočná síla. Dva z těch mužů jsem poznala od posledního útoku a patřili mezi ty, kteří nám prve zdrhli. Tedy, nedělám si iluze, že jsme takhle zneškodnili celou jejich skupinu, ale rozhodně jsme ji zasadili dost citelnou ránu, aby nám dali zase na chvilku pokoj. Jenom tempo bych relativně zvýšila, abychom alespoň tam dorazili ještě dnes,
chytila se Zalla vašeho plánování poté, co ti na otázku ohledně stavu mávla, že je všechno ok. To, že se tu střílelo a bojovalo o život ji rozhodně nerozhodilo tolik, jak by se od mladé dívky dalo běžně očekávat, byť toho nebyla přímým účastníkem.
Jinak si můžeš vzít zase speederovou motorku, teď tu máme jednu navíc, tedy je to ta, s níž jsi vyrazila směrem sem. A s tím, že tě viděli přicházet - pokud tě sledovali shora, tak tě třeba nemuseli mít na očích pořád. Třeba tě jen monitorovali a čekali na správnou chvíli, až sem dorazíš, ale když jsi jim zmizela z dohledu, tak je ani nenapadlo, oč by ses mohla pokusit, než bylo pro ně pozdě. Tedy, je to jenom teorie, ale věřím, že by mohla být i pravdivá. Hlavní ale je, že už moc míst, kde by mohli čekat na cestě není,
shrnula situaci Zalla a mohla jsi z ní vnímat, že i když byla dále při smyslech, tak jakoby jí z ramen spadla značná tíha. Nebylo pochyb o tom, co za tím stálo. Mohla jsi tedy ještě něco ujasnit se Zallou, nebo se vydat dál na průzkum před konvoj, který by nejspíše vyrazil jen krátce po tobě.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Hayasan
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 844
Registrován: 25.1.2013 22:01:44
Czech Republic

Re: 1. Mise pro Hayasan(Hayasan Geri)

Příspěvek od Hayasan »

Quellor, Místo přepadu:
Motorku? Hm… Tedy, ne že bych z toho byla nadšená, ale jestli je třeba zvýšit tempo, tak se prostě asi nedá nic dělat.
Souhlasila jsem se Zallou, protože hledat výmluvy jen proto, že něco nemám ráda, by asi nebylo příliš jedijské.
Spíš bylo štěstí, že tu motorku jsem už neměla… jestli tam někdo ještě bude… no, minimálně toho dravce už využít nemohou a vycítím je snad dřív. Takže bych nemusela být tak na ráně... to bylo asi jediné moudré rozhodnutí, které jsem udělala...
Když nevíš, kolik těch banditů skutečně je, jak můžeš vědět, že toto byla hlavní útočná síla? Třeba ten tank byl jen předkrm… A dnes ráno jsi buď ty, nebo mistr… nevím, který z vás, příliš jsem neposlouchala, tvrdil, že by to dnes mělo být v cajku a pohodě. Asi nemá příliš smysl poukazovat na to, že ten tank by zde vlastně vůbec neměl být. Takže asi tak, no. Potřebuješ ještě něco? Protože jestli ne, tak už pojedu. Ať tu nakonec nezůstaneme do tmy. To by nám příliš situaci neulehčilo.
Dala jsem Zalle poslední příležitost říct mi cokoliv, na co by si právě vzpomněla.
Fajn, aspoň můj naháč neutekl… to bych snad nepřežila, kdyby si ho nakonec odvedli jeho kumpáni.
Začala jsem se rozhlížet po konvoji, abych si mohla zabavit svou starou motorku a vyrazit dál, tedy pokud mne Zalla s něčím velmi důležitým nezdržela.
Na jednu stranu jsem byla ráda, že jsem i dle mistra způsobilá pokračovat v úkolu, na tu druhou jsem měla i trochu obavy, protože jsem nesdílela Zallin optimismus. Bála jsem se nejen střetu, který by sice pro mne asi fatální nebyl, protože vlastní smrt jsem si nepřipouštěla, ale také jsem se obávala toho, že bych znovu zabíjela. Sice jsem už byla na cestě k pochopení toho, že je to občas nutné a že nemohu brát ohledy na někoho, kdo by je vůči mne nikdy nebral... ale... dnes jsem už zabíjela a nebylo mi z toho doteď úplně nejlépe. Nicméně nebyl to takový ten strach, který by mne rozklepal a udělal ze mne nepoužitelnou trosku. Spíš si díky němu dám bacha snad úplně na všechno a pojedu minimálně stejně opatrně, jako na začátku.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: 1. Mise pro Hayasan(Hayasan Geri)

Příspěvek od Jordi Linx »

Quellor, Místo přepadu:
Ač se ti to možná nezdálo, tak jsi byla vůči Zalle hodně jízlivá a nebyla z toho výrazně nadšená. Vlastně se i sama zatvářila poněkud nemile, jak nebyla nadšená z tvé odpovědi, nebo spíše komentáře.
Co víme, tak se chystali na ochranu Jediho tak nebo tak a předpokládali, že jejich dlouhá nečinnost nás ukolébá. Navíc měly tohle ...
ukázala na tank vedle vás.
Jenže ani to nás nezastavilo. A proč by štěpili své síly a riskovali zbytečně větší ztráty vlastních sil? A ano, ráno jsem neočekávala žádný útok, ale kdo ano? Kdo mohl tušit, že budou mít tank? Jediná možnost, jak ho mohli získat, bylo z trosek z některé mandalorianské lodi, které tu byly sestřeleny těmi republikovými. Neříkám, že bychom měli být méně opatrnější, jen to, že jsme dosáhli velkého vítězství a obzvláště, pokud je tamhleten opravdu jedním z jejich velitelů,
rozhodla se ti objasnit, jak celou věc viděla ona ještě předtím, než ti nechala volné působiště pro cestu vpřed, abys mohla pokračovat v pátrání po možném nebezpečí.
Než jsi odjela, tak jsi mohla vidět, jak Zalla nejprve zorganizovala konvoj a poté pomáhala s několika dalšími mistrovi, aby i on měl vše rychleji a tys měla k dispozici alespoň nějaký náskok.
I když jsi jela opatrně, jako prve, tak jsi nenatrefila na žádný výraznější problém, jenž by se ti mohl postavit do cesty. A to ani na posledním stanovišti, byť by ses ho pokusila projít několikrát. Od něho jsi už mohla vidět na planinu, která byla posledním úsekem cesty, byť možná i nejdelším. Od Zally jsi měla informace, že se pohybovali zhruba deset minut za tebou, takže ti asi přesně tolik času nyní zbývalo na to, abys mohla něco vymyslet, pokud by ses nerozhodla znova zkontrolovat své okolí.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Hayasan
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 844
Registrován: 25.1.2013 22:01:44
Czech Republic

Re: 1. Mise pro Hayasan(Hayasan Geri)

Příspěvek od Hayasan »

Quellor, Místo přepadu:
Všechno vypadalo v pořádku. Neviděla jsem vůbec nic, necítila jsem nic většího než nějakou ferokrysu a jediné, co mi zbývalo, bylo čekání.
Mám vlastně tři možnosti. Buď nedělat vůbec nic, znovu to zde projít, nebo se snažit vymyslet nějaký úžasný plán, který by se týkal dalšího postupu. Ale ten je přece jasný. Pojedeme přes tady tu skoropoušť. Vidět je všude hezky do dálky… tady se překvapení asi fakt konat nebude.
Šáhla jsem tedy znovu k Síle a snažila se zkontrolovat každý čtvereční metr, kam jsem jenom dosáhla. Měla jsem takový divný pocit a nevěděla jsem přesně, čeho se může týkat. Navíc mi bylo nevolno z těch mrtvých… rozhodla jsem se raději vůbec nic neriskovat.
Sama jsem byla schovaná za jednou z větších trosek a má motorka byla nedaleko ode mne. Ať už kontrola pomocí Síly dopadla jakkoliv a pokud jsem měla ještě trochu čas, teprve poté jsem se rozhodla, že to zde znovu ještě jednou prolezu. Tedy ne celé, přirozeně, na to bych čas neměla v žádném případě, jen jsem se chtěla ujistit, že v místech, které jsem si vyhlédla a odkud bych zaútočila á, opravdu nikdo a nic není. Dívala jsem se nejen po lidech, ale taky po zámkách nějaké novější aktivity. Varovat mne mohl třeba trochu jiný odstín prachu, protože to by znamenalo, že tam byl pohyb.
Zalla sice může mít pravdu, doufám, že ji má… ale když získali tank, klidně mohli získat i nějaký samohybný dělo, který zde jen zamaskovali, protože jeho ovládání může být dálkové… i to jsem viděla v jednom válečném filmu… ale v tom případě by mohlo být umístěno asi někde dál… ale to už nemám čas zkontrolovat, protože nemohu prolézt okolí ve vzdálenosti minimálně několik set metrů, ale klidně i kilometrů.
Pohybovala jsem se v takovém kruhu, takže ke své motorce bych se dostala z druhé strany, než jsem vyšla. Tedy za předpokladu, že tu Zalla nebyla dříve. Což bylo více než pravděpodobné. Pokud se tak stalo, tak jsem přestala z kontrolu pomocí fyzických smyslů. Vylezla jsem, aby mne viděla a zaměřila jsem se spíš na takové ty jemné nuance a varování v Síle, které předchází většině útoků. Věděla jsem, že bych se měla spoléhat i na své pocity, ale zase na druhou stranu jsem si byla vědoma i toho, že jsou celkem rozhozené, navíc mi pořád bylo trochu nevolno, takže tento aspekt svého výcviku jsem zcela úmyslně zanedbávala a nevěnovala mu žádnou pozornost.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: 1. Mise pro Hayasan(Hayasan Geri)

Příspěvek od Jordi Linx »

Quellor, Trasa konvoje:
I když ti čas ještě zbýval a mohla jsi ho využít i pro nějakou jinou aktivitu než kontrolování okolí, rozhodla ses ho využít k plnění svých povinností. Byla jsi opravdu důsledná a tvé pozornosti tentokrát neuniklo ani několik ferokrys, byť to nakonec byli ti jediní živí tvorové, na které jsi tu narazila. Kromě nich tu prostě nikde nic dalšího nebylo a to ani mrtvé, byť bys to nejspíš nedovedla odhalit.
Svou trasu sis vybrala prakticky jako okružní, tudíž ses ke svému stroji vracela z protější strany a to akorát v momentu, kdy dorážel konvoj do prostoru tohoto bodu. Nikde se už nic vážného neobjevilo a ani nikdo nevyskočil, tudíž konvoj mohl v klidu projíždět a taky tak nakonec činil. Zalla jenom zpomalila a dala ti signál, abys nasedla a připojila se k nim. Další hovor jste mohly vést tedy za jízdy a bylo ti i naznačeno, že minimálně na moment by si to Zalla přála. A protože nebyl důvod se nijak výrazně zdržovat v této lokalitě, tak jsi se rozhodla vyplnit Zallinu žádost a po chvilce se k ní připojit, jakmile jsi konvoj dohnala.
Na hovor to nebyly sice úplně ideální podmínky, protože se kvůli hluku muselo i trochu křičet, ale Zalla nedávalo najevo, že by chtěla nějak zpomalit.
Teď už bychom měli mít relativně klid. Kdyby sis chtěla odpočinout, tak se můžeš vyměnit s někým z landspeederu a sednout si tam dozadu. Nebude to sice kdovíjak pohodlné, ale pořád lepší než na motorce,
zakřičela tvým směrem Zalla a nabídla ti tak de facto možnost si trochu odpočinout. A její slova rozhodně měla něco do sebe, protože den se pomalu blížil ke konci a únava byla značně patrná, i když jsi dovedla odhadnout, že nějakou dobu jsi byla schopna vydržet v solidním zápřahu.
Jinak jsem mluvila s mistrem Siliinem a dohodli jsme se, že konvoj pojede zpátky až zítra, takže v kolonii zůstaneme přes noc. Alespoň nebudeme muset cestovat v noci,
dodala ještě, než se rozhodla vyčkat na tvou odpověď. Byla to sice trochu změna od původního plánu, ale to už bylo dnes značně obvyklé.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Zamčeno

Zpět na „Dokončené mise“