Waldan Barrek - Mrtvá duše

Pakliže je hráč déle než 30 dní neaktivní, sem bude přesunut jeho výcvik

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
Alyatur
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 247
Registrován: 13.9.2012 06:31:35

Waldan Barrek - Mrtvá duše

Příspěvek od Alyatur »

"Poznám dávná tajemství, podstatu skutečné Síly. Pod plamenem mé vášně, shoří celý vesmír!"
-Lorri Ness-
Prolog

Hněv, od narození se v tobě hromadil. Usídlil se v tobě jako parazit, útočil na tvou duši a měnil ji. Vnitřní plamen, který spaloval každou krásnou vzpomínku, každou radost a štěstí. S pláčem a řevem jsi se probouzel do nočního bdění. Procházel dlouhými chodbami sídla, hledal odpovědi na otázky ze strachu nevyřčené. Frustrace podněcovala nenávist, ta vracela celou etapu zpět.
Co dělám špatně?!
Šeptal jsi někam do dáli, když jsi sedával na kopci, čelem k lesu. Nikdo ti nedokázal pomoci. Ostatní to cítili, cítili tu narůstající depresi. Odpovídal jsi jim nevraživostí, v touze vybít alespoň trochu té vnitřní špíny.
Dejte mi pokoj!
Tehdy přišel první záchvat. Služebná za něj zaplatila životem, když jsi ji přívalem hněvu prohodil oknem. Tehdy jsi ještě cítil lítost.
Plakal jsi a sliboval sám sobě, že to bylo naposledy. Malý hlásek ve skrytu mysli, oznamoval naprostý jiný příběh.
Nepodařilo se ti oheň uhasit, či utišit. Stranil jsi se všech společenských událostí, kamarádů, dokonce i vlastní rodiny. Každá minuta s nimi v tobě prohlubovala tu propast. Celé dny jsi byl sám ve své temné kobce, pokoji. Tma, těžké závěsy přes okna. I ojedinělý kužel světla způsobil bolest.
Za nějaký čas jsi již měl načernalé kruhy pod očima, byl jsi vyhublý na kost. Okolí si myslelo, že tvoje zvláštní jednání je spojeno s nějakou psychickou poruchou. Že mladý pán je nemocný.
Mýlili se a zároveň měli pravdu, proklínal jsi je všechny. Jen velice sporadicky jsi snesl matku, která se stala jediným tvým kontaktem s venčím. Chodila za tebou a povídala ti příběhy, které ti pomáhaly usnout. Dělala ti společnost při jídle, jinak by jsi snad nepozřel ani kousek.
Tvůj stav se pomalu vylepšoval, dokonce jsi někdy říkával, že cítíš radost. Pro vlastní pokus jsi sem tam odhrnul těžký závěs a nechal pramínky světla proniknout dovnitř. Oči bolestivě slzely, nepřipravená duše se bránila.
Po čase jsi však dokázal odhrnout závěs na hodinu denně, dvě, deset a nakonec celý den. V den patnáctých narozenin jsi po dlouhé době dokázal vykročit ven.
Noční můra skončila.
To byl ovšem další omyl. Necelý týden po "šťastné" události přišel další záchvat. Tentokráte ve městě, zboží létalo, stánky se bortily. Lidé si začali šeptat o "démonickém synovi Lady Barrek".
Pro tvoji matku začalo těžké období. Více a více lidí na ni tlačilo, aby tě odložila. Aby se tě zbavila.
Ovšem ve městě nebyli jen obyčejní lidé svědky tvého "vystoupení". Stál tam podivný muž, někdy by jsi přísahal, že jsi viděl jeho úsměv. Že snad celou scénu vyvolal. Muž v černé těžké róbě, s havraním pláštěm, jehož kápě mu halila oči. Muž, který měl navždy změnit tvůj osud...
Brzy na to navštívil vaše sídlo, vyžádal si audienci u Lady. To se opakovalo každý týden. Na tebe se však nikdy nepodíval. Vnímal jsi z něho cosi prohnilého, zkaženost, která mnohonásobně převyšovala tu tvoji. Sevřel se ti žaludek, pokaždé když měl přijít.
Představoval se jako Lord Kazir, na šlechtice však nevypadal a rozhodně nebyl zdejší.
Ptal jsi se matky co chce, ta otázky přešla prostým úsměvem. Obviňoval jsi ji, že má milence, že provozuje nezákonnou činnost. Vše přešla stejným výrazem. Celý rok jsi byl ponechán v nejistotě. Ničila tě nevědomost, představy, které si tvá mysl konstruovala. Konečně, po té době přišel divný muž za tebou.
Máš velký dar mladý Waldane, cítil jsi ho už jako dítě. Ale bojíš se ho, nenávidíš sám sebe. Necháváš dlaň nad ohněm vlastní duše. Buď se shoříš, nebo se naučíš svůj dar využívat. Budeš-li připraven si připustit svoji podstatu, vyhledej mne. Nebo zhyň na tomto ubohém světě!
Kazir se již neukázal. Nechodil ani za matkou, či tebou.
Nejdříve jsi plival na jeho slova, bral jsi je jako urážku, nehoráznost. Čas však plynul a ty jsi začal chápat jejich skutečnou podstatu, začal jsi v nich vidět pravdu.
Ovšem něco se změnilo, vztah s tvou matkou od jeho poslední návštěvy vychladl. Stranila se tě, jak kdyby se tě bála, vlastního syna.
Den po tvých sedmnáctých narozeninách přišel zlom. Přišla za tebou a řekla něco, čemu jsi nechtěl uvěřit.
Musíš odejít, musíš jít...
Vyhání tě? Podlehla řečem lidu? Podlehla tomu ohavnému neznámému? Co se to děje?! To co jsi potlačoval vyplavalo na povrch. Vzplanulo jako samotný oheň. Neviděl jsi před sebou milující osobu, viděl jsi zrůdu, která ti bere to co je tvé.
Jak můžeš?! Já... tě...
Pohled se zamlžil, okolní předměty se líně zvedly ze země. Matka ustoupila o dva kroky, vyděšeně vytřeštila oči a zvedla ruce v obranném gestu.
Zlato, já chtěla říci... Jen jsem chtěla, aby jsi studov...
Větu však nedokončila a rozkašlala se. Začala se sápat po vlastním krku. Snažila se zbavit té neviditelné Síly, která ji svírala.
Nehodlal jsi přestat, nehodlal jsi se držet zpět.
Toho dne jsi stanul připravený, pochopil slova Kazira.
Toho dne jsi zabil vlastní milující matku...

Korriban - Hangár

Pochopil jsi co musíš udělat. Poznal jsi cestu, po které chceš kráčet. Už jsi se nemohl ohlížet. Využil jsi vlastního plavidla, dříve než mrtvola vychladla, už jsi mířil na místo legend.
Musíš vyhledat podivného muže, musíš vědět více. Musíš se toho mnoho naučit, porozumět sám sobě. Té zvláštní Síle, která tebou proudí, formuje od dětství.
Korriban, planeta, které se chce většina vyhnout. Místo opředené legendami dávných pánů, všemocných mučitelů světů. Místo nasáklé temnou stranu, která nikdy nemůže být vyčištěna.
V hlavě jsi si představoval jaká asi planeta bude. Za léta k tobě době došly jen útržky a gradované večerní příběhy matky.
Rampa se otevřela, ucítil jsi závan prašného prostředí. Kolem tvé lodi procházeli všemožní členové akademie, stráže nebo obchodnického sboru. Občas se na tebe někdo podíval, ale nejevili o tebe zájem.
Cítil jsi to, Sílu z nejdivočejších příběhů. Cítil jsi jak je jí prolezlá celá planeta.
Ještě dobrých pár minut jsi nečinně čekal u lodi, než se k tobě konečně přiblížil jeden z členů stráže. Prohlédl jsi plavidlo, očima přejel tebe.
Mohu vám nějak pomoci?
Řekne znuděným hlasem. Nemá žádný cit, považuje tě snad za jednoho z obchodníků? Díky neutralitě ti vůbec dovolili přistát.
Je čas udělat první krok na dlouhé stezce za neznámým cílem...

// Reagovat může dle libosti na cokoli. Snaž se vcítit do postavy, co si myslí, jak se cítí, proč dělá co dělá. Jinak je vše ve tvé režii. Hlouposti povedou k nepříjemnostem, ostatně jako v realitě. Kdyby jsi měl jakékoli otázky, kontakt máš.
Tedy ještě jednou vítej a příjemnou zábavu. :)
Obrázek

Uživatelský avatar
Waldan Barrek
Učedník
Učedník
Příspěvky: 11
Registrován: 12.1.2016 21:47:08

Re: Waldan Barrek - Mrtvá duše

Příspěvek od Waldan Barrek »

Korriban - Hangár

Přistával jsem zrovna v Hangáru na planetě Korriban. Sotva jsem přistál tak jsem cítil tu sílu, moc téhle planety tušil jsem že to bude tím jak tady po generace žijí Sithové. Seděl jsem na místě pilota a vyčkával jsem chvíli v sedačce. Začala mě zase dohánět má minulost, první se mi vrátila vzpomínka na tu hloupou služebnou. Rozkazovala mi co si mám uklidit a co bych měl a neměl dělat. Jak se opovážila?! Byla myšlenka při oné vzpomínce která mi projela celou myslí. Jednou jsem se s ní dost začal hádat a ovládl mě hněv, v tu chvíli mě hněv ovládl a chvíli na to už služebná letěla oknem ven.
I když jsem ji neměl rád pohltila mě lítost, bylo to pro mě temné období kdy jsem nevycházel ani z pokoje. Jednou za čas mi dělala společnost má matka, tehdy mi to dělalo alespoň trochu radost. Když jsem se z toho zase dostal tak nastal problém ve městě, nějací jeho bývalí kamarádi si z něj začali dělat srandu a chtěli ho zmlátit. Cha! Jak jsem jim smazal ten výraz z tváře když se jejich těla začali zvedat ze země a proletěli stánky! Další myšlenka ohledně jeho minulosti pohltila jeho vzpomínky.
Už jsem necítil lítost ale téměř neustále hněv. Zamířil jsem zpátky do sídla, nevycházel jsem vůbec ze sídla ale alespoň jsem už začal chodit mimo svůj pokoj. Několik dní po události naše sídlo navštívil ten muž, cítil jsem z něj tu zkaženost a sám osobně jsem z něj měl smíšené pocity. Matku jsem podezíral že si z něj udělala milence a ten pocit jsem nesnášel dokud nenadešel ten den. Přišel za mnou a řekl mi takové věci kterým jsem odmítl věřit. Přeci nebudu věřit nějakému divnému chlápkovi ze kterého mám takové pocity!
A tím to vše skončilo. Matka se mě stranila, myslel jsem si že ji ten Lord něco řekl dokud nedošla ke mně do pokoje. Chtěla mě vyhnat! ovládl mě hněv a než ze sebe stihla matka dostat celou další větu tak jsem ji zabil. Při útěku jsem vzal tolik kreditů kolik jsem mohl abych se uživil, netušil jsem co budu dělat. Doběhl jsem do rodinné lodě a ještě než jsem vše nastartoval tak se mi v mysli vyjevila ta planeta. Vzpomněl jsem si že jsem o ní slyšel, a tak jsem vyrazil tam kde bych se měl naučit tu moc ovládat. Došla mi ta slova onoho Lorda a teď jsem věděl že má pravdu.

Všechny ty vzpomínky mi proběhly během vypnutí motorů lodě a chvilku odpočinku v pilotově křesle. Proběhly my vzpomínky hlavou tak rychle až jsem to sám nechápal. Vstal jsem tedy z křesla a zamířil do menšího skladu kde jsem našel jeden blaster a rozhodl jsem si ho připevnit pomocí opasku a pouzdra na blastery kolem pasu a až tehdy jsem vyšel z lodi. Jakmile jsem stál nohama na povrch planety a již jsem nebyl v lodi cítil jsem moc planety snad ještě víc a to mě donutilo se pousmát. Došel ke mně nějaký strážný a já si ho prohlédl arogantním pohledem který jsem uměl perfektně díky tomu že jsem vyrůstal v šlechtické rodině.
Jistě...Chci se dostat do Akademie, řekněte mi více o tom jak se tam dostat.
Dostal jsem ze sebe namyšleným tónem a sjel ho pohledem. Chtěl se tam dostat co nejdřív protože ho neustále hnala touha získat co největší moc a zjistit co ona jeho tajemná moc přesně dokáže.

Uživatelský avatar
Alyatur
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 247
Registrován: 13.9.2012 06:31:35

Re: Waldan Barrek - Mrtvá duše

Příspěvek od Alyatur »

Korriban - Hangár

Rudá planeta pohltila tvé myšlenky, pocity i vzpomínky. Má tohle být nový domov? Ať již to znamená cokoli. Stísněné sídlo, nenávistné hlasy obyvatel, i starostlivá tvář matky, to vše je pryč. Zdá se to tak daleko.
Matka, když zavřeš oči vidíš její tvář. Skutečně jsi ji chtěl zabít? Cítil jsi hněv, nepřemýšlel. Pohltila tě nenávist, okradla tě o jedinou nakloněnou osobu. Nyní jsi sám, nikdo ti nepomůže, nikdo nebude stát při tobě. Necítíš smutek, ptáš se sám sebe na důvod. Nejsi snad lidská bytost? Měly zlomyslné hlasy lidí celou tu dobu pravdu? "Démonický syn", "zrůda bez duše". Zůstala ti vůbec nějaká volba? Možná za všechno může ten podivný cizinec, ten samozvaný lord. Vyměnil jsi vše za slepou cestu na temnotou prolezlé místo.

Strážný pozvedne obočí, pohledem přejede k pouzdru u tvého pasu a zamračí se.
S touto hračkou tady pobíhat nemůžete.
Zvedne ruku a dvěma prsty naznačí dalším dvěma, aby prohledali tvoji loď. Prozatím zcela ignoruje tvůj požadavek a nedůvěřivě si tě prohlíží. Zapne komlink, však stále tě sleduje. Jak kdyby čekal, že se o něco pokusíš.
Omlouvám se, že obtěžuji mistře. Máme tu příchozího, který chce navštívit akademii. Nemyslím, že je očekáván. Není na žádném seznamu.
Řekne polohlasem někam do útrob komunikačního zařízení, chvíli počká a nakonec dvakrát přikývne hlavou.
Jak si přejete.
Natáhne ruku, směrem k pouzdru s blásterem. Není žádná šance, že by ti dovolil si jej ponechat.
Pojďte zamnou a žádné hlouposti. Místní jsou trochu... vznětliví.
Ještě jednou tě sjede pohledem a naznačí ti, aby jsi ho následoval.

Projdete průčelím hangáru a dostanete se před vysoké hradby, které zdobí celý komplex akademie. Míjíte všemožné kolemjdoucí, kteří o vás jeví pramalý zájem.
Vede tě centrem nádvoří do samotného srdce komplexu. S notným povzdechnutím se zastaví a ohlédne.
Počkejte tady, brzy Vás někdo vyzvedne.
Pronese s podivnou lítostí ve hlase.
A hodně štěstí.
Dodá a už míří rychlým krokem zpět ke svému stanovišti. Nechce zde zůstávat déle, než je nezbytně nutné.
Zbývá ti pár okamžiků. Stále celý nápad můžeš přehodnotit, ještě je cesta zpět...

// Takže pár informací / rad / doporučení.
- Dávej si pozor na třetí osobu. Za postavu píšeš vždy v první. Ani když popisuješ myšlení, vždy dodržuj stejný tvar.

- Rovněž opatrně se slovíčkem "jsem", zkus ho vypouštět, nahrazovat.

- Občas ti trochu ujíždí forma věty, ale nic katastrofálního.

Věřím, že se "vypíšeš" a bude to dobré. Ber to spíše jako rady, ne výtky. :)
Obrázek

Uživatelský avatar
Waldan Barrek
Učedník
Učedník
Příspěvky: 11
Registrován: 12.1.2016 21:47:08

Re: Waldan Barrek - Mrtvá duše

Příspěvek od Waldan Barrek »

Korriban - Hangár

Sjel jsem pohledem směrem ke svému blasteru a ne příliš nadšeně jsem si ho odepnul od svého pasu a předal ho onomu strážnému.
Doufám že s lodí se nic nestane a nic v ní nebude chybět
Řeknu směrem ke strážnému a ohlédnu se ještě za těmi dvě dalšími, přičemž každý na mě určitě poznal že nejsem nadšený z prohlídky mojí lodi. Po chvíli co strážný něco vyřídil přes komlink jsem se za ním vydal aniž bych věděl kam. Procházel jsem se strážným kolem místních lidí ale ti si mě nevšímaly což mi docela vyhovovalo.
Dorazil jsem do srdce komplexu, kde mi strážný řekne abych počkal na což jenom přikývnu ale po popřání štěstí se nechápavě zamračím.
Proč hodně štěstí? Mám odejít? Ještě si to rozmyslet?
Proletí mi myslí několik otázek ale rozhodnu se postavit a tvářit tak aby na mě nebyli vidět žádné pochybnosti.
Odmítám ustoupit, naučím se tu sílu a stanu se mocným už mě nikdo nebude urážet a zabiju každého kdo se mi postaví do cesty, matka mi dala tu potřebnou sílu dát se tímhle směrem...zůstanu
Poslední myšlenky které mi prošly hlavou tak upevní mé rozhodnutí a já nehnutě stojím a přemýšlím kdo pro mě dojde, a hlavně co pro mě bude následovat v dalších okamžicích.

Uživatelský avatar
Alyatur
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 247
Registrován: 13.9.2012 06:31:35

Re: Waldan Barrek - Mrtvá duše

Příspěvek od Alyatur »

Korriban - Nádvoří

Minuty ubíhají, stojíš před vstupem do komplexu, takřka bez hnutí. Cítíš jak v tobě roste napětí, nechávají tě čekat, nechávají tě dusit se vlastním očekáváním. Vzpomínky útočí na tvou mysl, minulost se snaží zaujmout své místo.
Nějakou míru pozornosti ti věnuje procházející dívka, stěží to však vnímáš. Tohle místo, nové místo plné zkaženosti.
Co by na tvém místě udělal otec? Co by ti poradila matka? Vyrazil jsi bez plánu, co budeš dělat, pokud celá věc selže? Pokud tě nepřijmou? Možná je tohle úmorné čekání součástí jejich strategie. Snažíš se ze všech sil zůstat vyrovnaný, nevnímat okolí a soustředit se.

Vítej, předpokládám, že jsi onen příchozí.
Ozve se hlas za tvými zády. Opatrně se otočíš a spatříš dívku. Věnovala ti pozornost už před nějakou dobou, čekala na vhodný okamžik, čekala jaká bude tvá reakce. Na sobě má nafialovělou černou róbu, dlouhé zlaté vlasy volně splývají podél těla. Zaměří na tebe průzračně modré oči a krátce pokývne.
Takovéto příchody nebývají zvykem. Dostala jsem za úkol se o tebe postarat.
Nepředstavila se, hádáš, že to ani nemá v plánu. Nemyslí, že tu zůstaneš? Mají tě za nějakého šíleného turistu, kterému není potřeba věnovat pozornost?
Pobídne tě, aby jsi ji sledoval. Pomalu procházíte celým nádvořím. Míjíte zvědavé hloučky členů všemožného postavení. Některým se tvá průvodkyně uklání, někteří se uklání jí.
Takže, co hledáš na akademii?
Zeptá se mimoděk. A rukou tě nasměruje do hlavní budovy. Před jejímž vstupem se taky na dobro zastavíte. Počká si na tvou celou odpověď.
Zvláštním způsobem tě znervózňuje, nedokážeš o ní nic říci. Neutrální výraz, neutrální tón hlasu. Nemá strach, necítí hněv, odpor. Je takřka nečitelná, frustrující...

//Tento příspěvek byl o poznání lepší, nádhera. :)
Obrázek

Uživatelský avatar
Waldan Barrek
Učedník
Učedník
Příspěvky: 11
Registrován: 12.1.2016 21:47:08

Re: Waldan Barrek - Mrtvá duše

Příspěvek od Waldan Barrek »

Korriban - Nádvoří

Snažím se zahnat své vzpomínky které ve mně akorát probouzejí hněv a to momentálně nepotřebuji. Vždy když mě hněv ovládl tak jsem někoho zabil a nebo minimálně dost zdemoloval své okolí. Najednou na mě přišla myšlenka otce.
Co by udělal? A kdo vůbec otec je? Třeba se mi podaří ho najít...
Sám jsem si vzpomněl že otce vlastně ani neznám a je to docela nepříjemné, možná by se hodilo zjistit kdo je můj otec. Byl jsem zamyšlený proto když na mě někdo promluvil lehce jsem sebou trhl a opatrně jsem se otočil. Viděl jsem krásnou dívku dost přitažlivou, ani se mi nepředstavila a zjistil jsem že jsem udělal něco co se obvykle neděje, na to jsem se musel pousmát.
Zdravím
Je má jediná odpověď na také k tomu přikývnutí jako že rozumí že se o mě má postarat a že jsem udělal něco nezvyklého. Procházím za svou průvodkyní a tady se už nacházeli zvědavější osoby které si nás prohlížely, netušil jak se k ostatním má momentálně chovat a proto když se někdo ukláněl jeho průvodkyni nebo ona někomu tak zůstával zticha kousek bokem. Zastavil jsem se s ní před vstupem nejspíš do hlavní budovy podle toho jak byla postavená a dostal jsem otázku.
Chci se naučit ovládat svou moc, chci se stát Sithem a najít osobu jménem Lord Kazir
Odpovím ji bez jediného zaváhání a podívám se zpříma se podíval svými zářivými modrými očima do těch jejích.
Můžu znát tvé jméno?
Vypadne ze mě než si stihnu uvědomit že jsem se vážně zeptal, prostě jsem nepřemýšlel a jednal instinktivně ale stejně, nemám co tím pokazit.

Uživatelský avatar
Alyatur
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 247
Registrován: 13.9.2012 06:31:35

Re: Waldan Barrek - Mrtvá duše

Příspěvek od Alyatur »

Korriban - Nádvoří

Ovládat svou moc?
Pronese dívka s úsměvem a otočí se k tobě. Zvláštní pocit, který cítíš od samotného vstupu, nezastavitelně graduje. Je silnější? Něco v ní tě nutí držet se zpátky, jak žár slunce, který by tě mohl sežehnout.
Nejdříve musíš mít co ovládat.
Striktně neutrální tónina dodává sílu výrokům. Takový přístup jsi nepoznal. Doma se tě lidé báli, odtahovali se a utíkali do svých bezpečných skrýší. Ona s tebou hovoří přímo, bez špetky respektu, však ani pohrdavého podtextu. Vypadá jako průměrné děvče, kterých je na tvé domovině spousta. Pohled však klame ve všech směrech. Je jako tajemství zabalené v dalším.
Pověz, co znamená "stát se sithem?"
Popojde o krok blíže, vší silou se snažíš zůstat na místě, neustupovat. Nohy tě zradí, ukročíš a hlasitě polkneš. Zlověstná aura se zakousne hluboko do myšlenek, do samotné podstaty vjemů. Zkouší tě? No jistě, však jaká je správná odpověď?
"Být Sithem", nádherná myšlenka. Jaká je její skutečná podstata? Je sith bojovník? Chaosem poháněný ke zničení všech protivníku a podmanění přeživších? Je sith učenec, kráčející za poznáním temné strany? Toliko možností, která je pro tebe ta správná?

Její modré oči stále neúprosně upřené do tvých. Pozoruje tě, analyzuje, utváří si jasný obraz.
Lord Kazir se nachází na jedné z jeho výprav, není jisté, kdy se vrátí. Ovšem zmínil se o možném příchozím. V době jeho nepřítomnosti prověříme tvůj potenciál, o kterém hovořil. Prověříme, jestli je vůbec o co stát. Myslíš, že na to máš?
Užívá si každou sekundu rozhovoru. Dostala hračku na hraní, chce využít maximum.
Kazir očekával tvůj příchod? Byl si jistý tvým osudem, nejspíše už v momentě vašeho rozhovoru znal pravdu. Pocítíš nával bezmoci, vážně to nemohlo skončit jinak?
Jméno? To si musíš zasloužit.
Vytrhne tě z přemýšlení její hlas. Snad jakoby věděla o čem přemýšlíš. Nenechá tě uniknout do říše vlastní mysli.
Prozatím bude stačit, oslovení Mistryně.
Pozvedne obočí a spokojeně se usměje.
Vzdal jsi se poct šlechtice, aby jsi mohl skončit na samotném dně. Takto tedy začíná tvá cesta akademií...
Obrázek

Uživatelský avatar
Waldan Barrek
Učedník
Učedník
Příspěvky: 11
Registrován: 12.1.2016 21:47:08

Re: Waldan Barrek - Mrtvá duše

Příspěvek od Waldan Barrek »

Korriban - Nádvoří

Její otázky mě zaskočily, sledoval jsem ji a nakonec se ji podaří mě i "zatlačit" a já o krok ustoupil. Střelil jsem pohledem po okolí a potom se zase zadíval na ní.
Co to znamená být Sithem? Já vážně nevím vpodstatě nevím přesně nic...
Prošlo mi hlavou a já se zamračil, dostala mě do pasti ale po zmínce o Kazirovi mi vyletělo obočí vzhůru. Přešlápl jsem z jedné nohy na druhou a byl jsem nervózní přeci jenom Kazir pro mě byl záchytný bod ale teď?
Budu muset se jí podřídit a stát se mocným abych potom mohl všem ukázat kdo tady bude ten mocný, kdo zabije všechny bez slitování pokud se mu postaví a proto...
Poklonil jsem se oné děvčeti a nahodil nic neříkající výraz
Naučte mě získat moc a naučte mě i to co to znamená být Sithem...Mistryně
Po menší odmlce jsem dodal i oslovení Mistryně protože přeci jen musím se jí dostat do přízně. Chvíli jsem zůstal v pokloně a potom jsem se narovnal a očekával její reakci.

Uživatelský avatar
Alyatur
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 247
Registrován: 13.9.2012 06:31:35

Re: Waldan Barrek - Mrtvá duše

Příspěvek od Alyatur »

Korriban - Nádvoří

Úsměv dívky se znatelně prohloubí, dokonce o krok ustoupí. Nechá toho zbytečného tlaku, je spokojena. Cítíš jak se ti navrací možnost dýchat čistě.
Výborně.
Řekne prostě a prstem namíří na jednu ze soch, které se tyčí před vchodem do hlavní budovy. Masivní sochy dávných pánů. Značící jejich nemalé úspěchy, jejich legendární moc.
Sith následuje stezku moci, chaosu, temné strany. Používá svoje emoce k jejímu dosažení. Jeho vášeň je nekonečná. Zde vidíš sochy mocných, skutečných pánů temnoty. Víš proč zde stojí jejich sochy? Protože uspěli! Stali se ztělesněním temné strany, pochopili a přijali ji! Jejich plamenná vášeň přenášela planety! A proč jsi tady? Protože je chceš překonat! Shodit jejich sochy do písku a postavit vlastní!
Její hlas postupně nabírá na intenzitě, v poslední části skoro řve. Cítíš jak se v tobě bouří krev. Proto zde stojíš, proto jsi přišel.
Nepřišel jsi ovládnout tu kapku moci, přišel jsi získat větší, mnohem větší.
Krátce sklopíš oči, projede tebou zahanbení. Musela ti to připomínat. To se už nestane...
Tak jaká je tvoje vášeň?
Zeptá se po chvilce mlčení, její hlas je opět klidný jako hladina vody.

Nemá cenu zapojovat tě do nějaké skupiny. I malí učňové jsou výše než ty.
Řekne ironicky. Testuje tě? Tvůj hněv? Nebo jen snižuje to přemíru arogance, která všemu předcházela?
Prozatím zůstaneš se mnou. Budeš mě doprovázet a učit se. Budeš pozorně sledovat každý můj krok a každý večer dostaneš otázku. S každou odpovědí budeš blíže skutečnému výcviku, rozumíš?
Pronese poslední část proslovu a rozejde se k hlavní budově.
Projdete středem nádvoří, následují stejné rituály poklon. Už tomu začínáš přicházet na kloub. Špinavě hnědou róbu mají učedníci, rudou pak akolyté, nafialovělá náleží mistrům, lordi tedy musí mít čiře černou.
Zastavíte se až u ubikací, pečlivě si zapamatováváš cestu. Další chyba by mohla být kritická.
Zde najdeš svůj pokoj. Prošli jsme okolo jídelny, tam zamíříš po ranním zvonu. Hned jak dojíš budu tě očekávat před schodištěm. V pokoji nalezneš roucho, civilní šaty se netolerují, ne u tobě podobných.
Vysvětlí nadcházející plán a přimhouří oči.
Tvoje první otázka. Jaký je tvůj vztah ke mě?
Vysekne vážným hlasem.
Nutí tě uvažovat rychle, bez přípravy. Vztah? Co tím myslí? Stále ještě zpracováváš masy informací. Čím dál více zjišťuješ jak obtížnou stezku jsi zvolil...
Obrázek

Uživatelský avatar
Waldan Barrek
Učedník
Učedník
Příspěvky: 11
Registrován: 12.1.2016 21:47:08

Re: Waldan Barrek - Mrtvá duše

Příspěvek od Waldan Barrek »

Korriban - Nádvoří

Nastala pro mě úleva, konečně jsem mohl klidně dýchat a cítil jsem jakoby povolila ten zvláštní tlak. Připomněla mi to čeho chci dosáhnout, velké moci. Mám toho před sebou nejspíš ještě dost ale budu ničit vše, stanu se pravým Sithem. Mé tělo se lehce chvěje začal jsem cítit kolem sebe sílu díky rozprouděným emocím, proto se to snažím rychle zklidnit.
Nevím co je má vášeň, Mistryně
Odpovím ji zahanbeně a sklopím pohled k zemi, cítím se kvůli tomu nepříjemně ale to se budu za dobu mého výcviku určitě cítit víckrát.

Jistě Mistryně, udělám vše co je v mých silách a uvidíte že nebyla chyba mě přijmout
Pousměji se a to už Mistryně míří do hlavní budovy přes nádvoří. Jen po cestě jsem začal vstřebávat informace ohledně barev rouch a tím i informace o postavení osob kolem mě. Jakmile jsem to pochopil držel jsem se neustále v okolí Mistryně a i když jsem nevěděl jak vysoké postavení mi bude uděleno dělám stejné poklony jako Mistryně jen osobám ve fialových a černých róbách, mistrům a Lordům Akademie.
Stále jsem ještě vstřebával informace které jsem si musel zapamatovat a stále jsem si opakoval kde je jídelna cesta z nádvoří až k mému pokoji když najednou na mě Mistryně vypálila otázku proto jsem se na chvíli zasekl než mi vůbec došlo co po mě vlastně chce.
Jste moje Mistryně, budete mě učit abych jednou možná mohl být Sithem
Vysoukám ze sebe po pár vteřinách které by mohly být osudové, musím se více snažit rychleji přemýšlet a nejspíš ji i odpovídat nejrychleji co to půjde, ale hlavně správně.

Uživatelský avatar
Alyatur
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 247
Registrován: 13.9.2012 06:31:35

Re: Waldan Barrek - Mrtvá duše

Příspěvek od Alyatur »

Korriban - Nádvoří

Dívka nakrčí čelo, zhluboka se nadechne. Očividně nespokojena s odpovědí.
Neznáš svou vášeň? Kardinální chyba!
Hněv přechází ve zklamání. Začínáš litovat času stráveného doma, sám, zavřený před světem. Tolik jsi promrhal, dnes vše mohlo být jinak. Nezbývá než začínat od začátku, zvedat se z bahna.
Věnuj všechen možný čas pohledem do vlastní duše. Zjisti co tě pohání, nalezni svoji vášeň. Nebraň se vlastním pocitům, nauč se je využívat, přijímat je, pracovat s nimi. Příště odpovídej se vztyčenou hlavou, jasně a odhodlaně. Nenalezneš-li podstatu, nikdy nebudeš skutečně silný, budeš jen stínem svých možností. Lord Kazir tě označil, uzřel v tobě potenciál, však nyní nejsi o nic lepší než řadový voják.
Prostým pohledem se ujistí, že rozumíš. Ještě před chvílí to byla "dívka", kterou jsi žádal o jméno. Uvědomuješ si jak pošetilé to bylo. Jak široká je propast mezi vámi. Jak dlouho potrvá ji zmenšit, či snad odstranit?

Korriban - Tvůj pokoj

Vyřčená odpověď dolehne k uším Mistryně. Zavře oči, ani tentokráte se nesetkáš se spokojeností.
Chyba učedníku.
Odpoví neutrálně, snad ani nečekala správné řešení tak brzy. Nečekala, že budeš schopen zázraků. Přesto dobře víš, že zázraky jsou nutné. Nemáš prostor k dlouhému výcviku, nemůžeš začínat jako ostatní "děti". Temný pokoj byl tvou učebnou, čtyři zdi tví mistři. Občasné záchvaty jedinou tréninkovou metodou. Kousneš se do rtu, proč nepřišel Kazir dříve? Proč tě matka tak dlouho dobu držela v pohodlí?
Mistryně popojde blíže a položí ti ruku na rameno, snad aby ti dodala špetku naděje.
Nenávidíš mě, nenávidíš vše co dělám a budu dělat. Nepřeješ si nic, než mě zničit, podrobit, stát se lepší.
Zašeptá takřka psychopatickým tónem. Zůstaneš jako opařený. Zničit? Podrobit? Vážně chtěla toto?
Ano, hovořila o tom, když prstem mířila na sochy minulosti. Je tohle ta pověstná vášeň? Být lepší za každou cenu, podrobit mocnější, prokázat své místo pod sluncem?
Máš o čem přemýšlet, ráno se neopozdi.
Poklepe tě po rameni a vydá se kamsi do útrob komplexu. Zůstaneš stát sám na prahu dveří v převeliké akademii.
Svět se obrátil naruby, co včera bylo pravdou, dnes dávno není. Jestli tu máš přežít, budeš muset změnit své uvažování.
Nadobro vymazat tu stránku "lidskosti", která se usazovala po celý život.
Nebude to jednoduché, ale je to tvá volba.
V pokoji se nachází standardní vybavení. Postel, přikrývka, skříň, stolek a dvě židle. Žádný přepych, nic co by připomínalo staré časy. A možná je to tak lepší...
Obrázek

Uživatelský avatar
Waldan Barrek
Učedník
Učedník
Příspěvky: 11
Registrován: 12.1.2016 21:47:08

Re: Waldan Barrek - Mrtvá duše

Příspěvek od Waldan Barrek »

Korriban - Můj pokoj

Vyslechl jsem si svou chybu a Mistryně měla pravdu, měl jsem hodně o čem přemýšlet. Poté co mě opustila jsem vešel do svého pokoje. Byl skromně zařízený ale asi mi to tak víc vyhovovalo. Přešel jsem ke skříni kterou jsem otevřel a nalezl jsem tam své roucho v rudé barvě. Konečně jsem aspoň věděl jaké bude mé místo. Po chvíli jsem se vysvlékl jen do spodního prádla a své civilní oblečení pohodil do rohu místnosti a vlezl do postele.
Co je má vášeň?
Otázka která mi kolovala myslí celou dobu co jsem ležel v posteli. Neustále jsem přemítal a zkoušel se sám sebe zeptat co ona moje vášeň je až nakonec těsně před tím než jsem usnul mi prošla odpověď skrz myšlenky jako kdyby to bylo celou dobu nad nebe jasné.
Chci sílu, moc, úctu chci aby se mi všichni klaněli...První rozdrtím svou Mistryni a poté se posunu dál dokud nevstanu na samém vrcholu Sithské komunity a celé galaxie
Sotva jsem dokončil svou myšlenu tak se mi zavřely oči a já konečně usnul. Můj spánek přerušil až ranní "budíček" akademie s čímž jsem vstal. Trochu jsem se upravil a nakonec jsem vytáhl své rudé roucho ze skříně a to si oblékl. Takhle připravený jsem zamířil do jídelny, tam jsem posnídal a vydal se k místu setkání s Mistryní. Během svých cest jsem kolemjdoucí zdravil poklonami avšak jen Mistry v nafialovělých a Lordy v černých róbách.

Uživatelský avatar
Alyatur
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 247
Registrován: 13.9.2012 06:31:35

Re: Waldan Barrek - Mrtvá duše

Příspěvek od Alyatur »

Korriban - Tvůj pokoj

Síla, moc, úcta.
Pocity kolují hlavou. Vášeň, pro každého něčím jiným. Pro tebe bude vzestupem, cestou k moci. Chlapec musí ustoupit, zmizet někde v minulosti Doanu.
Sithská filozofie je neúprosná. Bojuj, vyhrávej a žij. Zůstaň slabým a zemři. Jakékoli myšlenky na lehký postup mizí.
Jednou se pokloní.
Pokud se tak má stát musíš dokázat více, stát se skutečně mocným, prokázat svoji cenu. Zde v samotném srdci temnoty, tě záchvaty nezachrání, stanou se přítěží. Ten kdo nezvládne kontrolovat temnotu je naopak kontrolován. Z každé lekce musíš vzít více než ostatní. Lord Kazir se jednoho dne vrátí a uvidí připraveného sitha, schopného učedníka.
S úsměvem na rtech usínáš. Hluboký spánek vyčerpaných je hrubě přerušen ranním zvonkem. Neochotně otevřeš oči, neznáš to. Nikdy nebylo třeba vstávat na pokyn. Celé tělo se třese, natáhneš na sebe róbu a doplňky.
Krátký pohled do zrcadla, není čas na úpravu.
Vyrazíš, chodba už je přeplněna všemožnými členy akademie. Život zde začíná skutečně časně. Skrze dav si skoro neuvědomíš kudy vede stezka k jídelně. Ranní zkouška paměti.
Klestíš cestu davem, než konečně najdeš prostornou jídelnu. Bereš tác a misku, do které, po notném čase čekání ti nějaký otrok vykropí nazelenalou břečku. Smrdí ještě hůře než vypadá. Další ze změn oproti sladkému domovu.
Žaludek se obrací při každém soustu. Bez jídla však není síla a bez ní úspěch.
Zelený sliz zmizí v útrobách žaludku, je čas. Odnášíš tác a míříš k místu setkání. Tiše doufáš, že nejdeš příliš pozdě.
Kruhy pod očima, bolest žaludku, tak tedy začíná první den...

Korriban - Komplex Akademie

Ministryně už čeká, přimhouří oči jakmile tě spatří. Krátce pokývne hlavou a mlčky vyrazí. Hádáš, že na ranní zdravení si zde nepotrpí. Jakožto i na mnoho dalších projevů zbytečné etiky.
Rychlým krokem procházíte chodbami. Dívce však hloučky uhýbají, velký rozdíl oproti tvému prodírání.
Jak daleká je cesta na mistrovský post? Co musela podstoupit? Není o poznání starší než ty, musela tady vyrůstat. Dětství na takovém místě, nehezká představa.
Zabočíte do jednoho z tréninkových sálů. Na stěnách visí všemožné druhy zbraní, slyšíš zvuky boje. Zauvažuješ, že příště by jsi měl vstát dávno před zvukem budíku. Přepych naplněného spánku si nemůžeš dovolit.
Uprostřed čeká nastoupená čtveřice. Tři muži a jedna žena, všichni v učňovském rouchu. Mistryně zamíří k nim a zastaví se na několik kroků. Najdeš místo někde za ní. Všimneš si překvapených pohledů, hodnotí tě, analyzují. Nesmíš ukázat slabost, nesmí poznat, že sem zdaleka nepatříš.
Dobré ráno, než přejdeme k tréninku pár záležitostí. Tohle je Waldan Barrek, vyžádaný na rozkaz Lorda Kazira. Prozatím zůstane s námi a bude se učit co to znamená být sithem.
Ohlédne se a dovolí svým učedníkům nerušený pohled na tvoji osobu. Na rozkaz Lorda Kazira, máš protekci. Otázkou zůstává jestli to je ku pomoci či na škodu.
Marcusi předstup, chci slyšet kodex. Ostatní začněte.
Nejvyšší muž ze skupiny udělá krok vpřed, ostatní se hluboce ukloní a zamíří pro náčiní.
Mír je lež, je jen vášeň.
Skrze vášeň získám Sílu.
Skrze Sílu získám moc.
Skrze moc získám vítězství.
Skrze vítězství jsou má pouta zlomena.
A Síla mě osvobodí.
Mistryně.

Znovu se ukloní a po schválení odchází za zbytkem. Dívka se otočí k tobě, hledá reakci v pohledu, mimice, gestech.
Slyšíš ho poprvé, že? Zapamatuj si jej, opakuj si ho před spánkem, při vstávání, neustále. Je klíček k pochopení temné strany, klíčem k dokončení výcviku.
Mír je lež, je jen vášeň. Jakožto i skrze vášeň získám Sílu.
O tom jsem mluvila včera. Mír a klid oslabují ruku, znesnadňují krok. Sith je poháněn vášní, neohlíží se. Nalézt klid, znamená nalézt slabost, kterou je třeba odstranit. Jen bez všech vjemů slabosti můžeš nalézt skutečnou moc, cestu k temné straně.
Skrze Sílu získám moc.
Možná máš potenciál, ale skutečná Síla je jiná. Je to plamen, který plane uvnitř nás, jakožto i v celém vesmíru. Pochop chaos, podmaň si jej a nalezneš pravou moc. Sith kráčí za mocí, nikdy se nezastaví, nikdy neklesne. Chápeme Sílu jako nástroj, průvodce této moci.
Skrze moc získám vítězství.
Moc bez užitku je prázdná a bezduchá. Musíš nalézt svůj cíl, svoje vítězství. Nyní je to dokončení výcviku, co potom? Budeš-li silný a setneš všechno co ti stojí v cestě, co bude potom? Přemýšlej kam se tvé kroky budou ubírat, sni o tom. Touha po tvém vítězství tě bude pohánět, bude ti dodávat odhodlání.
Skrze vítězství jsou má pouta zlomena.
Neustále se nacházíme v poutech, osobních, duševních, mocenských. Ty musíš poslouchat mě, já zase Lorda. Je to pouto, které nás formuje, ale zároveň obtěžuje. Dosáhneme-li pravé moci, skutečného vítězství, nebudeme pouta potřebovat. Osvobodíme se. A s každým vítězstvím můžeme dosáhnout výše. Podmanit třeba celý vesmír...
A Síla mě osvobodí.
Více duchovní část kodexu. Síla, temná strana námi protéká. Není důvod se bát toho co přinese zítřek. Není důvod se bát smrti. V paměti měj svůj cíl, své vítězství a neuvažuj o prohře, ta neexistuje dokud ji nepřijmeš.
Rozumíš? Každý Sith vykládá kodex jinak, je důležité jaký výklad přijmeš za svůj.

Nechá doznít výklad, mnoho nových vjemů nutících tě uvažovat. Nalezl jsi vášeň, ale to byl první krok. Skrze vášeň vede cesta k moci.
Až budeš připraven připoj s k tréninku, snad to s mečem umíš lépe než s myšlenkami.
Dodá mistryně a sama zamíří ke skupině.
Obrázek

Uživatelský avatar
Waldan Barrek
Učedník
Učedník
Příspěvky: 11
Registrován: 12.1.2016 21:47:08

Re: Waldan Barrek - Mrtvá duše

Příspěvek od Waldan Barrek »

Korriban - Komplex Akademie

Procházel jsem s Mistryní bůh ví kam snažil jsem se jen co nejvíce zapamatovat cestu což jak jsem se musel prodírat skrz hromady studentů kteří maximálně udělaly prostor právě mojí Mistryni.
Dorazily jsme do tréninkového sálu kde jsem zůstal stát bokem za Mistryní a snažil se pozorně poslouchat, ospalost mě lehce otupovala ale chtíč vědět, umět víc mě poháněl kupředu.
Tss...Je možné že se na mě vrhnou když mám Kazirovu protekci...
Tahle myšlenka u mě vyvolala lehké zamračení ale jinak jsem na sobě nenechával nic znát. Poslouchal jsem toho kluka odříkávat kodex Sithů což mi připomnělo vyprávění o Jediích a jejich kodexu který jim dodával sílu.
Že by kodex fungoval stejně jako u Jediů?
Poslechl jsem si vysvětlení od Mistryně a kodex si neustále v mysli opakoval abych si ho přesně zapamatoval ale hlavně, abych si zapamatoval slova která mě povedou k moci. Když Mistryně skončila a řekla ať si vezmu meč což mě snad i trochu uklidnilo protože jsem přeci jen prodělal docela slušný trénink ještě na Doanu, jenom zmínka Doanu ve mě zase začala vyvolávat hněv který jsem se snažil rychle krotit.
Nesmím se jím nechat ovládnout, Sith vládne, já budu vládnout
Pomyslím si a poté zamířím ke stojanu se zbraněmi a vezmu si jeden cvičný meč se kterým několikrát máchnu ve vzduchu a zamířím zpátky k Mistryni aby bylo vidět že jsem připraven pokračovat.

Uživatelský avatar
Alyatur
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 247
Registrován: 13.9.2012 06:31:35

Re: Waldan Barrek - Mrtvá duše

Příspěvek od Alyatur »

Korriban - Komplex Akademie

Síla námi protéká, vnímáme ji, následujeme ji, ovládáme ji. Temná strana tvoří naši duši, určuje každý krok. Vzdali jsme se potěšení, dali je na oltář věčného chaosu.
V hlavě si přehráváš kodex, vnímáš jeho sílu. Sithové po generace brali moc z jeho slov, učili se vnímat nuance z nich vycházející.
Čerpali vášeň, směřovali ji potřebným směrem. Kráčíš v jejich šlépějích, přebíráš dávnou nauku, zvrácený cíl.
Nenávidíš mě, chceš mě zabít, překonat.
Její slova, tehdy ještě nepochopitelná. Večeř jsi přišel jako ve snu, chlapec z příliš příhodného místa. Bez vášně, pouze s myšlenkou velikosti. Jak naivní představa, prozářenou dětskou myslí.
Pokud máš uspět, nemůžeš být dítětem, šlechticem, člověkem. Temná strana nezná kompromisy, neodpouští poklesky. Ač se to nezdá, nádherná dívka, mistryně, bude první překážkou. Prvním důkazem tvého vzestupu.
Pohlédneš na stojan se zbraněmi, ani v nejmenším nepřipomíná ty z domoviny. Vše tam bylo čisté, uhlazené, lesklé. Zdejší meče jsou špinavé, neustále používané, mnohdy je zdobí zaschlá krev.

Doan, pamatuješ si na výcviky meče, doplnění života šlechtice. Tvůj mistr, již postarší muž, uznávaný bojovník, vždy ti kladl na srdce, že meč můžeš pozvednout pouze k ochraně milovaných. Jak moc se mýlil.
Dávejte si pozor na kroky, souboj nevyhrává jen "máchaní" mečem. Postoj musí být přesný a každý krok jistý. Když jdete dopředu, přenášíte váhu, stejně tak dozadu. Váha, těžiště se nachází uprostřed těla, nikdy jej nenechávejte na jediné noze, jinak spadnete.
Nudné hodiny krokování, přecházet sál sem a tam. Za každým druhým krokem opravná slova mistra. Prvního půl roku bez skutečného držení meče, pouze přenášení váhy, kroky, překroky, úkroky, nekonečný dril.
Neustále sledujte vzdálenost protivníka, přiblíží-li se musíte jednat. Buď se stáhnout, nebo zasáhnout. Nikdy se do boje nežeňte, ubíráte si možnost manévrovat. Pokud už musíte útočit začněte "prázdným výpadem", zvolna bodněte a čekejte na odezvu, poměřte vzdálenost, připravte pokračování. Neútočte pokud nevíte co bude následovat, improvizace je častým stínem prohry.
Mladík očekává, že souboj bude zábava. Tuhle představu dokázal starý muž rychle rozdrtit. Každý pohyb meče komentoval, doporučoval, káral. Od útlého rána do pozdního večera. Ruce bolely, svaly se napínaly, každý pohyb se stával utrpením.
Výdrž můj pane je klíčem, nezapomínejte. A samozřejmě odhodlání, myšlení. Pokud si nebude věřit, prohráváte souboj v hlavě a ten je stejně důležitý jako souboj fyzický. Myšlenka předchází činu. Tak ještě jednou...
Po době tvrdého tréninku, odříkání a potu, konečně mistr byl poražen. Vítězné oddechnutí, tehdy to bylo jako vyhrát turnaj, či se stát králem.
Výborně pane, pokud nezapomenete co jsem vás naučil, budete kvalitním šermířem.
Jenže opak se stal pravdou, začaly záchvaty. Meč jsi do rukou nevzal již nějakou dobou.
Temný pokoj místo sálu, letargie místo pohybu...

Mistryně ukáže na Marcuse, ten se krátce ukloní a postoupí směrem k tobě. Nyní máš příležitost ukázat, že meč je tvoje silná stránka.
Styl Doanského šlechtice, styl cti proti krutým technikám sithského praktika.
Marcus sevře jílec oběma rukama a zvedne jej k rameni, stoupne si do útočného postavení, váha k přední noze a vyčkává.
První tah bude tvůj...
Obrázek

Zamčeno

Zpět na „Dočasně uzavřené výcviky“