5. Mise pro Hayasan (Hayasan Geri)

Pakliže je hráč neaktivní déle než 30 dnů, jeho mise bude dočasně přesunuta sem

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

5. Mise pro Hayasan (Hayasan Geri)

Příspěvek od Jordi Linx »

Garqi - Pesktda, Pokoj v hotelu Bafforrr: (3961 BBY)
Byla jsi na pokoji už nějakou tu hodinu sama. Sallwits plnila poslední dva dny mise se svým mistrem kdesi pryč a na hotel se po celou tu dobu nevrátila. Hey dostala na starost prověření místních zdrojů pro různé zásoby a vše, co by na Clementem mohlo chybět a to i díky tomu, že už byla zdravá. To, že také utrpěla zranění, konkrétně popálené levé rameno od blasterového výboje ses dozvěděla až první noc na pokoji, když se převlékala po vysprchování se.
Lépe na tom bylo i tvoje tělo, i když tě následky zranění hrudníku stále vyčerpávaly rychleji, než by bylo obvyklé a omezovaly tvou hybnost. Pozitivní bylo, že mistr Siliin říkal, že se to celé v pořádku zahojí, ale je lepší to nechat přirozenou cestou.

Atmosféra na pokoji byla taková neurčitá - tedy tu krátkou dobu, kterou jste strávily společně, což byly prakticky jenom večery, než Sall odjela na misi. Diskuze nebyla moc běžná, Hey převážně meditovala nebo odpočívala a Sall věčně něco studovala na svém datapadu. Nešlo o to, že by nikdo s nikým nemluvil, jen prostě neměli náladu na nějaké delší diskuze. Přes den jste pak byli zaneprázdněni - první dva dny jsi navracela společně s Hey vypůjčené landspeedery, kdy jste prostě každé sedla do jednoho a jela jej navrátit, takže jste spolu moc komunikovat nemuseli, poté jsi měla den na relaxaci, léčení a mistr ti zařídil nějakou vodní terapii pro uvolnění těla. V podstatě to byly různé typy perličkových, bublinkových a další lázní s různými druhy proudění vody. Zbytek týdne jsi pak mistrovi vypomáhala v místní nemocnici, tedy až s výjimkou dneška, kdy jsi měla až do poledne a s ním spojeného oběda volno. Pro tebe to znamenalo minimálně tři další hodiny, které jsi mohla vyplnit dle vlastní libosti.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Hayasan
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 844
Registrován: 25.1.2013 22:01:44
Czech Republic

Re: 5. Mise pro Hayasan (Hayasan Geri)

Příspěvek od Hayasan »

Garqi - Pesktda, Pokoj v hotelu Bafforrr:
Poslední dobou to bylo tak nějak celé divné. Vztahy mi přišly spíše chladné a v pokoji s děvčaty se mi ani trochu nelíbilo. Možná jsem si to spíše jen namlouvala, ale připadalo mi, že by v případě nějaké nedomyšlené poznámky mohlo být celkem dusno. Takže jsem se od děvčat držela dál a v pokoji jsem v podstatě jen spala. Pokud jsem měla chvilku volno, věnovala jsem sem stejně jako Hey, meditaci. Ale v jiných prostorech než jako má kolegyně. Našla jsem si pěkné místo v hotelu u stromu v květináči, který sloužil jako výzdoba. Byla to více méně nepoužívaná část a nikdo mne moc nerušil.
Co se mého stavu týče... ne, ani trochu se mi nelíbilo, že mne mé zranění omezuje. Při špatném pohybu či při větším namáhání to občas zabolelo. Na druhou stranu... možná to bylo dobře a já aspoň přesně znala hranice toho, co zvládnu. Mistrovy řeči o tom, že je lepší, když se mi to zahojí přirozenou cestou, jsem jen odkývala. V léčení jsem nijak neexcelovala, vlastně jsem tuto techniku nezvládala, takže jsem to vzala jako fakt.
Pomáhat Siliinovi mi nijak nevadilo. Tedy, dělala jsem spíše jen takovou podržtašku, protože já nedokázala ošetřit ani sobě větší škrábanec, ale pokud si mistr myslel, že tím někomu prospěju...
To, co se mi ovšem strašně líbilo (normálně bych tak přeochotný pacient rozhodně nebyla), byly ty perličkové a bublinové lázně. V tom jsem si doslova lebedila a spíše jsem připomínala nějaký ten vodní druh. Taková koupel byla spíše za odměnu.

Momentálně jsem neměla nic na práci. Žádné doplňkový kurzy se nekonaly (a já sama ani pořádně nevěděla, od čeho se odpíchnout), takže jsem se trochu nudila. Na nějaké fyzické cvičení jsem se moc necítila a meditovat budu v momentě, kdy se vrátí holky.
Mistr mi nevysvětlil, proč tentokrát nemohu jít s ním. Trochu mi to vadilo. Nedokázala jsem si představit, co dělá tak extra tajného, že mi nechal volno.
Nebo si snad myslel, že bych to zkazila? Asi jo, tady bude ta zakopaná bantha. Nu, což. Půjdu na skleničku něčeho... no fajn, nic ostřejšího to asi nebude, ale nějaký nealkoholický drink bych si dát mohla. Stejně jsem ještě po kapsách našla pár kreditů, které jsem tam při tom svém super útoku zapomněla...
Času jsem měla relativně dost, takže jsem se vydala ven z hotelu s úmyslem najít nějaký přijatelný bar. Ideální by bylo, kdyby tam hrála nějaká hudba... ale extra velkou naději jsem si nedělala. Bylo dopoledne, takže bych se smířila s obyčejnou putykou, kde bych si třeba mohla promluvit s nějakými štamgasty a vypít nějaké to nealkoholické pivo. Navíc bych třeba mohla vyzvědět nějaké informace o tom, co si místní myslí o naší přítomnosti, jestli někomu nevadíme... a tak dále. A jestli nebude nic otevřeného, vždycky jsem mohla jít nakupovat (tedy prohlížet si oblečení, zkoušet jej a nakrucovat se před zrcadlem), případně bych mohla najít cukrárnu a pořídit pro všechny Jedie něco na zub. Ale zase by záleželo na ceně... já těch zapomenutých kreditů vážně moc neměla.
Co se Niendi týče...tak na tu jsem nezapomněla a plánovala jsem se na ni mistra zeptat v okamžiku, kdy to bude nutné.
Měla jsem v plánu zastavit se na recepci a nechat tam pro mistra vzkaz, kdybych se z nějakého důvodu nestihla vrátit ve smluvenou dobu. Sebou jsem si kromě kreditů a komlinku nevzala nic jiného. Na co, taky. Meč jsem neměla a blaster mi připadal zbytečný. Vždyť mám v plánu jen okounět po městě.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: 5. Mise pro Hayasan (Hayasan Geri)

Příspěvek od Jordi Linx »

Garqi - Pesktda, Pokoj v hotelu Bafforrr:
Volno jsi se rozhodla využít k vlastnímu občerstvení a proto jsi opustila hotel, i když ten také disponoval nějakým barem, i když jeho obsazení teď bylo prabídné. Podle předpokladů jsi toho až tolik spatřit nemohla, rozhodně ne nějaké klasické bary nebo tak nějak. Ale po pár krocích jsi nakonec zahlédla něco jaké kafé a zamířila tam.
Nakonec se to ukázalo jak relativně dobrá výhra - vše tu bylo za nečekaně přívětivé ceny, rozhodně pokud bys to mohla srovnávat s Coruscantem, a kromě nápojů, jejichž rozsah byl od různých džusů až exotických příchutí po velkou nabídku shaků, jsi zde spatřila i docela pestrý výběr zákusků. Kontrola počtu kreditů a cen tě povzbudila v tom, že všechno bude dostupné a dokonce ti i pár drobných zbude. Po svém občerstvení jsi tedy několik kousků vybrala a vrátila se s nimi zpět na hotel.

Cestou nazpět jsi na komlink obdržela zprávu od tvého mistra, že se uvidíte ve dvanáct na obědě v hotelové restauraci, tak abys dorazila včas. Více tam nestálo a nikde nebyla žádná další zmínka, nicméně času jsi měla dostatek a to i pro uschování zákusků do doby, kdy se vrátí zbytek Jediské skupiny.
S mistrem jste se setkali prakticky ve stejný moment při vstupu do jídelny hotelu a bok po boku jste tak mohli vyrazit k výdeji jídel. Měl na sobě klasické Jediské roucho, které se poněkud lišili od "nemocniční" verze, kterou měl ve svém šatníku také. Oproti "nemocničnímu" bílému s modrými lemy, bylo toto tmavě hnědé a možná bys řekl, že i z kvalitnějších materiálů.
Vyber si k jídlu něco, co není příliš těžké, na odpoledne se ti to bude hodit,
poznamenal předtím, než si sám šel vybrat a také vybral jeden ze stolů u okna s výhledem do hlavní ulice, která byla v tuto chvíli poměrně poloprázdná. I když jste byli v největším městě na planetě, tak ve srovnání s Coruscantem to bylo prakticky mrtvé místo.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Hayasan
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 844
Registrován: 25.1.2013 22:01:44
Czech Republic

Re: 5. Mise pro Hayasan (Hayasan Geri)

Příspěvek od Hayasan »

Garqi - Pesktda, Pokoj v hotelu Bafforrr:
Času jsem měla dost. Nebylo kam spěchat, takže jsem se nikam nehnala. Loudavým krokem jsem vyšla na ulici a hledala jsem nějakou hospůdku. No, nepořídila jsem.
Jakmile jsem vešla do kafé no... nějaké to pivo se asi konat nebude. I kdyby něco takového v nabídce bylo, asi bych si nedala. V takovém podniku to muselo spadat do kategorie nepitelné. Nějaké likéry nealkoholickou verzi asi nemají, tak jsem se na vlastní občerstvení vykašlala. A utrácet za džusy se mi nechtělo.
Ihned tedy přišlo na řadu vybírání zákusků pro ostatní. Neměla jsem nejmenšího tušení, co mají mí společníci v oblibě. Nakonec jsem vybrala (dle svého soudu) poměrně osvěžující kousky. Odpoledne nás určitě čeká nějaká práce a zaplácat si žaludek obrovským množstvím těžkého krému by asi nebylo moc chytré.
Mnou vybrané kousky měly na spodu tmavé těsto (něco jako piškot), uprostřed krém z jogurtu (jak jsem se informovala) a nahoře bylo nějaké místní ovoce společně s polevou podobné barvy jako to ovoce. Tohoto typu zákusku jsem vybrala tři druhy, které se na první pohled lišily hlavně barvou polevy a právě druhem použitého ovoce. To kvůli možné alergii či obyčejné preferenci ostatních.
Více méně spokojená jsem se vracela. Trajdat po okolí se mi už moc nechtělo, protože prostě... byla to díra. Sice příjemná, ale pořád to byla díra. Navíc tu na mne bylo i málo přírody.

Cestou zpět jsem mistrovi odpověděla obyčeným 'rozumím'.

Zákusky jsem si uschovala v hotelové chladničce. Netušila jsem, jak dlouho bude trvat, než se vrátí ostatní (hlavně Ninn a Sal) a já nechtěla, aby se zkazily. Pokud by to bylo třeba, abych ochotná dát i malé dýško personálu. Případně bych vybrala jiné, jenom trochu vhodné místo. Jako třeba náš společný pokoj.
Poté jsem vyrazila rovnou za mistrem. Já byla oblečená do něčeho dostupného. Jestli nám dovezli nějaké oblečení z lodi, tak v mém bordelu asi moc čistých rouch nenašli. Naprostá většina byla zašpiněná a hozená někde v koutě. Já si nechávala vyprat jednou za čas, ale všechno naráz. S největší pravděpodobností bych tedy měla oblečené klasické jediské kalhoty, boty a jedno ze svých tílek. Výběr jsem přirozeně neovlivnila, tak by mohlo mét větší výstřih, než by asi mistr považoval za slušné. Jestliže tomu tak bylo, měla jsem ještě nějakou svou dámskou košili, která sice nebyla úplně dopnutá, ale výstřih byl na přijatelné úrovni. Jen rukávy musely být vyhrnuty, protože to vypadalo drsněji.
Dobré poledne,
pozdravila jsem ze všeho nejdříve, protože mistr si na podobné slušnosti tak nějak potrpěl a mne to nestálo vůbec nic. K obědu jsem si vybrala rybu se zeleninou. A v duchu jsem doufala, že bude k jídlu. Jestli to bude nějaké blátoidní, tak to hm... nejím. Momentálně jsem byla v období, kdy jsem si v jídle začala opět vybírat. Už jsem totiž přibrala dostatečně, mé tělo nepotřebovalo každé sousto, tak se to projevilo tímto způsobem. Případnou polévku jsem nechtěla.
Usadila jsem se naproti mistra a ihned jsem se začala rýpat v jídle. Bylo třeba prozkoumat tu rybu. Zelenina vypadala dobře, minimálně tu sním.
Nevíte náhodou, co je to za rybu? Zajímalo by mne, jestli žila dravým způsobem života. Jestli to bylo něco jako vodní bantha, co se válela na dně a žrala bláto...,
zajímala jsem se ze všeho nejdříve o svůj talíř. Zkoušela jsem totiž své sebeovládání, jak dlouho se vydržím neptat na náš nový úkol. Stačila jsem dokonce ochutnat i tu rybu, ať už to byl dravec, nebo ne. Z tvaru těla jsem nic moc odhadnout nemohla, protože se jednalo o vykrojený plátek. Nutno podotknout, že jsem mlčela tak dvě minuty. Možná tři.
Co se bude dít, mistře? Nějaký úkol? Nemá to nějakou souvislost se Sallwits a rytířem Ninnem? Nestalo se jim snad něco? Už dva dny jsem o nich nic neslyšela..., ale to bychom tu asi jen tak neseděli... nebo ano? Nepřišli náhodou na něco? Nebo snad svůj úkol dokončili a my se vracíme zpět?
Předpokládala jsem, že se asi něco stalo, jinak by mistr přišel v léčitelském rouchu. A o trénink také nešlo, jinak bych byla na dopoledně zaúkolovaná. A mistr by zcela určitě zjistil, zda jsem dostatečně trénovala, nebo snad...? Možná jsem ten trénink vyloučila zbytečně rychle.
Nebo to volno a vaše oblečení je součástí nějaké... lekce?
Tak, teď jsem si trošku oddechla. Ještě že jsem nenašla žádnou hospodu... možná i nealkoholická varianta piva by se vysvětlovala dost špatně. Nejraději bych ihned zdůraznila, že jsem v hospodě jako nebyla (byť že bych tam šla, kdybych si mohla vybrat). Ale taktičtější bylo v tomto ohledu mlčet a na hospodu zbytečně neupozorňovat.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: 5. Mise pro Hayasan (Hayasan Geri)

Příspěvek od Jordi Linx »

Garqi - Pesktda, Restaurace hotelu Bafforrr:
Zákusky našly své místo v lednici, kterou jste měly s holkami na pokoji v rámci vybavení. Celkově jste měly dobře vybavené pokoje, které za běžných okolností nebyly až tak drahé. Zde to ve srovnání s obdobnou kvalitou služeb na Coruscantu jednoznačně vyhrávalo Garqi.

U výběru jídel jsi nakonec po kratší rozvaze u stolu a před tebou spočíval talíř s rybou, která byla dle všeho připravená akorát ke konzumaci. Tedy vykostěná, pokud kosti dříve mívala, správně povařená, nicméně už na první pohled se nezdálo, že by byla nějak přeplácaná kořením, ale opět v tomto ani moc nestrádala. Dokonce jsi stihla ochutnat ještě předtím, než ti mistr stačil odpovědět, o kterou rybu si jedná a nemusela jsi litovat. Chuť byla mírná a maso příjemně jemné. O rybu žijící u dna se nejspíše nejednalo, protože u těch se maso mělo tendenci rozpadat na jazyku, zatímco docela dobře drželo.
Není to vyloženě dravec, ale jedná se o říční rybu, takže žije pravidelně v pohybu,
upřesnil ti nakonec mistr a ty ses do ní tak mohla spokojeně pustit bez dalších námitek.

Po chvilce jsi jej pak zaplavila množství dotazů směřujícím k tomu, co vás čekalo, nebo jenom tebe, a připojila k tomu i řádnou várku spekulací, oč se mohlo jednat. Sotva jsi navíc dořekla jednu, už jsi přicházela s novou, neméně zajímavou.
Co vím, tak jsou všichni v pořádku a rytíř Ninn se Sall jsou stále na své důležité misi. Bylo by pro ně zbytečně se nyní odhalovat, nicméně mám potvrzeno, že se u nich nic nestalo,
utišil mistr nejprve tvé obavy a vymezil si trochu prostoru pro spolykání několik soust vlastní stravy. Omezil se na ovocný salát s kousky masa a to ještě střední porci, nic obrovského.
Nás čeká něco úplně odlišného - po obědě vyrážím na rozšiřující trénink mimo město, kde nejspíše nějakou dobu pobudeme. Nejde o nic drastického, každopádně s sebou si vezmi jenom své oblečení, nic víc, nic míň,
prozradil část toho, co vás mělo čekat. Zároveň ale neřekl vše a tys jasně vnímala, že to bylo naprosto úmyslné - skoro jako když některé věci říkával před nějakou dobou Sarwen. Opět se tím potvrdilo, že měl na tvého mistra v dřívějších letech značný vliv.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Hayasan
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 844
Registrován: 25.1.2013 22:01:44
Czech Republic

Re: 5. Mise pro Hayasan (Hayasan Geri)

Příspěvek od Hayasan »

Garqi - Pesktda, Restaurace hotelu Bafforrr:
Mistrovo ujištění ohledně původu ryby jsem přijala spokojeným kývnutím. Maso nebylo blátoidní, vlastně mi to celé velmi chutnalo. Dokonce mi maso jelo daleko více než zelenina, takže jsem jedla výhradně rybu. Ani jsem nemusela vybírat kosti, což jsem také musela ocenit. Kuchař se ve svém díle opravdu vyznal. Možná byla celá tato planeta plná ztracených existencí, které by si zasloužily šanci někde jinde.
Když mne mistr seznámil se svými plány, nadšením jsem rozhodně nejásala. Dokonce jsem odložila i příbor. Na mém talíři zbývala už jenom zelenina. Jaksi mne přešla chuť k jídlu.
Takže to bude něco jako nácvik přežití, orientace v terénu a podobně?
Zeptala jsem se, zatímco v duchu jsem úpěla. Tohle byl další průšvih. Ne že by mne na podobné výcviky netahali... hlavně v době po ztrátě prvního mistra... ale... jestli si snad mistr myslel, že bych možná v tomto ohledu nemusela být až zas tak pozadu, tak to byl pouze další z jeho omylů. I když něco mi říkalo, že zrovna Siliin po našem posledním vážnějším rozhovoru nebude žádným idealistou, kterým snad dříve byl.
Poznámky ohledně svého odporu ke špinavému spodnímu prádlu, propocené tunice, mastným vlasům a nevyčištěným zubům jsem si nechala pro sebe. Ne že by se to dalo nějak omluvit, nebo ne že by se na to dalo zvyknout, jen mistr Siliin by určitě prohlásil, že zase fňukám. Nechtěla jsem si dělat problémy.
A tím oblečením myslíte to, co bych měla na sobě, nebo si mohu vzít nějaké... náhradní?
Kempování či podobné aktivity v přírodě mi vůbec nevadí. Tedy za předpokladu, že nemusím být oblečená ve špinavém a propoceném oblečení. I podobné výcviky jsem musela přežít. Opravdu peklo.
Také jsem si vzpomněla na své zákusky.
Určitě se zkazí, než se vrátíme.
Kdy vyrážíme, mistře? Zvládnu se ještě odmalovat?
Položila jsem dost důležité otázky. Hlavně mne zajímala ta druhá. Není nic horšího než řasenka, kterou si před spaním neumyju.
A jak dlouho tam, aspoň přibližně, budeme? Stihne se k našemu obědu připojit ještě Hey s mistrem Renmirem?
Položila jsem další otázku a snažila jsem se nedávat znát své mírné rozčarování nad svými pravděpodobně zborcenými plány. Dát ten zákusek osobně je lepší, než psaný vzkaz. A já je skutečně chtěla trochu potěšit... a možná i trochu překvapit. V každém případě jsem se snažila potlačovat všechny své negativní emoce. Nestála jsem o to, aby na mne mistr vyjížděl, takže jsem se opravdu snažila bavit úplně normálně.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: 5. Mise pro Hayasan (Hayasan Geri)

Příspěvek od Jordi Linx »

Garqi - Pesktda, Restaurace hotelu Bafforrr:
Odhalení ohledně vašich nejbližších plánů ti nepřineslo příliš radosti, nicméně mistra tvoje zaskočení nikterak nezarazila a dál si uchovával svůj výraz. Ten ostatně odolal i náporu otázek, kterými jsi ho zavalila - ať už se to týkalo věcí, které byste měli mít na sobě, s sebou nebo ohledně zbytku vašeho týmu, který jsi chtěla překvapit zákusky.
No, s ohledem na nadcházející výlet by se ti ta energie a vitamíny v zelenině mohly hodit,
poukázal mistr k tvému talíři, aby si sám ze svého vzal kousek modrého ovoce a s chutí se do něho zakousnul. Zároveň dle všeho přemýšlel nad tím, co ti odpoví k některým tvým dalším otázkám.
Oblečení jen to, co budeš mít na sobě. Zvol si něco, co by sis běžně oblékla při letu na místní venkov s možností boje. A nemusíš se obávat, ohledně vybavení a všeho na tom budeme oba stejně. Nehodlám využít své autority a nějak si to zlehčovat,
pousmál se a snědl i poslední sousto svého kousku ovoce, aby se tentokrát věnoval hlavní stravě. Nejedl příliš rychle a možná dle tvého názoru místy až moc dlouho žvýkal svou porci.
Mistra Renmira s Hey asi nepotkáme, nejspíše se někde zdrželi a jakmile tu skončíme a ty se odlíčíš, protože takhle bys na vesnici asi nešla, tak můžeme vyrazit. Asi za půl hodny na nás bude čekat pilot, i když nebylo přesně řečeno, kdy dorazíme. Takže, pokud budeš chtít ještě někomu něco vzkázat, tak se obávám, že bude muset stačit zpráva přes komlink nebo případně hovor,
prozradil ti ještě ohledně přítomnosti vašich dvou kolegů z výpravy, stejně jako nakousnul část časového plánu. Ten tě sice nijak nesvazoval konkrétním trváním, ale nějaké čekání vašeho pilota by asi taky nebylo úplně to pravé a tak jsi až tak hodně času na nějaké možné přípravy neměla. I když dle slov mistra jsi ani žádné větší přípravy provádět neměla - jen se převléknout a dle všeho i tedy odlíčit.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Hayasan
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 844
Registrován: 25.1.2013 22:01:44
Czech Republic

Re: 5. Mise pro Hayasan (Hayasan Geri)

Příspěvek od Hayasan »

Garqi - Pesktda, Restaurace hotelu Bafforrr:
Ta mistrova poznámka o jídle ve mne vzbudila silnou nedůvěru. Podívala jsem se na mistra a vydechla jsem si. Toto rozhodně nevypadalo dobře. Ba naopak – já už ve zdejší přírodě byla a nic jedlého se mi nepodařilo sehnat.
Aspoň že jsou všude lesy, louky a pole. Tam by nějací býložravci měli být a ulovit je, pomocí Síly, snad nebude tak obtížné. A na poli nic jedovatého snad nepěstují.
Já myslím, že vám bohatě stačí vaše znalosti a zkušenosti. I kdybych měla po celou dobu přístup k nějakému plně vybavenému skladu a vy byste měl skutečně jen nějaké to oblečení, tak stejně nemám nejmenší šanci,
mírně jsem mistrovo tvrzení o tom, že na tom budeme oba stejně, popřela. Já na tom budu mnohem, ale mnohem hůř. Což není vyloženě špatně, když jsem jenom padawan, že. Ale co je už opravdu blbé, je skutečný rozsah mých znalostí a zkušeností. Styděla jsem se? Jistě že ano a o to míň se mi chtělo do podobných chujovin.
Neplánujete náhodou obměnu takové té younglingské hry na strážce a pytláky?
Možná tím mistr skutečně nic nemyslel, ale to poslední, do čeho by se mi chtělo, by byla hra na to, kdy já bych třeba dostala nějaký náskok a mým úkolem by bylo mistrovy utéct (zametat za sebou stopy a přitom přežít), nebo naopak – lovit mistra, snažit se předvídat jeho reakce, přimět jej udělat chybu a pomocí momentu překvapení jej „zajmout“.
Ahá,
pronesla jsem na znamení, že rozumím. Na Renmira ani Hey jsem neměla číslo na komlink. Což možná bylo dobře. Do nějaké diskuse se mi nechtělo. Ani s jedním z nich. Vlastně se mi nechtělo posílat jim ani ten vzkaz.
Je tu takový jeden hm... problém. Teda, není to úplně problém, jako spíše by to problém mohl být,
no, za zkažené zákusky by mi holky nepoděkovaly. Lednička by smrděla a já se ani s jednou moc bavit nechtěla. Natož, abych se s nimi hádala.
Víte, když jsem měla to volno, šla jsem ven. Tedy, ne že by to byl smysl mé procházky, ale... podařilo se mi sehnat pár kreditů, tak jsem si říkala, že bych je mohla utratit. Abych to neprodlužovala – sehnala jsem nějaké zákusky. Říkala jsem si, že by to aspoň někoho třeba mohlo potěšit, nebo tak. Mám je u nás v ledničce a teď se to akorát zkazí. Asi by bylo potřeba napsat nějaký vzkaz, ale s Hey se mi skutečně nechce komunikovat a kdo ví, jak by to ode mne přijala a jestli by to neletělo rovnou do koše. Ne že by to stálo nějaký majlant, byly v podstatě zadarmo, ale stejně by to byla škoda. Myslíte si, že byste mohl napsat mistru Renmirovi, ať se o to s Hey když tak... postarají? Kdyby se Sall s rytířem nechtěla vrátit... a za předpokladu, že byste si místo toho ovoce nedal šest zákusků,
tvářila jsem se... no, nadšená jsem nebyla. Vlastně se mi o tom mém super překvapení už dál moc bavit nechtělo. Také jsem nepředpokládala, že by si Siliin vzal ten svůj. Schválně si zvolil střední porci a přídavek určitě neplánoval. Já se své zeleniny už ani nedotkla.
No, čistě po pravdě... na vesnici bych klidně nalíčená šla. I když hrozí boj, neznamená to, že musím vypadat škaredě. Jenže zase... jestli plánujete venku i spát, tak s řasenkou se mi spí strašně špatně. Vlastně se nevyspím, když mám řasenku a ráno mám plné oči takových hm... kousků? Mohla bych si to sice umýt někde v potoce, ale potok bude studený, navíc je to i trochu mastný a jestli bychom někoho potkali, tak by se mne jedině lekl. Takže se chci odmalovat spíše kvůli pohodlí, abych zcela zbytečně nemusela absolvovat celé toto trápení, které by ve své podstatě ani k ničemu nevedlo,
prozdradila jsem. V tomto ohledu jsem hrála na férovku. Nemusela jsem říct ani ň, za což se možná budu nenávidět (pokud si Siliin usmyslí, že mytí ve studeném potoce by mi mohlo prospět), ale... když to má být ten výcvik...
Poté jsem ale už pomalu vstávala, abych se šla připravit. Ať už se to týkalo i odmalování, nebo ne.
A mistře? Opravdu si myslíte, že je moudré jet někam úplně bez ničeho? Může se přece cokoliv stát... Já osobně si myslím, že byste si měl vzít minimálně ten komlink, meč a lékárničku. Jen pro jistotu. Nemusíte přece na své vybavení po celou dobu sáhnout a rozhodně bych si nemyslela, že si to chcete nějak zlehčovat. Bylo by to jen bezpečnostní opatření,
optala jsem se na poslední věc. Nechtěla jsem se ale hádat, jen jsem se pokusila nějakým slušným způsobem prezentovat vlastní názor na takové vejletění. Kdyby to bylo an mne, beru to. Jedi má být přece připravený na všechno.
Mohu jít?
Zeptala jsem se po mistrových odpovědích, kdyby Siliin náhodou ještě něco potřeboval, či chtěl. Ať ten pilot zbytečně nečeká.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: 5. Mise pro Hayasan (Hayasan Geri)

Příspěvek od Jordi Linx »

Garqi - Pesktda, Restaurace hotelu Bafforrr:
Nadšení z chystaného výletu se stále nedostavovalo a spíše ses pokoušela zjistit, jak hodně ožehavé by to mohlo být. Nastínila jsi i přirovnání s hrami, které se často provádějí s younglingy, čímž jsi však svého mistra spíše pobavila než cokoliv jiného. Zatím dojedl svou porci a úhledně složil příbor, jak se sluší dle zvyklosti.
Nebude to žádná speciální hra - jak jsem říkal, bude to trénink. Nebo si snad už nepamatuješ na náš nedávný rozhovor, kdy jsme si řekli, že bude potřeba vzít některé věci více do detailu? Takže nehledej žádnou zradu a drž se instrukcí, které jsem ti ohledně tohoto přidělil,
zamítl veškerou podobnost s younglinskými hrami v divočině, které se navíc většinou hrávaly ve skupinách. Kdy právě skupina younglingů naháněla nějakého vybraného padawana nebo rytíře a kromě počtu museli použít i důvtip nebo lest.
Zákusky byly šlechetný nápad, jen žel v nepříznivou dobu. Ale můžeme domluvit, aby je dostali mistr Renmir s Hey k jídlu jako dezert, jakmile se vrátí. V kuchyni nám jistě vyjdou vstříc - navíc jeden zákusek by mi na cestu vadit nemusel, sacharidy v sobě mají dost energie a to neuškodí,
prozradil ti mistr řešení problému se zákusky stejně jako toho, jak obejít zanechání vzkazu a přenesení zodpovědnosti na někoho jiného.
Jinak věci ohledně líčení jsou tvoje starost, nicméně Jedi by na něčem takovém neměl lpět a v případě žen využívat jen pro speciální společenské příležitosti v rozumné míře. Kdybys více vystupovala jako diplomatka, tak by to bylo samozřejmě něco jiného, ale oba se jistě shodneme, že v současnosti k tomu máš daleko. A ve výcviku nejde jenom o to si poradit bez nástrojů, ale také se vyrovnat se situací, kdy ty nástroje prostě nejsou dostupné, takže všechno vybavení ponechávám zde. Jinak je to vše a můžeš se jít připravit,
dodal ještě nakonec tvůj mistr a počkal jestli nebudeš mít nějakou další otázku, než by byl připraven si odnést talíř a také se zajít "připravit" na nadcházející výcvik, i když v jeho případě se asi mělo jednat o prosté odlehčení zátěže v podobě vybavení.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Hayasan
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 844
Registrován: 25.1.2013 22:01:44
Czech Republic

Re: 5. Mise pro Hayasan (Hayasan Geri)

Příspěvek od Hayasan »

Garqi - Pesktda, Restaurace hotelu Bafforrr:
Moc se mi nelíbilo, že mi mistr připomněl náš rozhovor. Měla jsem mlčet a nechat v tom mistra samotného, aby se plácal. Takto to budu mít na talíři asi hodně, hodně dlouho. Možná i pár let, protože se asi nedá předpokládat, že rytířem se stanu dřív než za... pět, šest let? Jen jsem tedy přikývla hlavou a dál se k tomu nevyjadřovala. nebylo třeba se v tom rýpat a rozvádět to.
To, co mne ale opravdu viditelně potěšilo, bylo oznámení, že mistr by si jeden z mých zákusků dal. Také mne potěšilo, že mistr můj nápad označil za ušlechtilý. Ne že já bych pár zákusků hodnotila tak vysoko, ale rozhodně jsem to mistrovi nevymlouvala a zcela určitě jsem neplánovala prozradit, že mé úmysly až zas tak ušlechtilé nebyly. Kdybych místo cukrárny našla hospodu... nu, to Siliin vědět nemusí.
Než jsem se ale k tomu zákuskovému tématu stačila vyjádřit, Siliin považoval za nutné, aby mi sdělil svůj názor ohledně líčení.
Já si zase myslím, že i Jedi by měl vypadat pěkně a starat se o sebe. Navíc, když vypadám aspoň trochu pěkně, tak minimálně u té mužské části populace vzbudím určité sympatie.
Ano, mistře,
místo toho, abych se pouštěla do debaty, která by stejně k ničemu nevedla, tak jsem se svým mistrem souhlasila. Tedy aspoň nahlas. To, že jsem si myslela něco trochu jiného, je přece vedlejší. Z nějakých debat (i se svým mistrem) jsem byla vyléčena a hraný souhlas byl snazší cesta.
Mimochodem, mistře, nechcete tu počkat ech... dvě... maximálně tři minuty? Donesla bych vám ten zákusek, ať to nemusíte jíst někde po cestě,
nabídla jsem se. Pokud Siliin souhlasil, tak jsem už opravdu vstala a rychlejší chůzí jsem vyrazila pryč. V jídelně jsem nechtěla běhat, abych do někoho nevrazila. Jakmile bych se dostala na chodbu, tak bych se už do běhu dala, nicméně po cestě zpátky (se zákusky) bych šla opatrněji a opatrnost bych nadřadila rychlosti.
Jestliže Siliin nesouhlasil, taktéž bych zamířila do svého pokoje, ale už za účelem připravit se na cestu, odmalovat se a převléct se do něčeho vhodnějšího.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: 5. Mise pro Hayasan (Hayasan Geri)

Příspěvek od Jordi Linx »

Garqi - Pesktda, Restaurace hotelu Bafforrr:
Možná bylo naivní očekávat, že by tvůj nedávný rozhovor s mistrem vyšuměl do ztracena, ale jeho relativně brzké připomenutí a přesněji jeho následků, tě poněkud zaskočilo. Každopádně se nyní dalo očekávat, že jakmile to bude možné, tak tvůj výcvik nabere na vyšších obrátkách a také ti muselo být jasné, že si to bude žádat jisté oběti.
Mistr nakonec na tvůj návrh ohledně zákusků pokýval hlavou a řekl tedy, že ještě počká v jídelně, než s nimi dorazíš - když jsi odcházela, tak jsi ho ještě mohla spatřit, jak zamířil k pultu, aby si vyžádal nějaký čaj nebo něco, co by si k zákusku mohl dát jako pití. Jestli to tak obecně preferoval, nebo to byl jeho názor, že se mu bude takhle trávit, to už jsi nemohla vědět.

Jakmile jsi dorazila nazpět se zákusky, tak si jeden z nich mistr vybral - odložil si ho na talířek, který mezitím získal a nasměroval tě směrem k obsluze, která byla připravena vynaložit s ostatními dle toho, cos jim hodlala říct.
Dobrý den madam, váš mistr se zmínil, že u nás budete chtít schovat nějaké zákusky pro své přátele. Mohu vědět, pro koho přesně mají být určeny? Dále, máte nějaké speciální instrukce pro jejich naservírování, třeba jako překvapení nebo něco podobného? A jak se máme zachovat v případě, pokud by nějaké zbyly?
zeptal se tě slušně a byl připraven zákusky přebrat a umístit je na vhodné místo, aby vydržely co nejdéle v co nejčerstvějším stavu, což by určitě bylo vítané. Tvůj mistr si zatím pochutnával na vybraném zákusku a i když jsi ho takto na chvilku zabavila, stejně jsi dobře věděla, že na rozdíl od tebe bude nejspíše připraven na nadcházející výlet mnohem rychleji než ty.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Hayasan
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 844
Registrován: 25.1.2013 22:01:44
Czech Republic

Re: 5. Mise pro Hayasan (Hayasan Geri)

Příspěvek od Hayasan »

Garqi - Pesktda, Restaurace hotelu Bafforrr:
V mém původním plánu se mé překvapení nemělo takto... odbýt. Ne že by mnou vynaložené úsilí bylo nějaké enormní, ale stejně jsem si přála, aby mnou servírované zákusky byly snězeny za lepších podmínek.
Svůj zákusek jsem nechala být. Ne že bych na něj neměla chuť, ale nebyl čas, abych jej snědla. Tak jej vyfasuje někdo jiný a já mám pro tentokrát smůlu. Než jsem obsluze stačila sama vyložit, co si se zákusky přeji udělat, byla jsem zasypána vodopádem otázek, který mohl směle konkurovat mému vlastnímu proslovu.
Jeden a půl zákusku dostane mistr Renmir se svou padawankou Boow. Udělejte to prosím tak, aby ani jeden z nich neměli ten samý kousek, ano?
Začala jsem instruovat obsluhu. Rozhodně jsem se nechovala povýšeně, nebo tak. Dokonce jsem i žádala. Ne proto, že by snad mistr Siliin mohl mít dlouhá ušiska, ale mě samotné to přišlo správnější. A o nějaké skryté nepřátele jsem věru nestála.
Zbytek zákusků, to znamená ty dva, schovejte pro padwanku Sallwits a rytíře Ninna. Kdyby se nestačili vrátit a zákusky by se měly zkazit, dejte je opět mistru Renmirovi a jeho padawance. Za předpokladu, že by je nemohl dostat ani rytíř Ninn či mistr Renmir a jejich padawanky, tak ty zákusky snězte, jestli tedy budete chtít,
navrhla jsem možné řešení, které bylo rozhodně lepší, než kdyby je měli vyhodit. Ohledně těch speciálních instrukcí... nějaké hlouposti mne napadly. Jako například, že by ty zákusky měla obsluha servírovat za zpěvu národních písní a s prskavkami na hlavě. Ale na podobné blbosti jsem snad už byla dost velká.
Byla bych vám vděčná, kdybyste to naservírovali nějak... normálně. Podívejte, já se v servírování moc nevyznám. Ale jistě se shodneme, že si ty zákusky nějaké velké haló nezaslouží. A co se vzkazu týče, tak stačí, když řeknete, že je to od Hayasan,
dala jsem personálu i poslední instrukce. Ale nemohla jsem se moc zdržovat, takže jsem ještě chvíli počkala, zda nebudou další dotazy a jestliže nebyly, rozloučila jsem se.
Děkuji vám za vaši starost,
mírně jsem se obsluze dokonce i uklonila. Asi se ode mne očekávaly nějaké drobné, ale nebyla jsem zvyklá dávat někomu kredity, přišlo mi to trochu trapné a hlavně jsem netušila, kolik bych měla dát. Kdybych dala málo, bylo by to ještě trapnější.


Poté jsem zamířila už do svého pokoje, abych se připravila. Moc se mi na ten vejlet ale nechtělo. Utěšovala jsem se jedině svým zraněním. Mistr na to bude muset brát ohledy. Tedy v to aspoň doufám. Jako, je pravda, že Jedi si musí umět poradit, i když krvácí a je vyčerpaný, ale...
Za předpokladu, že jsem do svého pokoje dorazila bez nějaké události, která by zasluhovala mou pozornost, ihned jsem se začala odličovat pomocí toaletní vody a příslušných tampónků. Fakt jsem si nechtěla drhnout obličej ve studené vodě. Byla jsem si jistá, že bych tu situaci zvládla, ale pro takové zbytečné sebemrskačství jsem neviděla jediný důvod.
V okamžiku, kdy jsem byla odmalovaná, jsem si svůj zjev ještě zkontrolovala v zrcátku, abych neměla na obličeji jedinou šmouhu. Teprve poté jsem se začala zamýšlet nad dalším postupem.
Neměla bych si vzít toaleťák? Aspoň potají? Já si nechci utírat zadek do listí! Nebo bych si mohla vzít balíček načatých kapesníčků a přinejhorším předstírat, že jsem o nich nevěděla...
Neodolala jsem a musela jsem se vysprchovat a umýt si i vlasy, které jsem si následně vysušila. Ne že bych se včera nekoupala, ale potřebovala jsem zvýšit pocit čistoty. Také jsem si vyčistila zuby.
Teprve pak jsem se začala oblékat. Co se kalhotek týče, vybrala jsem si obyčejné bombarďáky, které se daly nafasovat v Chrámu. Kalhoty jsem si oblékla tmavé barvy. Podprsenku jsem si vzala sportovní, aby mne neomezovala v pohybu, poté jsem si oblékla bílé tílko. Pak jsem zamířila do skříně, abych zjistila, zda náhodou přeci jenom nevlastním čistou tuniku a... světe div se! Jedna zašantročená tam skutečně byla.
Následně jsem se vrhla do prohledávání kapes, aby mi v nich skutečně nic nezůstalo. Obula jsem si vyšlapané, nafasované boty z Chrámu, do kterých jsem si stříkla i sprej proti smradu. Ponožky jsem si vzala čisté, to je snad jasné.
Trochu jsem si vydechla. Přípravu na tu příšernost vymyšlenou mistrem jsem už měla skoro z krku. Na řadu přišly už jen finální úpravy. Vlasy jsem si sepnula do pevného culíku. Trčet jsem si nenechala ani svůj padawanský copánek. Pořádně jsem se nastříkala deodorantem. I když má jít člověk bojovat, tak prvních 48 hodin nemusí smrdět potem. Zakončila jsem to pohledem do zrcadla a tradá! Byla jsem připravená vyrazit.

Pomocí Síly jsem se nejprve pokusila lokalizovat svého mistra. Pak jsem vyrazila před hotel, kde s největší pravděpodobností mělo dojít k našemu setkání s pilotem. Byla jsem vysprchovaná, čistě oblečená, měla jsem vyčištěné zuby a byla jsem více méně spokojená. Tak trochu jsem tušila, že jdu asi pozdě a už jsem si chystala omluvu a kajícný výraz.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: 5. Mise pro Hayasan (Hayasan Geri)

Příspěvek od Jordi Linx »

Garqi - Pesktda, Před hotelem Bafforrr:
Obsluha ti porozuměla ve všech instrukcích a ani se nezdálo, že by chtěli nějaké dýško. Přeci jen to byl personál obsluhující kuchyni a ne nějaký z poslíčků nebo recepčních, kteří měli přímo v popisu práce pomáhat hostům a tak toho využívali pro své vlastní drobné přilepšení. Potom tě už nic nezastavilo v cestě k odlíčení, které obnášelo hned několik procedur.

Když jsi dorazila před hotel, tak sis ani nemusela kontrolovat chronometr, abys věděla, že jdeš později, než byla zmíněná půl hodina. Tvůj mistr tu už čekal a možná trochu překvapeně jsi mohla zaregistrovat, že se jeho oblečení prakticky nezměnilo - pouze jsi postrádala klasickou přítomnost světelného meče, komlinku a dalších věcí, které si Jediové běžně brali s sebou na mise.
V momentě, kdy jsi dorazila se tvůj mistr bavil s pilotem - nejspíše mu předával ještě nějaké poslední instrukce. Překvapující však bylo - čeho to byl pilot. Protože namísto klasického landspeederu tu přistál menší letoun, který na první pohled působil dojmem vyhlídkového plavidla.
Bližší pohled ti však prozradil množství modifikací a úprav, které odpovídaly spíše stroji pro agresivnější létání, možná jako nějakému průzkumnému plavidlu nebo pro přepravu menšího objemu zásob do méně přístupných míst. Každopádně jakmile tě mistr zaregistroval, tak tě vybídl rovnou k nástupu a pilotovi pokynul, aby začal startovat.
Čeká nás pár minut cesty - takže jsem chtěl vědět, co si pamatuješ ze svých předchozích zkušeností s pobyty v přírodě. Soustřeď se prosím na obecné věci, konkrétní detaily - že tahle kytka je jedovatá, nebo že bantha je býložravec na této planetě nehrají roli. I kvůli tomu, že se tu pravděpodobně nebudou nacházet. Pro nás jsou podstatná obecná pravidla, která můžeš uplatnit skoro všude,
začal mistr, jakmile jste se octli v transportu a zavřel za tebou dveře. Ven bylo možné se dívat skrz užší průhled, ale to bys musela odvrátit pozornost od svého mistra.
K luxusnímu transportu pro pasažéry pak měl tento letoun daleko - v podstatě tam byla jen místa, aby se bylo kde usadit a připoutat a jinak se na pohodlí cestujících moc nehledělo.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Hayasan
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 844
Registrován: 25.1.2013 22:01:44
Czech Republic

Re: 5. Mise pro Hayasan (Hayasan Geri)

Příspěvek od Hayasan »

Garqi - Pesktda, Před hotelem Bafforrr:
Šla jsem pozdě, věděla jsem to. Na místě tedy byla omluva.
Promiňte mi to zdržení, prosím. Musela jsem se připravit,
má mírná posedlost tělesnou čistotou však byla spíše známkou jisté přecitlivělosti než nějaké psychické poruchy. Co se nějakého výrazu týče, zkoušela jsem skutečně tvářit aspoň trošku kajícně. Ne že bych se kvůli zpoždění cítila nějak blbě, protože ta sprcha a čištění zubů za to stálo, ale nechtěla jsem Siliina jakkoliv popichovat. Pokud mám s mistrem trávit nějaký delší časový úsek, bude lepší jej zbytečně nenaštvat.
Letoun mne trošku překvapil. Ne, já s něčím takovým nepočítala.
Takže divočina. Bez polí, na kterých by se člověk mohl přiživit. Určitě mne mistr nevezme do oblasti, kde se čirou náhodou nachází nějaká stanice či malá vesnička, kde by se člověk mohl najíst vynikající ryby.
Bez řeči jsem ale nastoupila dovnitř. Komentovat mistrovy plány bylo úplně zbytečné. Jediné, co bych se dozvěděla, by bylo to, že se chovám jako děcko. Ale nechtělo se nasedat. Měla jsem pocit, že mne čekají krušné chvilky.
Zatímco jsem se usazovala a poutala, mistr nelenil a začala vyzvídat. To vyvolalo mé zamračení. Vždyť mi mohl říct, ať si připravím odpověď. Mohla bych si to promyslet. Takto budu horko těžko vzpomínat. Nebo že by to byl účel? V každém případě jsem byla zvědavá, jak by Siliin na podobnou otázku odpověděl.
Při pobytu v přírodě potřebujete de facto pouze vodu, úkryt, jídlo a myslím, že je to i v tomto pořadí. Co se nějakého ohně týče, tak to záleží asi spíš na planetě. Myslím, že není vždycky prioritou a tady by se bez něj dalo obejít,
začala jsem hovořit po menší odmlce a podívala jsem se na Siliina. Nebyla jsem si tak úplně jistá v kramflecích.
Co se jídla týče, tak nejvíc bílkovin na kilo prý obsahuje hmyz,
při představě, že bych něco takového jedla se mi dělalo lehce nevolno.
Dá se jíst bez obav z parazitů, některé druhy se nemusí upravovat ani nožem, žije prakticky všude a je dostupný,
což ovšem neznamená, že bych si na nějaké housence byla ochotná pochutnat. To bych opravdu musela umírat hlady. A i potom bych si to rozmyslela.
Úkryt asi taky záleží na planetě. V místech, kde je hodně jedovatýho hmyzu, hadů a tak... je lepší spávat na plošinkách nad zemí. Ale asi ani to nebude náš případ. Nám by asi postačil takový ten klasický úkryt z jehličnanů,
trošku jsem skákala od jednoho k druhému, ale Siliin se v tom bude muset zorientovat, když mi nedal čas na přípravu.
Co se vody týče... tak nějaké ukryté prameny nenajdu. Pokud na mne už z daleka neřve vlhká půda nebo nápadná změna v rostlinném pokryvu oblasti. Také je prý dobrý sledovatstopy zvířat. Plus jsem slyšela, že se dá voda nějakým způsobem vyrobit i z čerstvého trusu velkých zvířat, ale to neumím,
a není to nic, co bych chtěla kdykoliv využít. Už jsem dlouho nezvracela a zvracet ani nechci.
K tomu ohni... při jeho rozdělávání je nejlepší použít suchý mech. Možná si pamatuju, jak naskládat dřevo, aby nedělalo velký dým. Pomocí Síly ale oheň nerozdělám, stejně jako jej nerozdělám pomocí čehokoliv přírodního. Ale viděla jsem to. Jak pomocí klacků, tak pomocí kamenů,
na chvilku jsem vyhlédla ven, abych se aspoň na vteřinu pokochala krásou přírody. Než jsem se opět začala věnovat Siliinovi.
A pak... jsou to už jen spíš prkotiny, mistře. Jakože rybu dokážu chytit i pomocí Sily a nepotřebuju k tomu žádný nástroj. Že do žádné díry v zemi se nerýpe, že pít vodu z louže opravdu není dobrý nápad, ať už máte žízeň jakkoliv velkou...,
jo, hovořila jsem z vlastní zkušenosti. Rybu jsem pomocí Síly chytila, vyprovokovala jsem extrémně bodavý hmyz, stejně jako jsem strávila dva dny v křečích po vypití jakési nechutné vody. Poté jsem se ale už odmlčela. Výčet to nebyl nijak dlouhý, zcela určitě jsem ale na něco i zapomněla. Jenže, když si to člověk nemůže připravit... a pro jistotu se to ani neodváží komentovat... tak je to těžký, no.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: 5. Mise pro Hayasan (Hayasan Geri)

Příspěvek od Jordi Linx »

Garqi, Na cestě kamsi:
Při otázce, kterou jsi možná mohla i očekávat poněkud dopředu jsi se nejprve zarazila a pak se pokusila sdělit co nejvíce informací, které sis vybavila. Mistr pečlivě naslouchal a vyhodnocoval každou z nich a nejspíše si je porovnával s tím, co sám věděl, nebo s plánem, který si na tebe nejspíš chystal. Jakmile jsi skončila, tak spíše jen souhlasně pokýval, že to bylo víceméně v pořádku a hlouběji se k tomu asi vyjadřovat nechtěl.
Dobře, takže to vypadá, že v nejhorším případě by jsi nejspíš dovedla nějak přežít. To je dobře, nicméně se postaráme o to, aby to bylo na jistotu a případně trochu prohloubíme. Každopádně voda, úkryt a jídlo jsou hlavní složky, shánění pomoci nebo cesta k záchraně jsou až poté. Občas to může zkomplikovat zranění nebo nějaká další nepředvídaná událost. A jak jsi letmo naznačila, tak hodně velký podíl hraje prostředí,
shrnul to a vyjádřil jisté potěšení, že v tomhle směru až tak beznadějný případ nebudeš. Také tvůj mistr trochu naznačil, co by tě mohlo čekat v nadcházejícím období a v rámci vašeho výcviku.
Máš ale štěstí, že jsme na takovéto hezké planetě a ne třeba někde na Hothu nebo Tatooine, tam už je to s tím přežitím o poznání náročnější a složitější. Ale k tomu se také dostaneme,
dodal ještě tvůj mistr, zatímco jste se již hnali nad pláněmi Garqi a Pesktdu jste nechali výrazně za sebou. Při troše snahy bys dokonce mohla zahlédnout cestu, kterou jste před několika dny do tohoto města přijeli. Letoun navíc začal nabírat na výšku a to jen nasvědčovalo tomu, že cíl vašeho výcviku nebude nikde v dosahu hlavního města - ba právě naopak, že bude výrazně vzdálen nejen od hlavního a nejspíše jediného většího města na Garqi, ale celkově od civilizace.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Zamčeno

Zpět na „Dočasně uzavřené mise“