Mal Widom - Tunelem ke světlu

Pakliže je hráč déle než 30 dní neaktivní, sem bude přesunut jeho výcvik

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
Draider
Učedník
Učedník
Příspěvky: 15
Registrován: 02.12.2015 17:17:13

Re: Mal Widom - Tunelem ke světlu

Příspěvek od Draider »

Wayland, místo přistání:

Povzdechl jsem si nad odpovědí otce, která mi nebyla zrovna nápomocná. Na druhou stranu měl pravdu a já cítil, jak mi v podvědomí běží kalkulace ohledně možných hrozeb v lese na obou stezkách. Ale brzy jsem tyto kalkulace zavrhl. Neměly absolutně žádný smysl, jak už řekl Feu'buir. Ty cesty byly absolutně stejné, lišily se jen směrem. A obě by nás měly dovést na stejné místo, tak nemělo cenu to řešit.

Proto, když se otec vrátil, jsem jen kývl směrem ke stezce na západ.
"Pokud se tedy nechceš rozdělit." Pousmál jsem se. Ale ačkoli bychom oba byli velmi schopni přežít sami, nemělo to podle mě smysl. Nic by to nepřineslo. A tak jsem ještě jednou skenery zkontroloval perimetr a pak se vydal stezkou na západ.

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Mal Widom - Tunelem ke světlu

Příspěvek od Phate »

Wayland, uprostřed lesů:

Na skeneru se neobjevilo nic neobvyklého, takže krom malé zvěře, která vás zvědavě sledovala z bezpečné vzdálenosti, jste byli sami. Jakmile si vyrazil, Feu počkal na délku pěti kroků a vyrazil za tebou. Jelikož se jednalo o nepříliš frekventovanou část planety, nešlo o ztezku jako takovou, ale spíš o lovecké trasy větší zvěře. Bylo tedy potřeba postupovat opatrně, ale tak rychle, aby jste nezůstali na cestě uprostřed noci.

Několik hodin jste postupovali prakticky mlčky a Feu jen bedlivě sledoval jak si vedeš. Veškerá navigace hustým porostem, vzhledem k místu setkání, byla čistě na tobě. Pár dalších desítek minut na to, začaly skenery v přilbě registrovat větší zvěř, která se občas objevila na okraji perimetru.

"Máme společnost." ozvalo se ti na soukromém kanálu v přilbě, takže zvenčí to vypadalo, že stále postupujete mlčky. "Dobrých dvacet minut krouží okolo perimetru něco většího. Nejspíš několik větších dravců. Pokud je to smečka, musíme si dát pozor. Bude lepší najít místo, kde přečkáme noc." pokračoval Feu a snažil se zaostřit do dáli za vámi skrze teleskopické hledí své pušky. Díky hustému porostu to ovšem nebylo lehké.
Když jsi znovu zkontroloval skenery, zaregistroval jsi dvě velké tepelné stopy mířící každá z jednoho boku, přímo k vám.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Draider
Učedník
Učedník
Příspěvky: 15
Registrován: 02.12.2015 17:17:13

Re: Mal Widom - Tunelem ke světlu

Příspěvek od Draider »

Wayland, uprostřed lesů:

Byla jistá ironie v tom, že po stezkách poměrně velkých lovců kráčeli dva lidé, kteří se neblaze proslavili svou schopností lovit. Ne, že bych si stěžoval. Bylo tu krásně. A vzduch byl čerstvý, i když byl tak jako tak filtrovaný přes přilbu. I proto jsem se trochu uvolnil a nedával tolik pozor.

Až mě najednou z lehkého zamyšlení probudilo varování v přilbě a zároveň mého otce. Vyslechl jsem si jeho návrh a pozorně se rozhlížel. V tom jsem zaregistroval dvě rychlé, velké tepelné skvrny. "Na to není čas, Feu'buir. Už se k nám dva blíží." Upozornil jsem ho a rychle tasil beskad. "Vezmu si toho vlevo." Přikrčil jsem se. Už o nás pravděpodobně věděli, takže nemělo cenu být moc stealth. A tak jsem pevně chytil beskad a jakmile jsem uviděl svůj cíl, vrhl jsem oním směrem jedovatou šipku, načež jsem se připravil k boji.

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Mal Widom - Tunelem ke světlu

Příspěvek od Phate »

Wayland, uprostřed lesů:

Zdánlivě nevinné oblížení kořisti se proměnilo v čistokrevný lov. Ty i tvůj otec jste lov milovali, ale nyní jste stáli na špatné straně barikády. Dvě tepelné skvrny, které tvá přilba zachytila byly pouze předvoj.
Feu vytasil blaster a postavil se za tebe. To už se na opačné straně, tedy ze směru vašeho pochodu, vynořily tři další zvířata.
Tebou vystřelená šipka zdárně minula svůj cíl. Zvířata se pochybovala velice mrštně a rychle. Chvilku na to se z jednoho většího křoví vyřítila obrovská kočkovitá šelma a ohnala se po tobě svým dlouhým ocasem. Jen tak tak jsi stačil uskočit.

"Jsou to Nexu!" křikl tvůj otec, který v tu chvíli vystřelil několik přesně mířených blasterových střel opačným směrem a zasáhl jedno z menších Nexu, které zřejmě nebylo v lovu tak zkušené a vběhlo přímo do rány.
"Tyhle zvířata by tu neměla co dělat..." odtušil ještě, ale to se k němu z boku přiřítila obrovská šelma a odhodila ho pár metrů daleko.

Neváhal si a vytasil svůj blaster a pokropil místo kam šelma zmizela. Bylo slyšet bolestné zavrčení a zvuk lámajících se větví. Díky hustému porostu nebylo moc dobře vidět, ale vám naštěstí pomáhaly senzory v přilbách. I tak jsi se nestihl otočil dostatečně rychle abys včas odrazil další útok. Nexu na tebe dopadl a srazil tě na zem. Párkrát se po tobě ohnal svými drápy než se ti podařilo pevně uchopil beskad a udělat si trochu místa na výpad, který projel zvířeti krkem. Přilbu ti pokropila horká tmavá krev a zvíře se se skučením svalilo vedle tebe.
Tvůj otec mezitím vyřídil dalšího útočníka přesně mířenou ranou. Nebylo to, vzhledem k utajení nejšikovnější, ale vzhledem k přesile vám nezbývalo nic jiného.

Poslední útočník, nebo tedy aspoň ten, který byl v dosahu, se pomaličku plížil křovím přichystán k útoku.
"Je tvůj!" zavrčel Feu a postavil se za tebe pro případ, že bys potřeboval pomoct. Zvíře tě pomalu obcházelo a připravovalo se k útoku. Bylo na tobě, jestli jako lovec vyrazíš proti němu, nebo počkáš až zaútočí.
____

Rozhodni se co uděláš, ale samotný útok už nepopisuj.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Draider
Učedník
Učedník
Příspěvky: 15
Registrován: 02.12.2015 17:17:13

Re: Mal Widom - Tunelem ke světlu

Příspěvek od Draider »

Wayland, uprostřed lesů:

Byl to zvláštní pocit. Většinou jsem byl lovec. To já jsem byl ten, který si s kořistí pohrával. Alespoň jsem věděl, jak si připadá kořist. Necítil jsem strach. Ne větší, než normálně. Adrenalin mi rychle proudil tělem a povzbuzoval činnost svalů a srdce, zatímco utlumoval receptory bolesti. Spoléhal jsem na svůj beskar'gam. Koneckonců, bojovali jsme s divokými zvířaty a beskar jako takový bylo velmi těžké poničit. Ale není dobré něco ponechávat náhodě.

Hozená šipka mi připomněla, proč jsem se věnoval kontaktnímu boji. Odhad vzdálenosti pro mě byl těžký i s pomocí buy'ce. Možná kvůli těžařské minulosti... práce ve tmě vám moc nepomůže s očima.
Ale reflexy jsem měl stále dobré. Uskočil jsem před Nexu a zanadával. Uchytil jsem si beskad pevně v rukou a naslouchal hlasu otce. Nexu... kočkovité šelmy. Neochočitelné, divoké a smrtící. Bylo opravdu fajn na ně tady narazit.
"Možná si sem Jetiise přivezli nějaké mazlíčky." Nadhodil jsem, i když to nebylo pravděpodobné. Ochočit si Nexu by bylo velmi těžké i pro Jetii. Těžko říct, kde se tady vzaly, ale teď nebyl čas nad tím uvažovat, protože na otce zaútočil dospělý jedinec.

Bylo dobře, že jsem si sbalil blaster, protože jsem teď mohl rychle tasit a pokropit předpokládané místo, kde Nexu zmizel. Podle zlostného zavrčení jsem se trefil. Nebyl čas si kdovíjak užívat vítězství, senzory na přilbě mě upozornily na útok zezadu. Rychle jsem se otočil, ale i tak jsem byl příliš pomalý a byl jsem smeten na zem. Beskar'gam odvedl dobrou práci v ochraně mé osoby, zatímco jsem prsty tápal po beskadu. Jakmile jsem ho ucítil konečky prstů, pevně jsem ho uchopil a zabořil ho ho do krku šelmy. Nikdy jsem nemyslel, že pohled na krev mi může přivodit takovou radost. Krev se, díky buy'ce, rychle smyla a já se postavil na nohy. Otec mezitím vyřídil dalšího. Těmi výstřely jsme na sebe asi trochu upozornily, ale co se dalo dělat.

Takže nám už pravděpodobně zbýval jenom jeden. Kývl jsem hlavou na otcův pokyn a prokřupal si krk. Začínal jsem mít chuť někomu rozbít držku a ten Nexu byl dokonalý kandidát. Ujistil jsem se, že je beskad v dobrém stavu a rozhodl se zachovat jako lovec. Vyrazil jsem proti Nexovi a tiše si při tom vrčel pod vousy.

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Mal Widom - Tunelem ke světlu

Příspěvek od Phate »

Wayland, uprostřed lesů:

V ten jeden moment, v tu kratičkou chvilku zůstalo vše nehybné. Setina vteřiny, než jsi se rozhodl být opět lovcem a zaútočit na svou kořist. Vyrazil jsi proti šelmě a dovolil přilbě neutlumit tvůj bojový křik. Mezi vámi bylo dobrých deset metrů a tvůj smělý čin zvíře očividně trochu překvapil. Nexu pomalu přešlapoval v půlkruhu, aby si udržel obě kořisti od sebe, ale jakmile si vyrazil, udělal pár kroků zpět. Šelma zřejmě měla s lidmi nějakou zkušenost, ale nedala se a vyrazila ti naproti.

Útok se ti nepovedl podle očekávání a beskad přeťal pouze několik delších chlupů na jedné z mohutných tlap, která se hbitě vyhla a odeřila tě do hrudi. Hrudní plát vydržel, ale krásný čestvý nátěr ozdobila trojice škrábanců. Další ráně ocasem jsi se vyhnul a přichystal se na další útok.
Tentokrát jsi již ťal do živého a zvíře bolestně zaskučelo, jak mu čepel projela bokem. Teplá krev ti postříkala ruce, ale zvíře se nevzdávalo. Opět zaútočilo.

Tvůj otec všechno sledoval z povzdálí, připraven zakročit, kdyby šlo do tuhého. Zatím jsi měl ovšem převahu a podařilo se ti zranit zvíře ještě několikrát. Nexu znatelně kulhal a vydával bolestné vrčení. Další útok byl také poslední. Zvíře se rozběhlo a snažilo se na tebe skočit. Rychlým kotoulem a přesnou ranou se ti povedlo rozpárat ho od krku dolů. Tělo šelmy dopadlo na zem a ty jsi mohl pozorovat poslední výdechy své kořisti.

"Výborně." konstatoval Feu a přišel blíž k tobě. "Mohl jsi ho dostat první ranou, ale špatně sis načasoval výpad a udělal si dva zbytečné kroky navíc. Zbytečně si se vysílil a rohodil rovnováhu." dodal rychle. Nebyla to výtka, spíš shrnutí a vyhodnocení souboje. Ukázal ti co měl namysli a prošel s tebou celý průběh souboje. Krok za krokem ukázal co jsi udělal dobře a co špatně.

"Máme ještě dost času, stáhneme je z kůže a zpracujeme maso." rozkázal a vrhnul se na větší z šelem. Kůže Nexu měla na trhu poměrně velkou hodnotu a vám se podařilo zabít dva jedince velmi šikovně. Maso těchto zvířat bylo velice výživné, pokud bylo dobře připraveno.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Draider
Učedník
Učedník
Příspěvky: 15
Registrován: 02.12.2015 17:17:13

Re: Mal Widom - Tunelem ke světlu

Příspěvek od Draider »

Wayland, uprostřed lesů:

Tohle byl dokonalý pocit. Adrenalin kolující mi v žilách a překvapivě schopný protivník. Nexu očividně věděl, že lidé umí být zákeřní a podle toho se choval. Když se mi nevydařil první útok, dovolil jsem si zaklení, načež jsem ucítil náraz do hrudních plátů. Ještě, že jsem dostal ten nový beskar'gam, nevím, jestli by to ten starý vydržel. Byla trochu škoda, že nový nátěr dostal takhle do těla, ale na druhou stranu... Mandalorian bez jizev na brnění byl skoro protimluv.
Další útok se mi už povedl lépe a já se spokojeně usmál. Když se mi podařilo zasadit ránu, už jsem si dával větší pozor a soustředil se na dávání velkého množství krvácejících ran, abych kořist oslabil. Po chvíli jsem ji takto přinutil udělat chybu a hbitě ji rozpáral. Chvíli jsem sledoval mrtvé tělo a oddechoval. Cítil jsem ten nával surového štěstí, které člověk cítí po úspěšném boji, ale nedal jsem na sobě nic znát. Nechtěl jsem se ztrapnit před otcem.
Vyslechl jsem si jeho shrnutí boje. Nic mi nevytýkal a já jsem si své chyby vesměs uvědomoval i během boje. I tak mi ukázal pár, kterých jsem si nevšiml. Byl jsem mu za to vděčný a snažil jsem se dávat pozor jak to jen šlo, když je člověk po boji a začíná pociťovat první známky svalové únavy.
Dle jeho instrukcí jsem si vybral menší šelmu a precizně, trpělivě ji začal vyvrhávat a porcovat. Nebyla to má oblíbená práce, ale byla důležitá a já ji dělal tak, jak to jen šlo.

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Mal Widom - Tunelem ke světlu

Příspěvek od Phate »

Wayland, uprostřed lesů:

Zpracovat kořist vám chvíli zabralo. Nebyla to lehká a už vůbec ne příjemná práce. Podařilo se vám nepoškodit kůže, takže z tohoto výletu nakonec něco ještě kápne. Pokud se pro ně tedy budeme moct vrátit. Feu je očistil a provizorně zabalil. Výsledek zakopal spolu s jedním ze svých lokátorů, aby nebyl problém je později najít.

S masem to bylo horší. Bylo ho moc na to, aby jste ho sebou táhli všechno. Buir ti ukázal, které části zvířete jsou nejvýživnější a které tady můžete nechat pro menší predátory.
"Rozdělej oheň." poručil po chvíli, když bylo všechno maso připraveno. Mezitím odběhl do lesa a vrátil se s několika bylinami a kořením, které zde volně rostlo. Byla fascinující, jaké znalosti měl Feu prakticky o všem. Málokdy byl bezradný.

"Tohle opečeme a zbytek tu necháme. Máme dost času, trochu si odpočineme, než zase vyrazíme." vysvětlil ti a začal maso připravovat.
Díky velice husté stromové klenbě nebyl stoupající dým takřka viditelný a pokud od vás někdo nestál na dvacet metrů, neviděl ani oheň. Co se týkalo zvířat, pokud měla Nexu tuto oblast jako lovné teritórium, by jste aspoˇprozatím v bezpečí. Menší dravci se sem jen tak neodváží a po pachu krve půjdou až si budou jisti, že jste pryč.

Feu opekl první várku a dal ti ochutnat. Maso nebylo nejměkčí, ale bylo velice chutné.
"Tak co na to říkáš? Šéfkuchař ze mě asi nebude, ale je to lepší, než jsem čekal." optal se, když dožvýkal první kus.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Mal Widom - Tunelem ke světlu

Příspěvek od Phate »

Přesunuto do neaktivní. Kdyby jsi chtěl pokračovat, napiš.

LOCK
“There’s no blade as keen as surprise.”


Zamčeno

Zpět na „Dočasně uzavřené výcviky“