Výcvik pro Leifa(Terrak)

Pakliže je hráč déle než 30 dní neaktivní, sem bude přesunut jeho výcvik

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Výcvik pro Leifa(Terrak)

Příspěvek od Jordi Linx »

Systém Bilbringi, Loděnice: (34 BBY)
Z průzoru jsi mohl sledovat rozsáhlé loděnice okupující velkou část asteroidového pásu Bilbringi, zatímco jste se ty a tvá mistryně nacházeli v jedné z jednacích místností této masivní konstrukce. Lidská žena s dlouhými blond vlasy honosící se jménem Veila Valentis v poklidu seděla u stolu, zatímco jste společně čekali na příchod jednoho z místních hodnostářů, kteří si vyžádali asistenci Řádu Jedi.
Přiletěli jste zhruba již před čtyřmi hodinami a nyní jste již čekali zhruba hodinu než někdo dorazí. Mistryně se zdála být naprosto klidná jako v naprosté většina situací, kdy jsi ji mohl za ty roky sledovat. Oproti jiným lidem byla navíc trochu atypická oranžovou barvou očí, která zvlášť za šera dovedla působit dost děsivě. Věděl jsi, že jako mladá kvůli tomu nosívala i černé brýle nebo čočky, ale od jistého roku jako Jedi toto již nepovažovala za nutné a naopak to jemně zvýrazňovala i svým líčením.
Cená lekce, můj padawane. Pokud někdy něco spěchá, tak to spěchá jen do té doby, než je řada na žadavateli, aby něco provedl. Posléze tyto záležitosti pozbývají nutnosti a vlastně nejsou tak urgentní, jak se mohlo na první pohled zdát. Naneštěstí je tento přístup v Republice stále rozšířenější,
poznamenala tvá mistry během čekání, zatímco tys mohl pozorovat jednotlivé lodě, které aktuálně loděnice budovala. Většinou se jednalo o velké linkové křižníky, různé korvety, ale při troše snahy jsi mohl zahlédnout i taková plavidla, která byla už od pohledu vojenského typu. Budilo to k zamyšlení, protože samotná Republika vlastní armádu neměla a využívala pro řešení konfliktů především svoje pořádkové síly, Řád Jedi a případné jednotky samotných sektorů.
--------------------------
Takže, zde začneme tvůj výcvik - připomenu, že tvé postavě je osmnáct let, aktuálně jsi padawan a byl bych rád, kdyby ses zaměřil na tvou aktuální situaci. Ohledně aktuálního úkolu jsi věděl pouze to, že jste měli zasáhnout proti nějakému škodnému gangu nebo něco, ale detaily byly doposud velmi strohé.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Leif
Učedník
Učedník
Příspěvky: 10
Registrován: 01.1.2017 21:35:44

Re: Výcvik pro Leifa(Terrak)

Příspěvek od Leif »

Systém Bilbringi, Loděnice:
Hmm... jeden, dva, tři křižníky a hele CR devadesátka zasmál jsem se, když jsem pozoroval výrobní linku. Při pohledu na korvetu mi na mysl vyplynulo pár matných vzpomínek z útlého dětství. Lodě venku sem měl již prohlédnuté snad po páté za tu hodinu, co tu čekáme. Unaven nejsem vůbec nebyl ba naopak celou cestu sem byl spánek a meditace. Ale z toho přecházení od okna k oknu a čekání mi začínalo tuhnout za krkem.

" Cená lekce, můj padawane. Pokud někdy něco spěchá, tak to spěchá jen do té doby, než je řada na zadavateli, aby něco provedl. Posléze tyto záležitosti pozbývají nutnosti a vlastně nejsou tak urgentní, jak se mohlo na první pohled zdát. Naneštěstí je tento přístup v Republice stále rozšířenější "

Ozvala se mistryně, když uslyšela mé menší zasténání a pro křupání krku. Mistryně Veila Valentis. Moje mistryně. Měl jsme jí rád, snad jako každý svého mistra. Vděčil jsem jí za většinu věcí, co umím. Pamatuji na den, kdy si mě vybrala. Tehdy ještě malého zabraka. Bylo mi něco okolo dvanácti let. Byli jsme na planetě Iridonia. A byla to právě ona, kdo mě přemluvil nebo spíše dodal odvahu k prvnímu kmenovému tetování. A později to zase byla i ona, kdo mě pobízel k dokončení celkového kmenového tetování po těle. Zbytek dní na planetě jsem strávil jako zvědavý youngling po jejím boku. Po příletu do chrámu jsem se asi po dvou dnech měl hlásit u ní a byl jsem jí předělen jako padawan. Asi si mě oblíbila a vybrala.
Vskutku mistře otočil jsem se na ní a přikývl. Byla klidná jako vždy. A pohled do jejích oranžových očí měl jím naplnil také a vyhnal menší nervozitu z nadcházejícího úkolu. Udělal jsem pár kroků jejím směrem a posadil se naproti ní. Nevíte, proč se tu konstruují i válečné lodě? Vždyť Republika armádu nemá. pronesl jsem menší zvědavou otázku na urychlení čekání. Před odletem jsem se dozvěděl jen to, že si nás vyžádali kvůli nějakým potížím s piráty či ganstery. Předpokládám, že toho asi nevíte víc, a že nám to řeknou zástupci loděnice a její společnosti, zeptal jsem se tentokrát na otázku související více s úkolem než byla předchozí. Byl jsem zvědav na další naší misi vlastně jako pokaždé.

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: Výcvik pro Leifa(Terrak)

Příspěvek od Jordi Linx »

Systém Bilbringi, Loděnice:
Nedostatek informací ohledně nadcházející mise nebylo nic příjemného a co nejdříve jsi chtěl vědět, s čím se budete potýkat. A nyní již notně okoukaná loděnice přestávala být tím dostatečným rozptýlením během vašeho čekání.
Republika sice jednu celistvou armádu nemá, ale v případě potřeby se si mohla vyžádat na zapůjčení jednotky různých sektorů. Nejčastěji si však nějaké lodě udržují i jednotlivé planety, ať už pro napomáhání dodržování pořádku nebo pro rychlý zásah vůči pirátům. V neposlední řadě pak spolu ještě dost soustav, planet či organizací vedou spory a diplomacie pro ně není řešením, tak potřebují tuny železy s turbolasery,
prozradila ti mistryně, jak se věci mají ohledně budování vojenských lodí a také naznačila, že tenhle trend v dohledné době určitě jen tak neustane. A s vědomím, jak se věci mají v huttském sektoru a jiných okrajových nerepublikových částech galaxie se vlastně ani nedalo divit, že se někteří chtěli bránit.
Žel nevím více. Rada přiřadila tomuto požadavku vyšší prioritu, protože je v oběhu příspěvek pro Řád a naneštěstí sami nejsme výděleční, abychom tímto mohli pohrdnout. Sice se mi to nelíbí, ale pohnutky Rady naprosto chápu - i my potřebujeme techniku pro létání z planety na planetu a mnohem více,
dodala na tvou otázku ohledně náplně mise.

Nedostal jsi možnost více odpovědět, když se konečně otevřely dveře a dovnitř vešla trojice lidí a již dle uniformovaných obleků, jak by se to dalo označit. V podstatě šlo o obleky s prvky prozrazujícími, že se jedná o administrativně výkonnou složku loděnic a povedlo se ti i rozpoznat něco, co mohlo naznačovat "hodnost". Nejvyšší z mužů, který byl uprostřed tomu dle všeho odpovídal. Všichni se tvářili ustaraně, vážně a bez náznaku nějaké větší živelnosti.
Dobrý den, posaďte se prosím a hned vám vysvětlíme, co je potřeba vyřešit,
pronesl prostřední a vybral si místo v čele stolu na protější straně, než jste čekali s mistryní.
Protože jsme zákaznicky orientovaná společnost, tak jsou požadavky našich zákazníků prioritní, nicméně v poslední době nám narušuje činnost skupina záškodníků, kteří pravidelně podnikají nájezdy na naše konstrukce a demolují je. Naše síly nejsou schopny je zastavit a proto jste tady vy,
promluvil ten vpravo, jakmile si na datapadu nalezl patřičné informace. Nyní se odmlčel a pomyslně přehodil míč na "vaši stranu hřiště". Mistryně se natočila jenom k tobě s tím, že bys teď měl ukázat, jak jsi pokročil v podobných jednáních s lidmi.
--------------------
Jinak nemusíš kopírovat fráze, která říkaly jiné postavy, postačí jednoduchý odkaz "na slova mistryně jsem se pousmál" a pod., tj. dle situace a nálady postavy.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Leif
Učedník
Učedník
Příspěvky: 10
Registrován: 01.1.2017 21:35:44

Re: Výcvik pro Leifa(Terrak)

Příspěvek od Leif »

Systém Bilbringi, Loděnice
Poslouchal jsem odpovědi mistryňe, ale než jsem stačil reagovat a rozvíjet konverzaci tak se ozvalo zasyčení pístů a v zápětí se otevřeli dveře. Ucítil jsem menší záchvěv v Síle a po tom vstoupil do místnosti tři muži. Když sem se mužům podíval do obličeje byl mi ten záchvěv jasný. Tvářili se ustraraně a nervózně. Hodnostáři měli modro-černé obleky a dle menších odznaků šla poznat něco jako hodnost ve firmě. Nejvýše postavený náš vyzval ať si sedneme ke stolu. A tak sme i učinili. Mezitím si jeden z nic začal něco hledat na datapadu.

Muž s datapadem začal mluvit o jejich problémech s nějakými záškodníky. Čekal jsem, že si slovo vezme mistryně, ale ta se na mě podíval mě známým výrazem. Výrazem "Ukaž mi že to už umíš" Oukey... sice mi to moc nejde, ale asi o to jde, řekl sem si v hlavě. Dobrý den, jsem padawan Terrak a toto je má mistryně Veila Valentis uklonil jsem se hlavou jak mi Jediiská etiketa káže a rukou lehce ukázal na mistryni. Přistoupím přímo k věci, abysme vaším problémům učinili, co nejdříve konec. Měl bych pár otázek, které nám snad pomohou. Víte něco o té skupině? Odkud se berou. Pravidelně? Jak často? Co používají za vybavení? A jestli jste je nemohli nějak vyprovokovat? a dál jsem se snažil soustředit na sílu, abych v jejich odpovědi viděl, co nejvíce.
Naposledy upravil(a) Leif dne 17.1.2017 07:15:55, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: Výcvik pro Leifa(Terrak)

Příspěvek od Jordi Linx »

Systém Bilbringi, Loděnice:
Nejprve jsi představil sebe i svou mistryni, jak sis vybavil z hodin etikety a diplomacie a potom jsi přešel rovnou k otázkám, když jsi chtěl respektovat přání klientů, aby se vše začalo řešit co nejrychleji. Ti nejprve jen pokývali hlavou na znamení, že "zaregistrovali" vaše jména a pak si trojice vyměnila pohledy, když se slova chopil ten nejvíce vlevo, jenž doposud neřekl ani slovo.
Skupina musí útočit odněkud z asteroidů - vždy se u některé konstrukce objeví ve skafandrech a s jetpacky a ostřelují slabá místa, občas použijí něco na způsob speederové motorky nebo něco podobné velikosti. Zkoušeli jsme je zastavit s pomocí stíhaček, ale než mohli piloti seběhnout ke strojům a odstartovat, celá záškodnická akce skončila. Nepomohlo ani hlídkování stíhaček - předvedli diverzní akci a na jedno místo odlákali, zatímco na druhém zaútočili, nehledě na to, že nemůžeme nechat naše piloty hlídkovat pořád,
začal popisovat dostupné informace a dalo se tak usuzovat, že byl do nějaké míry zodpovědný za bezpečnost konstrukce nebo doků.
Útoky jsou nepravidelné, jednou až třikrát týdně - i podle toho, jak jsme posílali hlídky. Jinak nemáme vůbec tušení co jsou zač - nedostali jsme žádné požadavky, výhrůžky nebo cokoliv, co by napovídalo, co vlastně chtějí výměnou za to, aby ustali s útoky,
pokračoval muž a zdálo se, že skončil, když se mírně předklonil ten v prostředku.
Padlo i několik úvah o najmutí žoldáků nebo podobně, ale v rámci loděnic se nachází množství citlivých informací, takže jistě chápete, proč preferujeme vaši pomoc ,
dodal a čekal na další reakce. Tvá mistryně i nadále mlčela a nechávala vše zatím na tobě - korespondovalo to s jejím přesvědčením, že nejvíce se naučíš praxí.
--------------------
Nezapomeň psát lokaci - sice bývá často stejná, ale příspěvek poté vypadá učesanější. A potom ti ještě doporučím odřádkovávat přímou řeč a myšlenky, snáze se potom dají identifikovat.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Leif
Učedník
Učedník
Příspěvky: 10
Registrován: 01.1.2017 21:35:44

Re: Výcvik pro Leifa(Terrak)

Příspěvek od Leif »

Systém Bilbringi, Loděnice:
Stejně jako oni jsem přikyvoval hlavou a poslouchal odpovědi na své otázky.
Hmm... zajímavé. Skafandry ? to jsem nečekal. Čekal jsem lodě, které přiletí a zase odletí, ale tohle...
říkal sem si, když muž co byl zatím potichu popisoval podrobněji jejich problémy. Skafandry, speedery a z asteroidů to znamená, že neopouštějí lokaci. Tudíž by nemělo být takový problém je vystopovat... snad. Ano, ano... jen jsem lehce přitakával. Muž co vedl výklad byl nejspíše bezpečnostní technik, alespoň sem to usuzoval dle toho jak muži střídali své role v mluvení. Zmínka o útocích v týdnu v rozmezí jednoho až tří dnů jen potvrdili mou teorii o tom, že musejí mít základnu někde poblíž v asteroidovém poli.

To chápu... Žoldáci by pokryli velkou oblast, ale hrozil by únik informací a to s vaším oborem je nejspíše nepřístupné. Naši pomoc můžete očekávat.
odpověděl jsem a po menším odmlčení jsem pokračoval
Asi už máme teorii. A pustíme se do vyšetřování hned. Jen jsem chtěl požádat jestli by ste nám zapůjčili menší loď se skafandry a pilota, kterému věříte. S naší velkou lodí se mezi asteroidy proletět bohužel nedá.
slušně jsem požádal a zdvihl se a uklonil se.
A také by se hodili souřadnice posledních útoků.
jsem jěště poznamenal a podíval na na muže a na svou mistryni.



------------------------------------------------
Jo jen sem zapoměl jak sem to psal na mobilu. Jenom v jak častých intervalech to mám zhruba očekávat odpovědi ? Já jen to čekuju asi 5x za den :D

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: Výcvik pro Leifa(Terrak)

Příspěvek od Jordi Linx »

Systém Bilbringi, Loděnice:
I dále jsi držel iniciativu, jak bylo přáním tvé mistryně a rozhodl sis vyžádat vybavení, které budete potřebovat, pokud má dojít k přímému kontaktu s útočníky. Prostřední z mužů přikývl, že zapůjčení vybavení nebude problém a naznačil tomu vpravo, aby si to vzal na starost, nebo to předal někomu jinému ke zpracování. Zdálo se, že by muži chtěli odejít, ale zastavila je zdvořile zvedlá ruka tvé mistryně.
Potřebovali bychom seznam všech známých útoků, informace o cílech těchto útoků, vyhodnocení škod, časy útoků, topografické mapy pohybu asteroidů a pokud možno události ve vaší společnosti, které předcházeli tři měsíce od zahájení těchto útoků. Mimojiné také seznam všech osob, které znají rozpisy služeb hlídek. Také předpokládám, že máte k dispozici nějaké kamery - chtěli bychom vidět všechny dostupné záznamy ohledně útoků,
doplnila tvá mistryně informace, které postrádala od tebe a čekala na vyjádření protější strany. Muž uprostřed přikývl, že je plně akceptuje a ohlédl se na kolegu vlevo.
Ehm, záznamy z kamer nemáme k dispozici, při každém útoku jsou kamery v daném sektoru nějak rušeny, vše ostatní nebude problém,
poznamenal muž vlevo a mistryně jen pokývala hlavou a dále to nekomentovala.
Informace vám necháme co nejdříve zaslat - tato místnost je vám plně k dispozici, zanechám vám zde kontakt na pana Dessiera, který vám bude dále k dispozici. Nyní nás omluvte, musíme vyřešit další obchodní záležitosti, které nepočkají,
promluvil ten prostřední a odkázal na muže vlevo, než se celá trojice zvedla a odešla.

Teď mi pověz Terraku, co z toho, co nám bylo řešeno, můžeš odvodit,
zeptala se tě mistryně, když jste v místnosti zase osaměli a ona se rozhodla prozkoumávat místní konzoli.
-----------------------
U Síly, barvičky rozhodně ne. Připoušťím, že kurzíva a tučný font nejsou nyní tak výrazné, i proto se volí odřádkovávání. A hlavně je to takhle i u běžných textů, knížek a správně psaných povídek. Nehledě na to, že tebou zvolené barvy to rozhodně moc nezlepšily - tmavé barvy na tmavé pozadí rozhodně nepatří.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Leif
Učedník
Učedník
Příspěvky: 10
Registrován: 01.1.2017 21:35:44

Re: Výcvik pro Leifa(Terrak)

Příspěvek od Leif »

Systém Bilbringi, Loděnice:
Co z toho mohu odvodit?
tím mě trochu překvapila, ale co zkusím se nad tím zamyslet.
No asi to, že někdo chce omezit nebo zpomalit místní výrobu. Jelikož mají skafandry tak musí být tady na asteroidech. A taky asi nechcou vědět, kdo to dělá. odpověděl sem své mistryni a podíval na ní.
Tak asi by sme měli zanalyzovat místa a čas útoků a zhruba vypočítat možné místo, ze kterého mohli za daný čas zaútočit na konstrukce. A tam začít hledat.
a přistoupil jsem také ke konzoli a přednesl svou úvahu a návrh. Jsem zvědav, co na to mistryně…. Doufám, že se již brzo hneme tyhle místnosti.
Když tak se mohu jít podívat ven s tím pilotem. Jen tak na obhlídku... než to prostudujete. lehce sem nadhodil s nadějí, že bych se mohl podívat mimo místnost a nejenom studovat z monitoru.


------------------------------------------------
Omlouvám se za kratší příspěvek, vůbec sem nevěděl, co teď napsat. Jo a s těma barvičkama máš pravdu. Taky mi to pak došlo a tak sem to změnil.

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: Výcvik pro Leifa(Terrak)

Příspěvek od Jordi Linx »

Systém Bilbringi, Loděnice:
Při pohledu na mistryni ti došlo, že tvá odpověď nebyla úplně přesně to, co chtěla slyšet. Její výraz jasně napovídal, že ve skrytu duše doufala, že zaslechne jinou odpověď nebo alespoň nějaký náznak, ale dle všeho jsi to neodhadl správně.
Na chvilku se zamyslela, jestli ti rovnou říci, co měla na mysli, nebo zda-li tě ještě zkusí trochu potrápit, pokud na to nepřijdeš sám.
Důvod sabotáží zjistíme, jakmile dopadneme útočníky a to přímo od nich, nebo jej odhalíme během vyšetřování. Výpočty místa ti nepomůžou, vzhledem k tomu, co mám na mysli - mohou čekat na místě třeba několik hodin, dokud nenastane správný moment,
zavrhla v podstatě tvé návrhy, aby povstala, přešla k průzoru ven a opřela se o něj zády, takže se na tebe mohla normálně zpříma dívat. Podle všeho dospěla k tomu, že ti to zatím neřekne přímo.
Musíš se podívat na informace, které nám už poskytl náš zadavatel. Podívej se na to z toho úhlu, jaké obranné kroky podnikl a s jakou úspěšností, stejně jako jaké všechny dostupné informace ohledně těch útočníků mají. A v neposlední řadě by ti výrazně mělo napomoci něco z toho, co jsem si vyžádala navíc, protože většina měla dobré opodstatnění. Neřeknu ti ale co, více než často je totiž dobré si vyžádat i věci navíc, aby nikdo netušil, jakou stopu se snažíš sledovat,
pronesla nakonec a upřeně se rozhodla věnovat tvé reakci. Nebylo složité si uvědomit, že nyní ji více než samotný úkol zajímala tvoje reakce a následné odpovědi. Dalo by se polemizovat o tom, jestli takoví byli všichni mistři a měli li to "v popisu práce", ale v podobné situace ses ocitl již poněkolikáté.
-------------------
Za délku se omlouvat nemusíš, to je v podstatě na tobě - tahle nicméně byla v pohodě, zažil jsem mnohem kratší odpovědi.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Leif
Učedník
Učedník
Příspěvky: 10
Registrován: 01.1.2017 21:35:44

Re: Výcvik pro Leifa(Terrak)

Příspěvek od Leif »

Systém Bilbringi, Loděnice:
"Dopadneme" to bylo to slovo, které sem chtěl slyšet. Snad jako každý mladý Jedi i já sem se chtěl vrhnout do akce. Ale má mistryně měla asi jiné plány a mě znepokojovalo jaké, protože jsem nevěděl co ji stojí na mysli.
Hmm...tak to asi slyšet nechtěla. Je to tu zase chce, abych na něco přišel a na vůbec nevím na co
ten výraz mě ubíjel s vědomím, že mě nic nenapadá. Hlavně po tom, co zahodila všechny mé návrhy.
Hold pokud mám být jednou rytíř Jedi musím to vyřešit, ale jak?
Jak myslíte.... a přistoupil sem ke konzoli a začal hledat cokoliv užitečného. Snad něco v těch vyžádaných informacích něco bude. Vy myslíte, že by to mohl být i někdo ze vnitř, kdo jim pomáhá?
konstatoval jsme nad konzolí a snažil se přijít, co po mě mistryně aktuálně chce.
To máte pravdu. Více je lepší než méně
odpovídal sem a mezitím než sem našel cokoliv užitečného.
Naposledy upravil(a) Leif dne 28.1.2017 09:22:57, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: Výcvik pro Leifa(Terrak)

Příspěvek od Jordi Linx »

Systém Bilbringi, Loděnice:
Jakmile jsi se podíval do konzole, tak jsi mohl vidět, že zatím ještě žádné informace nedorazily - v podstatě byly k dispozici pouze běžné reklamní prospekty pro klasické prezentace a běžné návštěvy s ohledem na obchodní záležitosti. Každopádně potěšující mohl být alespoň změněný výraz tvojí mistryně, což ti prozradilo, že jsi se přiblížil tomu, co chtěla slyšet.
Někdy je lepší více, někdy méně, záleží na situaci. Ale jinak ano - naši záškodníci mají určitě nějaký způsob, jak získávají informace zevnitř. A zatímco venku bychom mohli jen čekat až se objeví a doufat, že vytipujeme správnou loď, tudy se k nim dostaneme ze strany, kterou budou méně čekat,
zareagovala tvá mistryně a naznačila směr, kterým chce, aby se vaše vyšetřování ubíralo. Tobě velmi rychle došlo, že to znamenalo hlavně ze začátku spíše méně akce, ne-li skoro žádnou. Posledně jste totiž strávili celé úvodní tři dny prohledáváním materiálů, záznamů a prostě všemožných stop, abyste pak vše uzavřeli během dvou hodin.
Další věcí je jejich vybavení. Vzpomeň si o jakém veškerém vybavení se zmínili, potom tu rušení kamer - pokud to neudělali přímo od kamer, tak potřebovali značně sofistikované vybavení. Kvalitní vybavení buď stojí kredity, nebo jsou o něm někde záznamy a to vede k dalším stopám. Nehledě na to, že ta skupina nemá zrovna malý počet členů, protože jinak by v podstatě s ručními zbraněmi neudělali takovou škodu, aby to vedení tolik trápilo. Tolik lidí je potřeba organizovat, a hlavně nebude jednoduché je někde schovat. Celkově čelíme hodně nebezpečné skupině, která je dobře vybavená a má dost solidní základnu,
pronesla zamyšleně tvá mistryně a v podstatě načrtla vaše nepříliš povzbudivé vyhlídky. Samozřejmě existovala možnost, že se bude tvá mistryně mýlit, ale její teorie byla pevně postavená na dostupných tvrzení a důkazech.
--------------------
Hlídej si lokace prosím :)
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Leif
Učedník
Učedník
Příspěvky: 10
Registrován: 01.1.2017 21:35:44

Re: Výcvik pro Leifa(Terrak)

Příspěvek od Leif »

Systém Bilbringi, Loděnice
Stál sem nad konzolí a jediné, co tam na mě čekalo byli reklamní spoty a pro nás nezajímavé informace. Ale co mě zahřálo na hrudi byl výraz mé mistryně, který se změnil. Asi sem na správné cestě... proletělo mi myslí, když sem ho viděl.
To máte pravdu. A co tedy navrhujete, že by bylo teď nejlepší?
Bohužel jsem si vzpomněl na naší poslední misi při který sem se moc nebavil. Meč sem vytáhl jen při zatýkání, no prostě práce pro polici a ne pro rytíře.
Ano ano... Myslím, že musí mít základnu někde v tomhle poli. To je pravda o penězích a vybavení musí být záznam. Zkusím se spojit s Chrámem jestli nenajdou nějaké stopy.
A pokusil sem se spojit s radou a znovu se podívat jestli nedorazily informace, které měli.
---------------------------
Jojo, promiň. Občas jak píšu si řeknu, že to napíšu na posled a pak to zapomenu.

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: Výcvik pro Leifa(Terrak)

Příspěvek od Jordi Linx »

Systém Bilbringi, Loděnice:
Vidina toho, že bys měl následující dny strávit procházením záznamů a všemožných důkazů se ti vůbec nelíbila a zatím nic nenasvědčovalo tomu, že by se tak nemělo stát. Zamířil jsi ke konzoli, abys vytočil spojení s Chrámem a přímo s Radou, když tě zastavila tvoje mistryně.
To myslíš vážně? Ty opravdu očekáváš, že Rada bude mít čas na to, aby každému Jedimu pomáhala procházet záznamy nebo s ním řešila každou jednotlivou misi? Víš kolik je teď někde Jediů, kteří plní nějaké mise? Jako Jedi bys měl být do značné míry samostatný a ne se obracet na pomoct v případech, když se ti nechce řešit úkoly, kde se nemůžeš hned po někom ohánět mečem. Navíc s radou se spojujeme jen ve velmi vážných případech,
vytkla ti nejprve zaskočené a posléze nevěřící tvému nápadu. Za tohle sis rozhodně žádné plusové body určitě nepřipsal, naopak to značně zastínilo i tvůj "nedávný" úspěch, kdys odhadl, kterým směrem hodlala tvá mistryně uvažovat v rámci vyšetřování.
Nehledě na to, že ty sám na místě můžeš posoudit většinu věcí mnohem lépe, než někdo vzdáleně za předpokladu, že bychom nějakou podporu navíc dostali, což bychom měli oznámeno už dopředu nebo by případně bylo na základě žádosti. A já rozhodně žádnou takovou žádost zatím dávat nehodlám. Dokud více nevyhodnotíme situaci, je to jen na nás,
pokračovala dál a spíše než lekce učitele to mohlo připadat kázání nezbednému dítěti.
A teď se snaž přemýšlet konstruktivně o řešení než o tom, jak se vyhnout hledání důkazů. Třeba o tom, jak si potvrdit, že mají někoho vevnitř, či jak ho odhalit,
poznamenala tvá mistryně ještě nakonec, aby se opřela o parapet okna a čekala, jestli s něčím nepřijdeš i ty sám.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Leif
Učedník
Učedník
Příspěvky: 10
Registrován: 01.1.2017 21:35:44

Re: Výcvik pro Leifa(Terrak)

Příspěvek od Leif »

Systém Bilbringi, Loděnice:
Myslím, že jste mě špatně pochopila... s Radou sem se nechtěl spojit. Je mi jasné, že je nemohu takto obtěžovat. Nejsem tak hloupý. ohrnul sem se na svoji obranu. Opravdu by mě nenapadlo otravovat Radu s něčím tak triviálním. Ale odsud se nenapojím na trestné rejstříky ani archivy. Odsud se na nic nepřipojím. Chtěl sem se spojit jen s někým v Chrámu, aby mi našel nějaký intel nebo mě umožnil vzdálený přístup.
povídám mistryni, aby mě tentokrát snad dobře pochopila. Ano to můžu a podpora mě vůbec zatím nezajímá. Sme přeci Jediové. My ji nepotřebujeme.... vetšinou. dodal na jednu z jejích poznámek.
No ten, co je tu určitě vyřadil nějak ty kamery. Tudíž má k nejspíš přístup. Začal bych někde tam. dodal jsem na konec.

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: Výcvik pro Leifa(Terrak)

Příspěvek od Jordi Linx »

Systém Bilbringi, Loděnice:
Mistryně se k tvé poznámce na spojení s Radou dále nevyjadřovala a místo toho se rozhodla upřeně sledovat prostor loděnic, jakoby tam snad mohla zahlédnout část skládanky, která před vámi ležela tentokrát. Otočila se k tobě teprve až poté, co jsi dohovořil a držela se tentokrát neutrálního výrazu.
Většinu informací, které budeme potřebovat, nalezneme tady - Chrámu bychom se měli ptát pouze na ty, které by mohly zasahovat mimo oblast. Nicméně by to stejně mělo probíhat z nějakého zabezpečeného připojení a u téhle konzole si nemůžeš být jist, jestli není napíchnutá nebo podobně. Ber to i s ohledem na to, že informujeme spousty informací, které by neměly být veřejně přístupné,
poznamenala mistryně, že již z počátku provádíš zbytečné kroky a vytváříš tak komplikace, kterých není zapotřebí.
Vždy si nejdřív pospojuj informace, které máš k dispozici na místě a teprve potom si zjišťuj jaké další informace bys potřeboval, nebo jaké konkrétní osoby chceš pověřit mimo lokální rámec. Vždyť, co bys nyní hledal v Chrámu? Máš snad nějaké ucelené zadání? Najít nějaké stopy, jak jsi prve řekl, je naprosto nespecifické a nic neříkající,
pokračovala mistryně ve své lekci a osvětlování toho, proč byl tvůj postup špatný.
Každopádně tvá poznámka na podporu se mistryni vůbec nelíbila.
Velmi sebevědomé, ne-li až arogantní tvrzení. I Jedi potřebuje mnohdy pomoc - máme Sílu a ta dovede hodně, ale nejsme všemocní a ani toho nemůžeme dosáhnout. Přílišná arogance pak může vést do temnoty - dbej na to,
zpozornila a zpřísnila svůj tón, aby ti jasně dala najevo, s tímto názorem nesouhlasila a co vše se z toho dalo vysledovat. Po chvilce ticha se pak rozhodla pokračovat již k tématu, které pro vás bylo aktuálnější.
Konečně nějaká hodnotná úvaha - ten kdo vyřadil kamery, k ni má buď přístup, nebo má vědomosti na to, aby se k nim dostal. Nicméně se na to podívej ještě z jiné strany - jakými všemi způsoby je možné vyřadit kamery, abychom dostali to, co nám popsali? Řekli, že kamery v daném sektoru jsou rušeny, nejsou zničeny, ale na konkrétní místě útoku nefungují,
snažila se soustředit na konkrétní bod a doufala, že půjdeš podobnou cestou.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Zamčeno

Zpět na „Dočasně uzavřené výcviky“