Adria Drayven - Ozvěny minulosti

Zde jsou umístěny všechny dokončené výcviky.

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Adria Drayven - Ozvěny minulosti

Příspěvek od Phate »

Hlavní důl společnosti Sereo:

Technik chvíli těkal očima mezi Sereem a tebou. Tušil o co tady jde, ale nebyl si jistý koho z vás dvou poslouchat. Když se pan Sereo nijak dál neangažoval, kývl a ukázal na dva monitory, jejichž obraz se roztáhl po celé úhlopříčce. Časovač se zastavil.

"Bude rychlejší, když budeme sledovat aspoň dvě kamery zároveň. Tady tímhle," spustil a ukázal na malou klávesu na panelu před tebou. "založíte záložku v záznamu, pokud uvidíte něco podezřelého. Tímhle potom video stopnete." ukázal ještě na ovládání blízko monitoru, který byl přímo před tebou.

Sereo se postavil za vás a těkal očima mezi jednotlivými záznamy. Projet všechno trvalo hodiny. Sereo odcházel a přicházel, vždy za doprovodu věrného ochránce, který ho nespustil z očí. Počet záložek, který jste s Cordem zanesli do systému začínal nabírat třetí cifru, když jsi dorazila na poslední ze záznamů.

"Tak tohle ještě chvíli zabere, ale bude lepší, když projedeme všechny společně. Víc očí víc..." zarazil se a podíval se na tebe. "eh, tak jsem to nemyslel. Promiňte." hodil okem po svém zaměstnavateli, který vám nevěnoval pozornost a řešil něco na svém datapadu.

Projížděli jste záložky, které byly z valné většiny záběry dělníků při těžbě a servisních techniků. Ale ani technici nedělali nic, co by nasvědčovalo zásah do systému vrtáku a umístění malého zařízení pod hlavní panel.
"Tady, vidíte?" zastavil Cord záznam ve chvíli, když se muž v ochranné kombinéze a přilbě opatrně rozhlíží a kleká si k panelu. Zpomalený záběr ukázal, že otevírá servisní dvířka a vytahuje něco z kapsy. Následovalo přehrabování mezi kabely. Následně proběhla klasická smyčka vrtání. Nakonec muž ještě něco naťukal do hlavního panelu a zmizel pryč.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Kyell
Učedník
Učedník
Příspěvky: 95
Registrován: 04.1.2017 12:22:44
Bydliště: Kashyyyk
Japan

Re: Adria Drayven - Ozvěny minulosti

Příspěvek od Kyell »

Hlavní důl společnosti Sereo
Technik byl velice sdílný a šikovný, za což jsem byla vděčná. Vypadalo to, že nemá nejmenší problém s tím něco najít popřípadě upravit dle potřeb. Pan Sereo se pravděpodobně nechtěl ze začátku moc angažovat a chodil tak sem a tam. Na náladě to moc nepřidávalo, asi nejsem jediná, koho to znervózňovalo.
Technik připravil vše tak, aby to odsýpalo. Souhlasila jsem s tím, že zvládneme sledovat dva monitory současně, taktéž se nabídl, že mi bude nápomocen. Tedy, nevyjádřil se, rovnou to udělal.
Po malé demonstraci a ukázce toho, jak se zařízením pracovat jsem tiše přitakala a poprosila jej, aby začal pěkně od stanoveného data. Věděla jsem, že záznamů budou desítky až stovky hodin a doufala jsem, že tam nalezneme to, co hledáme.
Jedno zmáčknutí tlačítka a záznamy se spustily. Většina záznamů měla stejný průběh, dle času v levém dolním rohu už jsem po několika desítkách minut mohla předvídat, kdy se kdo objeví a co udělá. Bylo to více méně pořád dokola.
Po dvou hodinách už jsem to nevydržela a musela poprosit o židli, jelikož mě skutečně nebavilo stát u monitorů a sledovat to samé dokola. Nebylo to asi slušné, ale potřebovala jsem se soustředit.
Pan Sereo se chvíli díval s námi, na chvíli zase odešel. Jeho ochránce si zasloužil jedničku s hvězdičkou, nehnul se od svého zaměstnavatele na pět kroků a vypadalo to, že snad ani nemá žádné biologické potřeby.
Záložek bylo čím dál více. Pořád něco, nebylo to zrovna to, co jsme hledali, ale pro jistotu jsem vše založila, protože procházet vše znovu by byl hotový očistec.
Technik navrhl, abychom vše prošli znova a upřímně mě pobavil s narážkou na oči. Roztáhla jsem koutky a pozvedla dlaň.
"V pořádku, nic se neděje. Co se týče očí, asi Vám nebudu moc nápomocná."
Oplatila jsem vtipnou poznámku, aby bylo nad slunce jasné, že se mě nikterak nedotkl a můžeme pokračovat nadále v naší záživné práci.
Přešli jsme tedy k záložkám a začali pomalu procházet jednu po druhé, věděla jsem, že jich je spousta a s klesajícím číslem záložek ve mě klesala šance, že něco najdeme. Ale pořád jsem se ještě nevzdávala.
Až najednou technik vyskočil málem ze židle a rychle zastavil záznam. Rovněž se mi na něm něco nezdálo a jeho reakce mě jen utvrdila.
"Přehrajte to prosím pomalu, abychom vše viděli."
Poprosila jsem jej. Muž v ochranné kombinéze se až moc rozhlížel a začal manipulovat s panelem. Tak, jak by s ním zacházet neměl. Mám tě!
"Pane Sereo! Můžete prosím?!"
Houkla jsem po něm a sama přetočila záznam na samotný začátek.
"Podívejte se na ten záznam. Tohle není standardní zacházení s ovládacím panelem, nebo se pletu? Jste schopen toho muže identifikovat?"
Založila jsem si ruce na prsou a nechala panu Sereovi chvilku, aby si vše prohlédl a mohl nějak zareagovat.

This is a new day, a new beginning.


Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Adria Drayven - Ozvěny minulosti

Příspěvek od Phate »

Hlavní důl společnosti Sereo:

Už to bylo dlouho, co na Lyna Serea někdo takhle houkl a prošlo mu to. Ten muž měl na téhle polokouli nevídaný respekt a všichni si ho předcházeli. Mladé padawance však byla nějaká hromada kreditů a moci, naprosto volná. Lyn se na tebe prudce otočil, ale nic neříkal. Nahnul se přes tvé křeslo, aby si prohlédl muže na záznamu.

"Standardní je pouze pro kontrolory, kteří zařízení jednou měsíčně kontrolují, ale k těm tento muž nepatří. Bohužel ho nepoznávám, ale identifikovat ho nebude problém." souhlasil pan Sereo a vytáhl svůj osobní komlink. S někým se spojil a vyštěkl několik rozkazů. Ještě párkrát jste si projeli záznam, aby nebylo pochyb, že tento muž má na svědomí osudnou nehodu.

Pár minut trvalo, než se dveře pozorovatelny otevřely a v nich stanula podsaditá žena v oranžové kombinéze, zamazané od bláta a s přilbou na hlavě.
"Volal jste mě, šéfe?" řekla tvrdým hlasem, který byl zvyklý chrlit rozkazy. Byla starší, než většina dělníků, které jste viděli v areálu a očividně si z Lyna nedělala hlavu, podobně jako ty.

"Tohle je Varena Zyu. Byla jednou z našich prvních zaměstnanců a nyní má na starosti většinu operací v tomto zařízení. A tohle je Adria Drayven. Jedna z vyšetřovatelek z Coruscantu." představil vás a Varena se na tebe nadšeně vrhla, aby ti pevně potřásla pravicí. "Moc mě těší. Ještě sem se s žádnym Jediem nesetkala. Je to fakt čest mít vás tady. Škoda, že to neni za lepších okolností." vychrlila ze sebe tím ostrým, přísným hlasem, ve kterém nyní zněla i opravdová úcta. Řád tu měl přeci jen velice dobré jméno.

A teď k věci, Var. Mrkni se na ten záznam a pověz nám, kdo to je." Lyn pokynul Vareně ke stolu. Té stačily dvě vteřiny a ihned se napřímila.
"To je Tomek Geril, dělá pro společnost už přes šest let. Člověk ho pozná podle chůze." odhalila vám mužovo jméno a trochu tázavě se rozhlédla po všech přítomných. Očekávala další dotazy.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Kyell
Učedník
Učedník
Příspěvky: 95
Registrován: 04.1.2017 12:22:44
Bydliště: Kashyyyk
Japan

Re: Adria Drayven - Ozvěny minulosti

Příspěvek od Kyell »

Hlavní důl společnosti Sereo
Pan Sereo očividně viděl něco, co se mu nelíbilo. Přišel mi najednou až moc vážný a možná i trochu rozzlobený. Každopádně mi bylo z jeho reakce nad slunce jasné, že jsme něco objevili. Tiše jsem jen stála po jeho boku a přikyvovala.
Jakmile vytáhl komlink, do kterého nemluvil zrovna nejzdvořileji, bylo mi jasné, že jsme na dobré cestě. Atmosféra v místnosti najednou zhoustla, bylo zde napětí a nikdo pořádně nevěděl, co můžeme z nastalé situace očekávat.
Až rozražení dveří doslova vysálo veškerou strnulost z místnosti, jelikož se objevil nový zaměstnanec, vlastně zaměstnankyně. Od pohledu to byla žena od rány, která se jen tak někoho nezalekla. Věnovala jsem maličkatou chvíli tomu, abych si ji pořádně prohlédla. I tón hlasu dával jasně najevo, že takhle ženská už si něco prožila.
Pan Sereo zaměstnankyni představil. Zdvořile jsem se poklonila, ale než jsem se stačila vzpamatovat, byla paní Zuy přímo přede mnou a drtila mi ruku v ocelovém sevření.
"Já.. Já jsem Adria Drayven, moc... Moc mě těší."
Vykoktala jsem ze sebe mezitímco jsem se snažila vysvobodit ze sevření postarší ženy. Nakonec se mi to i podařilo. Jakmile jsem byla svobodná, rychle jsem se očistně nadechla a pokusila se zachovat společenské dekorum.
"Jste velmi laskavá, ale já ještě rytířem Jedi nejsem, jsem pouhou padawankou. Svůj obdiv byste si tedy měla nechat pro skutečného rytíře Jedi,například pro mého mistra, Nyrin Gyzadi."
Pousmála jsem se na ženu a stočila pohled na pana Serea, který chtěl nastalou situaci řešit. Upřímně jsem za to byla i ráda, kdyby mě někdo předhodil takovéto žene samotnou, asi bych měla co dělat.
Spolu s ostatními jsem se zadívala opět na monitor a poté jsem sledovala reakci ženy. Bylo patrné, že hned ví, která bije. Jakmile jsem zaslechla jméno, převzala jsem po panu Sereovi otěže.
"Znáte toho muže osobně? Mohla byste se za něj zaručit? Nebo nám o něm říct něco, co není tak úplně běžné?"
Vypálila jsem po ní.

This is a new day, a new beginning.


Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Adria Drayven - Ozvěny minulosti

Příspěvek od Phate »

Hlavní důl společnosti Sereo, pozorovací místnost:

"Znám ho osobně." spustila Varena vteřinu potom, co jsi vypálila své dotazy. "Jako každého tady, ale rozhodně ho neznám natolik, abych za něj ručila. Vlastně spíš naopak." pokračovala a na chvíli zapauzovala, aby se zamyslela, jak nejlíp svou myšlenku zformulovat.

"Dřív bych řekla, že by nebyl něčeho takového schopný." poukázala na fakt, že se hrabal v servisním panelu, aniž by jí někdo z vás řekl o co tady vůbec jde. "Ale poslední týdny se stranil ostatních a několikrát vůbec nedorazil na směnu. Tvrdil, že má problémy doma. Víc bohužel nevím. Na bližší info se musíte zeptat chlapů z jeho oddělení. Ty by mohli vědět víc." dokončila co chtěla říct a ještě jednou se podívala na video a zakroutila hlavou.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Kyell
Učedník
Učedník
Příspěvky: 95
Registrován: 04.1.2017 12:22:44
Bydliště: Kashyyyk
Japan

Re: Adria Drayven - Ozvěny minulosti

Příspěvek od Kyell »

Hlavní důl společnosti Sereo, pozorovací místnost
Zaměstnankyně očividně věděla, která bije a proto se ani neobtěžovala vyptávat nebo klást odpor. Jednoduše odpověděla na otázku. Nevypadala ani moc zaskočeně ze záznamu na kameře.
Poté co vše nám žena prozradila jsem si oddychla a zadívala se na pana Serea.
Vypadá to, že jsme našli krysu. Ale co teď? Nesmíme ho vyplašit, pokud se budeme vyptávat a čmuchat po jeho spolupracovnících, mohl by něco vytušit a utéct.
Delší chvíli jsem mlčela, v hlavě to šrotovalo o sto šest. Přejela jsem si prsty po rtech a stočila pohled zpět na zaměstnankyni.
"Dobrá tedy. Velice jste nám tím pomohla. Mohla byste nám ještě prozradit jména jeho kolegů? Pravděpodobně bude nejrozumnější se poptat jich a pokusit se zjistit, o co tady jde. Pokud tedy sama nemáte něco, co byste chtěla ještě dodat."
Pobídla jsem ženu.
"Myslíte, že bude možné ony spolupracovníky nějak nenápadně odvolat po jednom nebo tak? Aby pan Geril nevytušil, že se něco děje a nevzal do zaječích? Nemusíte se ničeho bát, pane Sereo, celou situaci bych radši konzultovala s mistrem. Přeci jen si nemůžeme dovolit udělat chybu, je to prozatím nejlepší stopa, kterou máme. Vás poprosím o absolutní mlčenlivost."
Položila jsem dlaň jak na rameno velmi nápomocného technika, tak paní Zuy.

This is a new day, a new beginning.


Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Adria Drayven - Ozvěny minulosti

Příspěvek od Phate »

Hlavní důl společnosti Sereo, pozorovací místnost:

Hlava operací důlního zařízení se zamyslela. Žena svraštila čelo, aby bylo jasné, že přemýšlí jak to nejlépe udělat, když v tom jí něco došlo a oči se jí rozsvítily.
"Jestli vy nemáte šťastnej den, slečno!" spustila a dloubla tě do ramene. "Zrovna dneska začíná čtvrtletní hodnocení pracovníků. Gerilova tlupa je na seznamu až mezi posledními, ale to neni nic, co by se nedalo změnit." dokončila až skoro vesele. Nejspíš jí lov na záškodníka, v tomto případě na vraha, přišlo jako vytržení z běžného pracovního života. To ostatně čas od času uvítal každý.

"Výborně. Běž to zařdit Vareno." vykázal ženu Sereo. "Díky Corde. Doufám, že se na tebe můžeme spolehnout."
Cord souhlasně přikývl, přepl monitory zpět na sledování, jako by se nic nestalo. Rozhodně neměl zapotřebí rozhněvat si svého živitele.
"Slečno Drayven," pokynul ti ze dveří. "Pokud budete tak laskavá, kontaktujte svého mistra, ať na nás počká u budovy vedle stanoviště ostrahy." víceméně ti rozkázal a vyrazil rázným krokem směrem ke zmiňované budově.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Kyell
Učedník
Učedník
Příspěvky: 95
Registrován: 04.1.2017 12:22:44
Bydliště: Kashyyyk
Japan

Re: Adria Drayven - Ozvěny minulosti

Příspěvek od Kyell »

Hlavní důl společnosti Sereo, pozorovací místnost
Nastala prazvláštní chvíle ticha. Měli jsme políčeno na škodnou, jak to ale zaonačit? Pan Sereo se očividně snažil přijít na nějaké rozumné řešení. Než však stačil něco vymyslet, nebo nám to minimálně sdělit, předstihla ho paní Zuy. Překvapeně jsem na ni koukla. Nápad s hodnocením byl opravdu skvělý! Nejen, že to nebylo nic neobvyklého, ale dokonce to přišlo v tu nejvíce vhodnou chvíli. Karta se začala obracet!
"To by bylo skvělé!"
Doplnila jsem pana Serea a vděčně přitakal hlavou k ženě, která nám během kratičké chvíle pomohla snad jako nikdo. Poslušně jsem poté stála v místnosti a nechala jednat pana Serea. Vypadalo to, že se v něm rozhořela ohnivá vůle tohle všechno vyřešit.
Poděkoval i operátorovi a poté rozdal rozkazy, dokonce i mě. Přitakala jsem a ihned jsem vyšla z místnosti. Nechala jsem pana Serea jít prvního a cestou jsem zmáčkla tlačítko comlinku.
"Mistře, chvíli to sice zabralo, ale učinili jsme velký pokrok. Pravděpodobně jsme našli viníka. S panem Sereem jsme na cestě k budově, která sousedí se stanovištěm ostrahy, prosím počkejte tam na nás. Více až na místě, Adria konec."
Ukončila jsem spojení a poslušně následovala pana Serea hbitým krokem.

This is a new day, a new beginning.


Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Adria Drayven - Ozvěny minulosti

Příspěvek od Phate »

Hlavní důl společnosti Sereo, administativní budova:

"Rozumím, setkáme se tam." ozvalo se na druhé straně linky a komlink umlkl. Sereo nasadil ostrý krok, kterému sotva stačil jeho ochránce. Sama jsi za ním pomalu utíkala. Vidina toho, že zjistí kdo za tím vším stojí, ho hnala rychle upředu.
U administrativní budovy jste byli poměrně rychle. Mistr Gyzadi už na vás čekala opřena o zábradlí jednoho ze schodišť. Rozhlížela se po okolí a jakmile vás zaregistrovala, vyšla vám naproti.

V rychlosti jsi jí seznámila s výsledky práce několika posledních desítek minut. Bedlivě poslouchala a na tváři se jí objevil výraz uznání. Sereo odběhl i se svým bodyguardem za paní Zyu, která dávala všechno potřebné dohromady uvnitř budovy.

"Dobrá práce, padawane. Tohle nám pomůže osvětlit celou situaci. Možná i zjistíme, kdo za tím vším stojí." viditělně potěšeně se mistr vydala do schodů. Vylezli jste do třetího patra do dlouhé chodby. Před posledními dveřmi na jejím konci čekal Sereo a mával na vás.
Došly jste do místnosti s polopropustným sklem, která sloužila k psychologickým testům při enormní zátěži zaměstnanců. V sousední, dalo by se říct výslechové, místnosti seděla Varena s datapadem. Během následující půlhodiny proběhlo několik rutinních hodnocení, aby Geril nenabyl dojmu, že je něco špatně. Když přišel na řadu, všichni zpozorněli. Varena začla nenuceně jako u všech ostatních.

"Je řada na Vás." řekl Sereo a vražedným pohledem sledoval muže, který seděl za průhledným zrcadlem. Bylo vcelku jasné, co se mu honí hlavou. Tomu se nedalo nerozumět. Gyzadi na nic nečekala, pokynula ti a vyšla ze dveří.
"Začnu já, kdyby tě v průběhu něco napadlo, klidně se do toho vlož. Ale nejdřív se na něj pořádně zaměř. Možná ani nebude muset říct nic konkrétního, abychom věděly, že je vinen."

Když se dveře otevřely a Tomkův zrak sklouzl k vám, ozvěna v Síle se razantně změnila. Bylo mu jasné o co jde a nedokázal své pocity včas ovládnout. Mistr zavřela dveře a než stačila něco říct, Geril jí předběhl.
"Všechno vám povim. Jen mi musíte kurva slíbit, že je nenecháte, aby mě zabili!"
"Mluvte." Nyrin ignorovala jeho prosebný tón a odmítla vrahovi cokoliv slíbit.
"Udělal sem to. Jo udělal. Dostal sem za to slušně zaplaceno, hodně slušně! Ale jestli přídou na to, že sem s váma mluvil, je po mě!" začal rychle a těkal pohledem mezi tebou, Gyzadi a paní Zuy, která na něj znechuceně koukala. Cítila jsi, že se držela seč mohla, aby se na něj nevrhla přes stůl.

"Nevim co sou zač. Můžu vám říct jen jméno toho týpka co mě kontaktoval a se kterym sem se sešel. Byl to nějakej Borua Ny'ok. Dal mi všechno potřebný a převed prachy na účet. Takovej velkej člověk, fakt velkej. Scházeli sme se ve skladišti nedaleko doků." pokračoval víc než sdílně. Buď si neuvědomoval co ho čeká, nebo ho pocit viny donutil všechno vyklopit navzdory. Lítosti jsi z něj ovšem necítila.

"A ještě něco, bude tam na mě dneska čekat, měl pro mě další práci. Asi za dvě hodiny. Když si máknete, tak ho můžete chytit." dokončil svůj monolog.
"Zavolejte bezpečnostní složky a dohlídněte, aby se odsud ani nehnul." řekla Gyzadi paní Zuy a vyšla ze dveří. Rychle jsi jí následovala a než se dveře stačily zavřít, viděla jsi Varenu jak odkopává židli a její pěst dopadá na mužovu čelist.

"Tohle se mi moc nezdá, co si o tom myslíš?" zeptala se tě mistr a vyrazila chodbou směrem ven.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Kyell
Učedník
Učedník
Příspěvky: 95
Registrován: 04.1.2017 12:22:44
Bydliště: Kashyyyk
Japan

Re: Adria Drayven - Ozvěny minulosti

Příspěvek od Kyell »

Hlavní důl společnosti Sereo, administativní budova

Kmitala jsem za panem Sereem seč mi nohy stačily, ale stejně jsem to nezvládala a musela jsem přejít do lehkého poklusu. Nikdy bych neřekla, že muž jako pan Sereo je schopen tak rychlé chůze. I přes kvapné tempo jsem z něj cítila obrovskou vlnu odhodlání a hlavou mi proběhly obavy, aby se nenechal zaslepit touhou po odvetě a potrestání viníka. Na to ale teď nebyl vůbec žádný čas, v nejhorším případě by určitě zasáhla mistr, nebo bych něco namítla já sama.
Zapudila jsem obavy a to už jsme stáli skoro před administrativní budovou, mistr už nás vyhlížela a šla nám naproti. Asi viděla, že je to vážné, když jsme se řítili jejím směrem jako velká voda.
Pár vteřin jsem si vzala na vydýchání a objasnila celkovou situaci. Pan Sereo mezitím zmizel i se svým ochráncem tam, kde zmizela i paní Zuy .
"Na kamerových záznamech jsme byli schopni identifikovat pravděpodobného viníka. Někdo si hrál s přístroji a toho někoho jsme identifikovali, je to zdejší pracovník Tomek Geril. Abychom ho nevyplašili, domluvili jsme se na tom, že si jej vyslechneme při dnešním čtvrtletním hodnocením pracovníků. Tam budeme mít možnost jej řádně vyslechnout a zjistit, jestli to byl skutečně on a především proč to udělal."
Vysvětlila jsem ve světelné rychlosti mistrovi a ukázala na budovu, kde zmizeli všichni ostatní.
Slova chvály mě sice potěšily, ale víc mě potěší, až objasníme zdejší situaci. Nemarnily jsme čas a samy jsme se vydaly do útrob budovy, až do třetího patra, kde nás už pan Sereo očekával. Jako vždy jsem se držela v závěsu za mistrem.
Vešly jsme do místnosti s polopropustným sklem. Spíš než místnost na pohovory se zaměstnanci mi to přišlo jako místnost výslechová, za tu by se nemuseli stydět ani na Coruscantu. Trochu překvapená tím, že se zde nacházejí takovéto místnosti jsem si založila ruce na prsou a strategicky se postavila k jednomu z rohů místnosti. Ve výslechové místnosti seděla paní Zuy s datapadem před sebou. Vystřídalo se tam několik pracovníků, pokud jsem si správně pamatovala, všechno to měli být kolegové Tomeka Gerila. A nakonec přišel na řadu i on.
Zaznamenala jsem, jak se v místnosti, kde jsme se všichni nacházeli, změnila atmosféra. Jako by někdo vysál veškerý vzduch z místnosti a tíha napětí mě začala táhnout k zemi.
Paní Zuy začala hovořit i s našim podezřelým a po pár minutách se pan Sereo obrátil na nás. Přikývla jsem, odrazila se od zdi a následovala mistra. Na její rady jsem rovněž přikývla, moc dobře jsem věděla, že po mě bude chtít, abych se zaměřila na rozpoložení našeho podezřelého, měla štěstí, protože nic jiného by mi právě v tento okamžik neudělal větší radost. Chtěla jsem vědět, s kým mám tu čest.
Vešly jsme do místnosti a vše se rázem změnilo. Jakmile na nás spočinul Gerilův zrak, přišla vlna strachu a zoufalství. Hned na to začal Geril sypat veškeré informace, které si jen vybavil. Obdivovala jsem mistra, že dokáže zůstat tak klidná a zároveň rázná. Já sama měla co dělat, aby mě Gerilovo emocionální rozpoložení nesmetlo k zemi. Nebylo to ani přiznání, spíše volání o pomoc. Tak moc se svého "zaměstnavatele" bál. A já se mu rozhodně nedivila, jelikož už jsem byla svědkem toho, čeho je schopen.
Skoro až s otevřenými ústy jsem zírala, co všechno vyklopil, aniž bychom mu řekly jediné slovo.
Když se svým monologem skončil, mistr vše ukončila a jelikož jsme měly, pro co jsme přišly, potřebovaly jsme to v klidu probrat. Odchod z místnosti byl tedy logickou volbou, ještě než se zavřely dveře, viděla jsem, že sabotér se spravedlnosti nevyhnul, jelikož ta na sebe vzala podobu zaťaté pěsti paní Zuy. Svraštila jsem obočí, neříkám, že by si to nezasloužil, ale dvakrát po chuti mi to taky nebylo. Na druhou stranu se nebylo čemu divit, paní Zuy měla celou dobu co dělat, aby ho neroztrhala na kusy. To se nedalo přehlédnout, i kdybych nebyla schopná to vycítit skrze Sílu.
S cvaknutím se zavřely dveře i podívaná a mistr nemarnila čas, rovnou po mě vypálila další palčivou otázku. Času nebylo moc,
proto jsem rychle veškeré informace sesumírovala a provedla rychlou úvahu.
"Co se týče Gerila, nemyslím si, že by lhal. Strach by mu to nedovolil. Jakmile jsme přišly, bylo mu jasné, že je zle, proto se tak sesypal a vše nám prozradil."
Uvedla jsem svůj monolog.
"Co se týče toho ostatního, obávám se, že se nám potvrzuje původní domněnka. Tahle situace bude mnohem závažnější, než se na první pohled zdálo. Ten Borua musel mít přístupy k systémům v této společnosti, nebo ještě hůř, někoho dalšího, kdo věděl, jak a co nastavit. Pokud to přidáme k faktu, že tenhle zaměstnavatel své pracovníky raději zlikviduje, než aby něco prozradili, jsme ve velmi ošemetné situaci."
Klesla jsem na hlase a poškrábala se na tváři.
"Otázka ale zní: Máme lepší příležitost? Geril určitě nelhal, tak rychle by jeho vyděšená mysl nedokázala vymyslet něco takového jako plán s návnadou. Navíc musí moc dobře vědět, že kdyby na nás něco zkusil, vrátíme se a vyřídíme si to s ním prvně my. Takže... Si myslím, že nemáme na výběr. I když to zní sebevíc nebezpečně a tápeme ve tmě, jako skoro pokaždé, je to naše nejlepší příležitost, jak se dostat dále."
Dokončila jsem svou úvahu a zvědavě koukala, co na to mistr.

This is a new day, a new beginning.


Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Adria Drayven - Ozvěny minulosti

Příspěvek od Phate »

Hlavní důl společnosti Sereo, administativní budova:

Výslech tedy skončil dřív, než vůbec začal a vy jste s mistrem stály na chodbě a přemítaly, co to všechno znamená. Doknčila jsi svůj monolog, ale mistr mlčela. Přemýšlela.
Určitě se nedalo říct, že by jste doposud měly lepší příležitost jak se dostat k nějakým dalším informacím, nebo dokonce k někomu, kdo za útoky stojí.

"Nemyslím si, že by lhal. To si vycítila dobře. Stejně tak jako jeho strach z jeho zaměstnavatele." odmlčela se a pokračovala cestou ven. Myšlenky jí šrotovaly hlavou, jak už u ní bylo obvyklé.
"Nemáme jinou možnost, než jít po nabízené stopě, ale jsem si celkem jistá, že lezeme do pasti. Já být na místě toho Borua, rozhodně bych poslední článek řetezu nenechala s takovým množstvím informací. Na to je tahle skupina až moc dobře organizovaná a vybavená. Takovou chybu by neudělali jinak, než schválně." dokončila tok svých myšlenek.

Mezitím vás dohnal ochránce pana Serea.
"Pan Sereo zajistil vše potřebné k zadržení toho sabotéra. Dostal jsem za úkol vás odvézt na místo schůzky a v případě zájmu vám i pomoct. Pokud dovolíte a počkáte, za moment jsem tu s nějakým vozidlem." oznámil vám a aniž by čekal na odpověď, zase zmizel. Ani ne dvě minuty na to se před vás snesl nový sportovní landspeeder černé barvy. Řidič vyskočil, aby vám otevřel dveře.

"Tak jaký je plán?" zeptal se ihned jak jste vyrazili.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Kyell
Učedník
Učedník
Příspěvky: 95
Registrován: 04.1.2017 12:22:44
Bydliště: Kashyyyk
Japan

Re: Adria Drayven - Ozvěny minulosti

Příspěvek od Kyell »

Hlavní důl společnosti Sereo, administrativní budova
Mistr vzala můj pohled na věc dobře. Za což jsem byla rád, ale bylo více než očividné, že se snaží přijít na to, jak z téhle situace vytěžit co nejvíce. Moc nemluvila, což jen potvrzovalo to, jak je tato situace vážná. Nemohly jsme si dovolit udělat chybu.
Než jsem stihla s čímkoliv přijít, objevil se ochránce pana Serea, který nás informoval o tom, že nám zajistí odvoz a popřípadě i pomoc, pokud budeme potřebovat.
Sotva jsem mu stačila kývnout, už před námi stál s černým speederem. Naskočila jsem dovnitř a sedla si dozadu.
"Omlouvám se, ale budu teď uvažovat nahlas."
Pověděla jsem spíše k mistrovi, ale ochránce to taktéž mohl slyšet a kdo ví, třeba ho taky něco napadne. Museli jsme teď brát vše, co by nám mohlo pomoci.
"Naším primárním cílem je Borua, silně pochybuji, že by se nám podařilo někoho z nich vystopovat, nebo je sledovat dále. S tím, jak dobře jsou organizovaní a jak po sobě zahlazují stopy. To znamená, že musíme veškeré úsilí vynaložit na to, abychom Borua izolovali a následně zatkli."
Koukla jsem pohledem na mistra i bodyguarda.
"Jelikož víme, čeho jsou schopni, musíme počítat s tím, že bude mít Borua někde posily, které ho v případě nutnosti klidně zlikvidují. To znamená, že musíme zabezpečit okolí, stejně tak jako Borua samotného, jelikož se může pokusit o sebevraždu. Bude se tedy jednat o boj na více frontách současně."
Přejela jsem si prsty po bradě a na chvíli se zamyslela.
Ale jak toho dosáhnout najednou? Bude očekávat svůj kontakt, který nepřijde. Hned jakmile nás spatří, bude po všem a my budeme v nevýhodě. Jedině.. Využít tady ochránce pana Serea jako návnadu, ale to je nepřípustné. Nemůžeme takhle riskovat cizí životy, od toho jsme tady my.
Zavrhla jsem toto řešení a luskla prsty.
"Navrhuji toto. Já se v přestrojení setkám s Boruem, pokud se něco zvrtne, vycítím to z něj a budu tak moct patřičně zareagovat. Vy mistře, byste mezitím zajistila okolí. Jste rychlejší a hbitější, umíte se pohybovat nepozorovaně, v Síle jste zběhlejší než já, možná bych dokázala vycítit, kolik osob je v okolí, ale to bych musela meditovat a pochybuji, že na to máme dostatek času."
Zadívala jsem se na mistra, jak se jí to bude pozdávat.
"O Borua se budu schopna postarat sama, i když dojde k přestřelce, budu se schopna přinejhorším bránit dostatečně dlouhou dobu, než zajistíte okolí a možné odstřelovače či zálohy. Pokud by se mi nedařilo Borua zajmout samotné, minimálně bych byla schopna zajistit nám drahocenný čas."
Přednesla jsem svůj nápad a koukla na bodyguarda.
"Kdyby bylo skutečně zle, mohli bychom poprosit i Vás, že byste byl naše záloha?"
Optala jsem se bodyguarda a pohledem těkla na mistra.
"Co myslíte? Je to reálný plán? Nebo jste přišla na něco jiného?"

This is a new day, a new beginning.


Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Adria Drayven - Ozvěny minulosti

Příspěvek od Phate »

Keren, okraj města:

Oba si pečlivě vyslechli tvé úvahy a nakonec i tvůj plán. Oba dva ještě chvíli mlčeli. Přemýšleli.
Mezitím docela rychle uběhla cesta a vaše vozidlo se dostalo na jeden z hlavních tahů do Kerenu a pomalu jste se blížili k jeho okraji. Jak bylo ráno klidné, odpoledne se ukázalo, že i Keren umí žít.

"Se mnou můžete počítat. Ostatně od toho sem tady." řidič promluvil jako první. Sereo se o vás asi dvakrát moc nebál, ale víc hlav víc ví a víc zbraní víc nadělá.
Mistr se komentáře ještě zdržela. To už jste se vřítili do města, ignorujíc veškeré dopravní předpisy.

"Nelíbí se mi to. Nemůžeme vědět co je to Borua zač a jak moc je nebezpečný." byla to odůvodněná obava. Tihle útočníci nebyli nějaká banda fanatiků. Byli organizovaní a velice nebezpeční. Gyzadi to věděla stejně jako ty a vidina, že tě pošle samotnou do zjevné pasti, se jí moc nezamlouval.

"Jseš si jistá, že si na to troufneš, padawane?" její hlas nabral zpět na své síle. Nechtěla, aby sis myslela, že o tobě pochybuje. Věděla líp než kdo jiný co všechno dovedeš, ale potřebovala vědět, že to o sobě víš i ty.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Kyell
Učedník
Učedník
Příspěvky: 95
Registrován: 04.1.2017 12:22:44
Bydliště: Kashyyyk
Japan

Re: Adria Drayven - Ozvěny minulosti

Příspěvek od Kyell »

Keren, okraj města
Nastalo nepříjemné ticho. Bylo nad slunce jasné, že oba uvažují o mém návrhu a snaží se přijít na to, zda je to nejlepší možná volba, nebo zdali je vůbec reálná.
První se ke slovu slovu přihlásil bodyguard. Téměř bez zaváhání souhlasil, za což jsem byla nesmírně ráda. Mít někoho v záloze bude hodně ku pomoci. Zdvořile jsem přikývla na znamení díku a stočila jsem pohled na mistra. Vypadalo to, že se jí ten plán nechce líbit. Nebylo se vůbec čemu divit, bylo to všechno nebo nic.
Nakonec promluvila i ona a rozhodla se, že nechá volbu na mě. Nemusela jsem se dlouho rozvažovat.
"Tlačí nás čas mistře, za těchto podmínek je to naše nejlepší možná volba. Zvládnu to! Nebojte se!"
Odvětila jsem rázně. I když jsem netušila, do čeho jsem se to vlastně upsala, tak nějak jsem tušila, že ze sebe vydám to nejlepší. Bylo to zvláštní, taková paradoxní směsice strachu a vzrušení z neznámého.
Mistr nemohla mé odhodlání vyčíst z očí, ale v Síle ho dozajista zaznamenala.
"Přinejhorším Vám získám tolik času, kolik jen bude možné. Síla mě povede."
Ujistila jsem mitra a koukla na bodyguarda.
"Moment překvapení pro nás bude velice důležitý, já bohužel nejsem Geril, proto se musím zahalil. Myslíte, že bude možné cestou sehnat nějaký plášť nebo kápi?"
Vystřelila jsem po něm.

This is a new day, a new beginning.


Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Adria Drayven - Ozvěny minulosti

Příspěvek od Phate »

Keren, okraj města:

Projížděli jste úzkými ulicemi města, míjeli otevřené obchody všeho druhu. Několikrát jste málem srazili nebohého chodce, který se zamyšlený zapomněl pořádně rozhlédnout na obě strany. Řidičovy reflexy si s každou překážkou hravě poradily.
Gyzadi ti věřila, ale stále přemítala nad jinými možnostmi. Muselo se to dát vymyslet nějak jinak, ale v tuhle chvíli jí nic nenapadalo.

"Tady můžeme koupit nějaké nenápadnější oblečení." zastavil řidič před jedním z obchodů prodávající různé typy oblečení.
"Místo setkání je kousek odsud. Doporučoval bych pěší přesun. Tohle vozidlo je trochu moc nápadné ve čtvrti jako je tahle." dodal ještě pro informaci a při zběžném ohlédnutí po okolí měl pravdu. Speedry v okolí byly podřené, oprýskné a celkově se jednalo o starší modely. Neprůstřelná limuzína vypadala na takovém místě vskutku nepatřičně.

Mistr vystoupila a zamířila do obchodu. Spolu s řidičem jste jí následovali. Obchod vypadal spíš jako vetešnictví, ale dalo se tu najít co jste potřebovali
Nelíbí se mi to, ale asi opravdu nemáme jinou možnost. Na schůzku půjdeš ty Adrio. Zjistíš jaká je situace a kdyby si vycítila, že to bude nad tvé síly, chci abys okamžitě zmizela. Společně se o tom potom postaráme. Teď si najdi něco nenápadného." nebylo to lehké rozhodnutí, ale určitě nebylo zdaleka poslední, které bude muset mistr v tvém tréninku podniknout.

"Vás předně poprosím o jméno." otočila se s úsměvem k muži, který si zkoušel ošoupanou koženou bundu s látkovou kapucí, které zakrývala většinu obličeje aniž by nějak víc bránila ve výhledu a se kterým jste měli za několik okamžiků vlézt do pasti.
Ach ano, samozřejmě. Nebyli jsme představeni. Jmenuju se Lon. Lon Sereo. Je mi ctí."
“There’s no blade as keen as surprise.”


Zamčeno

Zpět na „Dokončené výcviky“