11. Sraz Akademie Sily - 2.-6. 8. 2017

Zde je uplatnění pro nápady, komentáře a novinky.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

11. Sraz Akademie Sily - 2.-6. 8. 2017

Příspěvek od Jordi Linx »

Nový spin-off k hlavní sérii Akademie
Epizoda XI - Návrat na místo činu

Akt I. - Rolling Forces
Hned z rána se pustil Tukan do karbanu a porazil Gnosta snad ve všech partiích
Obrázek

K polednímu jsem pak všichni váleli - Tuky spoléhal na techniku v kolenou, zatímco Jordi to bral přes ladné křivky
ObrázekObrázek

Gnost s Mandou přikládali důraz na startovní pozici.
ObrázekObrázek

Dash na to důrazně šlapal, zatímco Keny to bral s nadhledem.
ObrázekObrázek

East pak předvedl Ostravský švih.
Obrázek

Akt II. - Doplňování energie
Tukan předvedl svůj apetit, kdy sám snědl tolik, co polovina ostatních dohromady.
ObrázekObrázek

Po jídle bylo potřeba si nechat vytrávit, což potvrzoval Gnostův výraz ala rodian.
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek

Akt III. - Tour de Olmitz
Sice byly drobné neshody, kudy a kam vyrazit
Obrázek

Ale dobří pocestní nás správně navedli
Obrázek

A vždy jsme našli správné místo k odpočinku
Obrázek

Abychom nakonec dorazili i ke katedrále vichrů
Obrázek

Akt IV. - Večerní pohoda
Po cestování bylo fajn si udělat pohodu na základně
Obrázek

Dash přistižen při komunikaci s bothany? Ale Tukanovi to bylo stejně jedno ...
ObrázekObrázek

East poté předvedl svůj nový skill - zpěv sirén.
Obrázek

Oběti na sebe nenechaly dlouho čekat.
ObrázekObrázek

Přeživší pak usedli ke hře o to, kdo se vrátí na místo činu
Obrázek

Akt V. - Různé fázy únavy
Po únavném dnu za Gnosta mluvil GN-05T
Obrázek

A keny hledal spásu v záhadném balíčku
Obrázek

Dash s Kenym zažehnávali únavu doplněním energie.
ObrázekObrázek

Jakou úchylkou trpí bratři?!
Obrázek

Jordiho meditační poloha.
Obrázek

Akt VI. - Sabaccový turnaj
Vítěz, jenž nechtěl vyhrát a Tukan, jenž dostal na ruku idiotův šik.
ObrázekObrázek

Gnost se snažil postřehnout rychlé ruce rozdávajícího.
Obrázek

Zatímco East netrpělivě čekal na další kartu
Obrázek

Vítězství v druhé části patří bratrům ve zbroji
Obrázek

A nakonec společná momentka všech účastníků.
Horní řada zleva: Keny, MrTukan, Jordi Linx, Mandalorian, Xavier
Spodní řada zleva: East.Wood, Dash Spience, Gnost Kohn
Obrázek
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: 11. Sraz Akademie Sily - 2.-6. 8. 2017

Příspěvek od Jordi Linx »

Po dalším roce opět nastal čas provést společnou výpravu. Tentokráte jsme vyrazili po vlastních stopách a jali se zkoumat místo, kam jsme dříve podnikli mezigalaktickou výpravu. Nyní již část Nové Republiky, tak měla tu čest nás podruhé hostit.

Má cesta začínala v klasickou hodinu směrem k imperiálnímu centru a jako obvykle se neobešla bez komplikací, když se na kraji imperiálního centra vyskytla kolona nákladních frachťáků. Někdo se rozhodl přestavovat trasy vjezdu na planetu a zkratka, kterou jsem chtěl zkusit se zkratkou nestala a naopak znamenala objížďku. Se zpožděním, které bylo sice menší než v posledních letech, ale stále dosti patrné, se mi nakonec povedlo dostat až k OC Dartha Bridge, kde jsem na palubu přibral Mandaloriana. Společně jsme pak vyrazili směrem pryč, jak jen to pedál podsvětelných motorů umožňoval.

Hyperpohonová trasa pak až na výjimky a bezohledné piloty zastaralých a pomalých frachťáků splnila svůj účel a velmi rychle jsme posunuli vpřed, abychom na jejím samém konci (podezírám, že vlivem interdictoru) byli vytaženi na nějakou špatnou trasu a museli využít služeb mého věrného droida 1-P4D a dostali se zpět na požadovanou trasu. Po ní jsme pokračovali dále přes odbočku na Brnon (po imperiálním centru druhá největší ekumenopole v galaxii) s drobnou zastávkou na planetě Černých Hor, kde jsme nabrali do zásoby zásobu lokálního piva a pokračovali dál do Brnonu. Bez komplikací jsme se tam pak spojili s Kenym a Gnostem a před finálním úsekem trasy jsme se posilnili v restauracích obchodu Galaxus (rozumějme Globus ve vesmírném měřitku). V tomto složení jsme pak dorazili do Nal Olmütze a před cestou na naši první základnu jsme ještě zmátli několik nepřátel brzkou odbočkou a cestou skrze nečekanou část města.
Možná se podivíte nad zmínkou první základny - ale v rámci existence novorepublikového byrokratického aparátu se není čemu divit. Naše rezervace hlavní základny byla totiž ignorována a došlo k rezervaci této základny i jinou výpravou. Jako omluva nám byla nabídnuta alternativa na druhé straně planety, byť sdílena s lokálními obyvateli. Nicméně na první základně čekal téměř celý zbytek výpravy a společně jsme pak vyrazili do místních podniků se občerstvit.

První zastávkou byl podnik U bothana(= žida), kde si konec večerní zábavy představují na osmou hodinu, polovina cest vede přes kuchyni a servírují šerý mok vydávaný za pivo. Po konci večerní zábavy jsme se přesunuli do Archívů - ano do Archívů(Knihovna), kde bylo mnohem více živo a dokonce disponovalo holonetovou obrazovkou. Zde jsme strávili zbytek večera prvního dne, než jsme se navrátili na základnu, kde jsme relativně brzo ulehli.

Nadcházejícího rána jsme společně s Eastem a Dashem sestavili potravinovou hlídku a vyrazili do místní džungle (jestli to byl obchod, tak se džungli podobal podnebím) a ulovili zásoby pro start do dne. Domorodkyně byla zaskočena, že chceme v obchodě něco kupovat a proto jsme se rychle vytratili. Na první základně jsme se pak posilnili, než se Tukan s Gnostem vrhli do karbanu. Tehdy jsme poprvé pojali podezření, že musí mít corelliánské předky, když neutrpěl porážky i přes veškeré Gnostovo snahy.
Naše další cesta pak vedla do centra, abychom si zahráli holobowling, při němž nikdo z nás "rozhodně" nepoužíval Sílu. A i kdyby se k tomu někdo rozhodl, tak corelliánská klika Tukana ochránila i předtím. Marný byl můj vytříbený styl, Dashovo razance, Mandovo vražedné úmysly (jakoby koule v jeho rukách byla Hvězdou smrti a on ji vrhal na sadu alderaanských kuželek), Eastovo cvičená ruka či jen vůle Gnostova. Pouze keny to bral s nadhledem a čekal, zda-li nedostane šanci na útok ze zálohy, což se mu žel nepovedlo.
Po hře následoval oběd, u něhož Tukan demonstroval apetit týden nenakrmeného gamorreana, než jsme vyrazili na první ochutnávky zajímavého pitiva Olmütze. Započali jsme Möritzem za cenu imperiálního centra, abychom pak zakotvili u stánku s výrazně citronovým pivním mokem. Místní mladá servírka byla trochu překvapena tím, že chceme všichni totéž, nikolivšak tím, že ne každému zachutnalo. Před příjezdem posledního člena výpravy jsme pak zapadli do dalšího podniku, kde jsme se i skryli před přílivovou vlnou, aby však místní podnebí bylo kombinací vedra Tatooine, vlhkosti Dagobahu a osídlední Nar Shaddaa. MrTukan zde předvedl své corelliánské štěstí a opět vyhrál skoro vše - hološipky i planetární kulečník (v němž jsem mu tedy výrazně pomohl ...).
Po vyzvednutí Xava jsme pak zamířili do Archívů, abychom zde pojedli a odvraceli obličej od holoobrazovky, kde se hrál nepříliš pohledný holoball (stejně jako předchozího dne). Výraznou náplastí však byla místní strava, byť moje objednávka byla opomenuta.
Naše další cesta poté vedla na první základnu, kde jsme se pustili do velké simulační hry - tentokrát v rolích ARC a čtyřčlenného komanda (ano Dash a Eta na scénu). Simulace trvala dlouho do noci a přinesla mnoho zajímavých a zábavných momentů (včetně střelby do vlastních, stormtrooper effectu, nebo šílenému řidiči).

Nadcházející den měla nastat hlavní atrakce - tour městem, které však mělo předcházet stěhování na hlavní základnu. Nicméně ráno nás nejprve nenápadně a s chichotem pozorovala mladá generace antarianských rangerek, aby pak došlo k soubojím na simulátoru, nejprve imperiálně-loveckému souboji dva na dva, aby se posléze do sebe pustila smečku TIE Fighterů a eso Soontir Fel. Ten měl ale nehoráznou smůlu a stál se obětí neznámého kadeta, který si za obě simulace připsal minimálně dva sestřely a jeho povýšení bylo prakticky jisté.
Rychlý povel ke stěhování pak měl předejít dešti, ale to se úplně nepovedlo a tak nastalo pašování osazenstva v mé lodi napříč městem. Na dvě cesty se povedl celý kontraband převést, zajistit vstup a poté se sejít v Tukatovně. Byť název nemusí budít na první dohled zajímavý dojem, jednalo se o vytříbený podnik, který uměl načepovat perfektní rovnováhu v Síle (rozumějme ukázkové řezané) a nabízel i výtečný pokrm. K tomu profesionální personál a poutavá zeltronská servírka a spokojenost byla na světě. Cesta si však vyžadovala pokračovat dále - a to na pevnost. Lesní cestička nás přivedla k cíli cestou okolo minigolfu, ale na něj ani do pevnosti jsme se nedostali. V pevnosti se totiž chystala jakási slavnost, které jsme se však rozhodli vyhnout.
Cesta pak vedla skrze centrum (s krátkou zastávku na pivu Moritz) a okolo různých pamětihodností, abychom se dostali až na bývalou turbolaserovou věž stormtroopera Moritze. Shora jsme se podivovali dobrému výhledu a dříve i skvělému dostřelu, než jsme pokračovali do další destinace. Tou byl pivovar dávného Jedivo Vaclava, jenž pilně studoval Sílu a přišel s množstvím zajímavých speciálů.
Po příjemném posezení naše cesta pokračovala k místní katedrále stejnojmenného Jediho, kde jsme byli zastiženi holonetovými zpravodaji, abychom se před nimi o něco později ukryli v jakémsi Kebab centru. Nutno říci, že tato barabelská strava nebyla vskutku špatná a mohli jsme tak pokračovat do poslední zastávky dne "U letné". Odtud jsme se pak už jen vrátili na základnu, abychom si poslechli další z Eastových holokoncertů a ochutnali likérů různých krajů, kterými jsme všichni disponovali. Večer jsme pak zavřeli strategickou hrou s cílem nasbírat co nejvíce AT-AT a posléze s nimi, co nejvíce vystřílet protivníky.

Předposlední den měl původně obsahovat výpravu k vodní nádrži, ale počasí a únava účastníků nás nakonec zavedla jen k obědu do nedalekého restaurantu a posléze doplnění zásob, do stále fungujícího obchodu "Vongské semeno" (odkazuji na zápisky ze 7. setkání). Vybaveni novými zásobami jsme se nakonec vrátili na základnu a po rozvaze se rozhodli pokračovat v simulaci z předpředchozího dne. Padlo velké množství droidů, kloni utrpěli značná zranění, ale již se pomalu blížili svému cíli a dokonce získali různé trofeje (alkohol, plakáty s obnaženými děvami a herní šipky), než jsme od hry upustili a jali se opékání banthyna ohni.
Po hodech na banthě jsme se pak pustili do karbanu a hráli sabacc (poker). První hru vyhrál Mandalorian, jenž vyhrát nechtěl a neustále to dával najevo - potvrzuje to i jeho překvapený výherní výraz. Druhá hra pak přinesla drama mezi Dashem a mnou a byť jsem nakonec prohrál, nenechal jsem se hecnout a nedal do banku helmu. Tomu všemu přihlížel Xav držící hlavní kapitál jako muunský bankéř.
S ohledem na nálety hmyzu se pak většina přesouvala dovnitř, aby došlo k letecké simulaci imperiální stíhací jednotky proti Bobbovi Fettovi a jeho zhrzené milence, zatímco ostatní pokračovali v boji AT-ATčky. Vesmírná bitva dopadla velmi těsně vítězstvím pro impérium, když Bobba neustál tlak po zabití jeho milenky a prchnul z pole (i když jedna z imperiálních lodí dezertovala) zanechávajíc za sebou jediný imperiální stroj. Tím byl zakončen tento den.

Den poslední již mnoho nepřinesl - zabalení a úklid zbytku, než nastala poslední výprava směrem k centrálnímu dopravnímu uzlu, abychom si tam dali poslední oběd. I když se v nám v cestě dovnitř snažil zabránit speeder bikový gang svými zaparkovanými stroji, tak jsme se dovnitř dostali a vychutnali si další kvalitní pohoštění. Následovala první rozloučení - s Dashem, Eastem a Tukanem, než jsem si zbylou hlavní skupinu naložil do své lodi a vyrazili jsme do Brnonu.
U kenyho posléze došlo k předání alchymistického lektvaru pro Mandaloriana, jenž se tak zásobí na přicházející jadernou zimu, abychom se s vrchním alchymistou a Gnostem posléze rozloučili a spolu s Mandem a Xavem pokračovali dál do imperiálního centra.
Cestou jsme se opět zastavili na planetě Černých Hor, tentokráte ale na odvrácené straně a kromě upomínkového předmětu si s Mandem vzali něco málo nazpět. Následovala pak už jen stíhací jízda do Imperiálního centra (nečekaně s drobnou výletní vložkou v prostoru před připojením k hlavnímu tahu z HK), kde došlo k závěrečnému rozloučení mezi mnou Mandou a Xavem. Ještě jsme se museli vyhnout pokusu o atentát ze strany repulzorového vlaku a následovala moje sólo jízda na mou domovskou základnu.

Tímto skončilo naše další dobrodružství a určitě se nemohu dočkat dalšího a toho, co si na nás nachystá galaxie tentokrát.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
East.Wood
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Příspěvky: 1622
Registrován: 01.10.2009 15:13:20
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: 11. Sraz Akademie Sily - 2.-6. 8. 2017

Příspěvek od East.Wood »

Tak já jenom pár slov:

- jsem rád, že se stále schází stará dobrá parta a ti, co jeli, si to užili. A že nám nikdo další nechyběl...

- Olomouc podruhé, tentokrát jsme si pořádně prohlédli město, jeho kulturní památky a rovněż množství barů a hospůdek :)

- letos jsme nepodnikli žádný pořádný výlet či výšlap do okolí

- přišlo mi, že už na sraz někteří přijeli unavení a během srazu toho moc nevypili a ke konci už všem docházely síly. Možná to zapříčinilo horké počasí, nebo už holt stárneme... :-D

Každopádně sraz se vydařil, díky bando!
"V hloubi duše jsem rebel. Kdykoli mi někdo řekne, že trend je takový a takový, hned se vydávám opačným směrem."

Clint Eastwood

Odpovědět

Zpět na „Vše k Akademii Síly“