Adria Drayven - Na kočku a na myš

Zde se odehrávají mise postav pod vedením moderátora.

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
Kyell
Učedník
Učedník
Příspěvky: 95
Registrován: 04.1.2017 12:22:44
Bydliště: Kashyyyk
Japan

Re: Adria Drayven - Na kočku a na myš

Příspěvek od Kyell »

Keren, místo setkání
Všude bylo tak ticho, skoro bych se až nechala unést tím klidem, kdyby neměl pachuť smrti. Téměř jsem ji cítila na patře, nechutnou hořkost, která se šířila dál a dál. Další dlouhý výdech, ano, to pomohlo.
Mistr po jisté době přišla zpět, snažila se mě nerušit, ale už jen její ozvěna v síle byla jako maják v černočerné tmě, cítila jsem její... sklíčenost.
Byla tak pozorná, že se posadila vedle mě a ještě chvíli mě nechala meditovat. Teprve až promluvila, pootočila jsem hlavou, aby měla jistotu, že ji věnuji pozornost.
"Já jsem vylíčila celou situaci panu Sereovi, rovněž jsem ho požádala, aby zaslal někoho pro Lonovo tělo, přece jen je to rodinná záležitost, takže bych předpokládala, že se o to bude chtít postarat osobně."
Shrnula jsem mistrovi, jak jsem se poprala s úkolem, se kterým mě zde zanechala.
Při poznámce o radě jsem si musela povzdechnout.
"Omlouvám se za svou upřímnost, ale nemyslím si, že je dvakrát moudré, aby sem Rada posílala další potencionální terče. Už vůbec ne další Jedie. Ale to je pouze můj názor."
Sklonila jsem opět hlavu.
"Jestli jsem si něčím jistá, tak je to tím, že tenhle Nikto se zajmout nedá a i kdyby se nám to nějakým neuvěřitelným zázrakem povedlo, zabije se dřív, než ho někam převezeme. Je to fanatik a věří každému svému slovu. S těmihle se nevyjednává. Převážet ho na hustě zalidněnou planetu je šílenství samo o sobě, pokud se budeme bavit o Coruscantu."
Neodpustila jsem si poznámku, po které nastala trapná chvíle ticha.
Mistr se zřejmě ostýchala zeptat na svou další otázku, která na sebe nenechala dlouho čekat.
Upřímně jsem nevěděla, jak mám odpovědět, protože jsem toho pociťovala příliš mnoho najednou.
"Když jsem vyrůstala v chrámu, žila jsem v domnění, že budu občany Republiky chránit, přinášet mír a spravedlnost, přinášet naději tam, kde je jí nejvíce potřeba. A podívejte co má arogance způsobila."
Stočila jsem pohled k bezvládnému tělu.
"Místo abych si uvědomila své skutečné možnosti, snažila jsem se sama sebe přesvědčit, že zvládnu víc. Pýcha mi zaslepila úsudek a to stálo život nevinného muže, který se pro mě téměř obětoval. Jako potencionální budoucí rytíř Jedi jsem dnes absolutně selhala. A zjistila, že každé mé chybné uvážení může stát někoho život. Jestli něco vím, tak je to fakt, že na tuhle lekci do smrti nezapomenu, protože to bude mé břímě."
Klesla jsem hlasem a založila si ruce na prsou, protože jsem z nějakého důvodu pocítila nepříjemný chlad.
"Víte mistře, cestujeme spolu už dlouho a neměla bych to říkat, ale tohle je poprvé, kdy se skutečně bojím toho, co teprve přijde."

This is a new day, a new beginning.


Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Adria Drayven - Na kočku a na myš

Příspěvek od Phate »

Keren, místo setkání:

Mistr pochmurně přikývla. Nesouhlas s rozhodnutím Rady na ní byl vidět. Rozhodně nepodceňovala schopnosti Jediů, ale z toho co viděla, tak tenhle NIkto byl nejlepší bojovník, se kterým se kdy setkala. A ke všemu to prapodovné rušení v Síle.

Říkala jsem jim to samé, ale trvali na tom jakmile jsem zmínila, že jde nejspíš o někoho z Morgukai. Dál se o tom nechtěli bavit.
Ani neřekli, koho pošlou."
škočial ti do řeči trochu rozezleně, ale vzápětí se zase uklidnila, když jsi pokračovala.

"Lon byl dospělý a velmi rozumný, Adrio. Věděl do čeho de a tvé neuposlechnutí rozkazu," trochu si rýpla, protože si opravdu neuposlechla rozkaz svého mistra, za což tě, až se trochu uklidníš, bude čekat nemilý rozhovor.
s jeho smrtí nemělo co dělat. Už byl na cestě sem, chtěl těm útokům přijít na kloub. Taky mě neposlechl. Můžeme být jedině rády, že aspoň ty jsi přežila." dokončila myšlenku.

To už se zvenku ozvaly repulzory několika vozů. Vyšly jste ven, kde před vámi stál pan Sereo s velmi přísným pohledem.
"Kde...?" zeptal se jenom. Mistr mu beze slova ukázala na budovu za vámi. Pan Sereo vešel sám a chvíli se v budově zdržel.
Když vyšel, vypadal zdrceně. Pokynul třem mužům, kteří vyčkávali u vozu s repulzorovým vozíkem.

"Jak tohle vysvětlím své sestře..." šeptem, spíš pro sebe, než pro vás. Sledovali jste, jak je Lonovo tělo převáženo na vozíku, zakryté tmavou látkou. Do odjezdu těla jste neřekli ani slovo.
"Říkala jste, že vrah byl nad vaše síly, mladá Jedi. Byl sám? Kdo se může postavit Jediovi?" zeptal se příkře. Nemyslel to tak, ale v téhle situaci se prostě neovládl.

"Takových je v galaxii velmi mnoho, pane Sereo. Jeden z takových zabil vašeho synovce. Nebylo moudré sem přijet." odpověděla mistr, ale pan Sereo svůj pohled stále upíral na tebe. Chtěl zřejmě obšírnější vysvětlení.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Kyell
Učedník
Učedník
Příspěvky: 95
Registrován: 04.1.2017 12:22:44
Bydliště: Kashyyyk
Japan

Re: Adria Drayven - Na kočku a na myš

Příspěvek od Kyell »

Keren, místo setkání
Rozhodnutí rady jsem dál nikterak nekomentovala, jen jsem doufala, že nebudou natolik hloupí, aby posílali dalšího Jediho. Někdy jsem si připadala opravdu zvláštně, co se Rady týče, jejich myšlenkové pochody byly mimo mé chápání a většinou mi byly proti srsti.
Při zmínce o Lonovi jsem sebou trochu trhla. Jeho jméno mi bude v hlavě rezonovat jako nekonečná ozvěna snad do konce věků. Nikterak jsem Mistrovi neodporovala ani se nesnažila něco namítnout, vše co bych řekla by bylo stejně zbytečné a Lona by to k životu stejně nepřivedlo. Moc dobře jsem věděla, že tahle situace bude mít ještě dohru, ale to až později, až budeme s Mistrem někde v soukromí a nebude nám hrozit nebezpečí v podobě Morgukaiského asasína.
Mistrův monolog přerušil hukot vozů. Pan Sereo sem vtrhl jako tělo bez duše, přísahala bych, že veškerou svou barvu zanechal někde v pracovně. Neměla jsem odvahu pozvednout tvář a podívat se mu "z očí do očí".
Když zmizel ve skladu, pocítila jsem hořkost v hrdle a nepříjemnou tíhu na prsou. To nejhorší teprve přijde, až pan Sereo vyjde ze skladu. Pokud jsem si myslela, že byl bledý, už když přijel, nyní byl dočista průhledný a přesně jak jsem čekala, vypálil po mě dost nepříjemnou otázku.
Mistr se sice snažila o diplomatickou odpověď, ale rozpáleného pana Serea to nezastavilo, proč by taky mělo. Viníka měl před sebou.
Sebrala jsem poslední zbytky odvahy a pozvedla jsem hlavu, aby se mi mohl dívat přímo do obličeje, i když z něj nebylo moc vidět skrze kápi.
"Ano, díky Síle byl sám, pane Sereo."
Klesla jsem na hlase a v rychlosti se snažila dát dohromady nějakou diplomatickou odpověď. Něco, čím ani neurazím, ani nepoukážu na svou naprostou neschopnost.
"Jak jistě víte, kde je světlo, tam je i stín. A tohle je něco obdobného. Rytíři Jedi nejsou bohužel všemocní, padawani jako já už vůbec. A stejně tak jako může být třeba vlk predátorem i kořistí, nyní jsme se stali kořistí my. Jelikož jsme narazili na někoho, kdo je celý život připravován na boj s Jedii a jeho cílem je Jedie likvidovat. "
Odvětila jsem panu Sereovi s nadějí, že se v tom nebude dál moc šťourat. Každopádně jsem tomu moc nevěřila, na jeho místě bych se po vrahu, který je navíc schopen zabít Jedie, pídila ještě víc.

This is a new day, a new beginning.


Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Adria Drayven - Na kočku a na myš

Příspěvek od Phate »

Keren, místo setkání:

Mistr Sereo se držel co mohl, ale jakmile jste s mistrem promluvily, začala se mu vracet barva do obličeje. A aby toho nebylo málo, začal vypadat opravdu vytočeně. Mistra umlčel máchnutím ruky. Ucítila jsi její nesouhlas, ale nechala to být. Chápala ho.

"Nechte si ty filozofický kecy!" okřikl vás. Otisk jeho hněvu v Síle byl takřka hmatatelný. Pokud by pan Sereo dokázal ovládat Sílu, těžko by se v tomhle stavu vracel zpět ke světlu.
"Ta vaše úžasná Síla mu život nezachránila. Já chci vědět co byl ten parchant zač! Chci vědět kdo to byl a chci jeho hlavu, ať to stojí co to stojí!" nepřestával křičet. Jeho zaměstnanci udělali pár kroků od vás a vytřeštěně na svého zaměstnavatele hleděli.

"Pane Sereo, tímhle přís..." spustila Gyzadi, ale v polovině věty se zasekla. "Pozor!" zakřičela přesně ve chvíli, kdy jsi sama vycítila bezprostřední nebezpečí. Následující tři vteřiny ti přišly jako hodina. Mistr odmrštila pana Serea pomocí Síly a zvládla lehce popostrčit několik jeho podřízených, kteří stáli nedaleko vás.

V ten moment vybuchla implozivní nálož. Nezaměnitelný zvuk, který tenhle typ nálože dělal před explozí, se nedal s ničím splést. Budova explodovala a rozletěla se do všech stran. Instinktivně jsi zaštítila sebe i mistra.

Letící trosky vás sice srazily na zem, ale neublížily vám nějak víc, než bylo pár oděrků. Když jsi se vzpamatovala, uviděla jsi budovu rozmetanou po okolí. Pan Sereo ležel bezvládně na zemi.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Kyell
Učedník
Učedník
Příspěvky: 95
Registrován: 04.1.2017 12:22:44
Bydliště: Kashyyyk
Japan

Re: Adria Drayven - Na kočku a na myš

Příspěvek od Kyell »

Keren, místo setkání
V panu Sereu bouchly saze! Doposud se projevoval jako klidný člověk, sem tam trošku zvýšil hlas, ale to co předvedl nyní, to mělo do vyrovnanosti velice daleko. Bohužel jsme ho já ani Mistr nemohly vinit. Měl právo na to být bez sebe.
Dokonce umlčel i Mistra, nešlo by ani o to, že ji přerušil, co na tom bylo šokují, byl fakt, že to ho Mistr nechala být
a nevyjadřovala se.
Jak jsem předpokládala, ani má taktická odpověď nestačila a spíš jsem přilila olej do ohně. Doslova jsem jeho hněv cítila, přísahala bych, že jsem začala zatínat pěsti a rty jsem stáhla do úzké štěrbiny. Jestli měl někdo právo vědět, kdo ten Nikto byl, byl to právě pan Sereo. Bohužel jsem se nevyznala v kodexu našeho řádu natolik, abych si byla jistá, zda jsem oprávněná povídat cizincům o tom, že existují asasíni trénování přímo pro eliminací Jediů. Proto jsem toto vysvětlení ponechávala na Mistrovi. Ta, zdálo se, chtěla nechat pana Serea nejprve vyzuřit, aby s ním byla dále kloudná řeč.
Dřív než stačila cokoliv říct se ozval prazvláštní a povědomý zvuk. Nemohla jsem si vzpomenout, odkud ten zvuk znám, ale věděla jsem, že to pravděpodobně nebude nic dobrého. Za další vteřinu se má paměť vzpamatovala a já si uvědomila, v jak velkém průseru jsme. Díky bleskurychlé reakci Mistra se pan Sereo poroučel k zemi a jeho lidé taktéž poodskočili o něco dál. Já sama jsem měla co dělat, abych nějakým způsobem zabezpečila sebe spolu s Mistrem, jelikož jsme stály téměř vedle sebe.
Nebylo to ale dost na to, aby se nás trosky nedotkly, avšak stačilo to ke zbrždění sutin, které nás jen povalily a naštěstí nezabily.
Netuším jak dlouho jsem ležela na zemi, možná pár vteřin, možná několik dlouhých minut. Když jsem si plně uvědomila, co se dělo, mé tělo zdobilo několik dalších větších oděrek a šrámů. Okamžitě jsem vystřelila na nohy a rozběhla se za bezvládným tělem pana Serea. Pomocí svého vnímání jsem kontrolovala jeho ozvěnu v Síle.
"Pane Sereo! Pane Sereo! Proberte se!"
Několikrát jsem ho "šetrně" poplácala po tváři, aby nabyl vědomí. Doufala jsem, že se mu nic vážného nestalo. Kde byli jeho lidé jsem netušila, instinktivně jsem se rozběhla přímo k němu.

This is a new day, a new beginning.


Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Adria Drayven - Na kočku a na myš

Příspěvek od Phate »

Keren, místo setkání

Hvizd v uších neustával. Rychle jsi klopýtala k tělu pana Serea, které nejevilo žádné známky života. Věděla jsi, že není po smrti. Jeho zvěna v Síle byla stále přítomná. Velmi slabá, ale byla tu.
Mistr kontrolovala další zaměstnance. Vypadalo to, že jsou zde nějaká vážnější zranění, ale nic smrtelného.
Když jsi se dostala k Sereovi, snažila jsi se ho šetrně probrat, až jsi trochu přitvrdila. Nebylo to k ničemu. Starší muž ležel v prachu a nevěděl o světě.

Hasiči a policejní složky už se blížily, což si poznala podle vuku sirén, které vystřídaly nepříjemný hvizd v uších.
"Adrio...Adrio...Adrio!" znělo čím dál tím hlasitě z tvé pravé strany. Gyzadi se snažila upotat tvou pozornost, což se jí po chvilce vytrvalého hulákání podařilo.

"Jsi v pořádku? Není ti něco? Jak je na tom Sereo?" vychrlila několik otázek a kusem svého oděvu zavázala řezné zranění jednoho ze Sereových zaměstnanců.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Kyell
Učedník
Učedník
Příspěvky: 95
Registrován: 04.1.2017 12:22:44
Bydliště: Kashyyyk
Japan

Re: Adria Drayven - Na kočku a na myš

Příspěvek od Kyell »

Keren, místo setkání
Nepomáhalo to, ať jsem ho praštila sebevíc, nereagoval. Přiložila jsem mu dlaň k hrudníku. Nic, kdybych necítila jeho ozvěnu v Síle, myslela bych si, že je mrtev. Byl sice naživu, ale to se mohlo brzo změnit, potřeboval lékařské ošetření, protože ať mu bylo cokoliv, byl z poloviny pryč.
Byla jsem natolik vystresovaná, že jsem ani nevnímala hučení v uších, které mi téměř znemožňovalo vnímat okolí jinak než pomocí Síly. Jediné co jsem vnímala byla mizivá ozvěna pana Serea a bubnování vlastní krve v uších. Až po chvíli jsem zaznamenala známý zvuk sirén a poté jsem dokonce zaregistrovala své jméno. Slyšela jsem ho velice slabě, jakoby z opravdu velké dálky a hlas neustále sílil a přibližoval se. To se mi začal sluch vracet zpět do normálu po tak velké tlakové vlně. Rozeznala jsem mistrův hlas a uvědomila si, co se to vlastně stalo. Okamžitě jsem jí začala hledat kolem sebe. Snažila se dělat to, co já panu Sereovi, jenomže jeho zaměstnanci na tom byli hůře a bylo jich víc.
"Mistře!" Já jsem v pořádku, jen pár oděrek. Ale pan Sereo! Potřebuje okamžitě ošetřit jinak...
Nedokončila jsem větu a zkontrolovala jsem ho pohledem. Pokusila jsem se vstát a musela jsem udělat několik kroků stranou i zpátky, abych se nesesunula zpět na zem. Pohledem jsem přejela celou scenérii, byla to hotová katastrofa.
"Mistře, je Vám něco? Jste zraněná?!"
Vychrlila jsem na ni okamžitě, ale ani na krok jsem se nevzdalovala od pana Serea a vyhlížela jsem blížící se pomoc.

This is a new day, a new beginning.


Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Adria Drayven - Na kočku a na myš

Příspěvek od Phate »

Keren, místo setkání:

Mistr ošetřila vyděšeného zaměstnance a vyrazila rychle k vám. Kvapem tě podepřela, dokud jsi nezískala rovnováhu a pak zaklekla u pana Serea. Překontrolovala jeho stav a pak se ponořila do Síly. Věděla jsi, že Gyzadi ovládá několik léčebných dovedností, ale zatím jsi neměla možnost být jim přitomna. To se teď mělo změnit. Síla se okolo pana Serea začala hromadit a mistr její pomocí zacelovala rány, které nebyly na první pohled viditelné. Mlčky jsi jí pozorovala, než se dostavily záchrané složky města Keren.

Hasiči zašli okamžitě kropit zbytky skladiště hasící pěnou, která se rozpínavě sápala po všem žhavějším, než byl nedopalek od cigarety. Policie okamžitě uzavřela perimetr a odehnala zvědavé čumily.

"Co se tady u všech Sithů..." ozval se hrubý mužský hlas odněkud za vámi, než zaregistroval co se děje. Starší muž v kapitánské uniformě se tiše postavil a pokynul svým mužům aby vám udělali prostor. Ti se postarali o ostatní a vás si nevšímali.

"Víc toho nezmůžu, ať se o něj postarají zdravotníci. Nejspíš bude potřebovat operaci." Gyzadi ztěžka oddychovala a pomalu se zvedla, aby dala prostor medikům. Vypadala velice vyčerpaně.

"Teď, když se mi můžete věnovat, můžete mi říct, co přesně se tady stalo?" zeptal se znovu muž, tentokrát trochu mírněji. Rychle jsi mu ve stručnosti vysvětlila k čemu došlo a ignorovala jsi fakt, že se vám ani nepředstavil.

"Tak to je perfektní. Radní mi dala vědět, že přiletíte. Už jsem měl s tím vaším Řádem co dělat a uznávám, co pro galaxii děláte, ale jestli tenhle Nikto přiletěl na Naboo, aby vás sem nalákal... Tak vás tu nevidím moc rád." řekl trochu příkře, ale se starostí v hlase. Věděl, že za tohle vy nemůžete, ale uvědomoval si, jaké riziko pro místní obyvatele tahle situace představuje.
"Mimochodem, jmenuji se Roland Jo, jsem místní šéf policie, ale to vám dozajista došlo, vážení Jediové."vypravil ze sebe, když mu došlo nedodržení společenských konvencí, kterého se dopustil. Zlehka se uklonil a vyčkal, dokud se nepředstavíte vy. Ta čest připadla opět tobě, neboť Nyrin nyní seděla na jedné z přiletivších beden a ztěžka oddychovala.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Kyell
Učedník
Učedník
Příspěvky: 95
Registrován: 04.1.2017 12:22:44
Bydliště: Kashyyyk
Japan

Re: Adria Drayven - Na kočku a na myš

Příspěvek od Kyell »

Keren, místo setkání
Nebýt mistra, opět bych se válela na zemi, vždy tu pro mě byla, aby mi byla oporou, tentokrát doslova. Popadla jsem dech, trochu se vzpamatovala, ale to už mistr klečela nad panem Sereem a dělala něco, v co jsem snad ani nedoufala. Nepotřebovala jsem, aby mi řekla, co právě dělá, cítila jsem to všude kolem. Natáhla jsem všechny své smysly jako síť a pozorovala sebemenší změnu v Síle, začala se hromadit a ozvěna pana Serea začínala být hlasitější a hlasitější. Úžasné!
Neměla jsem slov, proto jsem jen stála jako solný sloup, než dorazili hasiči, kteří se postarali o požár, nebo přesněji, vypustili pěnu, která se o požár postarala. Musela jsem uznat, že to bylo velmi šikovné.
Z letargie mě probral až rázný mužský hlas, který se zmiňoval o Sithech. Stačil jeden pohled a bylo mi jasné, že dorazil velitel, nebo jaké tady měli vůbec hodnosti. Kolem nás se najednou vytvořil prostor a zdravotníci naběhli k panu Sereu, mistr vypadala velmi vyčerpaně, skoro jsem pružila v kolenou, kdyby se o ní pokoušely mdloby, abych jí včas chytila.
Nyní bylo konečně trochu času na rozmluvu, mistr nebyla ve stavu, kdy by měla něco vysvětlovat, proto jsem se o kapitánovu zvídavost postarala já. Vše jsem mu barvitě vylíčila. Po očku jsem však stále pokukovala po mistrovi, jestli je v pořádku.
Přiblblou poznámku si kapitán mohl odpustit, ale nemohla jsem mu to mít za zlé. Pokrčila jsem rameny a přitakala.
"Nebudete tomu věřit, ale ani my z toho nejsme nadšeny..."
Teprve až s pozdním představením mi došlo, že jsme po sobě zatím jen štěkali a řešili nastalou situaci. To jsem musela ihned napravit.
"Mé jméno je Adria Drayven a toto je můj mistr Nyrin Gyzadi, velice nás těší."
Rovněž jsem se uklonila, ale všimla jsem si, že mistr si pro jistotu sedla.
"Mistře? Jste v pořádku, chcete si odpočinout nebo?"
Nedokončila jsem otázku. Sama jsem netušila, jak jí zrovna teď pomoci, neměla jsem páru, zda je vyčerpaná, zraněná, nebo mají její léčivé techniky nějaký vedlejší efekt.

This is a new day, a new beginning.


Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Adria Drayven - Na kočku a na myš

Příspěvek od Phate »

Keren:

"Jsem v pořádku, jen si potřebuju trocuh odpočinout." řekla ztěžka Gyzadi. K místu výbuchu se začalo sjíždět čím dál tím víc jednotek, které pomalu likvidovaly škody, odrazovaly čumily a všeobecně se staraly o nastalou situaci.
"Nechám vás v klidu, ale budu od vás určitě potřebovat výpověď o tom, co se tady stalo." zhodnotil situaci kapitán Jo a bez dalšího slova se otočil na podpatku a začal chril rozkazy směrem ke svým podřízeným.

Spolu s mistrem jste nechaly všechny pracovat a nechaly se jedním policejním vozem, který vám kapitán Jo přidělil i s řidičem, odvézt zpět do hotelu, kde jste byly ubytované. Gyzadi vám objednala vydatnou večeři a poté jste se obě věnovaly meditaci. Mistr potřebovala nabrat síly a všechno si v hlavě srovnat. Totéž platilo i o tobě. Nebyla jsi tak vyčerpaná, ale dnešní události ti daly docela dost zabrat.

Několik následujících dní nebylo příliš akčních. Vypověděly jste na policii co se stalo, aniž by s vámi někdo jednal jako s obyčejnými svědky. Vyšetřování se vůbec nikam neposunulo a ani se vám nedařilo na místech činu nalézt nové stopy. Jedno odpoledne jste dokonce věnovaly památkám města Kerenu, kterých bylo v historickém centru hromada.

"Zpráva od Rady. Během dnešního dopoledne dorazí mistr Anduin Zyr se svým bývalým padawanem Takarem Seem." oznámila asi týden po útoku mistr, když jste skončily s ranní meditací. Mistr Zyr byl znám svými bojovými schopnostmi, které se zdaleka neomezovaly pouze na světelný meč. Byť mistr Gyzadi těžko uznávala porážku, kterou přílet posil představoval, tak jí nenapadl nikdo lepší, kdo by se mohl Niktovi postavit. Pokud samozřejmě pomineme členy Rady.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Kyell
Učedník
Učedník
Příspěvky: 95
Registrován: 04.1.2017 12:22:44
Bydliště: Kashyyyk
Japan

Re: Adria Drayven - Na kočku a na myš

Příspěvek od Kyell »

Keren
Bez jakéhokoliv rozmyslu jsem udělala pár kroků vzad, abych byla mistrovi po boku, pokud by se jí udělalo zle či cokoliv. I když zde byla hlava místní policie, tak nějak mi to bylo jedno. Oči jsem teď měla pouze pro mistra. Na jeho sdělení jsem přikývla a ujistila ho, že budeme k dispozici. Jakmile odešel, dívala jsem se na přibývající záchranné složky, které likvidují veškeré škody, zahánějí zvědavé občany, zdravotníky, kteří se starali o zraněné. I na nás došlo.
Mistr vypadala, že se jí dělá lépe. Za což jsem byla velmi vděčná a jakmile byla schopna sama vstát, přemístily jsme se do jednoho z nabídnutého policejního vozu, který nás odvezl zpět do hotelu.
Ihned po příjezdu jsem mistra doprovodila až do jejího pokoje, teprve potom jsem si mohla s čistým svědomím a klidem sednout na svou postel a tak nějak se zhroutit. Stalo se toho tolik najednou. Cestou z místa činu jsem sledovala okolí nehody, bylo tam tolik strachu a bolesti, připadala jsem si tak bezvýznamná a bezcenná. To všechno kvůli mě.
Z posledních sil jsem si svlékla oblečení a převlékla se do něčeho volnějšího. Neopouštěla jsem svůj pokoj, až k večeři, kterou mistr objednala. Bylo vidět, že se snaží o jakési rozptýlení, ale bohužel jsem jaksi pozbyla apetitu. Tudíž jsme obě pojedly, kolik jsme mohly a následně jsme se věnovaly meditaci. Přála bych si říct, že mi to pomohlo a uklidnilo mě to, ale lhala bych.
Večer jsme se rozloučily a odebraly se do svých pokojů. Chtěla jsem se konečně vyspat, vypnout, dát hlavě odpočinout, ale nebylo mi to dopřáno. Protože se stalo přesně to, čeho jsem se bála, noční můry. Nebyly to zlé sny jako takové, bylo to jako vize, viděla jsem Lona, jak umírá. Zbrocená potem jsem vyjekla a probudila se. Zbytek noci jsem se jen převalovala a civěla buď do prázdna, nebo jsem se schoulila k oknu a pozorovala okolí. Noci na Naboo byly tak jiné, žádný shon, vše najednou utichlo a v Síle jsem cítila jakýsi klid, působilo to podobně jako konejšivé vlny moře, které se pomalu a líně rozprostírají po pláži.
Nadcházející dny měly podobný průběh. Ráno jsme se sešly s mistrem, snídaně, meditace, šly jsme dořešit záležitost s nehodou, snažily jsme se pohnout z místa a na něco přijít. Několikrát jsme prošly místo nehody a podobně, následovala i práce s daty, záznamy... Nic. Bylo to tak strašně demotivující, že jsem se čas od času uchýlila do svého pokoje, abych se uklidnila. Ani v meditacích jsem nebyla ve své kůži, mistr si toho musela určitě všimnout, ale buď to neřešila, nebo mě teď chtěla nechat vyrovnat se s tím po svém.
Dokonce se mě pokusila rozptýlit volným dnem, kdy jsme jen procházely Keren a koukaly po památkách. Nakonec, proč ne, nikdy není na zmar, dozvědět se o místě, na kterém právě jste, něco víc. Ale v případu nám to nikterak nepomohlo.
Po už ani nevím které ranní meditaci mě mistr zaskočila s novinkou. Měly dorazit posily.
"Mistře, moc dobře víte, co si myslím o tom, že sem Rada pošle další Jedie. Je to nemoudré rozhodnutí, ať si říká kdo chce, co chce."
Neodpustila jsem si jedovatou poznámku, moc dobře jsem věděla, že mistr taky není dvakrát nadšená z toho, že dorazí další Jediové, ale bohužel, taková byla vůle rady.
"Ale tak třeba nám nový pohled na věc pomůže vidět věci, které nám zůstaly skryty."
Podotkla jsem a pomalu se zvedla ze země.
"Dostala jste nějaké zprávy o panu Sereu? Jestli je v pořádku, nebo se něco změnilo?"
Zeptala jsem se zvědavě při cestě k zábradlí balkónu. Odtud vypadalo všechno tak bezstarostně, bohužel tady řádil bůh ví kdo, bůh ví proč...

This is a new day, a new beginning.


Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Adria Drayven - Na kočku a na myš

Příspěvek od Phate »

Keren:

Hleděli jste na město Keren, které se probouzelo k životu. Obchodníci otvírali své obchody a vítali první zákazníky, kteří netrpělivě přešlapovali před vchodem. V tomhle nebylo Naboo jiné. Spěch zde nebyl takový jako na Coruscantu, ale některé věci se nemění.

"Pan Sereo je stále v kómatu. Podle poslední zprávy ho převezli do jeho sídla, které je podle všeho neproniknutelná pevnost." obeznámila tě mistr s nejnovějším vývojem. Po prvotním ošetření ponořili Serea do bactové nádrže, takže fyzická zranění byla již zahojena, ale z nějakého důvodu byl stále v bezvědomí a nechtěl se probrat. O úrovni zabezpečení měla Gyzadi taky své mínění. Podle toho proti komu jste stály, by museli Serea zavřít do bunkru z cortosis a i tak by se tam zabiják nejspíš dostal.

"Bohužel si myslím, že máš pravdu, padawane. Čerstvý pohled na věc je přesně to, co potřebujeme." odtušila Nyrin. "Dáme si snídani a připravíme se na přivítání našich posil." rozhodla ještě a vydala se zpět do jídelny, kde už na vás čekalo dnešní první jídlo. Než jste dosedly, ozval se mistrův komlink s žádostí o schůzku s radní Talain.

"Výborně. Takže vítání bude na tobě." nezněla moc vesele, ale přehrála ti do datapadu informace o letu, kterým měla dvojice Jediů dorazit. Zbývaly ti dvě hodiny, přičemž cesta do doků ti z hotelu zabere nějakých dvacet minut.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Kyell
Učedník
Učedník
Příspěvky: 95
Registrován: 04.1.2017 12:22:44
Bydliště: Kashyyyk
Japan

Re: Adria Drayven - Na kočku a na myš

Příspěvek od Kyell »

Keren
Zprávy o panu Sereu nebyly nijak povzbuzující, ale prakticky byl v pořádku. Alespoň po fyzické stránce, co se bude dít dál bylo otázkou, na kterou nám odpoví až čas. Jeho společnost se ho ujala a udělali pro něj maximum, alespoň z jejich strany. Já i mistr jsme měly své pochyby. Nezbývalo nám teď nic jiného, než čekat.
Neříkala jsem nic, jen jsem tiše pozorovala ranní Keren a sem tam si oddechla. Tížila mě ta proklatá bezmoc, člověk by si myslel, že jako Jedi dokážete nemožné, ale bohužel, opak byl pravdou.
Jakýsi oboustranný klid jsme se rozhodly zahnat snídaní, u které mistr obdržela další radostnou zprávu. Tak trochu jsem byla ráda, že radní neuvidím, ta žena mi nebyla dvakrát po chuti. Proto jsem tiše přitakala a souhlasila, že přivítám naše nové posily, ač jsem nebyla dvakrát nadšená z toho, že to jsou Jediové. Mistra Zyra jsem párkrát potkala v chrámu, alespoň mlhavě jsem si na něj vzpomínala, ale kdo byl jeho padawan, to jsem netušila.
Po společné snídani jsem se rozloučila s mistrem a popřála ji pevné nervy, mi zbývalo do příletu lodi ještě dostatek času, proto jsem se rozhodla vrátit se na terasu a ještě chvíli se věnovat meditaci. Bude zapotřebí uklidnit svou mysl a budu muset být velice vnímavá, pokud mají přijít další Jediové a celá situace s panem Sereem i Lonem je má vina.
Sedla jsem si do tureckého sedu a začala pravidelně dýchat. Pomalu jsem začala opouštět své tělo a ztrácet se ve vlnách Síly. Myšlenky pomalu utichaly a já cítila, jak alespoň na chvíli nacházím klid. Cítila jsem zdejší život, pokud měla některá planeta blízko k harmonii, byla to právě tato. Někdy bych si přála být tak vnímavá jako mistr Yoda, který dokáže ze Síly vyčíst blížící se nebezpečí. Má vnímavost byla mým požehnáním i prokletím, protože díky tomu vnímám mnohé a přitom pořád tak málo.
Ne! Utečte! Nebojujte s ním! Lone!!!
Zničehonic mou hlavou prolétla vzpomínka na poslední okamžiky Lonova života. Projela mnou jako ostrá bolest. Zalapala jsem po dechu a probrala se z meditace, div jsem se nesvalila na zem. Opět se to objevilo. Bylo po meditaci.
Sebrala jsem se a zamířila jsem do doků. Cestou jsem se nezatavovala, sice jsem ještě měla čas, ale nějak jsem neměla náladu. Dle dat nahraných do datapadu měla loď přiletět k přistávací plošině 34-C, severní platforma. Tam jsem se tedy vydala a s rukami založenými na prsou jsem tiše vyčkávala na přílet lodi.

This is a new day, a new beginning.


Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Adria Drayven - Na kočku a na myš

Příspěvek od Phate »

Keren:

Mistr se rychle vydala, aby dostála své dochvilnosti a nechala tě samotnou v hotelovém pokoji. Meditace šla ze začátku velice dobře a tebou prostoupil klid, ale jak se stávalo několik posledních dní, vzpomínky ti vytanuly na mysl jako živé. Lon, jeho poslední výdech a ten zvuk, který ukončil jeho přespříliš krátký život.

Cesta do doků byla klidná vlažný vzduch vanoucí od jezer dodával dni krásně čerstvý nádech. Jeden by až zapomněl, proč na Naboo vlastně je. Dok byl už poněkud více zalidněn. Proudy bytostí mizely v jedněch dveřích, aby je z jiných nahradily další rozličné druhy.

Dok který jsi hledala byl až na vzdálenějším konci komplexu a po vstupu do vnitř jsi seznala, že bude zaplacen pro soukromou loď. NIkdo zde nebyl. Čekala si poměrně dlouho, ale nakonec v doku přistály dva malé stíhačky, které jsi znala z chrámu. Vypadalo to, že si mistr Zyr na pohodlí moc nepotrpěl. Počkala jsi, až oba vylezou a vyřídi potřebné formality se zástupcem doků.

Mistr Zyr byl vysoký, starší muž, který už od pohledu prošel mnoha souboji. Široká ramena obepínalo černé, prosté roucho. Tmavé vlasy měl nakrátko střižené a protkané šedinami na skráních. Měl tvrdý, vědoucí výraz a očima kontroloval nejbližší okolí, než mu zrak padl na tebe. S úsměvem, který byl až nečekaně vlídný a milý, se vydal tvým směrem. Takar byl o poznání mladší, ale stejně stavěný, ve světlém rouchu. Energickýma očima přejížděl z místa na místo. Byli si s mistrem Zyrem tak podobní, že by bylo lehké splést si je za otce se synem.

"Ty musíš být Adria." jemný, příjemný tón se vůbec k mistrovi nehodil, ale svým způsobem působil velmi konejšivě. Zyr se zastavil před tebou a uklonil se. Takar jej následoval, ale prozatím mlčel.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Kyell
Učedník
Učedník
Příspěvky: 95
Registrován: 04.1.2017 12:22:44
Bydliště: Kashyyyk
Japan

Re: Adria Drayven - Na kočku a na myš

Příspěvek od Kyell »

Keren
Po delší chviličce čekání se přede mnou objevil Mistr Zyr i jeho bývalý padawan Takar. Už z dálky jsem je vycítila, v tomhle přístavu plném chaosu vyčnívali jako dva světlé majáky. Cítila jsem z nich podivnou vyrovnanost, jestli se to tak dalo nazvat. Nemohla jsem si pomoct, ale po tom všem, čím jsme si tady prošly s mistrem to bylo příjemné setkání.
"Mistře Zyre, dovolte mi Vás přivítat na Naboo"
Uklonila jsem se čelem k němu, poté následně i k Takarovi.
"Omlouvám se za své chování, s radostí bych řekla, že Vás ráda vidím, ale lhala bych. To ale bude lepší probrat
až v soukromí."

Zahnala jsem svůj hbitý jazyk.
"Navrhuji přesunout se do hotelu, kde jsou pro Vás připraveny pokoje. Pokud ne, sama se o ně postarám."
Konejšivě jsem pronesla k mistru Zyrovi. Chviličkami jsem zachytávala, jak se neustále koukají kolem a snaží se analyzovat
co jen jde, byl to přístup mě vlastní.
"Bohužel jsem nepřipravila vznášedlo, hotel je vzdálen jen asi 20 minut pěší chůze, proto jsem nepovažovala za nutné zařizovat odvoz. Takže pokud jste připraveni, následujte mě prosím."
Vyčkala jsem klidně, zda nebudou mít nic na srdci a pokud ne, byla jsem připravena je provést živým tržištěm zpět do hotelu, kde bude dostatek klidu a času k prodiskutování nastalé situace.

This is a new day, a new beginning.


Odpovědět

Zpět na „Mise SR“