Keren, místo setkání
Stále nic! Už mi to tak trochu začínalo lézt na nervy, když v tom! Ucítila jsem změnu v Síle, po zádech mi přeběhl mráz, který mě okamžitě dostal do bdělého stavu a aniž bych věděla proč, mé tělo se stočilo doprava, abych byla svědkem dynamického ántré.
Na nic nečekal a ihned se po mě ohnal. Logicky jsem zaujala obrannou pozici a zablokovala jeho výpad svou čepelí.
I když jsem se bránila, měla jsem spoustu času, minimálně mě samotné to tak připadalo, si prohlédnout, proti komu stojím.
Co je u samotné Síly zač?! Tohle je chodící masový tank!
Zděsila jsem se a snažila se zapřít v kolenou co nejvíce, abych odrazila dotírajícího Nikta. Moc dobře jsem ale věděla, že se jen předvádí a kdyby chtěl, zamáčkl by mě do země.
I když jsem neměla oči v pravém slova smyslu, ty jeho mě upoutaly na první pohled. A nejhorší byl ten jeho výraz. Nebyl roztěkaný, natěšený, neužíval si to. Byl klidný a vyrovnaný, přesně tak bych se teď měla chovat já. Ale opak byl pravdou. Strach se začal rozepínat v mé mysli jako černočerná bouře. S každou další vteřinou a informací, kterou jsem jen z pouhého pohledu na tohohle soupeře získala, ve mě strach narůstal šílenou rychlostí.
Byl připravený dopředu, dokonce měl i vibromeč, nebo co to vlastně bylo, který byl schopen vzdorovat světelnému meči. A co nejhorší, sám měl světelných mečů hned několik.
Světelné meče! To znamená jediné... Tohle je zabiják jediů. Proti tomu nemám nejmenší šanci.
Borua zničehonic polevil v útoku a naše čepele se odlepily jedna od druhé. Sama jsem poodstoupila pár kroků zpět, abych si od něj držela co možná největší vzdálenost.
Jeho příkaz ve mě vyvolal skutečnou a nefalšovanou úzkost. Nedržet jílec svého meče oběma rukama, pravděpodobně by se chvěl.
Uklidni se Adrio! Uklidni se! Necháváš se unést emocemi a to je špatně! Nejsou žádné emoce, je jen klid.
Snažila jsem se uklidit mezitím, co jsem uvažovala, jak se zachovám, abych předešla své vlastí smrti.
Uvažuj logicky. Zanalyzuj celou situaci a přijď s nejrozumnějším návrhem. Uvažuj! Stojíš proti válečníkovi, který byl předem připravený, jsi v pasti. To ale neznamená, že se musím nechat chytit. Borua je sice hora svalů, ale je velký. Je to hromotluk, to znamená, že bude pomalý. Naproti tomu já jsem hbitá a s pomocí Síly se mu můžu úspěšně vyhýbat. Pokud dojde ke kontaktnímu boji, prohraji do pár vteřin. Rozdrtí mě svou brutální silou, které se nemůžu rovnat.
Pořád jsem mlčela. Jen jsem tiše stála se světelným mečem před sebou a Borua pravděpodobně čekal, jak se zachovám.
Mým úkolem bylo zajistit Borua, toho nejsem schopna. V tom případě musím zajistit co nejvíce času k tomu, aby sem mohl dorazit Lon a mistr. Jakmile se postarají o ty posily, dorazí sem. V tom případě je můj cíl jasný, zdržovat.
Narovnala jsem se, povzdechla si a vypnula svůj světelný meč. Z ruky jsem jej ale nedala.
"Velice se omlouvám, ale přímé rozkazy poslouchám pouze a JEDINĚ od svého mistra!"
Natáhla jsem před sebe ruku a Silou sáhla po jedné z mnoha beden. Mým cílem bylo mrštit jí zezadu nejlépe do Boruovy hlavy, protože mi bylo předem jasné, že náraz takovéto krabice do jeho svalnatého a obrněného těla nic neudělá.
Na nic jsem ale nečekala, jakmile se bedna rozletěla vzduchem, rozběhla jsem se proti samotnému Boruovi a na malou chvíli soustředila Sílu do svých nohou. Vyskočila jsem vysoko do vzduchu a přeskočila tuhle horu svalů. Dopadla jsem poblíž rozbitých beden a pelášila zpět do bednového bludiště.
Tím, že se mi Borua ukázal ztratil svou strategickou výhodu, mohla jsme se na něj teď zaměřit. Věděla jsem, na co se soustředit, jak vypadá. Ty modré oči mi v paměti zůstanou ještě hodně dlouho.
Prvně si chtěl Borua hrát na kočku a na myš, nyní bylo na čase, abych mu oplatila stejnou mincí. Zatočila jsem za komínek beden a tiše se plížila bludištěm. Svými smysly jsem se ze všech sil soustředila na Borua, abych jej ani na milisekundu neztratila z dohledu.