Stár Uórs: Legenda o hrobke Vodku Puschkina by joemandel

Příběhy a povídky uživatelů fóra zaměřené na tématiku Star Wars, předveďte svou fantazii i vy !

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
joemandel
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 251
Registrován: 05.7.2010 16:37:40
Bydliště: LL, RK, SR
Kontaktovat uživatele:

Stár Uórs: Legenda o hrobke Vodku Puschkina by joemandel

Příspěvek od joemandel »

Planéta Eulália, tajná sithská akadémia. Na Eulálií bol deň ako každý maľovaný. Nikto s nikým zbytočne nevykecával, všetci si city prejavovali len tým, že si stúpali na nohy. Aj preto dve tretiny populácie planéty tvorila rasa Plutvonohov. Boli pomalí a nie príliš výreční, ale vedeli dobre plávať. Ich smolou však bolo to, že na celej tejto poondiatej planéte nenájdete ani mláku, takže to čo, som teraz povedal, ešte nikto nevie, čiže je to asi spoiler. Ehm...ak som urobil niečo zle, v diskusií o tom pokecajte. Takže, na Eulálií žili placatí ľudia...či...čo to trepem, Plutvonohovia. Ich prostorekosť a prostoduchosť ich predurčovala k tomu, aby svojím mlčaním nešírili poplašné správy Republike o sithskej akadémií. Pravdou je aj to, že žiadny Plutvonoh sa nestal sithom, ani len učňom. Možno to bude aj tým, že ich primitívne myslenie im vnútilo uctievať tzv. posvätné črevo, alebo bheeto-wooto-chooochrchchrária....zien, ako to znie v ich rodnej reči. Čo by to bolo za sithov, keby sa neukrývali v tmavom prostredí undergroundovej scény niekde uprostred hory, alebo pod zemou? No skrátka v hlbokej izolácií? A táto akadémia nebola výnimkou. Pred tisíckami rokov tu prebývali bezdomovci, ale sithi ich vyhnali a urobili si tam doslova ukážkové miesto pre výučbu svojích následovníkov. Napriek všetkému sa dostávali do útrob tejto akadémie tie najväčšie pikošky z okolitého vesmíru. Napríklad o tom, že Malakovo telo zožral kraytský drak, alebo o Revanovej bokovke s jednou twileckou tanečnicou, či o tom, že Juhani a Jedi Exile sú jednovaječné dvojičky. A dokonca aj to, že Darth Sion sa popálil, keď si privyrábal v stánku na hotdogy na Tatooine. Nečudo. Akadémia prekypovala životom a to, čo sa dostalo dnu už nikdy neopustilo jej steny. Žili tu rôzne rasy a povahy. Tak si predstavme aspoň niektorých. Prvým, ktorý by stál za zmienku, je Darth Eunuch. Má anjelsky hlas, ale o to temnejšie myšlienky. Jeho odborom je lanáriť jediov a iných citlívých na Silu. Neustále spieva, ale všetci nosia štuple do uší, tak ho nepočujú. Jeho bratom je Darth Kakofonus. Ten tiež kedysi spieval, ale šéf akadémie mu dal vypáliť hlasivky, a tak sa dorozumieva rukami nohami. Stal sa jeho pomocníkom a v duši mu len ticho závidel. Často si preto z neho aj sem-tam vystrelí. Napríklad, Eunuch vedie súkromný rozhovor s Kakofonusom.
"Tak, Kakofonus, pôjdeš von a rozbiješ svoj mikrofón. Nejaké námietky?"
"..."
"Nič? Tak choď."
Chudák Kakofonus nemal na výber a tak šiel. Potom tu bol ešte Darth Vred. Darth Vred je žena a je majsterkou svojho remesla. Keď ešte patrila medzi jediov, vtedy mala krásne meno Diarhoa. Sklamala sa však v láske, keď jej nebolo dovolené vydať sa za Wookiea. Ďalším obávaným sithom bol Darth Vulgar. Je synom mŕtveho lovca odmien a taktiež kupliara. Je to Zyggerian a jeho slovník je unikátny. Mnohí hovoria, že on je ten najpravší sith zo všetkých. Taktiež je autorom mnohých výrokov, ktoré dokonca spísal v propagandistickom diele "Do r**i s jedijmi!", či poetickej zbierke "Je**m na to", alebo "P**a s červeným ksichtom", ktorá má vraj v sebe punc romantiky. Jeho rivalom už od časov keď si odhrýzavali prsty na nohách bol Darth Dementus. Bol filozofom na slovo vzatým. Jeho myslenie sa vymykalo všetkým intenciám Sily, a jeho reči rozumel len on sám. Bol záhadou pre všetkých, ktorých stretol. Na všetko mal tú najlepšiu odpoveď. Tu je úryvok z jeho rozhovoru s učňom.
"Majster, mám ich zabiť všetkých?"
"Oko dalo oko a už je ruka v rukáve."
Ako som už povedal, jeho myslenie je záhadou. Jeho učňom bol aj Vulgar, ktorého Dementus často dostáva svojími výrokmi do varu. Ďalším je Darth Gastro. Je to povedzme že dosť objemný chandrillan, ktorý varí priam diabolsky až prevratne. Jeho jedlá sa stali veľmi preslávené a vydal aj zbierku receptov "Sajrajt na 100 spôsobov", ktorí si miestni Plutvonohovia často kupovali. Bol to jediný sith z akadémie, ktorý mal aký-taký kontakt s nimi. Ešte je tu Darth Roh. Je to akýsi nepodarený Devaronian, lebo mu narástol len jeden roh a to priamo uprostred čela. Už od detstva sa naň vkuse pozerá a tak dosť škúli. Jeho tvár je posiata jazvami, ale nie z bojov. Kvôli jeho škuľavosti vrazí do každého stĺpa a láka tým pozornosť aj iných. Mnohí učni mu ani nevideli do tváre, lebo keby zbadali ten roh, začali by aj oni naň pozerať a tiež by škúlili. Jeho spôsob výučby je "Otočiť sa chrbtom". Hlavnou postavou je šéf akadémie. Išiel z neho strach. Každý sa ho bál. Ani nie tak pre jeho vzhľad, ale preto kým bol. Zubár! Najobávanejší z obávaných. Jeho poslednou obeťou sa stal Darth Festus, ktorému vytrhol prvé dva zuby. Ale nie že by mu nejak vadilo, lebo mal namiesto hlavy tekvicu na Helloween. A ešte som nespomenul meno toho šéfa. Bol to Darth Moocho. Tvár mal neustále zahalenú. Nikto nevedel ako je, či práve spí, či bdie. Na krku nosil náhrdeľník z vytrhnutých zubov. Jeho hlavnou zbraňou nebolo ani tak rozosievať smrť, ale skôr hanbu. Darth Travest bol jeho pravou rukou (sestričkou) a dokonca sa šíri, že možno aj niečo viac. Naviac sa hovorí, že s Kakofonusom plánujú spiknutie. Jedného dňa sa Darth Roh s Darthom Vulgarom vydali na rutinný prieskum odľahlej planéty Diazepam. Povrch planéty bol nestály, ale bolo vidieť, že tam kedysi niekto žil. Planéta sa zdala byť opustená, až kým Darth Vulgar nenašiel...
"...Štvorcový šuter? K***a to čo je? J***m ti Roh hybaj sa kuknúť! Voľačo som našiel. No to ma p***r."
"Ejha...ejha. Už som skoro tam." odpovedal Darth Roh blúdiac asi 20 metrov od neho.
"Voľako to divne vyžaruje. Ako keď si slnko j**e do ksichtu. Také dačo." obzrie sa za seba, ale toho Devaroniana zočí až pekných pár metrov za sebou "Kde sa s***š?"
"Už som tu..."
"To je moja r*ť ty h****o! Daj tú paprču niekam inam!"
"Ahaa...tak toto. Cítim to. Tá temná Sila. Akoby tam ani nebola."
"A k***a Roh, ty zasa fetuješ? Keď sa o tom dozvie zubár, tak ťa na mieste z****e ako mača." No Roh neprestáva v neustálom očuchávaní hrobu, až kým si nekýchne. Jeho nos nielenže vyvrhne pár šušňov, ale aj odfúkne prach z mena na hrobe. Bolo to v sithštine.
"Hej Vulgar, čo je tam napísané?"
"Pche, v***r si oko! Nebudem sa snáď hádzať do tých s******k. Prečítaj si to sám."
Darth Roh neváhal a tak sa hodil do tých sra...ehm blata a začal pomaly čítať.
"Tu od-po-čí-va naj-tem....tem-nej..."
"Žišmarja, to tu zas budeme hodinu. Mal som s**ť na to!" mrmlal si Vulgar popod nos.
"...ší lo-r-d, lord, Vo-d-ka Puš-kin. Vodka Puškin! Vieš ty vôbec čo sme našli?"
"Zato ty si nevieš nájsť ani č*****a medzi nohami."
"Toto je hrobka Vodky Puškina. Sithského lorda, ktorý prelomil hranice chápania Sily!"
Takto sithi našli legendárny hrob Vodku Puschkina.
!duše odsúdených sa vzbúria!
k mandolínkam, Nelsonovi Mandelovi a Mandalorianom sa pridal ďalší tohoto slávneho mena...JOE MANDEL:D
Obrázek
Nejestvuje Temná strana ani Svetlá strana,
jestvuje len Sila.
Urobím čo musím, aby som udržal rovnováhu,
rovnováha ma drží pohromade.
Nie je dobro bez zla, ale zlo nesmie prekvitať.
Existuje cit, aj mier,
pokoj, aj emócie
chaos a poriadok.
Som užívateľ plameňa a ochranca rovnováhy.
...

Odpovědět

Zpět na „StarWars příběhy a povídky“