1. Všechny nové věci (Aras Shadowtalker)

Tady je místo pro uzavřené mise

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
Kazma
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 463
Registrován: 02.10.2011 15:59:15
Bydliště: Korriban
Mongolia

1. Všechny nové věci (Aras Shadowtalker)

Příspěvek od Kazma »

Kapitola 1.

Smrt Temné pána ze Sithu, Marka Ragnose, způsobila obrovské mocenské vakuum, které muselo být zaplněno. Ale kým? Jeho mrtvola ještě pořádně nevychladla a už se kvůli tomu několik sithských lordů málem pozabíjelo.
Mrtvola bývalého Temného pána cestovala do hrobky na Korribanu, zatímco ty jsi na rozkaz svého mistra Sarega popravoval pár „vzbouřenců“, udělat se to muselo, nikdo jiný je za tebe nezabije, zejména, když se mistr dívá. Udělali jste takříkajíc bububu, vyvěsili jste pár mrtvol po městě a spěšně jste vyrazili na Ziost. Centrum Impéria, v ten den neobyčejně tiché, neboť lordové odletěli na Korriban na pohřeb.
Při cestě hyperprostorem se se Saregem událo několik změn, prvně jeho oblečení, už nebylo „střízlivým“ černým rouchem, bylo takové, zvláštní (*). Také blesků a jiného fyzického týrání na tvou osobu ubývalo, čeho ovšem neubývalo, byl dril. Síla, zvyky, jazyk. Že v čele Impéria stojí Temný pán, že existuje nějaká Rada, ve které zasedá 10 lordů, že sithský psaný jazyk není to samé, co jazyk používaný na tvém domovském světě, že … Bylo toho moc. Jak toho přišlo během cesty hyperprostorem moc, tak když jste dorazili do cíle, to všechno najednou polevilo, Sareg na tebe přestal mít čas. Z náznaků si pochopil, že byl delší dobu mimo Ziost a že si potřebuje opětovně upevnit své postavení, bez tebe.
Planeta jako taková nebyla úplně zážitek, na který by se dalo mnoho let vzpomínat, většinou hranaté budovy se vypínaly na zmrzlém světě a všechno, co si do této doby považoval za nereálné se stávalo reálným, nebo sis to alespoň mohl myslet.

Nacházíme se na Ziostu, pořád se píše rok 5000 BBY a lordové se zrovna vrátili z pohřbu.

Saregovo křídlo, tvůj pokoj

Palác lorda Zwirua se stal tvým domovem, přesněji řečeno ta část náležící Saregovi a i tak to byl jeden pokoj poblíž mistrových komnat. A byť tě Sareg opomíjel, nouzí si netrpěl, síť otroků se shrbenými zády a sklopenýma očima fungovala bezchybně a vytrvale. Vždy jsi měl alespoň jednoho přede dveřmi, aby mohl okamžitě odspěchat splnit veškeré tvé přání, po Saregově části paláce si se mohl pohybovat libovolně a bez omezení, bylo tam všechno, co si mohl potřebovat, vlastně až na lidi, kteří by s tebou rozmlouvali jako rovný s rovným. Buď se ti klidili obloukem z cesty, nebo očekávali, že uhneš ty jim.
Sareg odešel uvítat svého „pána“, ujistit jej o své loajalitě k němu, zatímco tobě se před očima objevila vize, podobné té na D’zauru, šedavá místnost, dvě křesla, stůl, zahalený muž hrající karty.
„Před dveřmi čeká Ragha, dovede tě za mnou, nechceš si promluvit?“
Nebyl to hlas rozkazovačný, byla to slova řečená tónem někoho, kdo by si rád s někým popovídal, neboť trávit čas vlastními myšlenkami jej už zřejmě nudí.


*Podívej se na Sithy před a během Velké Hyperprostorové války – takže zhruba tak
Join the Dark side... We have cookies!

Víš kdy pohádky přestávají být příběhy? Když v ně lidé začnou věřit.

„Je mnohé, čemu můžeš věnovat život. Láska? Jistě. Moc? Ano. Sláva a bohatství? To také. Já však nejvýše stavím možnost držet zbraň a právo bojovat s ní…“

Artie

Re: 1. Všechny nové věci (Aras Shadowtalker)

Příspěvek od Artie »

Saregovo křídlo, tvůj pokoj

Už je to několik dní, co jsme se dozvěděli novinu zachvacující celé Impérium rivalitou, přesně jak jsem předpověděl. Nenašel se nikdo dost silný na to, aby pouhou aurou doprovázející jeho osobnost dokázal prosadit svou a usednout na trůn, proto došlo na boje. Já od té doby už nebojoval, ale bohužel jsem dělal něco horšího. Vštěpoval jsem obyvatelům D'zauru, že bouřit se proti Impériu není dobrý nápad a to sérií poprav, u nichž jsem nesměl dát najevo nevoli, neboť to by v očích přihlížejícího Sarega působilo tak, že jsem slaboch, a to není něco, co by jste chtěli, aby si o vás mistr myslel. Alespoň mému tělu se ulevilo, nebyl jsem neustále týrán, díky tomu však o něco ochablo i mé spojení se Sílou, neboť jsem si musel najít jiný důvod proč Sarega nenávidět. Snažil jsem se ho nenávidět za to co mi provedl v minulosti, jenže ty vzpomínky nebyly dost silné, Zkrátka mi Sareg nedával důvod ho nenávidět, a tak jsem si musel najít jiný zdroj Temné strany Síly. Koneckonců jsou i jiné emoce, ze kterých lze čerpat moc. Například bolest, či spíše v mém případě vzpomínky dost silné na to, aby mi způsobily psychickou bolest. Byl jsem rozhodnut se jim nepoddat, ale naopak je obrátit ve svůj prospěch a já cítil, že jsem znovu našel zdroj síly, ze kterého jsem mohl čerpat. Mezitím jsem se dál učil všechny nezbytnosti, Sareg se rohodl, že mě uvede do politiky říše a já se tak dozvídal nové a nové věci o fungování, zasedání a podobných věcech. Také jsem se naučil něco málo ze Sithského jazyka a dokázal jsem porozumět alespoň některým nadávkám,které Sareg příležitostně vyřkl. To vše ale pouze v hyperprostoru, když jsme se dostali na Ziost, což, jak jsem pochopil, je hlavním městem Impéria, a dostavily jsme se do paláce nějakého významně postaveného muže, který si říkal Zwiru (což už jsem jednou slyšel od vojáků) a očividně poskytoval Saregovi a dříve asi i Hitalimu část svého paláce jen pro ně, a kohokoliv koho vezmou pod své křídlo.
Zajímalo by mě, jak Zwiru reagoval na roztržku mezi Saregem a Hitalim... napadlo mě, když jsem popřemýšlel nad tím mě neznámým Zwiruem.
Kde jsem to skončil? Ah ano, Sareg na mě již neměl čas, musel se věnovat napravení své autority, která značně opadla, když tu nebyl a já tak musel trénovat na vlastní pěst, když to šlo, četl jsem různé Sithské spisy, aby jsem si osvojil více z tohoto jazyka, ve svém pokoji jsem trénoval boj s mečem, či procvičoval své schopnosti v Síle. Kdykoliv jsem něco potřeboval, otroci mi to zařídili, ať už jsem měl hlad, žízeň nebo jsem se pouze potřeboval zorientovat v paláci, jen z toho nebyli moc nadšení, nemohl jsem s nikým, jak se říká, hodit řeč a tak nebylo divu, že když jsem uprostřed jednoho ze svých drilů dostal vizi vybízející mě k návštěvě tajemného muže, který jak jsem již věděl je Hitali, jsem pozvánku přijmul.
Ragha, ten co mě chce zabít, mě tam odvede?
Vykročil jsem ze dveří a postavil se jakékoliv hrozbě, místo toho tam však Ragha stál bez jakéhokoliv náznaku útoku.
Pokusíš se mě zabít rovnou nebo si to necháš na později? Prohlásím suše a poté ho následuju.
'Vlastně bys mi měl být vděčný, že jsem o tvé rasové příslušnosti pomlčel, když se mě na to Sareg ptal. To jsem ještě jenom nevěděl, že pošleš toho zrádného důstojníka s dalšími, aby mě zabili. Mimochodem nebyl zrovna mlčenlivý.
Chtěl jsem si to vše vyříkat hned, za pochodu.

Uživatelský avatar
Kazma
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 463
Registrován: 02.10.2011 15:59:15
Bydliště: Korriban
Mongolia

Re: 1. Všechny nové věci (Aras Shadowtalker)

Příspěvek od Kazma »

Saregovo křídlo, chodby

Ragha tam skutečně jen tak stál oblečen do něčeho, co ze všeho nejvíc připomínalo oblečení hlavního charakteru ve filmu Kazatel. Kapuci měl staženou jen přes čelo, takže se v umělém světle chodby docela jasně leskly jeho zelené oči. Kolem krku měl navolno uvázaný černý šátek, pravděpodobně, aby si jím mohl zakrýt zbytek obličeje.
Že by nesměl být spatřen?
Na opasku měl připnuto několik viditelných nožů s černou rukojetí jednoduchých a štíhlých tvarů a kolik zbraní nebylo vidět, to je otázka skoro až na tělo.
„Ne pane.“
Odvětil klidně.
„Muž vás nechtěl zabít, nikdy. Muž vás má chránit. Důstojník vás chtěl vidět mrtvého od začátku. Rag’jas byl pro ně bohem, a vy máte jeho zbraň, vy jste byl pro ně zrádcem.“
Ukázal cestu, kterou jste se měli ubírat a vydal se po ní. Celá vaše cesta vedla víc dolů, než nahoru, dolů a hodně hluboko.
„Muž má své rozkazy a neporušuje je.“
Prohlásil nakonec ledabyle
Join the Dark side... We have cookies!

Víš kdy pohádky přestávají být příběhy? Když v ně lidé začnou věřit.

„Je mnohé, čemu můžeš věnovat život. Láska? Jistě. Moc? Ano. Sláva a bohatství? To také. Já však nejvýše stavím možnost držet zbraň a právo bojovat s ní…“

Artie

Re: 1. Všechny nové věci (Aras Shadowtalker)

Příspěvek od Artie »

Saregovo křídlo, chodby

Pohlédl jsem úpodezřívavě Raghovi do očí a málem mě z jejich hloubky zamrazilo. Muž tam stál v černém oblečení s kapucí přes hlavu a vyzbrojen od hlavy až k patě (doslova) různými noži. Nevím proč, ale věřil jsem mu, když jsem nad tím později přemýšlel, dávalo to smysl, byla to jedna z mých počátečních teorií, že by Ragha mohl být na mé straně (právě proto, že vše nasvědčovalo opaku). Jediné za co jsem si vynadal bylo, že jsem se později nechal tak snadno zmanipulovat do předpokladu, že je nepřítel.

Takže pojďme si to zrekapitulovat, ano? Začnu téměř od začátku, v momentě když jsme byli v letounu zrazeni, nyní už vím, že důstojníkem. Ragha byl pravděpodobně oblečený jako spousta jiných vojáků, neměl jsem tudíž důvod si ho nějak všimnout. Než stačil nějak zareagovat, důstojník mě přetáhl po hlavě pravděpodobně pažbou zbraně. Letoun spadl a já spadl do rybníka, ze kterého mě Ragha vytáhl. Důstojník mě chtěl podříznout mečem, který dříve patřil Hitalimu, Ragha ale prosadil opak, čímž mě opět zachránil. Poté byl odvolán důstojníkem jako předsunutá jednotka, přesně jak jsem si myslel na ně čekala jiný přepadový oddíl, který měl za úkol se Ragha zbavit. Do toho však zasáhly jiné síly a tak byli všichni až na Raghu, kterému se podařilo přežít, zmasakrováni nějakou příšerou. To vedlo k potyčce, kterou jsem tentýž večer v táboře vyslechl. Bylo to celkem prosté, když jsem si dal dvě a dvě dohromady. Ragha obvinil důstojníka ze zrady, načež mu důstojník odvětil:
„Co si to dovoluješ ty mrzská Sau'tumasská stvůro?“
Ragha se však nenechal odbít, pravděpodobně věděl, že se ho důstojník nepokusí zabít v táboře.
Dále se Ragha osvědčil ještě dvakrát poté. Zaprvé to byl určitě on, kdo vrhacími noži odpravil utíkajícího rebela při potyčce v kruhové místnosti a znovu mi pomohl při přepadení, když mi poradil pořezat se.
Vzato kolem a kolem, vedl jsem si zatím v Zaunu docela dobře, tedy alespoň jsem si neodpravil spojence tím, že by jsem o Raghovi řekl tenkrát Saregovi. Pomyslím si mírně mrzutě nad tím, že hra vlastně ještě neskončila.
Mluví o sobě vždy jako o „Muži“?
Dobrá, dal jsem si dvě a dvě dohromady, věřím ti.
Řekl jsem upřímně, pak mě napadla ještě jedna věc.
Omlouvám se.
Prostá dvě slova, doufám však, že měla kýžený usmiřovací účinek.

Uživatelský avatar
Kazma
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 463
Registrován: 02.10.2011 15:59:15
Bydliště: Korriban
Mongolia

Re: 1. Všechny nové věci (Aras Shadowtalker)

Příspěvek od Kazma »

Saregovo křídlo, vězení

Ragha přikývl, i když ve chvíli, kdy ses omlouval se v jeho očích objevil takový velmi zvláštní lesk, ale vzápětí byl pryč.
Nacházeli jste se v docela rozlehlé místnosti. Uprostřed byla zapuštěna jakási menší půlkulově zastřešená aréna Nebylo tam ani živáčka, až na někoho kdo se pohodlně opíral na druhém konci místnosti o zeď a pozoroval tě zamyšleným pohledem, ne tebe, spíš se díval skrz tebe, někam daleko.
Byl stejné rasy jako Ragha, alespoň tomu nasvědčovaly některé okolnosti. Měl světlou kůži, po ramena pečlivě učesané bílé vlasy a červené oči se svislýma zorničkama, bezbarvé rty. Oblečení, které bylo velmi zvláštní. Velmi temně rudou, až hnědou košili přecházející v suknici a navrch zbroj z neznámého materiálu, ta zbroj měla bílý základ a byla velmi hustě pokrytá modrými rytinami. Také měl vysoké černé boty a černé rukavice s bílým vyšíváním a u pasu štíhlí meč v černé pochvě a s černou rukojetí. A Síla, Síla v něm proudila poněkud jinak, jako by jím rovnou protékala, jako by řídila každý jeho krok, jako by nikdy nemusel shromažďovat Sílu, aby mohl něco vyčarovat, jako by mu vždy ochotně skočila do náruče.
Ragha se další osobě v místnosti uklonil a přešel k aréně, aby nahlédl dovnitř, vzápětí něco pronesl velmi uctivým tónem, pak ti pokynul.
Celá aréna byla chladná a šedá, po stěnách pobíhaly barvené výboje. Uprostřed seděl v meditačním sedu muž se zavřenýma očima. Světle šedá kůže, šedé dlouhé vlasy, rozprostřené kolem sebe na zemi, délku si odhadoval alespoň po kolena. Měl delší špičaté uši, v levém dva zlaté kroužky, ostře řezané rysy a otrhané špatně definovatelné oblečení černé barvy, ze všeho nejvíc to připomínalo jednoduché šaty bez rukávů s rozparky až do pasu, pod tím měl kalhoty a byl bos. Na šlachovitých rukou měl okovy ozdoben jakýmisi znaky, co to bylo těžko říct, ale nepůsobilo to na tebe vůbec příjemně. Síla z něj byla cítit, podobně způsobem jak z toho rudookého, jenže ne v takové míře, byl to mnohem slabší potenciál, než u Sarega, mnohem slabší.
„Vítej, Arasi.“
Pronesl vězeň a otevřel oči. Do těch tvých se upíraly dvě šedé bez zorniček.
„Kyrilij říkal, že sis vedl při Zaunu dobře.“
Pronesl jako by nic.
„Byť si mi málem zabil Ragha. Jaké to je pro člověka bojovat s Překrásnou?“
Byla to obyčejná konverzační otázka.
„Ano, myslím svůj meč.“
Při hovoru pohyboval jenom ústy, ničím jiným, jako by pro něj pohyb musel být přítěží.
Join the Dark side... We have cookies!

Víš kdy pohádky přestávají být příběhy? Když v ně lidé začnou věřit.

„Je mnohé, čemu můžeš věnovat život. Láska? Jistě. Moc? Ano. Sláva a bohatství? To také. Já však nejvýše stavím možnost držet zbraň a právo bojovat s ní…“

Artie

Re: 1. Všechny nové věci (Aras Shadowtalker)

Příspěvek od Artie »

Saregovo křídlo, vězení

Všiml jsem si Raghovi reakce na mou omluvu, zřejmě to není něco, co by Sithové dělali často, asi mě to mohlo napdnout, ale přišlo to tak nějak... spontánně. A pak jsme se ocitli ve vězení, pokud se to tak dá nazvat, vzhledem k tomu, jak vypadalo snadně se odsud dostat. První koho jsem si všiml byl mladý muž na druhé straně místnosti, ledabyle opřený o zeď, zatímco jakoby v transu sledoval něco za mnou, něco velice vzdáleného, pravděpodobně dokonce i do budoucnosti,pozoruhodné, neboť Hitali, ze kterého proudila menší Síla uměl to samé, i přesto,že v mých vizích vypadal slepě.
Očividně si potrpí na dlouhé vlasy... Napadlo mě vzápětí, když jsem si uvědomil, jak podobně s Raghou vypadají.
Vzhled ale nebyl to co mě zaujalo nejvíc. Byla to Síla, proudila jím velice silně, ale jinak než jsem byl zvyklý. Síla jím prodila tak plynule, že pro něj nemohl být problém vidět místa vzdálená, místa budoucí i místa přítomná ve stejném okamžiku. Neměl jsem pochyb, že to on se mnou hrál Zaun, tedy než jsem vešel do místnosti a spatřil meditovat druhou postavu, kterou Síla proudila velice podobně jen ne tak silně.
Pokud jsem si myslel, že Ragha nebo muž v u stěny měli dlouhé vlasy, pak to byl teprve šok, když jsem spatřil muže na zemi.
Očividně je spoután Sithskou alchymií, asi těžko se může starat o své vlasy. Dojde mi po chvilce.
Poté jsem byl osloven a já byl opět zmaten jmény.
Je i potěšením. Jsem poněkud zmaten. Dlouho jsem chtěl poznat toho, kdo mi ustrojil všechny ty potíže. Nyní jsem však zmaten. Tuším, že Kyrilij je také Hitali, není to ovšem ten stejný Hitali, který přede mnou nyní sedí na podlaze spoután Sithskou alchymií, správně? Bylo by možné nějaké vysvětlení? Začínám se totiž kapánek ztrácet.
Řekl jsem na úvod a odpověděl i na další otázky.
Ah, za to jsem se mu již omluvil, chvíli mi trvalo, než jsem si dal dvě a dvě dohromady, když se ale ohlédnu zpátky, indície byli docela jasné.
Řekl jsem a posadil se na zem.
Je dobré mít si s kým promluvit. Všechno služebnictvo se mi jen klidí z cesty a mí nadřízení zase čekají, až jim uhnu já.
A myslím že Překrásná asi není se svým majitelem tak úplně spokojená, neboť proti mé vůli popravila někoho koho jsem chtěl pouze zatknout. Asi by bylo nejlepší vám ji vrátit, ale to by se pak Sareg dozvěděl, kde jsem byl. Takže, co ode mě vlastně chcete?

Uživatelský avatar
Kazma
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 463
Registrován: 02.10.2011 15:59:15
Bydliště: Korriban
Mongolia

Re: 1. Všechny nové věci (Aras Shadowtalker)

Příspěvek od Kazma »

Saregovo křídlo, vězení

„Kdo ti ustrojil tyto potíže?“
Vězeň se usmál.
„Ty nebyly pro tebe, jsem Hitali, i když to ti asi už došlo, byť jsme se spolu nikdy nesetkali. Ten, kdo tě zval do své mysli, je Kyrilij, můj syn.“
Pohodil hlavou k rudookému a v úsměvu odhalil špičaté zuby.
„Kontaktoval bych tě sám, ale jsem mírně indisponován. Sareg sice nepatří mezi nejbystřejší, které jsem kdy potkal, ale ví, že mě jen tak něco nezastaví.“
Pozvedl na chvíli ruce v okovech. Hitali ti byl svým způsobem sympatický, možná už jsi chápal poblouznění vojáků, kteří pro něj byli ochotni zabíjet i umírat.
„Vzpoura na D‘Zauru byla určená Saregovi, ty ses do toho jenom nepříjemně zapletl. Mělo to vyjít, Síla-žel ti lidé tam udělali chybu a z tohoto místa jsem to už nestihl napravit, vlastně jsem se po dlouhé době mohl poklidně vyspat, aniž bych riskoval, že se mě někdo pokusí zabít.“
Na chvíli sklonil hlavu, než k tobě zase vzhlédl.
„Co jsem od tebe chtěl? Překrásnou, byla vytvořena přímo pro mne a v cizích rukou páchá strašlivé škody, je ale pravda, že by se to asi Saregovi nelíbilo.“
Souhlasil Hitali.
„Mohl by být pak vzteky bez hlavy.“
To jsi poprvé slyšel promluvit naživo Kyrilije, nebylo v tom tolik zlomyslnosti jak v tvých vizích, bylo to spíš holé konstatování doprovázené úsměvem, za kterým se skrývala upřímná touha zmiňovaného opravdu naporcovat, najemno.
„Ano, bez hlavy.“
Souhlasil jeho otec:
„Co si o něm myslíš? O Saregovy.“
Join the Dark side... We have cookies!

Víš kdy pohádky přestávají být příběhy? Když v ně lidé začnou věřit.

„Je mnohé, čemu můžeš věnovat život. Láska? Jistě. Moc? Ano. Sláva a bohatství? To také. Já však nejvýše stavím možnost držet zbraň a právo bojovat s ní…“

Artie

Re: 1. Všechny nové věci (Aras Shadowtalker)

Příspěvek od Artie »

Saregovo křídlo, vězení

Jak jsem říkal, měl jsem tušení, že oba muži nosí příjmení Hitali, jen jsem byl zmaten tím, kdo co udělal, Hitali starší mi to však objasnil. Už jsem si zvykl, a tak jsem nebyl ani nějak překvapený, že když se Hitali usmál, odhalil tak řadu zašpičatělých zubů, které jsou pro tuto rasu zřejmě typické. Stejně tak jsem asi měl i pravdu i s tím, co drželo Hitaliho v této místnosti, symboly na okovech mi i přes jakoukoliv znalost těchto technik jasně prozrazovali, že se jedná o symboly Sithské alchymie, podobné jaké byly na mém, chci říct Hitaliho meči. Něco jsem ucítil, meči se to oslovení asi moc nelíbilo.
Dobře, Překrásná. opravil jsem se v duchu.
Zatím jsem měl z Hitaliho velice dobrý dojem, působil na mě jako laskavý člověk, svým způsobem jako otec, kterého jsem neměl, bylo tedy jasné, že podobný vliv musel mít na vojáky.
„Takže Sareg měl být odpraven, já měl váš meč a tak jsem byl zrádce.“
Neubránil jsem se, ale dalším větám jsem se upřímně a hlasitě zasmál, mám rád dobrý humor a ještě víc slovní.
„Líbíte se mi, mám rád slovní hříčky.“ Řekl jsem.
Že bych si nakonec mohl s někým normálně promluvit?
Na další otázku jsem chvíli mlčel, dával jsem dohromady věty, mezitím jsem si prohlížel své okolí. Stěny byly hladké, aby tak zabránily komukoliv na nich šplhat, bylo to logické, vzhledem k tomu, že to tu sloužilo jako vězení.
I když ne moc dobré, vzhledem k tomu, jak snadno jsme se sem bez autority dostali.
„Je to můj učitel, bez něj bych nic nebyl, leč... Přílišná krutost a příliš mnoho smrti. Vojáci a služebnictvo se ho bojí, což je sice účinný způsob udržení si loajality, ale jen po nějakou dobu. Nakonec se strach změní v nenávist a on za to bude pykat a já spolu s ním.“
Bylo to to co jsem si skutečně myslel? Když nad tím tak přemýšlím... ano,mělo to hlavu a patu, dávalo to smysl.

Uživatelský avatar
Kazma
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 463
Registrován: 02.10.2011 15:59:15
Bydliště: Korriban
Mongolia

Re: 1. Všechny nové věci (Aras Shadowtalker)

Příspěvek od Kazma »

Saregovo křídlo, vězení

Hitali ti mlčky naslouchal s výrazem někoho, kdo ví, že ví a že toho ví hodně.
„Na strachu si zakládají mnozí, a také na iluzi božství. Věřil bys tomu, že většina z těch otroků, kteří se pohybují po paláci, tě považuje za něco jako prodlouženou ruku Bohů? Trpí tím skoro všichni z těch takříkajíc nižších vrstev, všem, kterým nebylo umožněno jakési hlubší poznání. Což není dobře, ale není to ani špatně. Sith potřebuje své oddané následovníky, protože pak by nebyl Sithem.“
Hitaliho v řeči vyrušil Kyrilijevův pohyb ke dveřím a kývnutí na Ragha, ať jej následuje.
„Přichází Limei.“
Odůvodnil to, když odcházeli.
„A co se týče Sarega.“
Navázal zvolna tvůj vězněný společník, jako by se nic nedělo.
„Loajalita je nutnost, na ni stojí většina věcí, ale nemyslíš si, že by se to občas nemělo přehánět? Umíral si snad před tím, než tě Sareg našel? Nežil si před tím spokojeně?“
Pozoroval tě šedýma očima.
„Jestli ne, tak mě oprav.“
Join the Dark side... We have cookies!

Víš kdy pohádky přestávají být příběhy? Když v ně lidé začnou věřit.

„Je mnohé, čemu můžeš věnovat život. Láska? Jistě. Moc? Ano. Sláva a bohatství? To také. Já však nejvýše stavím možnost držet zbraň a právo bojovat s ní…“

Artie

Re: 1. Všechny nové věci (Aras Shadowtalker)

Příspěvek od Artie »

Saregovo křídlo, vězení

Poslechl jsem si Hitaliho odpověď, byla logická a tak jsem odpověděl.
To si myslí spousta lidí, kteří nejsou obeznámeni s tím, co je to Síla.
Poté nás Kirilej vyrušil, někdo přícházel.
Kdo je Limei? Nemělo cenu ptát se nahlas, za chvíli se to sám dozvím, to ale neznamená, že mě to nezajímalo.
Poté Hitali pokračoval, já už slyšel kroky, byly docela rázné, na to, že sem přichází očividně žena, mohlo to však být způsobeno pdpatky, které některé Sithské paní nosily, ačkoli jsem si vlastně nebyl jistý, zda mám co dočinění se Sithkou nebo jen s obyčejnou služebnicí.
No ve skutečnosti jsem žil vceklu spokojeně, ale když mě našel tak jsem umíral. Sareg nás vytáhl z hořícího domu.
Až po chvilce, když se Hitali zeptal na slovíčko „Nás.“ jsem si uvědomil, že jsem se prořekl.
Strýc, žil jsem se strýcem.

Uživatelský avatar
Kazma
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 463
Registrován: 02.10.2011 15:59:15
Bydliště: Korriban
Mongolia

Re: 1. Všechny nové věci (Aras Shadowtalker)

Příspěvek od Kazma »

Saregovo křídlo, vězení

Nezeptal se, jenom tě pozoroval, pozoroval tě pohledem, který přímo nabádal k tomu, abys pokračoval v řeči.
„Rodina.“
Zašeptal potichu, aniž by si to asi uvědomil.
„A nenapadlo tě, že ten dům nemusel hořet, dokud se tam neobjevil Sareg? Ano, upřednostňuje většinou lidi před massassi, ale až takhle?“
Hitali zavrtěl hlavou jako by tomu nevěřil, zatímco z chodby se ozývaly tiché hlasy vyměňující slova v parafrázi na mírový rozhovor.
„Neschopnost Limei vykonat některé věci je do očí bijící, ale na Zwirua má nepomíjitelný vliv.“
Povzdechnul si.
„Tvá slova jsou loajálními slovy učedníka, jenž ví, že se musí ještě velmi mnoho naučit, jenže ty nejsi dobrý materiál na Sitha, což se mi lidí. Mám jisté věštecké schopnosti, které mi říkají, že jestli budeš loajální Saregovi, zemřeš do roka, anebo za dva dny, když mu nebudeš loajální, můžeš zemřít stejně tak za dva dny, jako za rok, ale stejně tak až za dva roky, tři, čtyři.“
Hodnotil tě pohledem očí, jež podle tebe měli být slepé.
„Jednou zemřeš určitě.“
Pokrčí rameny, z jeho úhlu pohledu ti oznamuje zajímavá fakta. A na chodbě se krom stále tlumeného hovoru nic neděje.
Join the Dark side... We have cookies!

Víš kdy pohádky přestávají být příběhy? Když v ně lidé začnou věřit.

„Je mnohé, čemu můžeš věnovat život. Láska? Jistě. Moc? Ano. Sláva a bohatství? To také. Já však nejvýše stavím možnost držet zbraň a právo bojovat s ní…“

Artie

Re: 1. Všechny nové věci (Aras Shadowtalker)

Příspěvek od Artie »

Saregovo křídlo, vězení

Slyšel jsem ho zašeptat ta slova, vyvolalo to bolestné vzpomínky, kterými jsem bezděčně posiloval své spojení se Sílou, ačkoli jsem k tomu neměl žádný pádný důvod.
Poté něco řekl. Něco co mě donutilo se zamyslet. A tak jsem tam stál, jako přikovaný k zemi a dával dohromady všechna pro a proti. Vlastně to taky mohlo dávat smysl. Jak jsem věděl Massassi byli Sithští válečníci, obyčejní rváči cvičení v boji proti muži, měl jsem za to, že jen zřídka kdy byli citlivý na Sílu nějak... víc.
Sareg třeba hledal učedníka, ale dlouho bezúspěšně, což se ale změnilo, když dorazil na Commenor a všiml si prostého chlapce se strýcem. Jak ho získat na svou stranu takovým způsobem, aby mi zůstal loajální? Zachráním ho ze spárů jisté smrti, kterou jsem mu předpřipravil. Tak to bylo, nebyl jsem temný, jen jsem tu dobu měl iluzi toho, že jsem temný, což už mi zůstalo, ale ne v takové míře jako plnohodnotný Sith. A navíc jsem měl důvod Sarega následovat, přeci jen mě zachránil.
„Ne vlastně nenapadlo.“ přiznal jsem se.
„Ale i toto by mohlo dávat smysl.“ uznal jsem
Á tak chápu, Limei je Hitaliho štěně, přemlouvá Zwirua k věcem, které se budou hodit Hitalimu. Možná bych to měl říct Saregovi... Z nějakého důvodu se mi však nechtělo, možná způsobeno faktem, že jsem se stále nedozvěděl jakou úlohu v tom hraji já.
„Není to zrovna dobré vězení, když si sem každý může chodit jak se mu zachce...“ Podotknul jsem.
Pak na mě Hitali promluvil znovu, tentokrát se mě snažil získat na svou stranu, ale já nevěděl. Nemusel mi říkat pravdu, navíc co mi dal za důvody obrátit se proti mistru? Domněnku o našem zapáleném domě? Předpověď brzké smrti? Budu potřebovat opravdu pádný důvod zradit svého mistra, protože kdo jiný by mě mohl učit. Těžko říct jestli by to Hitali udělal.
„Proč bych měl zradit Sarega?“
Zeptal jsem se opatrně a sledoval co mi může Hitali nabídnout výměnou.

Uživatelský avatar
Kazma
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 463
Registrován: 02.10.2011 15:59:15
Bydliště: Korriban
Mongolia

Re: 1. Všechny nové věci (Aras Shadowtalker)

Příspěvek od Kazma »

Saregovo křídlo, vězení

„Ne jak se mu zachce.“
Zavrtí hlavou.
„Bývá jich devět, Limei je odsud měla dostat na dostatečně dlouho dobu, nechtěl jsem, aby tě se mnou viděli, Sareg by pak mohl vyvést milné závěry ze vzniklé situace.“
Ohlédl se směrem, kde ve tvé úrovni byl vstup do chodby, pak zpátky na tebe.
„Zradit Sarega? Ne. Pravda je taková, že v téhle partii Zaunu, si karta která se přimíchala z jiné hry a stojíš na pozici oběti, či nepotřebnosti, nazývej to jak chceš, v prvé řadě nechci, aby se ti něco stalo, nesnáším zbytečnou smrt ani obětování. Sareg zemře, klidně za ním odsud jdi a řekni mu to, já ti bránit nebudu, výsledek to nezmění. Chápu, že to v tobě může vyvolat spousty otázek a rozporů. Začne to vlastně skoro i nevině, dej si za dva dny pozor na Překrásnou, mohla by tě přivést do hrobu, raději ji sebou neber, ať už půjdeš kamkoliv.“
Nebyla to výhružka, byla to rada a ať se to zdálo sebe zvláštnější, tento sith, dal-li se tak nazvat, to myslel opravdu upřímně. Hlasy na chodbě přerostli v jednostrannou hádku, ženský hlas odpovídal zvýšeně a afektovaně, zatímco ten mužský klidně, tiše a jízlivě.
„Asi budeš muset jít, Ragha je těsně za rohem doprovodí tě.“
Povzdechl si Hitali.
„Budeš přemýšlet nad tím, co jsem ti řekl?“
Join the Dark side... We have cookies!

Víš kdy pohádky přestávají být příběhy? Když v ně lidé začnou věřit.

„Je mnohé, čemu můžeš věnovat život. Láska? Jistě. Moc? Ano. Sláva a bohatství? To také. Já však nejvýše stavím možnost držet zbraň a právo bojovat s ní…“

Artie

Re: 1. Všechny nové věci (Aras Shadowtalker)

Příspěvek od Artie »

Saregovo křídlo, vězení

Devět čeho? Lidí, kteří sem mají přístup? Zeptal jsem se sám sebe v duchu. Jaké závěry by asi tak Sareg mohl vyvodit...
Třeba že jsem ho zradil, že se za jeho zády stýkám s Hitalim a plánuju s ním nějaké spiknutí, to by se ale mýlil, spoknutí už je dávno naplánované. Něco mě ale zarazilo, musel jsem se na to zeptat.
"Pokud jsem úplně jiná karta, se kterou jste nepočítal, proč jste mi prostřednictvím svého sny tvrdil, že hrajete Zaun se mnou, když ho vlastně hrajete se Saregem?" Zeptal jsem se podezřívavě, zatímco jsem na Hitaliho úkosem hleděl.
"A nehodlám Saregovi nic říkat, stejně bych nic nezměnil, pokud má Sareg zemřít, může za to fakt, že přes všechna opatření jste silnější. Zemře, protože je slabý, takové je pravidlo Temné strany, nemílím-li se?" Byla to řečnická otázka, nečekal jsem, že by mi na ni Hitali odpověděl.
"Beru na vědomí, vězte, že nehodlám v nejbližších dnech umřít."
Poté jsem odpověděl i na deuhou otázku, která přišla od sedící postavy.
"Co jiného mi také zbývá, že?" Řekl jsem a trochu se u toho zakřenil. Poté jsem se naposledy podíval kolem sebe, kývnul na Hitaliho a rázným krokem vyšel za roh, kde podle instrukcí stál Ragha a vedl nějakou napjatou konversaci s ženou, která jak jsem pochopil je Limei, Kirilij se ji snažil vyřešit.
"Vyrazíme?" Promluvil jsem na Raghu a prohlédl si ženu přede mnou.

Uživatelský avatar
Kazma
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 463
Registrován: 02.10.2011 15:59:15
Bydliště: Korriban
Mongolia

Re: 1. Všechny nové věci (Aras Shadowtalker)

Příspěvek od Kazma »

To, co bylo

„A kdo říkal, že hraji jen jedu hru?“
Odvětil klidně. S dalšími slovy počkal, až domluvíš, aby je pak zakončil ledabylím pokrčením ramen.
„Ano, diktát temné strany je v tomto velmi neúprosný a nesnese nižádných úprav a co že ti zbývá? Vždycky existují možnosti.“

Obsah rozhovoru, který se odehrával za rohem, ti zůstal utajen. Vizuálně vypadala situace následovně:
Kyrilij se hádal s neznámou ženou. Pravděpodobně patřila k nějaké příbuzné větvi sithské rasy. Oblečená byla dost vyzývavě, celý dojem však kazily ty odporně zlé oči, poměrně jednoduše sis k těm očím přiřadil jméno Limei. Za sithkou stálo několik massassijů, jejímž tvářím vládl výraz nezájmu, pravděpodobně ovšem do doby, než se začne něco dít, za Kyrilijem stál pouze Ragha a to ještě v uctivé vzdálenosti.

Ať už měl Ragha cokoliv na srdci, během doby, kdy tě doprovázel do tebou známější části křídla, neřekl ani slovo. Nebylo snadné určit, co se mu za zelenýma očima honí za myšlenky, ale abychom nestrávili tři strany popisama …

To, co se dělo

Moc času na přemýšlení si neměl, byť by se mohlo zdát, že tě nikdo nenutil s rozhodnutím spěchat. Dva dny se tak staly celou věčností, nebo alespoň částí. Veden snad strachem z toho, co by se mohlo stát, kdybys Hitalimu nevyhověl, či svobodným rozhodnutím ohledně přidání se k jedné straně konfliktu jsi mu nakonec Překrásnou vrátil, a pak pro jistotu nevylézal.
Měl si vlastně jen jeho slovo, že ti neublíží, že ty nemáš nic společného se sporem, který má on a Sareg, že …

To, co nastalo

Nejdřív to byl křik a dusot nohou po chodbách, následovaly charakteristické zvuky boje, po nich přišlo ticho. Ohlušující ticho, které nikdo nerušil. Ticho, které vedlo k otázkám. Kolik je ztrát, na jakých stranách? Kdo vlastně zvítězil? A opravdu budu žít? Nakonec se ozvala zvědavost a ty jsi vyrazil do chodem obhlédnout situaci.


Palác lorda Zwiru, sál

Nebyl to tak hrozivý masakr, jak by mohl být, nebo tomu nic nenasvědčovalo, sem tam ležel mrtvý, popřípadě stěnu zdobily stopy krve. Naštěstí ovšem sledovat cestu, kudy šel boj, nevyžadovalo tolik všímavosti, ani inteligence.
Tvá cesta tě zavedla až do částí, které jsi neznal, což nebylo tak těžké, stále častěji si potkával massassije se zkrvavenými zbrojemi a zbraněmi, jak slídí po něčem, co by ještě mohli/měli zabít, na tebe neútočili, bylo-li to však tím, že jsi neměl žádnou viditelnou zbraň/nepůsobils jako soupeř/dostali rozkazy, kdo ví.
Na to místo tě dovedli dva tobě dobře známé hlasy. Sareg a Hitali. Slovům bylo špatně rozumět, neboť se jednalo o diskuzi v sithském jazyce vedenou v syčivých tóninách. Skrze otevřené dvoukřídlé dveře jsi prošel do rozlehlého sálu, na protějším konci stál trůn, po stranách sloupy a uprostřed v krvi a mrtvých klečel Sareg, krvácel z mnoha ran a na tváři měl usazený poraženecký výraz. Mimoděk sis vzpomněl, s jakým temným uspokojením prováděl některé exekuce d’zaurských povstalců a teď tam klečel, nezakrývaje svou prohru.
Nad ním stál Hitali, už na sobě neměl ten otrhaný hábit, oblečen byl ve fialovém kabátci bez rukávů, černém kyrysu a černých kalhotách a vysokých botách, bílé vlasy spletené v copu, na těle neměl ani stopu po zranění, zrovna pozvedal Překrásnou, aby v elegantním oblouku utnul Saregovi hlavu.
„Nechovám k tobě nižádnou zášť, k tobě ani tvým činům, odpočívej v pokoji.“
Meč zasvištěl vzduchem a hlava odpadla od těla, jeden švih, jedna smrt. Hitali pozvedl hlavu svého soka, prohlížel si ji, snad mu to i bylo líto.
„Máš nějakou představu, co teď budeš ze sebou dělat?“
Nepodíval se na tebe, když ti kynul ať přijdeš blíž, přijít si musel, výjev tě skoro až magicky přitahoval.

--------------------------
Bré brzké ráno ( 0157 standartního republikového času)
Join the Dark side... We have cookies!

Víš kdy pohádky přestávají být příběhy? Když v ně lidé začnou věřit.

„Je mnohé, čemu můžeš věnovat život. Láska? Jistě. Moc? Ano. Sláva a bohatství? To také. Já však nejvýše stavím možnost držet zbraň a právo bojovat s ní…“

Zamčeno

Zpět na „Dokončené mise“