Kayl Flanx - Všechno je jednou poprvé

Pakliže je hráč déle než 30 dní neaktivní, sem bude přesunut jeho výcvik

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Kayl Flanx - Všechno je jednou poprvé

Příspěvek od Phate »

Úvod - 30 BBY
Všechno je jednou poprvé


Nejsou žádné emoce, je jen klid
Není žádná nevědomost, je jen poznání
Není žádná vášeň, je jen vyrovnanost
Není žádný chaos, je jen harmonie
Není žádná smrt, je je Síla

Coruscant,hangáry Chrámu Jediů:

Pomalu jsi se šoural po rampě malé nákladní lodi, která před chvilkou dosedla do jednoho z hangárů v Chrámu. Byl to dlouhý let plný studia a vštěpování nových poznatků. V hangáru to celkem žilo. Byli zde opravárenští droidi, ale i rytíři a mistři, kteří pracovali na svých strojích.
Chvilkou po tobě seběhl po rampě Res Hoyt, lidský muž lehce po třicítce, který poslední dva měsíce fungoval jako tvůj mistr. Narozdíl od většiny tvých přátel, které jsi si udělal během několika let dosavadního výcviku, si tě vybral jeden z rytířů Jedi jako svého padawana.
Zrovna jste se vraceli z Corellie, kde jste byli na své první misi. Řešili jsme menší spor dvou znesvářených továren, které dodávají hypermotory do velkého množství senátních lodí. Všechno probíhalo podle plánu, který ti mistr nastínil cestou na planetu. Ve skutečnosti mu šlo spíše o to, aby jste se začali seznamovat mimo zdi Chrámu, kde na tebe mají neustálý vliv i jiní mistři.
Během zpáteční cesty s tebou rozebíal jednotlivé schůzky, kterých jste se účastnili a ve volných chvílích jste nacvičovali souboj se světelnými meči. Ten tvůj byl pouze cvičný, jaký používají ti, jenž si svou vlastní zbraň ještě nesestavili.

"Konečně doma, co?" spustil Res, když došel až k tobě. Lehce tě postrčil směrem k turbovýtahům, načež jsi se snažil s ním udržet krok.
"Než se vydáme předat naše hlášení Radě, dojdeš si vybalit, pozdravit své přátelé a pak se sejdeme v jídelně. Mám hlad jako strill." zavelel vlídně a vyčkal, dokud se nedostavila přivolaná kabina turbovýtahu.

___
Přeji příjemné hraní :)
“There’s no blade as keen as surprise.”


Bukelopeles
Učedník
Učedník
Příspěvky: 9
Registrován: 19.1.2015 14:10:15

Re: Kayl Flanx - Všechno je jednou poprvé

Příspěvek od Bukelopeles »

Coruscant,hangáry Chrámu Jediů:

Sedel som vo svojej kajute, zrak som upieral do datapadu, pomocou ich študovania som si krátil nesmierne dlhú spiatočnú cestu. Ale tentoraz som sa nevenoval čítaniu skôr som premýšľal nad udalosťami ktoré sa odohrali na Corellii a snažil som sa zapamätať všetky výpady a bloky ktoré som sa naučil pri tréningu so svetelným mečom. Zrazu som zacítil mierne zatrasenie našej malej nákladnej lode, po ktorom nasledoval hukot vŕzgajúceho hrdzavého kovu zapríčinený vysúvaním rampy. To bolo znamenie, že sme práve dorazili do Chrámu.
"No konečne."
Pomyslel som si. Všetky veci vrátane datapadov som si rýchlo nahádzal do ruksaku, no viacmenej som už bol zbalený počas letu. Ruksak som prehodil cez plece a vydal som sa pomalým ale zároveň ťažkým krokom smerom von z lode. Po vstupe na pristávaciu plošinu som sa mierne pousmial.
"Domov, sladký domov."
Bolo to tu presne tak ako som si to pamätal. Všade bolo cítiť mierny zápach a bzukot zváračiek. Hemžilo sa to tu údržbárskymi droidmi. Po mojej pravici som si všimol malú skupinku rytierov alebo majstrov, ktorý si zlepšovali svoje vesmírne plavidla. Na malí okamih som ich kúsok pozoroval a v duchu my preblisla myslienka.
"Raz budem mat aj ja vlastnú stíhačku."
Bol to skôr sen, moje myšlienkové pochody vyrušil klepot topánok kráčajúci priamo zamnou. Bol to môj majster, len tak okolo mňa prebehol smerujúc k turbovýťahom, musel som kúsok pobehnúť aby som bol schopný udržať sním krok. Ako kráčal, pootočil hlavu smerom ku mne a prehovori.
"Konečne doma, čo?"
Zadychčane som odpovedal.
"Áno, majster. Táto cesta trvala nekonečne dlho."
Už som sa nevedel dočkať ako vyrozprávam cely priebeh mojej misiie svojím kamarátom.
"Budem Vás tam čakať."
Je to dobrý nápad, už som sa nevedel dočkať tej výdatnej strave ktorá sa podávala v Chráme, pretože tie balíky stravy ktoré sme mali na cestu neboli nič moc.

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Kayl Flanx - Všechno je jednou poprvé

Příspěvek od Phate »

Coruscant, Chrám Jediů:

Spolu s mistrem jste počkali na jednu z kabin turbovýtahu, která vás měla zavést přímo na patro s ubikacemi younglingů a padawanů. Mistr si cestou pobrukoval melodii jedné z písní, které se linuly z reproduktorů na lodi, která vás dovezla na Coruscant. Zajel s tebou na ubikace a ujistil se, že míříš do svého pokoje. Potom se od tebe oddělil a vydal se do vlastního pokoje, aby si uklidil věci, dal si pořádnou sprchu a oblékl si čisté oblečení.

Tebe nyní čeklo to samé, vybalit si věci, pořádně se umýt a vzít si na sebe čistou tuniku, neboť sanitární zařízení na frachťaku nebylo v nejlepším stavu a ty jsi se pár dní pořádně nemyl.
Jakmile jsi byl hotový, vydal jsi se do společenské místnosti, která ležela na stejném patře, a kde si předpokládal, že budou tví přátelé před začátkem odpoledních tréninkových hodin. Jak jsi doufal, tak se také stalo. Bu'fa, rodianský mladík a Cira, lidská dívka a zároveˇdvojice tvých nejlepších přátel v Chrámu, seděli na jedné z pohovek a probírali se studijními materiály na jednom z datapadů.
Jakmile tě spatřili, odhodili datapad a vydali se k tobě. Oba tě postupně objali a pozdravili.
"Tak jaká byla první mise? Kam ste letěli? Coste tam dělali?" vychrlil ze sebe Bu'fa. Cira neváhala a zároveň se svým kamarádem se zeptala na další sadu otázek.
"Jaký to je, bejt padawanem? A jakej je mistr Hoyt?" zeptala se dychtivě.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Bukelopeles
Učedník
Učedník
Příspěvky: 9
Registrován: 19.1.2015 14:10:15

Re: Kayl Flanx - Všechno je jednou poprvé

Příspěvek od Bukelopeles »

Coruscant, Chrám Jediů:

Otvorili sa dvere kabíny sprevádzané miernym piskľavým hukotom. Svižným krokom som sa vybral ku panelu turbovíťahu, s prstom pripraveným na tlačítku som počkal dokyym sme neboli obidvaja na palube. Pri štarte kabíny sa mi mierne podvihol žalúdok.
"Fú ešte, že som nič nejedol."
V tom som začúl tú známu, otravnú melódiu. Obzrel som sa na svojho majstra a celý čas som na neho kukal ako si vychutnáva a pobrumkáva tu melódiu. Ešte, že to netrvalo dlho. Zase ten zlý pocit v žalúdku. To naznačovalo, že sme sa práve dostali na poschodie kde boli ubytovaný padawani.
Keď som vystúpil s turbovíťahu tak som zamieril priamo do mojej izby.
Moja izba bola skromne zariadená a nie moc veľká, napravo od dverý bola posteľ, vedľa skriňa na oblečenie. Oproti dverý bolo malé okno s výhľadom na monštruózne budovy, ktoré obklopovali Chrám. Pod oknom sa nachádzal pracovný stôl na ktorom som mal pohodené datapady a jednu malú lampu, no bol na ňom docela bordel. Na ľavo od vchodových dverý sa nachádzala malá kúpelňa. V podstate to bola štandardne zariadená izba, ktorú mal každý padawan.
Hodil som svoj hnedý ruksak na posteľ bez toho aby som sa obťažoval ho vybaliť.
"Veď to má čas."
Zamrmľal som si a zamieril som rovno pod sprchu. Po chvíli strávenej drhnuťím a a umývanim som konečne začal vyzerať ako civilizovaný človek. Obliekol som sa do lahodne voňavej ale hlavne čistej tuniky a vydal som sa do spoločenskej miestnosťi.
Cestou do miestnosti som myslel len na to, či tam bude Bu´fa a Cira. Po vstupe do miestnosti som sa začal obzerať a nakoniec som ich zbadal, od radosti som mierne poskočil.
"Aha tu sú."
Poponáhľal som sa smerom ku ním.
"Bu´fa spomaľ, spomaľ. Všetko vám vyrozprávam len si poďme ktomu sadnúť, nieje to až také ľahké byť padawanom."
Z úsmevom na tvári som sa vydal k pohovke, kďe som im vyrozprával celý priebeh mojej prvej misie.

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Kayl Flanx - Všechno je jednou poprvé

Příspěvek od Phate »

Coruscant, Chrám Jediů:

Vyprávění bylo poměrně dlouhé a dvojcie tvých přátel hltala každé slovo. Sice už byli mimo Chrám, ale jednalo se o skupinový výlet za účelem rozšíření povědomí o okolním dění. Ani jeden z nich ještě neměl svého mistra a mohli si tak jenom domýšlet jaké to je.
Výlíčil jsi jim jednání se zástupci jednotlivých továren, jimiž jsi byl svědkem, i tvé zážitký z exkurze po továrnách. Viděl jsi jak se vyrábějí hypermotory pro nejrůznější vesmírné lodě.
O svém mistrovi jsi toho neřekl moc, neboť dva měsíce není píliš dlouhá doba na to, abys někoho pořádně poznal. Nicméně jsi jim barvitě vylíčil, že mistr Hoyt není úplně ukázkovým Jediem a na některé aspekty výuky se dívá trochu jinak. I přes to ti přišlo, že z něj bude dobrý mentor, neboť tě za ty dva měsíce lecčemu naučil a na vaší první misi se dokonce ptal na tvůj vlastní názor na vzniklou situaci a řešení, jaké by jsi navrhoval.
"Týjo, tak to je paráda!" řekl nakonec nadšeně Bu'fa, který tě během výkladu zahrnoval dostatkem otázek. Ani Cira se netvářila o nic méně nadšeně.

Ještě chvíli jste si povídali, aby jsi se i ty dozvěděl, co tví přátelé dělali během tvé nepřítomnosti, když v tom se ozval tvůj komlink, který jsi nosil neustále u sebe.
"Za pět minut v jídelně, padawane." ozval se hlas mistra Hoyta. To znemenalo, že se musíš na chvíli rozloučit se svými přáteli a vydat se do jídelny.

_____
Pozn.: Do uvozovek dávej jenom přímou řeč, myšlenky nemusíš :) A btw, jestli se Kaylovi dělá blbě v turbovýtahu, tak ho chci vidět v kokpitu během nějaké vesmírné akce :D
“There’s no blade as keen as surprise.”


Bukelopeles
Učedník
Učedník
Příspěvky: 9
Registrován: 19.1.2015 14:10:15

Re: Kayl Flanx - Všechno je jednou poprvé

Příspěvek od Bukelopeles »

Coruscant, Chrám Jediů:

Z pravého vrecka na mojich nohaviciach sa ozvalo hlasné zapípanie komlinku. Chytil som komlink do ruky a stlačil tlačítko na prijatie hovoru.
"Už som na ceste."
Oznámil som svojmu majstorovi. Pohotovo som sa postavil s pohovky, pozrel som sa na svojich kamarátov a povedal som.
"No ja vás už budem musieť opustiť."
"Ahojte."
A vydal som sa smerom k turbovýťahom.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ospravedlňujem sa za menšie meškanie, mal som povinnosti v skole a k tomu žalúdku, myslel som to tak, že sa mu len podvihol(zapríčinené hladom :D ) a nie že sa mu urobilo zle

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Kayl Flanx - Všechno je jednou poprvé

Příspěvek od Phate »

Coruscant, Chrám Jediů:

Přátelé se s tebourozloučili stejně vřele, jako tě předtím přivátali. Rozběhl jsi se směrem k turbovýtahům a rychle vyhledal ten, který tě měl zavést až na patro ve kterém se nacházela velká jídelna. Chvilku trvalo, než kabina dorazila. V ní bylo několik starších padawanů a jeden z mála wookieeských mistrů, kteří se v Chrámu nacházeli. Všichni tě pozdravili decentním pokývnutím hlavy.
Kabina jela několik vteřin, než dorazila do zadaného patra.
Dlouhou chodbou jsi se dostal až do jídelny, která byla téměř prázdná. Najít mistra Hoyta tedy nebyl problém. Ládoval se něčím, co vypadalo jako nerfí stejk.
Vystál jsi krátkou řadu a vybral si něco k jídlu. Poté jsi se připojil ke svému mistrovi.
"Omlouvám se, že jsem nepočkal, ale to jídlo na lodi bylo příšerné a před Radu není radno chodit s prázdným žaludkem." omluvil se a pokynul ti, aby jsi se posadil naproti němu.
"Jak tě přivítali tvoji přátelé?" zeptal se mezi sousty.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Bukelopeles
Učedník
Učedník
Příspěvky: 9
Registrován: 19.1.2015 14:10:15

Re: Kayl Flanx - Všechno je jednou poprvé

Příspěvek od Bukelopeles »

Coruscant, Chrám Jediů:

Pri nástupe do turbovýťahu som opätoval pozdrav, ktorý som dostal od starších padawanov a od majstra.
Tak tohto by som za svojho majstra nechcel.
A postavil som sa tesne ku dverám a chrbtom k skupinke cestujúcich. Dvere kabínky sa otvorili a ja som svižným krokom vyštartoval smerom k jedálni.
"Snáď nemeškám."
Pri príchode do jedálne som sa na nepatrnú chvíľku zastavil aby som sa mohol porozhliadať po svojom majstrovi.
"Á tam je."
Potichu som si zahundral, keď som ho zbadal pri opustenom stole ako sa niečim napcháva. Po vystáti rady na jedlo som zamieril rovno k majstrovi. Keď som ku nemu prišiel tak mi prikázal aby som si sadol, bez akéhokoľvek váhania som sa usadil.
"Celkom dobre, už sa nevedia dočkať svojej prvej misiie, hlavne Bu´fa."
Po dopovedaní vety som sa pustil do svojho grilovaného gorak-a.
Mňam ten je ale dobrý.

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Kayl Flanx - Všechno je jednou poprvé

Příspěvek od Phate »

Coruscant, Chrám Jediů:

Chvíli jste mlčky obědvali a užívali si první pořádně jídlo po několika dnech. Tvůj mistr si dvakrát přidal, což bylo, vzhledem k jeho hubené postavě, dosti zvláštní. V jídelně se mezitím vystřídalo několik studentů a pár mistrů, kteří dobu mezi misemi a výukou trávili "doma".
Podle chronometru, na který se mistr Hoyt podíval, byl nejvyšší čas aby jste se vydali podat hlášení Radě.
"Měli bychom vyrazit, aby nám mistr Yoda nedal důtku." prohlásil Res a pomohl ti s tácem, pro který si přijel jeden z obslužných droidů, který sem tam sbíral nádobí po těch, co museli rychle odejít.

Cesta do veže, ve které se nacházel sál Rady, vedla přes hlavní chodbu, kterou lemoval vysoký strop, podepřený mohutnými sloupy. Skrze hlavní vchod bylo vidět na přilehlé prostranství Chrámu a vysoké budovy v dálce. V hlavní hale se nemžily skupinky younglingů, kteří buď následovali nějakého z mistrů a poslouchali přednášku, nebo se hromadně přesunovali na další hodinu.
"Až podáme hlášení, a snad to bude rychlé, zajdeme si spolu trochu zatrénovat. Zatím jsme neměli možnost se spolu utkat." pronesl mistr, když jste směřovali k turbovýtahu.
Během těch několika málo měsíců se jíž plně pustil do tvé výuky, samozřejmě po svém, ale mistrovství meče jste ještě netrénovali.
Turbovýtahem jste se nechali vyvézt až do nejvyššího patra.
"Připraven?" zeptal se tě mistr.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Bukelopeles
Učedník
Učedník
Příspěvky: 9
Registrován: 19.1.2015 14:10:15

Re: Kayl Flanx - Všechno je jednou poprvé

Příspěvek od Bukelopeles »

Coruscant, Chrám Jediů:

Sedel som oproti Hoyta, pohľad my smeroval do taniera pred sebou. Vložil som si do úst šťavnaté mäsko a začal som ho prežúvať a prehĺtať. Miernym pohľadom som skontroloval stav majstrovho obedu, pretože moja naložená porcia sa začala rýchlo strácať.
Páni on už má druhú porciu.
Neveriacky som pokrútil hlavou a pokračoval v jedení. Zrazu Hoyt voľačo povedal. Nevenoval som tomu veľkú pozornosť nakoľko som si predstavoval čo sa bude odohrávať za dverami Radi. Hodil som do seba posledné sústo a zodvihol zrak, v tom už môj majster odkladal svoju tácku, pohotovo som mu podal aj tú moju aby ju odložil.
Počas cesty do veže som poslušne nasledoval kroky svojho majstra, mal som čo robiť aby som dokázal udržať tempo. Turbovýťahy už boli nadohľad, keď ma Hoyt potešil tým, že po hlásení pôjdeme trénovať. Hneď sa mi rozbúchalo srdce a zalial ma pocit radosti.
"S-s-uper."
To bola jediná odpoveď na ktorú som sa v tom okamihu zmohol. Keď sme nastúpili do kabíny a s postupným pribúdaním číslic na displeji sa radosť začala vytrácať a začala pribúdať nervozita.
Ešte nikdy som hlásenie nepodával. Čo sa ma budú pýtať?
Moju myseľ začali zaplavovať rôzne otázky aj keď tá misia nebola nijak náročná ale bola to moja prvá. Napokon kabína zastála a majster prehovoril. Pootočil som sa smerom ku nemu, zodvihol som hlavu tak aby som sa mu pozrel do oči, narovnal som sa a s vykročením vpred som odpovedal.
"Som pripravený."
V hlase mi bolo počuť nervozitu aj napriek tomu, že som sa ju snažil potlačiť.

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Kayl Flanx - Všechno je jednou poprvé

Příspěvek od Phate »

Coruscant, Chrám Jediů:

Mistr vyčkával, až vás droidí recepční uvede do sálu Rady. Předpokoj nebyl nikterak zdobně vybaven. Byly zde pouze menší sedačky a recepční stůl s nablýskaným droidem, který měl na starost denní rozpis porad a návštěv.
Hoyt se chytil za rameno a ty jsi pocítil náhlý příval Síly, jak se tě snažil trošku uklidnit. Tvá snaha zamaskovat nervozitu zřejmě moc nefungovala.
"Uklidni se." usmál se na tebe tvůj mistr a vlídně na tebe pohlédl.
"Není důvod být nervózní. Mise skončila úspěchem a Rada se tě dozajista nebude vyptávat na věci, na které neznáš odpověď." snažil se tě trochu uklidnit, než si vás zavolají dovnitř. O Radě jste se toho v průběhu studia dozvěděli hodně, ale žádný z tvých přátel před nimi ještě nestál sám. Pokud jsi tedy nepočítal mistra.

"Rada vás nyní přijme." zahlásil droid a ladně ukázal svou ocelovou rukou na vysoké dveře, které se pomalu otevíraly.
Mistr tě lehce popostrčil a donutil tě tak vyrazit kupředu. Plynule jste vešli do rozlehlého, kruhového sálu, který byl lemován křesly jednotlivých členů Rady. Nebyli zde všichni z Mistrů. Někteří byli za povinnostmi v jiných soustavách.
Mistr se lehce uklonil na znamení pozdravu a lehce do tebe strčil aby jsi následoval jeho příkladu.
Následovalo mistrovo převyprávění vaší mise a oznámení jejího výsledku. Vše šlo podle plánu a přítomní mistři vypadali s vaší prácí spokojeně.

Když Hoyt ukončil svou řeč, pozornost v sále se přesunula na tvou osobu. Znovu jsi ucítil ten uklidňující pocit plynoucí od tvého mistra.
"Jak bys hodnotil svou první misi ty, mladý padawane?" zeptal se tě Mace Windu, jeden z nejvyšších a nejváženějších členů Řádu. Na jeho obličeji byl klasický Sabaccový pohled, ze kterého se nedalo nic vyčíst.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Kayl Flanx - Všechno je jednou poprvé

Příspěvek od Phate »

LOCK pro nekativitu. Pokud by jsi chtěl pokračovat, pošli mi PM a domluvíme se.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Zamčeno

Zpět na „Dočasně uzavřené výcviky“